Romancepodden

Romancepodden

Sweden

En podd för dig som gillar när det känns både där uppe och där nere.

Episodes

28: Vikingar och Venedig  

Vi har läst THE UNLEASHENING och tar oss an asatro, sorority-hus och marinsoldater. Det blir också lite Venedig och lite romancemässa!

27: Skönheten och petimätrarna  

Vi har sett nyinspelningen av Skönheten och odjuret och försöker reda ut vad vi egentligen tycker. Mycket, är svaret. Vi tycker mycket.

26: Rymden anfaller - romance!  

Vi har läst The Space Machine och upptäcker att läsning och lyssning verkar ha gett väldigt olika upplevelser. Men vi är överens om Tjechovs handväska.

25: Lajv is lajf  

Vem är du hos Austen? Vi får sällskap av lajvdesignern Anna Westerling och pratar om det kommande lajvet Fortune and Felicity, där deltagarna får utforska empiremidjor och djupa känslor.

24: OK ladies, now let's get in formation  

Vi har läst Daughters of a Nation och diskuterar hur man hittar balansen mellan att berätta om ett historiskt skeende och få utrymme för att bygga upp personer och känslor. Samt Fitzwilliam Barky.

23: That's so epok - Regency  

Vi tar vårt folkbildningsansvar och reder ut vad som egentligen menas med Regency. När-var-hur, vem-varför-hurnaket? (Drinking game: Drick varje gång vi säger Napoleon. Eventuellt varannan vatten.)

22: Glitter, glamour och gonorré  

Det är bokklubbsdags och vi har tagit på oss peignoirer och fluffiga tofflor och läst Jackie Collins klassiker Hollywoodfruar. Vi funderar bland annat på vem i boken som är vem i Game of Thrones, om tjejen ovanpå kan räknas som ett perverst inslag, samt hur lite som kan hända samtidigt som allt händer på en gång.

21: Courtney Milan!  

A glamorous visitor from afar - Courtney Milan joins us and talks about her process, her favorite and least-favorite tropes, diversity in the genre, and whether writing is more like swimming or riding a bike.

20: Räddkåt eller kåträdd?  

Finsällskap av Helena Dahlgren, som bland annat skrivit boken 100 hemskaste - hon pratar med oss om klassisk gotik, adrenalinhångel och generell kroppslig litteratur. Plus massa annat förstås.

19: En förbannad romance!  

Vi slår våra mer eller mindre kloka huvuden ihop med En förbannad podd, och pratar om Courtney Milans The Duchess War. Bland annat upptäcker Sofia att hon tydligen inte är så pryd som hon trodde.

18: "Jag vill bara suga"  

Alternativ titel: Ancient Greek Steampunk. Nikoo och Melody har bokklubb och pratar om A Promise Of Fire - magi, kärlek, och lite barnsligt fnissiga namn. Dessutom den inre monologens omöjlighet och mycket annat gött.

Creepyromance  

Glad Halloween - och tack till Jack Werner!

17: Meet me in the library when nobody's looking  

Glöm Globen - vi spelade in live på Stadsbiblioteket! Vi pratar om genrens tillstånd, hur vårt eget romanceläsande utvecklats, våra tipslistor, och mycket annat. Tack Stadsbibblan för att ni bjöd in oss!

16: "Turkish Delight, Earl Grey och damm"  

Vi tar oss an Sarah MacLeans A Scot In The Dark och diskuterar mangst, hur sannolikt det är att sexton personer i arvslängd dör inom ett par veckor utan hjälp, vad olika länder smakar och varför alla måste vara så himla långa hela tiden.

15: "Nu ringer det någon liten killgissningsklocka i mitt huvud..."  

Det är ju gött när man kan köpa sin romance samtidigt som man köper gul lök och toapapper - men det visade sig vara svårare än vi trott att hitta böcker. Till slut kan vi i alla fall samlas och prata matbutiksromance.

Bonus: Sofia Fritzson!  

Vi fick träffa Sofia Fritzson på Bokmässan och prata om hennes nya bok, När drömmen slår in - och så snusk på svenska, att bli kär i sin hjälte, och annat bra.

14: Nice shoes, wanna cook?  

(Alternativ titel: Hon kan ta den med sin egen hand och själv föra in den i sin egen mun.) Vi pratar om Jennifer Crusies Bet Me och funderar på om nittiotalet är contemporary eller historical.

13: A mind for business and a body for sin  

Vi spelade in live under Stallmästaregårdens kristallkronor och pratade med Lina Forss om kvinnor med egen agens, att skriva snusk, blonda yppisar och varför vi i podden är så läskiga.

12: The madness of lady Julia som inte kan säga rätt  

Amanda har läst vidare och det visar sig att när Ahrnstedt inte skriver finans blir det mycket bättre. Men mest pratar vi om en vansinnig skotsk lord - The Madness of Lord Ian McKenzie av Jennifer Ashley.

11: Romance throwdown!  

Let's get ready to rumble! Vi ställer Simona Ahrnstedt mot Katrin Zytomierska i ett gäng kategorier och ser vem som vinner. Obs: Strösslat med spoilers!

0:00/0:00
Video player is in betaClose