RASERIET - Podden med Amie & Fanna

RASERIET - Podden med Amie & Fanna

Sweden

Podden med Amie & Fanna är samtalspodden där kusinerna Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby avverkar ämnen som är kopplade till populärkultur, relationer, rasism. Ja, deras vardag helt enkelt.

Episodes

#42 Mordet På M-ordet  

2017 är året du slutar använda dig av m-ordet! Vad är m-ordet? Varför är det rasistiskt? Och kan "välvilliga komplimanger" vara rasistiska? (Spoiler alert: JA!) Get with it! Get smart! M-ordet special coming your way!

#41 #MuslimWomenBan  

Hur går kopplingen mellan 1600-talets häxprocesser och samtidens näthat? Las brujas diskuterar kokta fårben, ayahuasca och psykoanalys. Samtidigt som EU-domstolen konkretiserar diskrimineringen mot våra hijabbärande systrar genom att legalisera förbud. Veckans Raseri passas vidare till Sarah Ameziane som levererar FAKTA! Kampen har bara börjat!

#40 Rasa Vidare #zenmode  

Kusinerna är återförenade i Sthlm vilket innebär krispigt studioljud och ny energi! Galapremiären av "Dröm Vidare" får dem att drömma vidare om en ny era inom svensk film, vårluften får dem att inspireras till kreativ antirasistisk kamp och lyssnarnas frågor leder till samtal om n-ordet i svensk vs. amerikansk rap. Raseriet 2.0 ya'll!

#39 #GambiaHasDecided  

Amie har haft staycation in Sthlm medan Fanna förlorade 35 dollar på bajsflätor. Men det är inte mycket pengar i jämförelse med vad Gambias f.d. president rånade landet på. I veckans avsnitt av Raseriet diskuterar kusinerna att Gambia har en ny president och svarar på frågan vart de ser sig själva om fem år. Tune in!

#38 MixedKidsIssues & Nazistdynamit  

Vad är egentligen skillnaden mellan att besöka gynekologen i NYC och hemma i Stockholm? På vilket sätt påverkas North Wests identitet som svart av att ha en vit mamma som approprierar svart kultur? Och varför stämplas inte de nazistiska sprängattentaten i Göteborg som terrorism? Dessa är några av frågorna som Amie och Fanna ställer sig och försöker besvara i veckans avsnitt av RASERIET

#37 M+SD=SANT  

SÄSONGSPREMIÄR! DROTTNINGEN ÄR GRAVID! WORLD STOP! Beyonce aka livets moder väntar tvillingar och ger därmed världen anledning till att orka kämpa vidare! För systemet är verkligen fuckat just nu. Amie och Fanna pratar om en av de viktigaste kvinnofrågorna 2017 - krisen inom förlossningsvården. Samtidigt inleder M en kärlekshistoria med SD och regeringen förlänger de "tillfälliga" gränskontrollerna vilket leder till veckans raseri!

#36 Årssammanfattningen pt. 2  

Rasistiska vakter, rasistiska kulturtanter och rasistisk svensk politik. Vi fortsätter att sammanfatta Sverige 2016 utifrån raserier vecka för vecka. En påminnelse om att vi inte är paranoida, att den här skiten verkligen genomsyrar ALLT.

#35 Årssammanfattningen pt. 1  

Biiish we're back! On popular demand! Vi ser tillbaka på våra 365 första som RASERIET genom en summering av Sveriges rasistiska historia á 2016. Polisbrutalitet, inhuman flyktingpolitik och urspårade kulturdebatter. Världens deppigaste årskrönika helt enkelt. Can I live? Naaah son. Tyvärr. Men vi tar oss igenom schiten tillsammans! Kör vi!

#34 Bajseriet  

Amie och Fanna fortsätter snacka serier som sig bör denna vargavinter. Norska SKAM selvfølgelig, men vad tycker kusinerna egentligen om SVTs nya serie Juicebaren? Är människorna på Södermalm verkligen såhär tråkiga och varför vill man då göra en serie om dom? OCH så är RASERIET nominerat till Stora Feministpriset 2016!! Detta hypas såklart sönder så veckans avsnitt saknar faktiskt raseri. Skönt ibland ju!

#33 Norsk Skam & Svensk Lucia  

NYC/Sthlm mash up! Fanna har landat i det stora äpplet medan Amie ligger halvdöd i Stockholm och slaviskt följer succéserien SKAM. Kusinerna minns högstadietiden kantrad av horrykten, tjatsex och bristande systraskap. Samtidigt har Gambia valt en ny president efter 22 år av brutalt ledarskap signerat Yahya Jammeh, vad kommer detta maktskifte innebära? Veckans RASERI går osökt till Åhléns luciaskandal - där rasister tycks styra en allt för naiv och ängslig reklambransch! LYSSNA ❤️

#32 RevyRasismen  

Denna vecka skickar vi en oväntad S/O till Leif GW Persson för att han håller det äkta i Veckans Brott och till UR för det nya serien Melanin - om att vara ung afrosvensk idag. SÅ VIKTIG!!! Kritiken mot Melanin kom såklart direkt signerat Expressens ledarsida. Vi bemöter den. OCH så har den falska vita "antirasismen/feminismen" varit i farten. Sanna Nielsen blir called out rasistisk "gulinghumor" och reagerar genom att bli FÖRBANNAD...wut? Det leder såklart till raseri, vsg!

#31 Hjälpa flyktingar - men...  

Vad kan Raseriet göra när Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra bekänner färg på debattsidan bara två dagar in på nya veckan? JO - bryta ner de fint formulerade budskapen och syna hyckleriet!

#30 Det Svenska Kvinnohatet  

Det är hårda tider! Hårda för ett Kanye West-fan, hårda tider att vara offentlig kvinna i Sverige. Eller kvinna i Sverige öht?Vi reflekterar över det svenska kvinnohatet som på senaste tiden tycks trumfa sig själv, vecka efter vecka. Hårda tider för Lil' Kim som kommit ut som "latina trapped in a black woman's body". Om vi inte ens kan älska oss själva, säg, vem kan göra det då? Allt detta till trots är avsnitt 30 fyllt av asgarv både från oss och vår fantastiska publik från livepoddandet på Haymarket. Lyssna!

#29 Trumphysteri & Ortenpoesi  

I söndags korades han till Ortens Bästa Poet - Vi har äran att ha Liban Abdule i studion! Han läser sin dikt "Svart kvinna" och reflekterar över medias frånvaro vid finalen i Rinkeby. Samtidigt har Donald Trump valts till USA:s nästa president... Vi funderar över den vita mannens revansch och hur vi, och du, ska jobba för att organisera motståndet mot högerpopulister inom den svenska politiken.

#28 Everybody Wants To Be A N*gga  

Påven har varit i Sverige på besök vilket gör Amie, hans största fan, löjligt lycklig. AirBnB gör ett lamt försök att stoppa rasismen med ett HOTBREV i Fannas inkorg. Mycket skumt. Och samtidigt börjar Rachel Dolezal marknadsgöra sin bo "In Full Color - finding my place in a black and white world". (Aren't we all?) LOL. Veckans RASERI går ut till falska kulturtanter som försöker svepa in rasism i en exotifierande vurm. Ni lurar INGEN! Iaf inte RASERIET

#27 Toni Morrison - Jazz - En liten bokklubb  

Bonusavsnitt!! Vad är det för fel på män som bedrar sina kvinnor? Och varför tar kvinnor ut sin ilska på den andra kvinnan och inte på sin vidriga man? Orkar man läsa en bok idag? Och när man gör det ska n-ordet verkligen stå utskrivet? Amie och Fanna har läst Jazz (Toni Morrisons, 1992). Romanen som utspelar sig i 1920-talets Harlem berör och ger många funderingar om otrohet, rasism och språk. Boksamtalet finns publicerat i Revy, Natur & Kulturs nya litterära tidskrift. Revy handlar om världens bästa litteratur, en bok i taget.

#StopWhitePpl  

I landet där ingen är rasist har Amie och Fanna återigen lyckats träffa på en. Dessutom har landets entreprenörsdrottning Blondinbella haft blackface-fest. Det är inte lätt det där med utklädnader - inte heller att stå ut i ett rasande Sverige. Tur att Sabina Ddumba släpper sitt debutalbum Homeward Bound! I veckans avsnitt förhandsspelas en helt ny version av hennes debutsingel "Scarred For Life" - Enjoy!

Rasistiska Rövhålsvakter  

Den här veckan reflekterar kusinerna över Netflixdokumentären "The 13th" (se den!) och rasar över rasistiska vakter på Malmös klubbar. Det konstateras även att hösten är här och Fanna och Amie börjar känna sig hella ugly. Hur känner man sig som en Queen i detta iskalla rasistiska kylskåp till land? Är kroppspositivism och diamantringar lösningen eller ska man bara lämna kontinenten?

Power Raseriet #1  

Ring The Alarm! RASERIET + ThePowerMeetingPodcast = Power Raseriet pt1 är här! Vi reflekterar över det skandalösa USA-valet och svarar på lyssnarfrågan om det är ok att vita peeps sjunger med till Formation?! Plus att Drizzy kommer till Sverige, men ingen verkar bry sig?! För pt2 är det bara att bege dig till PMPs spelare och fortsätt blessa dina öron

ExotifieringsBonanza  

Demonstranter i Polen kämpar emot totalt abortförbud. (När ska kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp bli en självklarhet egentligen?)Samtidigt blir Kim K blivit rånad av n*ggas in Paris och Rihannas skaffar sig dreadlocks? Veckans raseri riktas mot sköna hiphopkillar som exotifierar och sexualiserar romska kvinnor, dafuq?!?!

0:00/0:00
Video player is in betaClose