Ruokola²

Ruokola²

Finland

Ruokola² on podcast musiikista, komediasta ja aina jopa sci-fistä IMDB:n triviatietoihin. Se on myös yhtä kuin rumpali/hauskamies Antti Ruokola ja joku jonka kanssa hän pääsee juttelemaan.

Episodes

S02E11 - Jussi Vehman / Rückwater  

Ihmiset, hei!

Ohessa uusi jakso ja tällä erää vieraana Jussi Vehman, Rückwater-nimisestä rock-yhtyeestä. Bändi julkaisi juuri helmikuun lopulla uuden Bonehead EP:n ja juttelimme Jussin kanssa heidän treenikämpällä Tampereen Nekalassa. Bonehead on tiukka paketti hyvin rullaavaa, 90-lukuun viittaavaa, livenä nauhoitettua, rock and/or roll -musiikkia. Suosittelen, kahdella peukalolla!

Nauhoitettiin tosiaan treeniksellä, joten loppupuolella taustalla soiva pumppu ei ollut suunniteltua taustamusiikkia, mutta toimi hyvin. Tampereella, maaliskuussa 2017.

Rückwater - Bonehead

Ruokola² 0

S02E10 - Jalmari Auvinen / Jallu Koala  

Hei ihmiset! Ja uusi jakso taas, vieraana Jalmari Auvinen.

Jalmarin kanssa juteltiin paljon mystisestä Jallu Koalasta ja uudesta, tammikuussa manifestoidusta levystään Ilmestyksiä Rajamailta. Jallu Koala sekoittaa musiikissaan itäistä mystiikkaa reggae-poljentoon ja käy läpi albumillaan matkaa alitajunnan synkistä varjoista kohti sisäisen myrskun aaltojen tyyntymistä. Eli aika out-there -kamaa, mutta hyvää sellaista!

Jalmari on minulle myös tuttu Surviainen -nimisestä reggaebändistä, jossa itsekin soitin perkussioita. Tämän lisäksi Jalmari on tuttu jo podcastinkin jaksossa vierailleen Jari Rättyän Käärmekeitto-bändistä. Monipuolinen kaveri ja erittäin viihdyttävää seuraa. Suosittelen musiikkia, suosittelen myös seuraa!

Mommilassa, helmikuussa 2017.

Jallu Koala - Katsoin joen pintaa

Ruokola² 0

S02E09 - Joni Koivuniemi / Stand up  

Jeah, uusi jakso ja vieraana Suomen David Cross, stand-up -koomikko Joni Koivuniemi.

Jonilta on tulossa julkaisuun viime syksynä kuvattu Kaikki Kuolee -stand up-spesiaali ja sen ensi-ilta on Helsingin Kallion Riviera-elokuvateatterissa 3.3. Jutellaan mm. stand upin tekemisestä sekä kaikesta mitä muuta hänellä on kehitteillä, esimerkiksi myös Pillurallipro-leffan tilanteesta yms. Jaksossa paljastuu myös Jonin eksentrisen hiustyylin syy ja kohtalo.

Kandee tsekkaa Jonin oma podcast Savuna Ilmaan täältä. Tässä jaksossa mainittu Peter Sapianon jakso on hyvä, siinä on fiilistä.

Aika rento hengaus, nauhoitettu Jollaksessa helmikuussa 2017.

Ruokola² 0

S02E08 - Mikko Kinnunen / Armada Interactive  

Hyvää helmikuista päivää!

Ruokola² -podcastin toisen kauden kahdeksannessa jaksossa on vieraana peliyhtiö Armada Interactiven Mikko Kinnunen. Mikko toimii tällä hetkellä Art Directorina AI:llä ja hän on ollut aikaisemmin useamman vuoden Kanadassa tekemässä konseptitaidetta mm. peliyhtiö Biowarella sekä Microsoftilla.

Juttelimme Armada Interactiven synnystä ja Mikon aikaisimmista kokemuksista Biowarella, sekä myös yleisellä tasolla konseptitaiteen teosta sekä koko pelituotannon prosesseista. Erittäin mielenkiintoista settiä, oli hienoa päästä juttelemaan. 

Mikon konseptitaidetta löytyy mm. täältä.
Armada Interactive

Nauhoitettu Espoossa, tammikuussa 2017.

Ruokola² 0

25. Tuomas Rauhala / For The Imperium  

Kyllä, Ruokola²-podcastin 25. jakso! Ja mitä parhain vieras vielä jaksossa: Rumpali ja kaikinpuolin mukava mies, Tuomas Rauhala. 

Juttelimme Tuomaksen kanssa hänen bändinsä For The Imperiumin uusista kuvioista - yhtye toimii nykyään ilman basistia ja on menossa juuri studioon nauhoittamaan uusia biisejä. Kävimme läpi heidän biisien syntyprosessia ja fiiliksiä uudesta suunnasta. Tuomas soittaa myös erinäisissä muissakin projekteissa ja sessioissa, hän on ollut mm. rumpalina Kasmirin viime kesän kiertueella sekä tuurannut Anna Abreun bändissä. Mielenkiintoista settiä ja paljon meikäläisen naurua.

Tuomas julkaisi juuri vähän aikaa sitten uuden projektinsa soittovideon, joka kannattaa ehdottomasti tsekkaa. Löytyy tästä.

Kahden viikon päästä uusi jakso! Sitä odotellessa, käykää ihmeessä antamassa podcastille tähtiä iTunesissa. Kiitos!


For The Imperium - Titans Fall

Ruokola² 0

24. Jari Rättyä  

2017 - vihdoin! 

Vieraana Jari Rättyä, kitaristi-laulaja Kainuusta joka on Käärmekeitto-bändinsä kanssa tehnyt kaksi albumillista omaleimaista juurimusiikkia.

Juttelimme Jarin kanssa pitkään hänen edeltävistä soololevyistä sekä aikaisemmasta bändistään, Daddy Giljoteenista. Käärmekeiton musiikin ollessa huomattavan akustis-painoitteista dobroineen ja buzukineen, Daddy Giljoteen oli taas selkeämmin blues-trio sähkökitaroineen. Aivan loistavaa kamaa kummatkin, suosittelen tsekkaamaan alla olevat linkit.

Juttelimme myös hänen vaikutteistaan, tavasta säveltää, sekä Jarin työtehtävistä Teatteri Ilmi Ö:n riveissä. Nauhoitettu 3. linjalla, joulukuussa 2016. 

Tsekkaa:
Jari Rättyä & Käärmekeitto - Nää Perkele

Jari Rättyä - Kainuun Apina

Daddy Giljoteen - Holy Mail Express

Ruokola² 0

23. Joni Palmroth / Oddland  

Hyvää joulua! Tässä uusimmassa Ruokola²-podcastin jaksossa vieraana on progressiivista metallia soittavan Oddland-yhtyeen basisti Joni Palmroth. Jonin kanssa juttelimme yhtyeen viimeisimmästä levystä nimeltään Origin, joka julkaistiin viime syyskuun alussa. Sivusimme myös yhtyeen tuotantoprosessia, mikä on ollut paikoitellen haastavaa mutta aina palkitsevaa.

Podcast on poikkeuksellisesti nauhoitettu aika äänekkäässä tilassa Tikkurilan Vernissan takahuonetiloissa, juuri ennen bändin keikkaa. Taustalla on vähän melua, mutta elämä on välillä äänekästä. Hyvä hengaus ja keskustelu - kiitos Jonille ja terveisiä Turkuun!

Ruokola² pitää nyt snadin joulubreikin, mutta tulee takaisin tammikuussa 2017! Hyvät joulut ja uudet vuodet! TNV!

Tsekkaa:
Oddland - Hidden

Ruokola² 0

22. Sami Honkonen / Boss Level Podcast  

S02E04 - Jaksossa on vieraana Boss Level Podcastin Sami Honkonen. Boss Level Podcastin aihealueet pyörivät mielenkiintoisissa ihmisissä ja organisaatioissa, ja haastateltavina on huomattavia vieraita mm. Spotifystä. Suosittelen lämpimästi. Vertailtiin Samin kanssa vähän kokemuksia podcastien teosta ja ideoista mitä nämä ovat tuoneet mukanaan.
Samilla ja minulla on myös toinen yhteinen nimittäjä, musiikki. Molemmat soittavat bändeissään ja lopuksi puhutaan myös Samin Enbreach-yhtyeen 2016 kesällä ilmestyneestä levystä, kuin myös bänditouhuista yleisemmin.

Tottakai sekaan lipesi, jälleen kerran, vähän musiikin tuottajuudesta tuttua jankkaustani. Tuntuu että asiasta pitäisi käydä juttelemassa terapiassa.

Hyvä hengaus, nauhoitettu Ruoholahdessa syyskuussa 2016.

Boss Level Podcast

Embreach

Ruokola² 0

21. Max Lilja  

Uusi jakso, vieraana sellisti Max Lilja. Max on soittanut mm. Apocalypticassa sekä Hevein-bändissä, on myös julkaissut kaksi soololevyä erinomaista instrumentaalimusiikkia. Hän on myös soittanut useamman vuoden Tarja Turusen soolobändissä, jonka kanssa hän on paraikaa Euroopan kiertueella. Juteltiin vähän päälle tunti ja käytiin läpi Maxin soolomateriaalin tekoprosessia ja sen parissa esiintymistä, myös vähän hänen rooliaan Tarjan bändin sekatyömiehenä. Palasin myös jälleen kerran omaan lempiaiheeseeni, tuottajan rooliin musiikissa. Kaikki palaa aina siihen, kunnes kohtaan oikean vastauksen. Ilmeisesti. Hyvä hengaus taas, nauhoitettu syyskuussa 2016.

