Rønning

Rønning

Norway

Komiker Jon Niklas Rønning og en humorkollega utforsker hvilke mekanismer som får deg og meg til å le. I Rønning får man et humorfaglig dypdykk i komikergjestens unike karriere og suksessoppskrift. En real podkast-gavepakke til deg som elsker å le.

Episodes

Zahid Ali  

Zahid Ali snakker med Jon Niklas Rønning om standupkarrieren, gjennombruddet i "Nissene på låven" og suksessperioden som Otto Jespersens stuntreporter i "Rikets Røst". Han forteller hvordan det var å debutere som den eneste norsk-pakistanske stemmen i Oslos humorverden, om bakgrunnen for julekalenderen "Jul i Tøyengata" og veien til kult-tv-serien "Hellfjord".

Rønning 0

Øystein Bache  

Øystein Bache snakker med Jon Niklas Rønning om sin over 30 år lange humorkarriere i NRK og komikerduoen Bache & Gokstad. Vi får høre om satiretiden i "Egentlig", om forkjærligheten for snill humor og om bakgrunnen for sketsjen "Helpdesk i middelalderen" - en verdensomspennende humorklassiker med mange millioner treff på Youtube.

Rønning 0

Thomas Giertsen  

Thomas Giertsen prater med Jon Niklas Rønning om oppvekst, veien fra standup-scenen og showgruppen Lompelandslaget til tv-suksessen "Mandagsklubben" på TVNorge. Giertsen forteller om debut-soloshowet "Thomas Giertsen tar pirattaxi " som solgte over 120000 billetter, om den vanskelige andreforestillingen "Thomas Giertsen slår i hjel 4624 sekunder" og oppskriften bak situasjonkomedien "Helt perfekt".Han snakker om frykt, komiske helter og hvilke feil som ofte gjøres av komikere som skal forvalte egen karriere.

Rønning 0

Nils Vogt  

Nils Vogt snakker med Jon Niklas Rønning om sin mangfoldige karriere fra Teaterhøgskolen til rollen som Karl Reverud i "Mot i brøstet" og "Karl & Co". Vi får høre om oppveksten, møtet med Tore Ryen, hvordan man spiller en vellykket farse og samarbeidet med Rolv Wesenlund og Arve Opsahl.

Rønning 0

Espen Eckbo  

Espen Eckbo snakker med Jon Niklas Rønning om sine 20 år som tv-komiker og typetegner. Vi får høre hvordan han jobber frem figurer som Asbjørn Brekke, Rhino Thue og Ove og Waldemar Hoff. Om den korte standupkarrieren, gjennombruddet i "Mandagsklubben", veien til mockumentary-filmen "Get Ready to Be Boyzvoiced" og det intense arbeidet for å lage julekalendersuksessen "Nissene på låven."

Rønning 0

Jørg-Fr. Ellertsen  

Den legendariske showprodusenten Jørg-Fr. Ellertsen (84) oppdaget Dizzie Tunes og styrte karrieren deres til himmels i Norge og Sverige. Han grunnla supergruppa Gitarkameratene, satte publikumsrekord med Øivind Blunck og Hege Schøyen på sitt eget teater Dizzie Showteater og er den eneste gjenlevende superprodusenten fra norsk revys gullalder. Han snakker med Jon Niklas Rønning om sin eventyrlige karriere, forteller om oppturer og nedturer i showbiz og deler sin hemmelige suksessoppskrift fra over 60 år i scenehumorens tjeneste.

Rønning 0

Marianne Krogness  

Marianne Krogness fra Tramteatret ble rikskjent i rollen som Sandra Salamander i Pelle Parafins Bøljeband. Tramteatret lagde sin første musikkrevy i 1976, ble anklaget for blasfemi for humorforestillingen "Det går alltid et korstog" og ga seg i 1986 etter å ha produsert seks musikkrevyer, ti plater og fire tv-serier. På nittitallet fikk Marianne Krogness et nytt nasjonalt gjennombrudd i rollen som Shell-dama i en rekke tv-reklamer for bensinkjeden, det førte til skuespilleroppdrag på tv- og revyscene med KLM og Vazelina Bilopphøggers.

Rønning 0

Jonas Rønning  

Standupkomiker Jonas Rønning forteller Jon Niklas Rønning hvordan det var å introdusere nordmenn for standup på nittitallet og hvordan han har bygget sin over 20 år lange scenekarriere. Han forteller om jakten på komiske ideer, om snåle opptredener på turné og hvorfor han heller vil kjøre beltebil i to timer for å opptre for seks mann på en grensestasjon enn å satse alt på eget soloshow på scene og tv.

Rønning 0

Ingrid Bjørnov  

Ingrid Bjørnov deler sin musikalske humoroppskrift med Jon Niklas Rønning. Hun forteller om veien fra pop- og musikalduoen Dollie de Luxe til 235 utsolgte hus med suksess-komiforestillingen "Klassisk Hærverk". Om premierenerver, musikerhumor, arbeid under stress og jakten på de gode ideene.

Rønning 0

Sturla Berg-Johansen  

Sturla Berg-Johansen snakker med Jon Niklas Rønning om humorkarrieren og hvordan han ble en av Norges første standupkomikere. Han forteller om TV-suksessen på nittitallet, hvordan rusen holdt på å ta knekken på ham og om det store selvironiske comebacket som ga ham Komiprisen. Han forteller også om beundringen for Leif Juster, tiden i Komikameratene og hvorfor han valgte å komme ut av skapet som homofil i Chat Noir-showet "Damenes Aften".

