Röster från Mörka Sidan

Röster från Mörka Sidan

Sweden

En podcast som utmanar BDSM-scenen med diskussionsämnen bortom det bekväma, uppenbara och förväntade.

Episodes

Feminism, Pride och BDSM – En ohelig allians – RFSM048  

Feminism, Pride och BDSM är en ohelig allians enligt vissa och ett ämne som diskuteras fram och tillbaka allt eftersom Pride-festivalen i Stockholm närmar sig.

Den feministiska analysen gör sig påmind överallt och polariserar frågor som egentligen inte borde stå i motpol till varandra. Feminister som inte har en aning om vad BDSM handlar om [...]

The post Feminism, Pride och BDSM – En ohelig allians – RFSM048 appeared first on KinkyPod.

BDSM i media och hur KIT blev “The shit” – RFMS047  

BDSM i media är ofta en kontroversiell sak och "the shit hit the fan" och blev till det, vid det här laget, välkända ”KIT-Gate". En trist historia som i grund och botten bygger på ett utnyttjande av människors vilja att öppna upp sig och en sensationsjournalistik hunger efter klick i en tid där varje nätannons skall spridas på bekostnad av andras personliga integritet. BDSM-kulturen har ofta varit medias ”Goto Freak-show” när man vill ta ut svängarna i helgens ”Feelgood-bilagor” eller när semestertider gör sig påminda i det redaktionella arbetet [...]

The post BDSM i media och hur KIT blev “The shit” – RFMS047 appeared first on KinkyPod.

I huvudet på Mister-A – RFMS046  

Som Dominant så har Mister-A gjort en personlig resa genom relationer och erfarenheter.

Det har varit en resa som varit kantad av situationer där han logiskt och noggrant har varit tvungen att förhålla sig till sin läggning och sina egna krav. Att komma fram till att man inte kan eller vill leva i en relation utan en närvarande maktförskjutning är både en begränsande och befriande lärdom på en och samma gång.

The post I huvudet på Mister-A – RFMS046 appeared first on KinkyPod.

Vad är en säker BDSM-utövare? – RFMS045  

Vad är en säker BDSM-utövare?

På nätet står det att läsa massor om vilka krav ställs för att man skall anses vara en säker BDSM-utövare. Man skall ta hänsyn, vara omhändertagande, saknar man empati är man farlig, man måste vara bra på eftervård, man skall inte ta vad man gör på största allvar, man skall vara kunnig och ta det man gör på största allvar, den undergivnas behov skall sättas i det första rummet, man skall inte ha dåligt rykte och man skall kunna piska ”rätt”.

Det mental kondomerna delas ut i tid och otid via anonyma texter [...]

The post Vad är en säker BDSM-utövare? – RFMS045 appeared first on KinkyPod.

I huvudet på Hex, en stark Domina – RFMS044  

Hex är en av de människor som valt att gå sin egen väg i en tid där åsikter skall strömlinjeformas för att passa in i diverse åsiktskorridorer och styrka är något som inte ses på med blida ögon av de lättkränktas brigad.

Hex är också en av medlemmarna i Åsiktsmaskinen som gör Röster från Mörka Sidan och den som är trogen lyssnare vet säkert med sig att Hex är en kvinna med starka och tydliga åsikter.

The post I huvudet på Hex, en stark Domina – RFMS044 appeared first on KinkyPod.

Billig Fitta i Thailand och Förhandling – RFMS043  

Det kom ett brev till Röster från Mörka Sidan från Master of Ropes som funderat på hur man skall genomföra en förhandling med en okänd människa på en BDSM-fest som man vill ha en session med.

Åsiktsmaskinen sätter även tänderna i Kajsa Ekis Ekmans, numera välkända, citat där hon anklagar dagens queerfeminister för att [...]

The post Billig Fitta i Thailand och Förhandling – RFMS043 appeared first on KinkyPod.

Blir du Religiös, lille BDSM-utövare – RFMS042  

Blir du religiös, lille BDSM-utövare?

Åsiktsmaskinen tar en titt på gamla traditioner inom de stora religionerna, självflagellering, skjortor av hår och flogging med knivar är några av godsakerna. Lidandet har en central roll inom många religiösa rörelser och till stor del så är lidandet av betydelse för en hel del av vårt BDSM-utövande. Därför diskuterar åsiktsmaskinen likheter och olikheter, i relation till lidandet, inom religion och BDSM.

The post Blir du Religiös, lille BDSM-utövare – RFMS042 appeared first on KinkyPod.

BDSM som Självterapi – RFMS041  

BDSM och dess koppling till mental hälsa har alltid diskuterats, ofta med referenser till mental ohälsa. I Sverige fick vi bort BDSM ur diagnosmanualerna runt 2009 och sedan dess kan vi anse oss själva som ”friska”. Trots detta så [...]

The post BDSM som Självterapi – RFMS041 appeared first on KinkyPod.

Incest, Nekrofili och Tidelag – RFMS040  

Incest, nekrofili och tidelag...

Tre ord som väcker känslor hos de flesta människor.

Känslor som gränsar på randen till avsky och äckel.

Trots att orden väcker starka känslor och oförståelse, så har liberalernas ungdomsförbund, LUF, valt att grunda principfrågan om rätten till den egna kroppen genom att föreslå att vi skall legalisera incest och [...]

The post Incest, Nekrofili och Tidelag – RFMS040 appeared first on KinkyPod.