Tsekkaa nämä ehdottomasti:
Twin Peaks Theme on Cello
A State Of Mind - Live in KBP 2013

http://www.maxthecello.com/

 

 

Ruokola² 0

20. Viktor Gullichsen / Brymir  

Hyvää pimenevää syksyä kaikille! Podcastin toisen kauden toinen ja samalla 20. jakso. Tässä jaksossa on vieraana Viktor Gullichsen Brymir -yhtyeestä ja hänen kanssaan juttelemme mm. Brymirin kesäkuussa ilmestyneestä Slayer Of Gods -levyn pitkäksi venähtäneestä tekoprosessista. Viktor toimii myös audiopuolen hommissa työnsä puolesta Suomenlinnan Studioilla ja keskustellaan myös yleisesti studiotyöskentelystä sekä säveltämisestä. Viktorilla on myös kokemusta niin työn kuin opiskelun puolesta elokuvien äänisuunnittelusta, mitä myös sivutaan. Hyvä hengaus - nauhoitettu elokuussa 2016 Suomenlinnassa.

Alussa myös Joni Koivuniemen Stand Up -soolon pikku mainos. Käykää tsekkaa 11.11.2016 Gloriassa, Helsingissä.

Brymir - For Those Who Died 

Ruokola² 0

19. Roope Siven / The Chant  

Podcastin toinen kausi alkaa pitkällä rumpali-jaksolla - jakson vieraana Roope Siven The Chantista.
Puhutaan mm. jaetun Tikkurilan treenikämppämme- sekä Roopen bändihistoriasta, josta jatketaan rumpujen soiton analysoimiseen ja sen rooliin bändeissämme. Roope asuu Zürichissä Sveitsissä ja puhutaan myös paljon vieraassa maassa expattina asumisesta. Hyvä hengaus. Nauhoitettu heinäkuussa 2016 Silkkisalilla.

The Chant - Minotaur

Ruokola² 0

18. Sara Salmenmäki / Teatteri Toivo  

Iso jes! Se on taas uusi jakso ja vieraana Teatteri Toivon teatterinjohtaja Sara Salmenmäki. Jutellaan paljon teatterimaailmasta ja produktioiden käytännön teosta. Toivolla on juuri alkanut ensi lokakuussa ensi-iltansa saavan Vampyyrimusikaalin harjoitukset, ja vähän aikaa sitten oli yleinen casting-tilaisuus, joista kummastakin puhumme. Aikaisempiin tuotantoihin kuuluu myös esim. sci-fi näytelmä Ender's Game, kelaa sci-fiä! Radical!

Podcastin ensimmäinen kausi on tässä, eli uusia jaksoja tulee vasta ensi syksyn alussa. Palataan silloin astialle! Kiitos kuuntelusta ja hyvää kesää kaikille!

Teatteri Toivo

Ruokola² 0

17. Toni Paananen / Malpractice  

Kesäkuun ensimmäinen jakso ja vieraana rumpali Toni Paananen. Toni on tuttu mm. Malpractice-nimisen progressiivisen metallibändin rumpupatterin takaa, sekä myös eri sessiotöistään. Youtubesta löytyy myös hänen rumpukovereitaan mm. kohtuullisen haastavista Zappan biiseistä yms. Tekijämies, jonka kanssa puhuttiin Malpracticen touhuista sekä muista sessioduuneista, kuin myös rumpujen soitosta yleisesti.

Tää on ihan törkeen kovaa kamaa:
Malpractice - Symphony Of Urban Discomfort
Levykauppa Äx

Ruokola² 0

16. Risto Koo / Koomikko  

Ooh, kyllä! Tai kuten englantilainen vanha progebändi itsensä nimesi - Yes.

Tämänkertainen vieraani podcastissa on Risto K. Järvinen, eli lyhyesti Risto Koo. Hän ei taida olla sukua Kaijalle, mutta tekee stand up -komediaa sekä julkaisi juuri tämän vuoden alussa Lasiinsylkijä -nimisen esikoisteoksensa.
Jutellaan alkoholista, stand upista sekä Risto kertoo myös tarinan hänen kolmevuotisesta addiktiostaan. Addiktio on kuin Simpsoneista suoraan. It's fucking funny, man.

Suosittelen isolla kädellä Riston keikkoja ja hänen kirjaansa. Osta kirja täältä.

