Ridsportpodden

Ridsportpodden

Sweden

Tidningen Ridsport pratar med kända personligheter inom ridsporten om högt och lågt.

Episodes

Ridsportpodden: Johanna Lassnack  

Ryttarinspiration i nya Ridsportpodden! Nu när våren kommit släpper vi ett riktigt inspirerande avsnitt! Inspiratören Johanna Lassnack från Ryttarinspiration pratar om hur man boostar sitt självförtroende, får upp motivationen, tar sig ur svackor och kommer ur sin confort zone. Dessutom belyser vi hur viktigt det är att ha rätt team omkring sig och hur man skapar ett system som fungerar – och vad är ett system? Under tre års tid har Johanna Lassnack slagit igenom med sin verksamhet Ryttarinspiration på sociala medier. Från början var det bara en kul grej – komiska videos med hög igenkänningsfaktor och peppande inlägg. Idag coachar hon ryttare framgångsrikt och föreläser över hela landet. I podden berättar hon hela historien, hur hon har blivit en så stor glädjespridare och hur hon har jobbat med sig själv för att komma dit hon är idag. Ett poddavsnitt som innhåller massor av tips till ryttare på alla nivåer. Missa inte detta!

Ridsportpodden - Robin Ingvarsson  

I det nyinspelade avsnittet av Ridsportpodden passar vi på att fånga en av de unga ryttartalangerna bakom arenas strålkastarljus på Göteborg Horse show. Denna gång träffar vi en kille som vann SM redan som 10 åring och numera är vår svenska senior mästare i hoppning. Vi talar om Robin Ingvarsson.

Ridsportpodden - Lisa Lidbeck  

Den här gången träffar vi en erfaren hästveterinär som ska svara på varför det är så viktigt att vi vintervilar våra hästar. Andrea Berlin har åkt till Löberöds hästklinik för att hälsa på hos veterinär Lisa Lidbeck som bland annat har tagit hand om våra svenska tävlingshästar under OS resan till Rio.

Ridsportpodden - Henrik Ankarcrona  

I decemberavsnittet av Ridsportpodden träffar Andrea Berlin vår nytillträdda förbundskapten i hoppning, Henrik Ankarcrona, som helt plötsligt fick en ny roll vid sidan om sin egen ryttarkarriär. Självklart är vi nyfikna på att höra mer om vem han egentligen är, det nya uppdraget, hans erfarenheter och minnen från tiden utomlands som tävlingsryttare hos Hans Horn och Paul Schockemöhle. Följ med och möt honom hemma på anläggningen i skånska Hunneberga.

Bröderna Jens och Peder Fredricsson gästar ridsportpodden från Friends  

Henrik Johnsson och Linda Heed diskuterar livet och sporten tillsammans med ryttarsveriges mesta syskonpar; Jens och Peder Fredricsson.

Ridsportpodden - Heed och Jonsson möter Jonna Ekberg och Malin Baryard Johnsson  

Henrik Johnson och Linda Heed gör sin tredje ripsportpodd från Friends Arena under Sweden horse show 2016. I dag gästas den provisoriska inspelningsstudion i Ridpsorts monter på arenan av Malin Baryard Johnson och Jonna Ekberg. Jonna, som till vardags arbetar i storstall på Stephex i Belgien är hemma för att tävla på hemmaplan. Malin, över 20 år i proffscirkusen på högsta nivå, tillhör det svenska hopplandslagets spetsgrupp. Gänget pratar bland mycket annat om rikemansungar, dyra hästar, toppryttare och resultatet av långsiktigt arbete. Det blir också en hel del prat om hur man tar sig till, och håller sig kvar, på toppen.

Ridsportpodden - Heed och Jonsson möter Pether Markne och Patrik Kittel  

Dagens ämne direkt från Friends arena - dressyr, dressyr och mer dressyr! Henrik Johnsson och Linda Heed diskuterar ämnet på djupet med sina bisittare Pether Markne och Patrik Kittel.

Ridsportpodden - Heed och Jonsson möter Hanna Berg och Ludwig Svennerstål  

Henrik Johnsson och Linda Heed värmer igång Friends-helgen med det första av fyra specalavsnitt av Ridsportpodden från Friends Arena. Henrik Johnsson lanserar idén om en helt ny tävlingsform för fälttävlansryttarna. Hanna Berg och Ludvig Svennerstål förgyller avsnittet med prat om allt från adrenalinspåslag till hästkärlek. Dessutom förklarar Ludvig Svennerstål varför han känner sig som världens tönt inne på arenan.

Malin Henlöv  

I det nya poddavsnittet har vi träffat 28-åriga Malin Henlöv som är hästskötare till Peder Fredricsons OS-häst All In. Malin berättar om äventyret till Rio, hur förberedelserna gick till och såklart vad det innebär att åka världen runt med alla de värdefulla tävlingshästar. Dessutom ger hon sina bästa stylingtips för de fyrbenta!

Alexander Zetterman  

I oktoberavsnittet av podden har vi besökt den hårt satsande 26-åriga hopptalangen Alexander Zetterman. Han berättar om sina vintrar i USA, om att välja hästar och om hur man skriver avtal. Dessutom tar vi upp känsloladdade bitar om hur ett brutet familjeliv har påverkat honom och hur han har jobbat mentalt för att ta sig tillbaka och bli starkare. Missa inte denna mycket personliga och öppenhjärtiga intervju hemma i skånska Linderöd. Foto: Sara Silfverberg Produktion: Lavaletto

Jan Brink  

Äntligen är podden tillbaka igen efter ett litet sommaruppehåll. Vi kan glädja er med ett bonuslångt avsnitt med en av landets största och mest framgångsrika dressyrproffs – Jan Brink! Han berättar om hur man ska tänka kring träningsplanering och coaching, men också hur han har byggt upp hela sin hästverksamhet Tullstorp och hur "Knytkalaset” vuxit fram med hjälp av ryttare och sponsorer. Massor av kunskap och inspiration som ni garanterat inte har hört tidigare.

Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann  

Hör de två pinfärskt uttagna OS-hoppryttarna Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann diskutera lagets och sina egna chanser med blivande OS-kommentatorerna Linda Heed och Henrik Johnsson i det allra sista avsnittet av Ridsportpodden Heed & Johnsson i Falsterbo sommaren 2016.

Helena Persson och Charlotte Mordasini  

De är just nu stenhårda konkurrenter om reservplatsen till OS, ändå verkar stämningen dem emellan mycket god. Hoppryttarna Helena Persson och Charlotte Mordasini är dagens gäster i Ridsportpodden Heed & Johnsson i Falsterbo. Hör dem prata om hur det är att vara reserv och om att det är bättre att rida i det svenska laget än i det franska.

Natalie Jansson och Sara Lord  

De äter dammsugare till frukost, chips om de behöver något salt och skulle aldrig sluta gråta om deras häst tog medalj på OS. Dagens gäster i Ridsportpodden Heed & Johnsson är Natalie Jansson och Sara Lord, OS-högaktuella hästskötare åt Malin Baryard Johnsson och Tinne Vilhelmson Silfvén.

Therese Nilshagen och Juliette Ramel  

Du hänger väl med i Ridsportpodden Heed & Johnsson i Falsterbo? Andra avsnittet är redan här. I dag har de blivande OS-kommentatorerna Linda Heed och Henrik Johnsson samtalat med två dressyrryttare med vind i seglen, OS-rookiesarna Therese Nilshagen och Juliette Ramel.

Linda Algotsson  

Missa inte första avsnitten av Ridsportpodden med Heed & Johnsson, en särskild Falsterboserie av podden där de blivande OS-kommentatorerna Linda Heed och Henrik Johnsson träffar heta OS-profiler. Först ut är Linda Algotsson, en av Sveriges mesta OS-ryttare.

Jana Wannius  

Nu släpper vi ett rykande färskt poddavsnitt! Vi har besökt Falsterbo Horse Show innan grindarna har öppnats och träffat presidenten Jana Wannius. Vi får höra alla nyheter inför året tävlingar - vem kommer och vad händer? Jana berättar också vad som är framgångsrecepten för att arrangera Sveriges största hästevent. Dessutom kommer avslöjanden om framtiden, hur han hittar sitt driv och varför man aldrig blir för gammal för att rida.

Helena Torstensson  

I juniavsnittet av podden har vi åkt till Flyinge för att träffa hingstspecialisten och ryttaren Helena Torstensson för att få höra hur hingstar och avel har utvecklats de senaste åren. Helena har arbetat tillsammans med Paul Schockemöhle i 10 år och berättar om hur de väljer ut hingstarna, vilka typer som är populära och hur skillnaderna ser ut mellan Tyskland och Sverige.

Linn Olsson  

I nya poddavsnittet träffar vi 21-åriga hästbloggaren Linn Olsson som under många år har delat med sig av sitt hästliv på nätet. Genom bloggen har hon skapat sig ett varumärke och gjort samarbeten med företag, som idag medfört att hon kan leva på intäkterna och ha en egen tävlingshäst. Hon kan knepen med sociala medier och gillar att inspirera ryttare på alla nivåer. I podden delar hon med sig av sina tips för att hitta sponsorer - utan att rida på toppnivå! Här berättar hon hur hennes väg sett ut från start.

Carl Hedin  

I det nya avsnittet av podden träffar vi den kreativa dressyrryttaren Carl Hedin som fokuserar på att lära känna hästarnas kroppspråk och skapa unika band med varje individ. Enligt Carl ska det vara lika lätt att rida svår klass på dressyrbanan som att göra små konster i stallet. Han berättar om sin träningsfilosofi och hur han får sina hästar så modiga. Dessutom förklarar han varför han vill hoppa sina dressyrhästar och vad hemligheterna är bakom hans populära instagramkonto.

0:00/0:00
Video player is in betaClose