RASERIET - Podden med Amie & Fanna

RASERIET - Podden med Amie & Fanna

Sweden

Podden med Amie & Fanna är samtalspodden där kusinerna Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby avverkar ämnen som är kopplade till populärkultur, relationer, rasism. Ja, deras vardag helt enkelt.

Episodes

#StopWhitePpl  

I landet där ingen är rasist har Amie och Fanna återigen lyckats träffa på en. Dessutom har landets entreprenörsdrottning Blondinbella haft blackface-fest. Det är inte lätt det där med utklädnader - inte heller att stå ut i ett rasande Sverige. Tur att Sabina Ddumba släpper sitt debutalbum Homeward Bound! I veckans avsnitt förhandsspelas en helt ny version av hennes debutsingel "Scarred For Life" - Enjoy!

Rasistiska Rövhålsvakter  

Den här veckan reflekterar kusinerna över Netflixdokumentären "The 13th" (se den!) och rasar över rasistiska vakter på Malmös klubbar. Det konstateras även att hösten är här och Fanna och Amie börjar känna sig hella ugly. Hur känner man sig som en Queen i detta iskalla rasistiska kylskåp till land? Är kroppspositivism och diamantringar lösningen eller ska man bara lämna kontinenten?

Power Raseriet #1  

Ring The Alarm! RASERIET + ThePowerMeetingPodcast = Power Raseriet pt1 är här! Vi reflekterar över det skandalösa USA-valet och svarar på lyssnarfrågan om det är ok att vita peeps sjunger med till Formation?! Plus att Drizzy kommer till Sverige, men ingen verkar bry sig?! För pt2 är det bara att bege dig till PMPs spelare och fortsätt blessa dina öron

ExotifieringsBonanza  

Demonstranter i Polen kämpar emot totalt abortförbud. (När ska kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp bli en självklarhet egentligen?)Samtidigt blir Kim K blivit rånad av n*ggas in Paris och Rihannas skaffar sig dreadlocks? Veckans raseri riktas mot sköna hiphopkillar som exotifierar och sexualiserar romska kvinnor, dafuq?!?!

Era Jävla Fakking Respektlösa Freaks  

Nazister bjuds in till Bokmässan in the name of demokrati och yttrandefrihet och Svenska författarförbundet undrar om man får lov att säga n-ordet. Polisen förbereder sig för REVA 2.0. Och Ann Heberlein planerar att kopiera Fannas livsverk "SvartKvinna" med en twist. Rasism som rasism säger dom, idioti som idioti säger vi och river av ett maratonraseri. Håll i weaven! Here we go!

Säsongspremiär  

Sommarlovet är ett minne blott vilket innebär att säsongens första avsnitt äntligen är här! Amie och Fanna pratar nya must-read-books, svarar på en lyssnarfråga om höstmode och reder ut varför Fanna klär sig som en civilpolis. Och såklart, ett stort FUCK YOU till SVT Opinion Live.

Amnesty vs Sverige  

Amie har sett hela 4e säsongen av OITNB och hypar det hon såg. Fanna kämpar mot oönskade dickpicks i DM. Sommaren är här (lr) och för med sig säsongens sista Raseri som riktas mot Svea rikes regering och riksdag. På tisdag 21/6 kan dom nämligen rösta igenom ett VIDRIGT lagförslag gällande vår framtida flyktingpolitik. Amenesty International förklarar närmare och ALLA lyssnare uppmanas att skicka brev till våra riksdagsledamöter!

SKAMHÄLLET  

Johnny Depp misshandlar Amber Heard - Amber Heard blir kallad lögnare. Svenska kyrkan kalasar på kollekten och bor på lyxhotell. Bilder på döda bruna och svarta kroppar delas men när såg du senast en vit död kropp?  Skamhället fortsätter att ge Amie och Fanna saker att rasa över. Och som de rasar.

Heberlein What's Good?  

Är flamingon rosa för att den äter räkor? Är Fanna verkligen vuxen? Är Amie hemlig tvilling med Jafar i Aladin? Är alla män på klubben wastemen? Är Fannas nya BH 2 hot 2 handle? Borde Jay Z kanske sluta rappa nu? Och Ann Heberlein - varför blir hon fortfarande publicerad? 
Så många frågor som leder till veckans RASERI från två rasifierade brudar i stora vita mediehus.

Visionärer & Svartskallar  

Kan ett visionärt tänk rädda ett trött aktivistpsyke? Amie och Fanna drömmer om att drömma mer. Konstaterar att dom har lite för platta rövar (lr?) och att klubbar fortfarande försöker stänga in hiphopen och svartskallarna i små hörn vilket leder till veckans RASERI!

Antitalanger & Superhjältar  

Vad är grejen med att INGEN pratar om Henok Achido vs Adam Tensta? Amie och Fanna tänker iaf inte sitta tysta när svensk hiphop äntligen serverar en god BEEF. Och så är allas favoritsegment MOVE BITCH tillbaka. Inga mindre än superpodden Menage A tugg hjälper till att svara på frågor om mack mode på Håkan Hellström, Beckys och rasifierade bröder, för det är väll ingen skillnad. Eller? Och så ges galen respekt och kärlek till Tess Asplund. Veckans jävla hjälte!

Rasistkonstaplar & Beckyjournalister  

Amie och Fanna synar hur Sveriges journalister, brittiska Glamour och Iggy reagerar på Lemonade. RMH gav Raseriet tillåtelse att spela en låt från Cherries debutskiva, hur skulle de kunna låta bli? Eviga snutkramare, rasistkonstaplar och överbelastade myndigheter lägger upp den för veckans raseri!

Lemonade - Gosklubben Recenserar  

När senast fick en svart kvinna uttrycka hämndlystenhet, ge form åt depression, härska, söndra, gå sönder och plocka ihop sig själv i en timmes lång fantastiskt fotad film?! Svarta kvinnor i alla roller. Starkast och svagast. Mänskligt. Samtidigt helt jävla omänskligt. Beyonce är allt. Lemonade är life. Gosklubben Recenserar.

Rädda Afrika  

För 30 lax får du en resa till Afrika, boende och nya vänner. En ny punkt att stoltsera med på CVt och såklart likeraketer till instagram. Vad handlar egentligen vita volontärers strävan om att rädda Afrika om? En efterlängtad rap beef inom svensk hiphop, Rihannas nya video och digitala blackface. Veckans RASERI är här!

Dolezal Är Back Torrheten Är Wack  

Queen of CA Miss Rachel Dolezal is back, feminismens okrönte konung Lamotte fortsätter att regera och Amie och Fanna är båda är så torra att de håller på att krackelera. Raseriet är tillbaka och det är fett real. Too real kanske, men vi hörde att DIY va inne. Peace

Blod Blunts & Bruna Vänner  

Amie är inte längre kartongfärgad men har värk i hela kroppen. Fanna berättar om sin värsting till mamma och lyssnarfrågan "hur får jag bruna vänner?" besvaras.

Fucked Up Feminism  

Fanna och Amie analyserar ordet "brun" samt kommer med exempel på hur dom upplever light skin privilege. Samtidigt så gör WayOutWest bort sig svennetöntstyle och vita feminister har fortfarande svårt att acceptera Pro Black Movement vilket leder till veckans raseri!

Box De Questiones  

Denna veckan är Amie på Kuba och Fanna kvar i Svedala. Men för att ni inte ska glömma bort våra röster eller att rasism är bajs gick vi förra veckan igenom frågelådan! Är det CA, med ”boxer braids”? Vad fan gör man med en rasistisk släkting? Vem har fått brev från tidernas vidrigaste man, Hitler, och varför? - Det och mycket mer får ni höra i avsnitt 10: Box de Questiones!

Jag Kan Inte Andas  

"Vem ska jag ringa? Polisen va ju redan där, det var ju dom som slog." Amie vaknar på morgonen av ett högljutt bråk som visar sig vara ett våldsamt polisingripande. Knytnävslag i magen och en påse över huvudet. Om du grips av polis är det aldrig en fördel att vara en svart man eller en brun kvinna. Hör ljuden från gripandet och Amie och Fannas reflektioner.

Färsk Prinskorv & Ruttna Moderater  

Amie och Fanna pratar om #OscarsSoWhite och livet i en monarki. Att Zoe Saldana insmetad i brunkräm ska porträttera Nina Simone leder till en lång convo om colorism. Och juste, prisa Moderaterna! Det har ju äntligen funnit lösningen till jämställdighetsproblemet, eller?

0:00/0:00
Video player is in betaClose