Ruokola²

Ruokola²

Finland

Ruokola² on podcast musiikista, komediasta ja aina jopa sci-fistä IMDB:n triviatietoihin. Se on myös yhtä kuin rumpali/hauskamies Antti Ruokola ja joku jonka kanssa hän pääsee juttelemaan.

Episodes

18. Sara Salmenmäki / Teatteri Toivo  

Iso jes! Se on taas uusi jakso ja vieraana Teatteri Toivon teatterinjohtaja Sara Salmenmäki. Jutellaan paljon teatterimaailmasta ja produktioiden käytännön teosta. Toivolla on juuri alkanut ensi lokakuussa ensi-iltansa saavan Vampyyrimusikaalin harjoitukset, ja vähän aikaa sitten oli yleinen casting-tilaisuus, joista kummastakin puhumme. Aikaisempiin tuotantoihin kuuluu myös esim. sci-fi näytelmä Ender's Game, kelaa sci-fiä! Radical!

Podcastin ensimmäinen kausi on tässä, eli uusia jaksoja tulee vasta ensi syksyn alussa. Palataan silloin astialle! Kiitos kuuntelusta ja hyvää kesää kaikille!

Teatteri Toivo

Ruokola² 0

17. Toni Paananen / Malpractice  

Kesäkuun ensimmäinen jakso ja vieraana rumpali Toni Paananen. Toni on tuttu mm. Malpractice-nimisen progressiivisen metallibändin rumpupatterin takaa, sekä myös eri sessiotöistään. Youtubesta löytyy myös hänen rumpukovereitaan mm. kohtuullisen haastavista Zappan biiseistä yms. Tekijämies, jonka kanssa puhuttiin Malpracticen touhuista sekä muista sessioduuneista, kuin myös rumpujen soitosta yleisesti.

Tää on ihan törkeen kovaa kamaa:
Malpractice - Symphony Of Urban Discomfort
Levykauppa Äx

Ruokola² 0

16. Risto Koo / Koomikko  

Ooh, kyllä! Tai kuten englantilainen vanha progebändi itsensä nimesi - Yes.

Tämänkertainen vieraani podcastissa on Risto K. Järvinen, eli lyhyesti Risto Koo. Hän ei taida olla sukua Kaijalle, mutta tekee stand up -komediaa sekä julkaisi juuri tämän vuoden alussa Lasiinsylkijä -nimisen esikoisteoksensa.
Jutellaan alkoholista, stand upista sekä Risto kertoo myös tarinan hänen kolmevuotisesta addiktiostaan. Addiktio on kuin Simpsoneista suoraan. It's fucking funny, man.

Suosittelen isolla kädellä Riston keikkoja ja hänen kirjaansa. Osta kirja täältä.

Ruokola² 0

15. Toni Toivonen / Hanging Garden  

Morjens! Uudessa jaksossa vieraana Hanging Garden -yhtyeen laulaja Toni Toivonen. Käydään läpi yhteistä historiaa Hanging Gardenissa sekä heidän uuden, nauhotteilla olevan EP:n tilannetta. Puhutaan myös yleisesti musiikista ja studiotyöskentelystä. Hyvää shittiä, tsekkaa.

Hanging Garden - Borrowed EyesLevykauppa X

Ruokola² 0

14. Pete Harju / Koomikko  

Uusi jakso, vieraana stand up -koomikko Pete Harju. Pete on tehnyt pitkää uraa komedian parissa, mutta tekee myös ohessa eroottista piirrostaidetta. Hänellä tulee olemaan eroottisten piirrosten näyttely Kotkan La Majacca -ravintolan Vesitori-galleriassa ensi Heinäkuussa. Sun kandeis käydä tsekkaa se. Kaikkien kandeis.

Puhuttiin Peten kanssa koomikon duunista, keikoista ja piirrostaiteesta. Muun muassa. Välillä käytiin syvällä jossain. Tsekkaa!

Tsekkaa nyt tää. Ja tämä.

Ruokola² 0

13. Tero Vuorinen / Machine Soul  

Huhtikuu, tuo kuukausien keskiviikko. Uudessa jaksossa vieraana Tero Vuorinen, joka ohjasi viime vuoden puolella ilmestyneen hienon dokumentin Machine Soul. Elokuva kertoo suomalaisista elektronisen musiikin tekijöistä. Jutellaan paljon dokumentista ja sen teosta, konemusiikista ja ajaudutaan myös puhumaan Breaking Badista.

Tsekkaa: Machine Soul -traileri

Tero on myös mukana järjestämässä Kontula Electronic -konemusiikin tapahtumaa, missäpä muualla kuin Kontulassa. Tapahtuma järjestetään 15.-16.4., ohessa on FB-eventtiä.

Ruokola² 0

12. Taneli Tulkki / Montage etc.  

Pääsiäistä, pääsijäistä! Uusi jakso podcastia, "Warsaw-good" ja vieraana bassotaiteilija Taneli Tulkki. Tanelin bassottelua pääsee kuulemaan mm. proge-rock -yhtye Montagen kokoonpanossa, kuin myös Riot Clubin sekä Rylos-yhtyeiden riveissä. Jutellaan huomattavan paljon musiikista yleisesti, metronomin käytöstä sekä Tanelin eri bändien toiminnoista. Hyvää settiä, hyvä hengaus ja hyvä basisti!

