Runner's World

Runner's World

United States

Runner's Worlds svenska podcast där vi bjuder på stort och smått från löparvärlden. Perfekt att ta med sig ut på nästa träningsrunda.

Episodes

Podcastintervju: Kalmar blir Ironman  

Nu är det klart att Kalmar kommer att bli värd för Sveriges första Ironman18 augusti 2012. Här kommenterar tävlingsledaren Urban Strömberg den glada nyheten.

Podcastintervju: Ted Ås – Om triathlonträning  

Ted Ås berättar om sin triathlonträning.

Podcastintervju: Andreas Falk – Spartathlon 2  

246 kilometer senare får vi återigen kontakt med Andreas Falk. Här berättar han mer om sina magproblem under loppet och hur kroppen känns efter mer än 33 timmars löpning.

Podcastintervju: Andreas Falk – Spartathlon  

Fredag 30 september 2011 går det 246 km långa ultraloppet Spartathlon i Grekland. På startlinjen finns vår egen bloggare Andreas Falk och vi passade därför på att göra en intervju med honom via en rätt knastrig telefonledning.

Rune Larsson genom Europa 17: Konklusion & framtid  

Det har blivit tid för eftertanke när vi nu pratar med Rune för sista gången på den här resan. Men samtidigt blickar vi också framåt mot nya äventyr. För en sak kan vi alltid vara säkra på – Rune Larsson är alltid på väg någonstans.

Podcastintervju: Björn Andersson – Triathlonproffs  

För ett tag sedan tog vi och ringde upp triathlonproffset Björn Andersson. Det blev ett samtal långt om bland annat upplägg, tävlingstankar och effekterna av en rekordvarmt Abu Dhabi. Och framförallt en hel del intressanta tankar kring träning för alla som är intresserade av konditionsidrott.

Rune Larsson genom Europa 16: Målgång & ensamhet  

Då har alltså Susanne gått i mål hemma hos sig i Halmstad. Rune hörde därför av sig för att berätta hur det känns efter festen som familjen Johansson med vänner bjöd på och skillnaden att vara ensam på vägen. Som tur är har han ju inte långt kvar nu till sina nära och kära i Trollhättan.

Rune Larsson genom Europa 15: Vildsvin & Köpenhamn  

När du läser det här har Rune och Susanne redan Sverige i sikte. Men här berättar de, på en liten sprakig telefonsvarvare, om sina äventyr med i Tyskland och Danmark. Historier som bland annat innehåller vildsvin, pensionärsrabatter och funderingar kring danska vägval.

Rune Larsson genom Europa 14: Del 14: Blixtvisit & upplopp  

När vi den här gången får tag på Rune befinner han sig faktiskt hemma på en blixtvisit i Sverige i samband med sonens studentexamen. Och även på löparfronten börjar det närma sig avslutning när han och Susanne nu börjar se upploppet på sin resa.

Rune Larsson genom Europa 13: Holland & maratonminnen  

Belgien gick av bara farten och när vi nu får kontakt med Rune och Susanne har de redan hunnit fram till Holland. Det blir ett bra tillfälle att få reda på lite mer om Runes egna meriter från Stockholm Marathon och hans tankar kring Jonas Buuds imponerande insats i Comrades Marathon.

Rune Larsson genom Europa 12: Champagne & Filmpremiär  

Rune och Susanne har nu hunnit fram till Champagne-regionen men har trots det lite svårt att hitta både mat och flärd bland vingårdarnas odlingar. Som tur är kan de se fram emot att kolla på vår dokumentär om deras resa så snart de hittar en bra uppkoppling. Bon chance!

Rune Larsson genom Europa 11: Återkoppling & militärtjänst  

Då har det gått några dagar sedan vårt reportaget-team lämnade Rune och Susanne i Frankrike. Resan går nu vidare i full fart mot Sverige men vi hinner ändå med att blicka bakåt genom att snacka lite om Runes bakgrund inom det militära och vad det betytt för honom som löpare.

Rune Larsson genom Europa 10: Redaktionsbesök & matfunderingar  

Här kommer då äntligen första podcasten från vårt besök hos Rune och Susanne i Frankrike. Bland annat får vi snacka väder och löpning med Susanne medan Rune framförallt har funderingar kring mathallucinationer. Och snart kommer vi också få möjlighet att se de första rörliga bilderna från det stora löparäventyret genom Europa.

Rune Larsson genom Europa 9: Ormar och andra slangar  

Rune konstaterar att Frankrike är minst lika fint löparland som Spanien trots lite ormbesök och läckande ventiler. Under samtalet avslöjas också lite mer om ett kommande födelsedagsfirande och besök från Runner's Worlds redaktion. För snart kommer vår podcast att ta steget över till ett mer rörligt format.

Rune Larsson genom Europa 8: Över Pyrenéerna och skosnack  

Rune och Susanne har nu korsat bergskedjan mellan Spanien och Frankrike. Vi passar därför på att kolla hur det står till med orken, förhoppningarna kring resans tredje land och hur ofta man behöver byta skor. Dessutom tar vi upp en av alla frågor som våra läsare har ställt på hemsidan.

Rune Larsson genom Europa 7. Fotproblem och Frankrike  

Det har varit ett par vilodagar för Rune sedan han fått lite problem med en fot. Men nu är både han och Susanne tillbaka på banan med siktet inställt mot Frankrike via Pyrenéerna. Och vi får också svar på ett par frågor som "kontinentlöparen" Björn Suneson ställt på vår hemsida.

Rune Larsson genom Europa 6. Snö och löparinspiration  

Rune och Susanne får ta del av snö och kyla när kontrasternas land Spanien bjuder på många höjdmeter under påsken. Då behövs både en hel del löparinspiration och mantran som tar en hela vägen hem.

Rune Larsson genom Europa 5. Ingen planering  

Rune Larsson har nu så sakteliga börjat sin 400 mil långa löpande resa från Portugal till Sverige. I den här delen får vi bland annat veta vad dagens rätt heter på spanska, ta del av problem med att hitta bra sovplatser och stifta lite närmare bekantskap med medlöparen Susanne Johansson.

Rune Larsson genom Europa 4. Brand och SM 100 KM  

Rune berättar om eldsvådan vid nattlägret och kommenterar också SM på 100 KM som gick av stapeln 16 april i Sverige.

Rune Larsson genom Europa 3. Spanska skådespel.  

Nu har vi åter igen fått kontakt med Rune Larsson längs de spanska vägarna som bjuder på oväntade skådespel, en hel del backar men oväntat få bilar.

0:00/0:00
Video player is in betaClose