Barn och BDSM – RFMS039  

Barn och BDSM är ord i kombination som får människor att reagera. Därför intervjuar vi Sara, som vuxit upp med en mamma som sysslar med BDSM. Sara berättar om hur det har påverkat henne, vad hon har haft svårt för och hon har skapat ett förhållningssätt till sin mammas BDSM-utövande.

The post Barn och BDSM – RFMS039 appeared first on KinkyPod.

Här får du hjälp med BDSM-julklappen – RFMS038  

BDSM-julklappen är något som borde finnas i varje BDSM-utövares julsäck och därför har Åsiktsmaskinen i "Röster från Mörka Sidan" bestämt sig för att hjälpa dig på traven.

Du kommer att få några enkla och billiga tips på så kallade "pervertibles" samt några exempel på smakfulla julklappsrim som kan följa med [...]

The post Här får du hjälp med BDSM-julklappen – RFMS038 appeared first on KinkyPod.

BDSM Drama Rama Ding Dong (Del 2) – RFMS037  

Vi fortsätter vår resa genom dramats värld, där vi undersöker skillnaderna mellan BDSM drama i verkligheten och BDSM drama på nätet.

Åsiktsmaskinen delar med sig av sina funderingar kring dramats syften och konsekvenser.

De flesta av oss har med all säkerhet upplevt något som skulle kunna kännetecknas som ett drama,

The post BDSM Drama Rama Ding Dong (Del 2) – RFMS037 appeared first on KinkyPod.

BDSM Drama Rama Ding Dong (Del 1) – RFMS036  

BDSM drama är något som dyker upp här och där inom den svenska BDSM-kulturen, både på nätet och i Verkligheten. Åsiktsmaskinen i "Röster från Mörka Sidan" har därför bestämt sig för att diskutera mekanismerna bakom drama.

The post BDSM Drama Rama Ding Dong (Del 1) – RFMS036 appeared first on KinkyPod.

Du som håller på med BDSM är fan inte normal! (del 2) – RFMS035  

I förra avsnittet inledde vi vår diskussion om normer, hur de uppkommer och varför de finns. Vi gick längs en stig av arga franska mjölkbönder och svenska knytnävar i fickan för att komma fram till varför normer bildas i grupper och hur de påverkar oss i olika sociala kontexter. Hur vi än vänder och vrider på oss med sköna begrepp som normkritiskt perspektiv så går det inte att komma [...]

The post Du som håller på med BDSM är fan inte normal! (del 2) – RFMS035 appeared first on KinkyPod.

Du som håller på med BDSM är fan inte normal! (del 1) – RFMS034  

BDSM-normer är en intressant begrepp, frågan är om det finns några?

Vi är omges av normer hela tiden, oavsett vad vi gör. Normer kan vara bra, men det finns även normer som påverkar oss negativt och förhindrar oss att vara oss själva. Det går helt enkelt inte att undvika normer, på gott och ont [...]

The post Du som håller på med BDSM är fan inte normal! (del 1) – RFMS034 appeared first on KinkyPod.

Manlig Undergivenhet är det så Annorlunda? — RFMS033  

Manlig undergivenhet är ett ämne som skapar debatter om könsroller för en del och referenser till Prodominor för andra. Könsroller och undergivna män som inte vågar synas samverkar i en salig röra till att skapa en bild av manlig undergivenhet som är både spretig och kontroversiell.

Men vad handlar manlig undergivenhet om egentligen?

The post Manlig Undergivenhet är det så Annorlunda? — RFMS033 appeared first on KinkyPod.

Club Abzint, Framtid eller Historia? – RFMS032  

I Augusti besökte "Röster från Mörka Sidan" Club Abzint III i Norrköping, Sveriges största och troligtvis främsta Fetish bal, för att fånga stämningen och vad det är som gör just Club Abzint så speciellt.

Club Abzint har blivit ett fenomen på den svenska BDSM-scenen och ett par gånger om året [...]

The post Club Abzint, Framtid eller Historia? – RFMS032 appeared first on KinkyPod.

Sommaren som gått, stort och smått – RFMS031  

Det har varit en hektisk tid för medlemmarna i "Åsiktsmaskinen", uppträdanden, fester och workshops har varit några av aktiviteterna som har tagit upp deras tid, men nu är det dags för en ny säsong med rykande färska och utmanande avsnitt av Röster från Mörka Sidan [...]

The post Sommaren som gått, stort och smått – RFMS031 appeared first on KinkyPod.

BDSM Utomhus i Sommarnatten – RFMS030  

BDSM utomhus är något som hör sommaren till då värmen både påverkar kropp och själ.

Samtidigt så finns det en del saker att tänka på innan man kastar sig ut i närmsta park för att piska sin partner och utöva BDSM utomhus. Åsiktsmaskinen diskuterar detta tillsammans med en hel del andra avslappnade ämnen.

BDSMinstitutet förklaras och sen gör panelen klart för hur man ser på fenomenet med att information om namn och nick anses som allmängiltig information.

The post BDSM Utomhus i Sommarnatten – RFMS030 appeared first on KinkyPod.

Vad gör man när något har gått Fel – Del 2 – RFMS029  

Åsiktsmaskinen i Röster från Mörka Sidan fortsätter sin diskussion, som man startade i del 1, om fel och misstag under sessioner. Definitionen av fel och misstag under en BDSM-session är relativt torr och teknisk [...]

The post Vad gör man när något har gått Fel – Del 2 – RFMS029 appeared first on KinkyPod.

0:00/0:00
Video player is in betaClose