Rønning 0

Rune Gokstad  

Rune Gokstad forteller Jon Niklas Rønning hvordan det har vært å jobbe i samme komikerduo i snart 35 år. Han snakker om veien fra jusstudiet til nasjonal komiberømmelse i NRK, om engstelsen for å måtte avslutte samarbeidet med makker Øystein Bache og hvordan en gammel sketsj fra tv-serien «Øystein og meg» plutselig sikret dem viral verdensberømmelse på Youtube.

Rønning 0

Espen Thoresen  

Espen Thoresen snakker med Jon Niklas Rønning om å lage banebrytende humor i "XLTV". Han snakker om veien fra jobben som flymekaniker og Syden-entertainer til grensesprengende P3-komiker, om fascinasjonen for politisk ukorrekt standup og den evige frykten for å gjøre noe som har vært gjort før.

Rønning 0

Hilde Louise Asbjørnsen  

Hilde Louise Asbjørnsen vant Komiprisen for årets kvinnelige scenekomiker. Hun snakker med Jon Niklas Rønning om samarbeidet med Lene Kongsvik Johansen i Asbjørnsen & Joh., om den lange veien mot å lage sitt eget kritikerroste soloshow og hvorfor hun ikke føler seg komfortabel som paneldeltaker i "Nytt på nytt". Hun forteller om fascinasjonen for cabaret og burlesque, forbildet Bokken Lasson som startet Chat Noir og om å lage humor med budskap.

Rønning 0

Hans Morten Hansen  

Trippel Komiprisen-vinner Hans Morten Hansen snakker med Jon Niklas Rønning om norsk standups barndom, gleden over å legge et utsvevende turneliv på hylla og om å sette verdensrekorden i sammenhengende standup på 38 timer. Han forteller hvordan det var å bli hypnotisert av en kollega, om å overvinne fulle publikummere og å bli kjeppjaget av innsatte etter en mislykket fengselsopptreden.

Rønning 0

Brit Elisabeth Haagensli  

Brit Elisabeth Haagensli snakker med Jon Niklas Rønning om tiden i "Fredrikssons fabrikk". Hun forteller hvordan det var å vinne hedersprisen under årets Komiprisen, om utfordringen med å spille mot en sovende Rolv Wesenlund på scenen og frilansskuespillernes evige dilemma med å leve fra sesong til sesong.

Rønning 0

Dag Vågsås  

Revy- og showartist Dag Vågsås er et vandrende humorleksikon. Han snakker med Jon Niklas Rønning om revykrigen i Oslo på 1980-tallet, om hvorfor han mener Buster Keaton er bedre enn Charlie Chaplin og hvorfor de fleste komikere er ensomme ulver som bruker humor som overlevelsesmekanisme i oppveksten.

Rønning 0

Steinar Sagen  

Steinar Sagen snakker med Jon Niklas Rønning om veien fra skolerevyscenen til "Radioresepsjonen". Han beskriver arbeidsprosessen rundt Norges mest populære radiohumorprogram, forteller hvordan det var å overføre den improvisatoriske humoren til tv og om hvorfor han ikke føler seg komfortabel med å kalle seg komiker. Sagen prater om samarbeidet med Bjarte Tjøstheim og broren Tore Sagen, om fascinasjonen for de amerikanske komikerne Bill Hicks og Louis CK og hvordan det var å bli politianmeldt etter flaggbrenning på NRK 17. mai.

Rønning 0

Andreas Diesen  

NRKs Andreas Diesen snakker med Jon Niklas Rønning om en femti år lang karriere i tv- og scenekomikkens tjeneste. Vi får høre hvordan det var å vokse opp som barn av to berømte revystjerner, om sitt brennende engasjement for norsk showbiz-historie og hvorfor hver generasjon får den humoren de fortjener.

Rønning 0

Johan Golden  

Johan Golden snakker med Jon Niklas Rønning om veien fra sivilarbeiderliv til komikarriere. Vi får høre hvordan han og Atle Antonsen nesten havnet på Stortinget med Det Politiske Parti, om det harde arbeidet mot solo-standupshowet "Diktator" og hvorfor han mener det er en komikers plikt å gå mot strømmen og mislike "Skam". Golden forteller hvordan det er å ta over stolen til Knut Nærum i "Nytt på nytt", hvorfor han mener at kjerneverdien "gøy" er viktigere enn "trygghet" - og at selv Jerry Seinfeld kan mislykkes på scenen når han leter etter den perfekte vitsen.

Rønning 0

Tommy Steine  

Tommy Steine prater med Jon Niklas Rønning om veien fra standup-debut til TV 2-stjernestatus. Vi får høre om følelsen av å være et politisk ukorrekt utskudd i norsk humorbransje, om hvorfor han mener at tiden som vert i «Allsang på grensen» vannet ham ut som komiker og om den harde tonen i humorgruppen Komikameratene. Tommy forteller om tiden som musikalstjerne, om opprinnelsen til «Senkveld» og om det intense duo-samarbeidet med Jan Werner Danielsen som førte til at Tommy måtte stå alene på scenen foran presse og fullsatt sal.

Rønning 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose