Episodes

Maktbalans av och med Jesper Söderblom och Nemanja Stojanovic.  

Terrorist, frihetskämpe, förtryckare, rebell, fanatiker, hjälte, mördare… Maktbalans utforskar några av de senaste årens konflikter och våldshandlingar utifrån två motsatta perspektiv.

Damen från hemtjänsten eller Till Damaskus  

I en lägenhet i Vasastan sitter en åldring som tror han är Strindberg och väntar på Damen från hemtjänsten, Carina, som är van vid behovstörstande gamlingar och förstår när det gäller att spela med.

Barnmysteriet  

Hon hinner inte vänta. Det är verkligen dags nu! Han har så mycket som skall hinnas med. Om inte, kommer hans liv ta slut då? Det är nu det måste ske! Om inte, kommer hennes liv ta slut då?

Tiden second hand  

– Kärlek genomsyrar Tiden Second Hand, skulle jag våga påstå. De ibland helt förskräckliga former som kärlek kan anta under vissa omständigheter och dess resa genom tid och rum är en bärande kraft.

Främlingen  

Mersaults mor har precis dött. Han ska snart gifta sig med Marie, som han inte älskar. Han ser på tillvaron med likgiltighet. Men så en dag händer något som får konsekvenser för den unge mannen.

Varuhuset Kriget - Del 2 av 2  

Arkitekten Jonny har lockats till varuhuset med löfte om ett toppjobb — ska han bli den svenska vapenexportens nya "mjuka" ansikte utåt? En prototyp? En förändringsagent?

Mens  

En föreställning om kvinnlig kroppslighet. För pappor och deras döttrar, mammor och deras söner, för alla som kommer att få, har och har haft mens och för de som aldrig kommer att få...

Varuhuset Kriget - Del 1 av 2  

Vad är det som pågår i det labyrintiska jättekomplex som kallas Varuhuset Kriget? Där inne styr Kasper Corp. över liv och död och till sitt förfogande har de både pansarkryssare och rymliga samveten.

Ottar och kärleken - Del 2 av 2  

Hon kämpade för kvinnors rätt till preventivmedel och fri abort, homosexuellas rätt och jämställdhet. Ottar - Elise Ottesen Jensen - förändrade Sveriges sexualpolitik i grunden.

Till Damaskus  

- Problemet med kriget är inte de som dör, problemet är att leva vidare, skriver den palestinske poeten Ghayath Almadhoun som lämnat flyktinglägret i Syrien där delar av hans familj är kvar.

Inför Svanehvit  

Henrietta Hultén introducerar Svanehvit av August Strindberg.

Ottar och kärleken - Del 1 av 2  

Ottar - Elise Ottesen Jensen - var hatad av överheten och älskad av folket. Med sin resväska fullpackad med pessar åkte hon för att möta människor i Fattigsverige.

Om du blundar ser du mer  

Vi lär oss att sväva i luften, styra våra drömmar, prata kurdiska och återkalla minnet av vår egen födelse, med artisten Loreen som guide.

Doktor Agnes B  

Vad skulle hända med hennes arbetsplats om hon med sin enorma erfarenhet och samlade kunskap skulle släppa taget? Och vad skulle hända med henne själv?

Rap Royale!  

mix: Erland von Heine.

Noll sekundmeter  

En mordbrand på Hanö. Två döda föräldrar och ett brandskadat barndomshem. Dottern vill återuppbygga, men just i detta ögonblick sitter förövaren på färjan från fastlandet - och snart är den framme...

Girlnet  

Nea är en ung kvinna som lever sitt liv på nätet. En dag försvinner hon spårlöst samtidigt som en annan ung kvinna. Kan det handla om en seriemördare?

0:00/0:00
Video player is in betaClose