Episodes

Hur gick det sen? Med Maria och Hanna?  

Maria var rädd för sin autistiske son. Och 16-åriga Hanna kände sig förminskad när hon pratade med hjälp av sin dator. Vad hände efter samtalen med Allan? Vi återvänder efter ett halvår.

Jag blev bortlämnad som liten  

När Elna var spädbarn blev hon placerad hos en moster. Några år senare kom hon tillbaka till familjen. Men hon där kände hon sig utanför. Nu är hon 92 och funderar på traumat. Hur har hon påverkats?

Hur ska jag behålla livsgnistan  

Hur kan jag skaffa mig energi som varar? Det undrar Rasmus, 48, som har tumörer på stämbanden. Hittills har han opererats mer än 50 gånger. Han lever med ständig oro och undrar över sin framtid.

Jag litar inte på att jag är älskad  

Axel är 25 och får för sig att människor inte tycker om honom på riktigt. Han älskar - men kan inte tro att nån kan älska honom. Fast egentligen vet han att det bara är hans tankar som snurrar igång.

Det känns som om jag sitter fast  

Sofia, 18 år, beskriver sig som deprimerad och utan lust till nånting. Hon har hoppat av både gymnasiet och folkhögskola och känner sig ensam och isolerad. Hon vill jobba men sover mest bort dagarna.

Min dotter vill inte ha kontakt  

Irenes vuxna dotter har tagit avstånd från sin mamma. De har inte haft kontakt på tre år. Hon svarar inte på brev eller i telefon. Irene är ledsen och saknar dottern varje dag. Men hon är också arg.

Varför håller jag min sambo på avstånd?  

Jenny tycker att hennes partner ger henne för mycket uppmärksamhet. Hans krav på närhet gör att hon drar sig tillbaka. Han blir orolig och vill ha ännu mer kontakt. Hur ska de komma ur rundgången?

Ska jag skämmas för att jag är arbetslös?  

Bosse är 59 år och blev arbetslös för ett drygt år sen. Nu är han placerad i Fas 3. Ersättningen är låg och han upplever att andra styr hans liv. Hur ska han hantera stressen och oron för ekonomin?

Jag längtar efter en varaktig kärleksrelation  

Efter ett halvår med en ny man brukar Monica hitta fel, bli irriterad, vilja göra om honom. Hon bryter men ångrar sig efteråt. Är det nåt fel på henne, som inte kan acceptera en partner som han är?

Hur ska jag försonas med min mamma?  

Charlotta är 47 och har inte haft kontakt med sin mamma på 8 år. Nu vill hon försöka lösa upp knutarna, innan det är för sent. Men det finns många sår och vägen till försoning känns svår och osäker.

Jag gråter över flyktingkrisen  

Flyktingströmmen påverkar Elisabets vardag. Hon gråter och får dåligt samvete över att hon inte hjälper till mer. Hon känner sig uppgiven och hjälplös. Hur ska hon hantera alla sina känslor?

Min dotter ska få en bättre uppväxt än jag  

Hanna har nyss fått barn. Hon vill bryta det sociala arvet som funnit i hennes familj i generationer. Men hur ska hon göra för att ge sin dotter trygghet och stabilitet? Nåt hon själv aldrig har fått.

Min hatkärlek till ensamheten  

Mattias har alltid gått sin egen väg och beskriver sig som en ensamvarg. Men nu, när han är 25, börjar priset för hans oberoende bli tydligt. Han känner sig ensam. Och han längtar efter sammanhang.

Att acceptera livet som det blev  

Lena är 69 år och kämpar med att förstå och förlåta sig själv. Livet blev inte som hon tänkt sig. Efter många förluster vill hon gå vidare, stå upp för den hon är och inte vara så trevlig jämt.

Förtvivlat svartsjuk på hans ex  

Laura beskriver sig som galet svartsjuk på sina mäns förflutna. Hon rotar, googlar och frågar. Det är som en sjukdom som river och sliter sönder, både henne själv och alla hennes relationer.

Hur går jag vidare efter en destruktiv relation  

Hur kunde Lydia vara kvar i ett förhållande som förminskade henne? Hur kunde hon anpassa sig så att hon inte visste vem hon var? Efter många år bröt hon. Men fortfarande har hon inte förlåtit sig själv.

Svårt att hitta livslusten  

Linnea är trött på att vara ledsen. Hon känner sig tom och tycker att allt är meningslöst. Hon förstår inte varför, för allt i hennes vardag fungerar. Så här ska väl inte livet vara när man är 30 år?

Varför får jag återkommande depressioner?  

Johan är 32 år och har haft perioder av nedstämdhet ända sen han var liten. Han mår dåligt, blir handlingsförlamad och isolerar sig. Han förstår inte varför. Det är inte den här personen han vill vara.

Jag vill inte vara rädd för min son  

Marias son är drygt tre år och har en autism-diagnos. Hon skulle vilja njuta av honom men i stället är hon rädd. Hennes största önskan är att sonen någon gång skulle kalla henne ”mamma”.

Radiopsykologen 20150820 1103 2003 20150823 0103 Jag vill sluta flirta med andr  

Mia, 35, kan inte låta bli att flirta med andra. Hon får en kick av uppmärksamheten, blir glad och fri. Men det har gått för långt. Hon vill ändra sitt beteende så att hon inte förstör sin familj.

0:00/0:00
Video player is in betaClose