Ruokola² 0

15. Toni Toivonen / Hanging Garden  

Morjens! Uudessa jaksossa vieraana Hanging Garden -yhtyeen laulaja Toni Toivonen. Käydään läpi yhteistä historiaa Hanging Gardenissa sekä heidän uuden, nauhotteilla olevan EP:n tilannetta. Puhutaan myös yleisesti musiikista ja studiotyöskentelystä. Hyvää shittiä, tsekkaa.

Hanging Garden - Borrowed Eyes

Levykauppa X

Ruokola² 0

14. Pete Harju / Koomikko  

Uusi jakso, vieraana stand up -koomikko Pete Harju. Pete on tehnyt pitkää uraa komedian parissa, mutta tekee myös ohessa eroottista piirrostaidetta. Hänellä tulee olemaan eroottisten piirrosten näyttely Kotkan La Majacca -ravintolan Vesitori-galleriassa ensi Heinäkuussa. Sun kandeis käydä tsekkaa se. Kaikkien kandeis.

Puhuttiin Peten kanssa koomikon duunista, keikoista ja piirrostaiteesta. Muun muassa. Välillä käytiin syvällä jossain. Tsekkaa!

Tsekkaa nyt tää. Ja tämä.

Ruokola² 0

13. Tero Vuorinen / Machine Soul  

Huhtikuu, tuo kuukausien keskiviikko. Uudessa jaksossa vieraana Tero Vuorinen, joka ohjasi viime vuoden puolella ilmestyneen hienon dokumentin Machine Soul. Elokuva kertoo suomalaisista elektronisen musiikin tekijöistä. Jutellaan paljon dokumentista ja sen teosta, konemusiikista ja ajaudutaan myös puhumaan Breaking Badista.

Tsekkaa: Machine Soul -traileri

Tero on myös mukana järjestämässä Kontula Electronic -konemusiikin tapahtumaa, missäpä muualla kuin Kontulassa. Tapahtuma järjestetään 15.-16.4., ohessa on FB-eventtiä.

Ruokola² 0

12. Taneli Tulkki / Montage etc.  

Pääsiäistä, pääsijäistä! Uusi jakso podcastia, "Warsaw-good" ja vieraana bassotaiteilija Taneli Tulkki. Tanelin bassottelua pääsee kuulemaan mm. proge-rock -yhtye Montagen kokoonpanossa, kuin myös Riot Clubin sekä Rylos-yhtyeiden riveissä. Jutellaan huomattavan paljon musiikista yleisesti, metronomin käytöstä sekä Tanelin eri bändien toiminnoista. Hyvää settiä, hyvä hengaus ja hyvä basisti!

Jakson alussa on myös Jussi "Zarelma" Saarelman paluu pienimuotoisen mainoksen muodossa - Crib45 sekä muutama muulla bändillä on hyväntekeväisyyskeikka 26.3.2016 Ravintola Sture21:ssä Helsingissä. Tapahtuman tuotot menevät Hope Ry:lle, joten suosittelen menemään paikalle. Ohessa tapahtuman FB-event.


Ohessa linkkejä Tanelin tuotoksiin:
Rylos - Parallel Life
Armas Laineilla - Opettele Lukemaan

Ruokola² 0

11. Veikko Aallonhuippu / Hidria Spacefolk  

Hei siellä kaikki! Tässä jaksossa vieraana Veikko Aallonhuippu suoraan Hidria Spacefolkin riveistä. Veikko asuu Karjalohjalla, missä kävin häntä moikkaamassa ja tsekkaamassa myös hänen kotistudioa, vanhan navetan yläkerrassa. Juteltiin paljon yhteisestä menneisyydestämme sekä yleisesti musasta ja kaikesta mikä siihen liittyy. Nastaa läppää, nasta tyyppi, kandee tsekkaa!

 

Ruokola² 0

10. Kari Sylgren / Surviainen - osa 2  

10.jakso!

Jatketaan Sylyn kanssa reggaesta Helsingissä. Sivutaan myös 90-luvun alussa järjestettyä Punky Reggae Partyä, joka toimi pitkänsillan kupeessa Hakaniemessä, City Marathon -nimisessä ravintolassa. Muistikuvieni mukaan samoissa tiloissa toimi Satumaa-karaokeravintola vielä 2000-luvun puolella, ennen muuttoaan Arkadiankadulle. Helsingin keikkapaikkojen historia, varsinkin ennen vuosituhannen vaihdetta, kiinnostaa itseäni kovasti, joten tästä kuulisi mieluusti lisää.

Syly kertoo myös Surviaisen tämän hetkisestä tilasta ja mahdollisesta jatkosta. Hieno mies, paljon takana ja paljon vielä edessä!

 

Ruokola² 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose