Radiovagabond

Radiovagabond

Denmark

Palle Bo er en radiomand, der har solgt sit hus, sin bil og alle sine møbler, for at rejse jorden rundt. Han har en ambition om at besøge alle lande i verden, og du kan tage med på rejsen i denne podcast. Tag med på mødet med de lokale og oplev Palles begejstring og bekymring over livet som digital nomade.

Episodes

#024 Pest og Buda  

Jeg er kommet til Ungarns hovedstad Budapest, der består af to dele på hver sin side af Donau floden. Budapest er en fantastisk by med Michelin restauranter, den berømte Szimpla Ruinbar, masser af liv og bunkevis af turister.

Du kan høre om mine computerproblemer og min kamp for at løse dem, og du kan tage med mig på køretur til en smuk sø vest for byen, og på museet ”House of Terror”, der fortæller noget af Ungarns grusomme historie med nazier og sovjetter.

Og så er det et land med et meget anderledes sprog. Det gør, at det kan være svært for os at sige ”Budapest” og for dem at sige ”Palle”.

Ud over hvad du kan høre i denne episode, så var jeg også i et af de termiske bade, der er i byen, på en aften-sejltur på Donau. Alt  i alt var det 15 skønne dage i Budapest.

LINK

Her boede jeg

Free Walking Tour i Budapest

House of Terror Museum.

Podcast #23 Bo bor i Beograd  

I Beograd havde jeg den store fornøjelse af at lære Bo Koch at kende.   Han bor fast i Beograd og har derfor en rigtig god fornemmelse af landet.   Vi kommer omkring emner som korruption, levestandard,national stolthed,  fartbøder, badminton og meget andet. 

# 022 Beograd, Serbien, del 1  

Jeg er kommet til Beograd, og jeg havde besluttet mig for at blive lidt længere her i Serbien. Dels for at fordøje de mange indtryk, jeg har fået siden jeg forlod Danmark 6-7 uger tidligere og dels for at få tid til at arbejde lidt mere.     Beograd er byen, der blev bombet af Nato i 1999, og det er noget, så stadig står klart i serbernes hukommelse. Mens det stod på, samlede de sig på broerne for at beskytte dem, mens de festede med livemusik. Det taler jeg med en serber om.   Tag også med på tur til Novi Sad med tre australske backpackere og min Airbnb host Miloš. Jeg blev gode venner med Miloš og hans kone Marija. Blandt andet var vi til koncert sammen og så så vi OL-finaler i vandpolo og basket sammen - hjemme i deres have.    Jeg havde ikke de store forventninger til Beograd, men det viste sig at være en fantastisk by, og især serberne vandt mit hjerte. 
HER BOEDE JEG Jeg boede blandt andet i denne lejlighed i Beograd. Kan klart anbefales - ikke mindst værterne Marija & Miloš    

Podcast # 021 - Makedonien del 3  

  Den sidste af tre episoder fra Makedonien er på dansk.   Det er den fordi jeg taler med Thomas, der oprindeligt er fra Aarhus.   Efter 10 år i Kina har han slået sig ned i Skopje.   Hør om hans spændende rejse her.

#020 - Makedonien del 2  

  I denne episode kan du tage med mig i mediernes kløer. Jeg skulle interviews om radio og mit liv som rejsende, og fik nogle ret overraskende spørgsmål. Og den ene af artiklerne fik en overskrift, der var helt forkert.  Desuden taler jeg med makedoneren Afrodita om hvad Makedonien er for et land.   LINKS Klik her for at se de to artikler sammen med en engelsk oversættelse.

#019 - Makedonien del 1  
Dette er den første del af tre om mine oplevelser i Skopje i Makedonien. Og den er på engelsk - fremover vil jeg primært lave podcasts på engelsk. Dog kommer der også en kort episode herfra på dansk, hvor jeg taler med Thomas, en dansker, der bor hernede.   Jeg er altså kommet til Makedonien - eller som man ind imellem siger: The Former Yugoslavian Republic of Macedonia, som er et navn, makedonerne ikke er vilde med.    I denne episode kan du høre om min første fornemmelse af byen. Det er en bymidte, der er enormt flot med statuer, monumenter og smukke bygninger i græsk og romersk stil.   Men det er næsten for meget. Og så har det kostet en masse penge.    Jeg taler med journalisten Zoran Richliev, der er en del af Balkan Investigative Reporting Network. Han er en af de få kritiske journalister i landet, og han har været med til at lave en omfattende rapport om den byfornyelse, der har fundet sted de sidste 4-5 år. Og han er ikke vild med, hvad der sker. Vi taler blandt andet om The Colorful Revolution.    LINKS: Klik her for Skopje 2014 Uncovered - Rapport fra B.I.R.N.     
Klik her for YouTube video fra demonstration.   

 

#018 - "Pas på tyveknægte" i Bulgarien  

På vej mod Bulgarien bliver jeg advaret igen og igen, om at jeg skal passe meget på ikke at blive bestjålet i toget mellem Brasov i Rumænien og Sofia i Bulgarien. Men er der noget om det? Er det virkeligt så farligt at rejse rundt i denne del af verden?

Oplev også mit møde med Mike & Karen, et amerikansk par, der også rejser non-stop, og tag med på Free Walking Tour og hør en snak om hvad det er for noget.

#017 - Køretur i Transylvanien  

Efter at have besøgt den ene hovedstad efter den anden har jeg besluttet mig for, at besøget i Rumænien ikke skulle være i hovedstaden, Bukarest.

Jeg bestemte mig for Brasov i midten af landet - på grund af tanken om en stille by, Draculas slot, naturen i bjergene, men nok især om at køre i hårnålesving i en hurtig bil. 

Det holdt stik. Næsten da.

 

HER BOEDE JEG:

Jeg boede i en central lejlighed, der var lækker lejlighed og værten havde sørget for at der både var et fyldt køleskab og en flaske vin. Og jeg blev hentet og bragt ved ankomst og afgang. Den kan varmt anbefales. Se den her

#016 - Moldova var en fantastisk overraskelse  

Det var slet ikke min plan at tage til Moldova, men jeg er glad for at jeg blev overbevist af et par venner, der havde været der.

I denne episode tager jeg dig med til de tre vidt forskellige steder, jeg boede. Fra fem-stjernet luksus til CouchSurfing i den fattige bydel.

Og så var jeg i en kæmpe vinkælder med 120 km gange, i et land, der ikke er et land og i det hele taget rundt i Europas fattigste land. Min største oplevelse var dog mødet med de skønne lokale mennesker.

HER BOEDE JEG:
Jeg boede tre forskellige steder. Først en Airbnb, til sidst hos CouchSurfing-værten Andrei og ind imellem på Nobil Luxury Boutique Hotel Moldova. Tag et kig på hotellet her.

 

#015 - Husk nu din iPad i stolelommen i Kiev  

Note til mig selv: Hør nu efter når der bliver sagt, at jeg skal huske alle mine ting, når jeg forlader flyet.

Jeg er kommet til Kiev i Ukraine og har oplevet en masse. Jeg har fået en masse nye venner og været ude for lidt af hvert. Men det har været helt fantastisk og en meget spændende oplevelse.

HER BOEDE JEG
Jeg boede i en hyggelig lejlighed i nærheden af Det Olympiske Stadion.
Se den her. Min Airbnb vært, Petro, var meget hjælpsom og hentede mig i lufthavnen, En rigtig flink fyr. Han har også en anden fed lejlighed, som du kan se her. Skal du til Kiev kan jeg varmt anbefale Petro.

VIST RUNDT SOM EN STATSMINISTER
Jeg blev vist rundt i Kiev af Ksenia fra UkraineToGo, som for kort tid siden viste Lars Løkke rundt. Det var meget interessant, og hun kender byen rigtig godt.

#014 - "Du har retten til ikke at fatte en pind" i Litauen  

Jeg er kommet til Litauen og har tilbragt fem dage primært i landet hovedstad Vilnius. En by, der er meget fotogen, som du kan se herunder.

Det er som de øvrige baltiske lande ret overset af os danskere. Og det er synd. Det er et meget skønt område. Tag med mig, når jeg bevæger mig fra det ene fantastiske udsigtspunkt til det andet. Jeg besøger fristaden Uzipis, Trakai, Gediminas Borgen, De Tre Kors og The Wrong Room.

Jeg lejede en bycykel ved Cyclocity – klik her for at se mere.
Se mere om The Wrong Room her.

HER BOEDE JEG:
Jeg boede på en fantastisk Airbnb, som du kan se ved at klikke her.

#011 - Global Degree  

ENGLISH:

I’ve talked to four of the most inspiring travel bloggers, YouTubers and podcasters. In this episode I talk to Michael Graziano from Global Degree.

#012 - Nomadic Matt  

ENGLISH:

I’ve talked to four of the most inspiring travel bloggers, YouTubers and podcasters. In this episode I talk to the legendary Nomadic Matt

#013 - Storker rundt i Letland  

Jeg er kommet til Riga i Letland. Jeg er glad og alt er godt – næsten.

Min MacBook er gået i stykker. Følg med mig i min kamp for at få den lavet – og en ret anderledes måde.

Du kan også følge med mig ud på de små veje, hvor jeg pludselig mødte adskillige storke.

HER BOEDE JEG:
Jeg boede i denne skønne Airbnb, som varmt kan anbefales, hvis du kommer på de kanter.

#010 - Podcast Star Chris Christensen  

ENGLISH:

I’ve talked to four of the most inspiring travel bloggers, YouTubers and podcasters.

In this episode I talk to Chris Christensen from The Amateur Traveler Podcast.

#009 - VagaBrothers  

ENGLISH: 

I’ve taken a little detour and went to the TBEX Conference in Stockholm about travel.

I’ve talked to four of the most inspiring travel bloggers, YouTubers and podcasters. This one is with the two brothers, ‘VagaBrothers‘ that has been a true inspiration for me.

#008 - Tallinn, Estland  

Jeg er kommet afsted. Og mit første stop er Tallin i Estland.

Allerede i løbet af den første dag fik jeg gennemhullet to fordomme om at ting ikke fungerer så godt i Estland som i Danmark.

I denne episode leger jeg desuden turist og går på sightseeing i byen, som engang var dansk. Jeg er i den gamle bydel, på bymuren, på KGB museum og så er jeg på jagt efter stedet, hvor Dannebrog ifølge sagnet dumpede ned fra himlen. En jagt der var sværere end jeg troede

#007 - Alex og Rasmus er digitale nomader  

Alexandra Rønde Thielke og Rasmus Veggerby er to unge reklamefolk fra Danmark, der i dag lever som digitale nomader. Sammen driver de verdens mindste globale reklamebureau, Twentyfive&Thirty. Siden de startede deres rejse sidste år har de boet en del på Bali, i Vietnam og i Frankrig.

Jeg mødte dem i Cannes og vi fik en snak om deres nye liv.
Se mere om dem på twentyfiveandthirty.com.

#006 - Henrik Jeppesen har været i alle lande  

Henrik Jeppesen har rejst til alle lande i verden inden han blev 28 år. Jeg besøgte ham i hans nye hjem – i Randers af alle steder.

Han har boet på mere end 1000 af verdens bedste hoteller, fløjet mere end 850 gange med mere end 200 flyselskaber, blaffet mere end 1000 gange, spist på mere end 200 af verdens bedste restauranter, var den eneste turist i Syrien i december 2015 – og er på sit 10. pas. Aldrig med mere end 3 kilo i rygsækken.

Sammen med Ryan Trapp har han udgivet bogen “The Quest to Visit Every Country in the World“, som kan fås på Amazon.

Se mere om Henriks eventyr på henriktravel.com.

"005 - Planlægning af turen del 3  

I de seneste to podcasts har jeg sat fokus på hvordan og hvor. I denne, som er sidste del af min miniserie om planlægningen, vil jeg tale om, hvorfor jeg gør det, og hvad jeg skal lave derude.

0:00/0:00
Video player is in betaClose