Radiovagabond

Radiovagabond

Denmark

Palle Bo er en radiomand, der har solgt sit hus, sin bil og alle sine møbler, for at rejse jorden rundt. Han har en ambition om at besøge alle lande i verden, og du kan tage med på rejsen i denne podcast. Tag med på mødet med de lokale og oplev Palles begejstring og bekymring over livet som digital nomade.

Episodes

Podcast #029 – Finn, find Finn  

Dette er en podcast-episode, der er helt på dansk. Tag med på det lokale marked sammen med fire danskere og hør mig tale med Finn, der har boet her i Dubai i 9 måneder – og ikke har planer om at rejse lige med det første  

Podcast #028 – Er Tracy crazy  

I denne episode taler jeg med Tracy. En engelsk kvinde, der nu har boet i Dubai i 24 år. Hun kalder sig i dag Latifa fordi hendes lokale svigermor ikke kan sige Tracy. Så i starten kaldte hin hende for Crazy.

Tag også med på det lokale marked og lyt med når jeg reflekterer over, hvad det er for et land, jeg er landet i.  

Podcast #027 – Åbent sind i Dubai  

Jeg har forladt Abu Dhabi, men er stadig i De Forenede Arabiske Emirater. Jeg bor nu i en lækker Airbnb lejlighed i Marinaen i Dubai tæt ved ”The Palm”. Det føles ret centralt men er alligevel 30 km syd for det, man i dag kalde centrum af Dubai – med Burj Khalifa og de andre store skyskrabere.

Du kan lytte til mine oplevelser i byen og tage med i The Jumeirah Mosque, som også har en del, de kalder The Sheik Muhammad Center for Cultural Awareness. Her laver de hver dag et arrangement under titlen “Open doors. Open minds.”

Et sted, hvor man kan spørge om hvad som helst. 

Tag også med til et stort springvandsshow ved Burj Khalifa, som også blinker med.

Se videoen af det her: https://youtu.be/7GiktNwMx3w

Link til The Jumeirah Mosque: http://www.cultures.ae

Podcast #026 - Der er ikke et Aber Dabai ved Abu Dhabi  

Hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater hedder Abu Dhabi. Det er den største og den rigeste af de syv Emirater, som udgør landet. 

Jeg blev både ramt af varmen og de store kulturforskelle. Hele 80% af dem, der bor i landet er tilflyttere. Der er mange lavtlønnede tilflyttere fra Indien, Pakistan og Filippinerne, men også en del fra den vestlige verden, som beklæder gode pænt lønnede stillinger. En af dem er Peter Falck, som er en dansker, der flyttede til Abu Dhabi for fem år siden.     Peter tager mig på køretur rundt i Abu Dhabi, hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater. 
Podcast #025 - På hostel i “Partyslava", Slovakiet  

Jeg sprang på toget i Budapest, ankom til Slovakiets hovedstad, Bratislava, og tjekkede ind på et hostel.

Jeg havde haft mange overvejelser forud for beslutningen om at bo på hostel. Ville det være svært at bo sammen med andre i et fælles rum? Ville jeg være for gammel i forhold til de unge backpackere? Ville jeg mangle privatliv? 

Men mest af alt ønskede jeg, at opleve det og finde ud af om det ville give mig mulighed for at lære nye mennesker at kende. Og det gjorde det. 

I denne episode møder jeg Perry fra Californien, Dries og Dhijs fra Belgien og Max, Rachel og Jason fra Australien. Jeg får også en snak med den lokale Roman Flebo om tiden under sovjetstyret, om hans møde med den russiske mafia og om livet i Bratislava generelt. 

God fornøjelse.

#024 Pest og Buda  

Jeg er kommet til Ungarns hovedstad Budapest, der består af to dele på hver sin side af Donau floden. Budapest er en fantastisk by med Michelin restauranter, den berømte Szimpla Ruinbar, masser af liv og bunkevis af turister.

Du kan høre om mine computerproblemer og min kamp for at løse dem, og du kan tage med mig på køretur til en smuk sø vest for byen, og på museet ”House of Terror”, der fortæller noget af Ungarns grusomme historie med nazier og sovjetter.

Og så er det et land med et meget anderledes sprog. Det gør, at det kan være svært for os at sige ”Budapest” og for dem at sige ”Palle”.

Ud over hvad du kan høre i denne episode, så var jeg også i et af de termiske bade, der er i byen, på en aften-sejltur på Donau. Alt  i alt var det 15 skønne dage i Budapest.

LINK

Her boede jeg

Free Walking Tour i Budapest

House of Terror Museum.

Podcast #23 Bo bor i Beograd  

I Beograd havde jeg den store fornøjelse af at lære Bo Koch at kende.   Han bor fast i Beograd og har derfor en rigtig god fornemmelse af landet.   Vi kommer omkring emner som korruption, levestandard,national stolthed,  fartbøder, badminton og meget andet. 

# 022 Beograd, Serbien, del 1  

Jeg er kommet til Beograd, og jeg havde besluttet mig for at blive lidt længere her i Serbien. Dels for at fordøje de mange indtryk, jeg har fået siden jeg forlod Danmark 6-7 uger tidligere og dels for at få tid til at arbejde lidt mere.     Beograd er byen, der blev bombet af Nato i 1999, og det er noget, så stadig står klart i serbernes hukommelse. Mens det stod på, samlede de sig på broerne for at beskytte dem, mens de festede med livemusik. Det taler jeg med en serber om.   Tag også med på tur til Novi Sad med tre australske backpackere og min Airbnb host Miloš. Jeg blev gode venner med Miloš og hans kone Marija. Blandt andet var vi til koncert sammen og så så vi OL-finaler i vandpolo og basket sammen - hjemme i deres have.    Jeg havde ikke de store forventninger til Beograd, men det viste sig at være en fantastisk by, og især serberne vandt mit hjerte. 
HER BOEDE JEG Jeg boede blandt andet i denne lejlighed i Beograd. Kan klart anbefales - ikke mindst værterne Marija & Miloš    

Podcast # 021 - Makedonien del 3  

  Den sidste af tre episoder fra Makedonien er på dansk.   Det er den fordi jeg taler med Thomas, der oprindeligt er fra Aarhus.   Efter 10 år i Kina har han slået sig ned i Skopje.   Hør om hans spændende rejse her.

#020 - Makedonien del 2  

  I denne episode kan du tage med mig i mediernes kløer. Jeg skulle interviews om radio og mit liv som rejsende, og fik nogle ret overraskende spørgsmål. Og den ene af artiklerne fik en overskrift, der var helt forkert.  Desuden taler jeg med makedoneren Afrodita om hvad Makedonien er for et land.   LINKS Klik her for at se de to artikler sammen med en engelsk oversættelse.

#019 - Makedonien del 1  
Dette er den første del af tre om mine oplevelser i Skopje i Makedonien. Og den er på engelsk - fremover vil jeg primært lave podcasts på engelsk. Dog kommer der også en kort episode herfra på dansk, hvor jeg taler med Thomas, en dansker, der bor hernede.   Jeg er altså kommet til Makedonien - eller som man ind imellem siger: The Former Yugoslavian Republic of Macedonia, som er et navn, makedonerne ikke er vilde med.    I denne episode kan du høre om min første fornemmelse af byen. Det er en bymidte, der er enormt flot med statuer, monumenter og smukke bygninger i græsk og romersk stil.   Men det er næsten for meget. Og så har det kostet en masse penge.    Jeg taler med journalisten Zoran Richliev, der er en del af Balkan Investigative Reporting Network. Han er en af de få kritiske journalister i landet, og han har været med til at lave en omfattende rapport om den byfornyelse, der har fundet sted de sidste 4-5 år. Og han er ikke vild med, hvad der sker. Vi taler blandt andet om The Colorful Revolution.    LINKS: Klik her for Skopje 2014 Uncovered - Rapport fra B.I.R.N.     
Klik her for YouTube video fra demonstration.   

 

#018 - "Pas på tyveknægte" i Bulgarien  

På vej mod Bulgarien bliver jeg advaret igen og igen, om at jeg skal passe meget på ikke at blive bestjålet i toget mellem Brasov i Rumænien og Sofia i Bulgarien. Men er der noget om det? Er det virkeligt så farligt at rejse rundt i denne del af verden?

Oplev også mit møde med Mike & Karen, et amerikansk par, der også rejser non-stop, og tag med på Free Walking Tour og hør en snak om hvad det er for noget.

#017 - Køretur i Transylvanien  

Efter at have besøgt den ene hovedstad efter den anden har jeg besluttet mig for, at besøget i Rumænien ikke skulle være i hovedstaden, Bukarest.

