Radioteaterbiblioteket

Radioteaterbiblioteket

Sweden

Världsdramatiken när du har tid. Klassiker ur Radioteaterns arkiv. Ansvarig utgivare: Louise Welander

Episodes

När skruven dras åt av Henry James – del 2  

Miss Giddens får tjänst som guvernant på ett gods i sydengland. Välkomnad av den trogna hushållerskan Mrs Grose och de två väluppfostrade barnen, anar hon snart att något inte står rätt till.

När skruven dras åt av Henry James – del 1  

Miss Giddens får tjänst som guvernant på ett gods i sydengland. Välkomnad av den trogna hushållerskan Mrs Grose och de två väluppfostrade barnen, anar hon snart att något inte står rätt till.

Röster som döljer sig i bruset  

Sveriges Radio Drama har producerat flera omfattande och omtalade serier, bland andra "De dödas röster" och "Spöken i maskinen". I de båda serierna förekommer röster från andra sidan.

Det heliga jobbet  

av Victor Nyström. Med: Victor Nyström, Anna Azcárate, Maxida Märak och Kjell Erikssson. Regi: Anna Azcárate. Från Luleå 2015.

Hemmakväll med Gruppen  

Det är den 14 september 2014 och kvällen då valet avgörs. I ett kök sitter tre personer som inte vill vara med, inte vill höra...

Mens av och med Helena Gezelius och Åsa Gustafsson  

En föreställning om kvinnlig kroppslighet. För pappor och deras döttrar, mammor och deras söner, för alla som kommer att få, har och har haft mens och för de som aldrig kommer att få...

Katten i brunnen av och med Carl-Einar Häckner  

Om kärleken, den sökta, den funna, den förlorade. Och varför inte också den återvunna.

Pojken som aldrig slutade gräva av och med Mattias Fransson  

En familjeföreställning om en pojke i en norrländsk by som hittar en spade, sätter ner den i jorden och börjar gräva. Sen slutar han inte.

I havet av svartklädda män av Aldo Iskra  

Nils Poppe ligger på dödsbädden och minns händelsen på Stortorget 1914 då Nordens tre kungar steg ut på residensets balkong. Deras möte skulle säkra Nordens neutralitet i det första världskriget.

Solen skiner över natten av Lucas Svensson  

Malmö 1987. Syskonen Adam, Emil och Cirkeline arbetar som dansbandsmusiker. Adam har större ambitioner och vill slå igenom som seriös låtskrivare och artist.

Lilla smycket av Patrick Modiano  

En dag ser den knappt nittonåriga Thérèse en kvinna på en station i den parisiska metron. Kvinnan liknar hennes mor. Så till den grad att Thérèse tror att det är hon och följer efter.

Krigare av Milad Alami  

Leyla är en ung rappare med scendrömmar. Hon skriver musik tillsammans med sin kompis Mayram. I skolan mobbas hon och musiken blir ett sätt för henne att slå tillbaka och göra sig fri.

Kulturhuset av Mats Kjelbye  

Greve Max har fattat humör: nu har kulturisterna gått för långt, nu ska han skrida till handling! I ett grevskap nära dig. En kamp. Ett slag. Kulturhuset bör förstöras.

Limbo av Margareta Garpe  

Del 3 av 3. På den isolerade ön finns behandlingshemmet för missbrukande kvinnor. Fem kvinnor med olika livsöden i bagaget bor för tillfället där tillsammans med terapeuten Betty och VD:n Bill.

Limbo av Margareta Garpe  

Del 2 av 3. Limbo, ett tillstånd mellan himmel och helvete. Där befinner sig fem kvinnor med missbruksproblem på ett isolerat behandlingshem omgivet av vatten.

Limbo av Margareta Garpe  

Del 1 av 3. De missbrukande kvinnorna anländer till behandlingshemmet på den isolerade ön. Där möter de superterapeuten Betty och VD:n Bill som också är sjukskötare.

Dagbok från Gallok av Maxida och Mimie Märak  

En berättelse med ord, musik och jojk om en sommar som inte blev lik någon annan.

Del 3/3. María Villas död av Ulrika Kärnborg  

Irene ger upp sökandet efter den försvunna María. Miss Sinaloa berättar om sin passionerade affär med El Chapo Guzman.

Del 2/3. María Villas död av Ulrika Kärnborg  

Journalisten Ivon och Marías syster Irene börjar leta efter den försvunna María. Spåren leder till ett skjul där blod och rester av människohår visar att något fasansfullt har ägt rum.

Del 1/3. María Villas död av Ulrika Kärnborg  

Vi möter Mördaren, en hotfull ciceron i en ond värld som kanske är vår gemensamma framtid.

0:00/0:00
Video player is in betaClose