Radioteaterbiblioteket

Radioteaterbiblioteket

Sweden

Världsdramatiken när du har tid. Klassiker ur Radioteaterns arkiv. Ansvarig utgivare: Louise Welander

Episodes

I havet av svartklädda män av Aldo Iskra  

Nils Poppe ligger på dödsbädden och minns händelsen på Stortorget 1914 då Nordens tre kungar steg ut på residensets balkong. Deras möte skulle säkra Nordens neutralitet i det första världskriget.

Solen skiner över natten av Lucas Svensson  

Malmö 1987. Syskonen Adam, Emil och Cirkeline arbetar som dansbandsmusiker. Adam har större ambitioner och vill slå igenom som seriös låtskrivare och artist.

Lilla smycket av Patrick Modiano  

En dag ser den knappt nittonåriga Thérèse en kvinna på en station i den parisiska metron. Kvinnan liknar hennes mor. Så till den grad att Thérèse tror att det är hon och följer efter.

Krigare av Milad Alami  

Leyla är en ung rappare med scendrömmar. Hon skriver musik tillsammans med sin kompis Mayram. I skolan mobbas hon och musiken blir ett sätt för henne att slå tillbaka och göra sig fri.

Kulturhuset av Mats Kjelbye  

Greve Max har fattat humör: nu har kulturisterna gått för långt, nu ska han skrida till handling! I ett grevskap nära dig. En kamp. Ett slag. Kulturhuset bör förstöras.

Limbo av Margareta Garpe  

Del 3 av 3. På den isolerade ön finns behandlingshemmet för missbrukande kvinnor. Fem kvinnor med olika livsöden i bagaget bor för tillfället där tillsammans med terapeuten Betty och VD:n Bill.

Limbo av Margareta Garpe  

Del 2 av 3. Limbo, ett tillstånd mellan himmel och helvete. Där befinner sig fem kvinnor med missbruksproblem på ett isolerat behandlingshem omgivet av vatten.

Limbo av Margareta Garpe  

Del 1 av 3. De missbrukande kvinnorna anländer till behandlingshemmet på den isolerade ön. Där möter de superterapeuten Betty och VD:n Bill som också är sjukskötare.

Dagbok från Gallok av Maxida och Mimie Märak  

En berättelse med ord, musik och jojk om en sommar som inte blev lik någon annan.

Del 3/3. María Villas död av Ulrika Kärnborg  

Irene ger upp sökandet efter den försvunna María. Miss Sinaloa berättar om sin passionerade affär med El Chapo Guzman.

Del 2/3. María Villas död av Ulrika Kärnborg  

Journalisten Ivon och Marías syster Irene börjar leta efter den försvunna María. Spåren leder till ett skjul där blod och rester av människohår visar att något fasansfullt har ägt rum.

Del 1/3. María Villas död av Ulrika Kärnborg  

Vi möter Mördaren, en hotfull ciceron i en ond värld som kanske är vår gemensamma framtid.

Orlando av Virginia Woolf  

Orlando börjar sitt liv som ung överklassman i 1600-talets elisabetanska England och lever sedan i flera hundra år ett vindlande liv utan att åldras.

Dom spelar fel! av och med Henric Holmberg  

En slumpmässig upptäckt av en liten felspelning på en skiva, ger upphov till ett besatt letande. Henric Holmberg söker sanningen i historien, nutiden, politiken! Kanske handlar det bara om skönhet?

Norrtullsligan av Elin Wägner  

Elisabeth, kallad Pegg, kommer till Stockholm i början av 1900-talet. En modern stad som sjuder av nya ljud från spårvagnar och grammofoner.

Bromsgatan 8B av Ann-Helén Laestadius  

När Karin blir gravid efter flera misslyckade inseminationer bestämmer hon sig för att åka hem. Till ett Kiruna hon en gång bestämt sig för att aldrig återvända till. Hon ska skriva en bok.

Gruppen tar över!  

"Det finns inte något annat berättigande för en människas existens nu än hennes satsning på och utveckling mot en oändlig öppen framtid.”

Top Notch Education av Emelie Rosenqvist - en absurd thriller om skolan "at its best"  

Det finns en perfekt skola. Där alla barn är glada och duktiga och alla lärare är superpedagoger. Där alla får varsin i-pad och alla når höga resultat...

Pulsen av Dmitri Plax  

En föreställning som tar pulsen på samhällsdebatten i ett litet oratorium för en kommentarskör och medieröster. En skrattspegel skulle man kanske kalla det, men ibland fastnar skrattet i halsen.

Rödluvan och vargarna av Angela Carter  

En Rödluva och en varg som ni aldrig träffat förut, i en erotisk och subversiv saga. Vem är god, vem är vild, vem är annorlunda? Dramat är skrivet av en av Storbritanniens stora 1900-tals författare: Angela Carter, direkt för radio.Rödluvan och vargarnaav Angela Carter.Övers: Karin Lindeqvist.I rollerna: Rödluvan - Shima Niavarani, Vargar och varulvar - Omid Khansari, Jägaren - Magnus Roosmann, Mormor - Basia Frydman, Bruden - Hulda Lind Johannsdottir, Brudens make - Martin Jonols, Rödluvans mor - Doreen Kanter och Berättaren - Niklas Ek. Improviserad cellomusik: Svante Henryson.Ljud: Erland von Heijne. Inspicient: Sven Philip.Regi: Marie Wennersten. Från 2010. Hör Dramaklubbens prat om Rödluvan och vargarna här nedan.Hör Alle Erikssons inledning till Rödluvan och vargarna här nedan.

0:00/0:00
Video player is in betaClose