Jeg bestemte mig for Brasov i midten af landet - på grund af tanken om en stille by, Draculas slot, naturen i bjergene, men nok især om at køre i hårnålesving i en hurtig bil. 

Det holdt stik. Næsten da.

 

HER BOEDE JEG:

Jeg boede i en central lejlighed, der var lækker lejlighed og værten havde sørget for at der både var et fyldt køleskab og en flaske vin. Og jeg blev hentet og bragt ved ankomst og afgang. Den kan varmt anbefales. Se den her

#016 - Moldova var en fantastisk overraskelse  

Det var slet ikke min plan at tage til Moldova, men jeg er glad for at jeg blev overbevist af et par venner, der havde været der.

I denne episode tager jeg dig med til de tre vidt forskellige steder, jeg boede. Fra fem-stjernet luksus til CouchSurfing i den fattige bydel.

Og så var jeg i en kæmpe vinkælder med 120 km gange, i et land, der ikke er et land og i det hele taget rundt i Europas fattigste land. Min største oplevelse var dog mødet med de skønne lokale mennesker.

HER BOEDE JEG:
Jeg boede tre forskellige steder. Først en Airbnb, til sidst hos CouchSurfing-værten Andrei og ind imellem på Nobil Luxury Boutique Hotel Moldova. Tag et kig på hotellet her.

 

#015 - Husk nu din iPad i stolelommen i Kiev  

Note til mig selv: Hør nu efter når der bliver sagt, at jeg skal huske alle mine ting, når jeg forlader flyet.

Jeg er kommet til Kiev i Ukraine og har oplevet en masse. Jeg har fået en masse nye venner og været ude for lidt af hvert. Men det har været helt fantastisk og en meget spændende oplevelse.

HER BOEDE JEG
Jeg boede i en hyggelig lejlighed i nærheden af Det Olympiske Stadion.
Se den her. Min Airbnb vært, Petro, var meget hjælpsom og hentede mig i lufthavnen, En rigtig flink fyr. Han har også en anden fed lejlighed, som du kan se her. Skal du til Kiev kan jeg varmt anbefale Petro.

VIST RUNDT SOM EN STATSMINISTER
Jeg blev vist rundt i Kiev af Ksenia fra UkraineToGo, som for kort tid siden viste Lars Løkke rundt. Det var meget interessant, og hun kender byen rigtig godt.

#014 - "Du har retten til ikke at fatte en pind" i Litauen  

Jeg er kommet til Litauen og har tilbragt fem dage primært i landet hovedstad Vilnius. En by, der er meget fotogen, som du kan se herunder.

Det er som de øvrige baltiske lande ret overset af os danskere. Og det er synd. Det er et meget skønt område. Tag med mig, når jeg bevæger mig fra det ene fantastiske udsigtspunkt til det andet. Jeg besøger fristaden Uzipis, Trakai, Gediminas Borgen, De Tre Kors og The Wrong Room.

Jeg lejede en bycykel ved Cyclocity – klik her for at se mere.
Se mere om The Wrong Room her.

HER BOEDE JEG:
Jeg boede på en fantastisk Airbnb, som du kan se ved at klikke her.

#011 - Global Degree  

ENGLISH:

I’ve talked to four of the most inspiring travel bloggers, YouTubers and podcasters. In this episode I talk to Michael Graziano from Global Degree.

#012 - Nomadic Matt  

ENGLISH:

I’ve talked to four of the most inspiring travel bloggers, YouTubers and podcasters. In this episode I talk to the legendary Nomadic Matt

#013 - Storker rundt i Letland  

Jeg er kommet til Riga i Letland. Jeg er glad og alt er godt – næsten.

Min MacBook er gået i stykker. Følg med mig i min kamp for at få den lavet – og en ret anderledes måde.

Du kan også følge med mig ud på de små veje, hvor jeg pludselig mødte adskillige storke.

HER BOEDE JEG:
Jeg boede i denne skønne Airbnb, som varmt kan anbefales, hvis du kommer på de kanter.

#010 - Podcast Star Chris Christensen  

ENGLISH:

I’ve talked to four of the most inspiring travel bloggers, YouTubers and podcasters.

In this episode I talk to Chris Christensen from The Amateur Traveler Podcast.

0:00/0:00
Video player is in betaClose