Re:public Radio

Re:public Radio

Sweden • tidningenrepublic.se/radio

Programmen görs tillsammans med tidningen Re:public och knyter an till varje nummer på ett eller annat sätt. Här får du höra helt fristånde berättelser i reportageform men även intervjuer med bland annat de journalister som skriver för tidningen.

Episodes

Driv  

Det här är ett program om driv, om en rörelse framåt, om den stora uppgiften som måste slutföras. Om att fortsätta. Det är det drivet som får en kolarbetare i USA att vända sig emot sin familjs och sitt samhälles historia och traditioner, som får oss att misströsta eller stå emot och som tycks saknas i arbetet med att rädda klimatet. Men allra först åker vi till en liten by utanför Örnsköldsvik på jakt efter en gammal uppfinnare.

Gränser  

Premiäravsnittet för Re:public Radio! Görs tillsammans med tidningen Re:public och ett nytt avsnitt kommer att ackompanjera varje tidningsnummer, ofta med ett tema hämtat från numret. Det här numret har "gränser" som tema och handlar om synliga och osynliga gränser i Georgien, vad gränser gör med människor och vad människor gör för att komma över gränsen från Marocko till Europa, och om det "vi och dem" som gränser nästan alltid skapar, här liksom i North Dakota. Både författaren David Qviström och rapparen Dunderdan kommer att berätta om gränser.

Sen, när programmet nästan är slut, ska Göran få berätta om hur han och de andra körde ut Bandidos från gården och hur gränser kan rivas.

0:00/0:00
Video player is in betaClose