Jakson alussa on myös Jussi "Zarelma" Saarelman paluu pienimuotoisen mainoksen muodossa - Crib45 sekä muutama muulla bändillä on hyväntekeväisyyskeikka 26.3.2016 Ravintola Sture21:ssä Helsingissä. Tapahtuman tuotot menevät Hope Ry:lle, joten suosittelen menemään paikalle. Ohessa tapahtuman FB-event.


Ohessa linkkejä Tanelin tuotoksiin:
Rylos - Parallel Life
Armas Laineilla - Opettele Lukemaan

Ruokola² 0

11. Veikko Aallonhuippu / Hidria Spacefolk  

Hei siellä kaikki! Tässä jaksossa vieraana Veikko Aallonhuippu suoraan Hidria Spacefolkin riveistä. Veikko asuu Karjalohjalla, missä kävin häntä moikkaamassa ja tsekkaamassa myös hänen kotistudioa, vanhan navetan yläkerrassa. Juteltiin paljon yhteisestä menneisyydestämme sekä yleisesti musasta ja kaikesta mikä siihen liittyy. Nastaa läppää, nasta tyyppi, kandee tsekkaa!

 

Ruokola² 0

Kari Sylgren / Surviainen - osa 2  

10.jakso!

Jatketaan Sylyn kanssa reggaesta Helsingissä. Sivutaan myös 90-luvun alussa järjestettyä Punky Reggae Partyä, joka toimi pitkänsillan kupeessa Hakaniemessä, City Marathon -nimisessä ravintolassa. Muistikuvieni mukaan samoissa tiloissa toimi Satumaa-karaokeravintola vielä 2000-luvun puolella, ennen muuttoaan Arkadiankadulle. Helsingin keikkapaikkojen historia, varsinkin ennen vuosituhannen vaihdetta, kiinnostaa itseäni kovasti, joten tästä kuulisi mieluusti lisää.

Syly kertoo myös Surviaisen tämän hetkisestä tilasta ja mahdollisesta jatkosta. Hieno mies, paljon takana ja paljon vielä edessä!

 

Ruokola² 0

9. Kari Sylgren / Surviainen  

Yhdeksäs jakso Ruokola²-podcastia, vieraana Kari Sylgren. Syly, kuten hänet tarkemmin tunnetaan, on pitkän soittohistoriansa varrella soittanut useassa eri yhtyeessä aina 70-luvun blues-pohjaisten bändien parissa, 90-luvulta alkaneisiin reggae-bändeihin. Saganor-yhtyeen kanssa Syly keikkali paljon, mm. Virossa samoilla festareilla Faith No Moren kanssa.

Koska juttua riitti, niin päätin jakaa jakson kahteen osaan. Eli tämä ensimmäinen osa käsittelee 70-luvun eri bändejä Jyväskylässä. Seuraavassa osassa perehdytään tarkemmin Sylyn historiaan reggaen parissa, alkaen 90-luvun alusta Helsingistä.

Tsekkaa:

Velkan Kelkka live @ Rentukka 1982

Surviainen - Aika muuttuu

Ruokola² 0

8. Kimmo Salminen / Sonja Virtanen Quartet yms.  

Pitkien pakkasten jälkeen loska on vallannut kadut, mutta kahdeksas jakso Ruokola²-podcastia on silti tässä.

Vieraana Kimmo Salminen, jazz-rumpali Helsingistä. Kimmo soittaa mm. Sonja Virtanen Quartetissa sekä SaraLee-nimisessä bändissä roots rockia / rockabillyä. Näin rumpalina rumpalin kanssa keskustelu ei, yllättävää kyllä, mennytkään niin paljon pelkästä soitosta puhumiseen, vaan keskustelimme aika lailla kauttaaltaan musiikista ja Kimmon soittohistoriasta paljon. Kuriositeettina kävimme myös free jazzin puolella - se tuppaa näin asiaan jokseenkin vihkiymättömälle olemaan erittäin kummallista musiikkia.

Tsekkaa:
Tectonic
Sonja Virtanen Quartet
SaraLee

Ruokola² 0

7. Ida Grönlund / Koomikko  

Vuosi on vaihtunut ja uusi Star Wars oli kuin olikin hyvä! Podcastin uusin jakso on myös ohessa, jakson vieraana stand up -koomikko Ida Grönlund. Keskustellaan Idan komiikasta, miten ja missä hän aloitti aloitti sekä myös hänen käsikirjoitustöistään Noin Viikon Uutisissa sekä Yle Leaksissa.

 

Ruokola² 0

6. Tomi Vainikka / Playmore Games  

Se on jo melkein joulu täällä, mutta varmasti kuudes jakso podcastia! Jakson vieraana Tomi Vainikka Playmore Gamesilta, joka julkaisi heidän ensimmäisen lautapelinsä viime lokakuussa.

Race To The North Pole -lautapelin julkaisu tapahtui Saksassa, Essenin Spiel-messuilla lokakuun alussa ja peli on saanut erittäin lämpimän vastaanoton maailmalla. Jutellaan lautapelin suunnittelusta, firman pyörittämisestä sekä kaikesta siihen liittyvistä Tomin kanssa, eikä yllättäen sivuta musiikkia ollenkaan. Vaihtelua, sitä pitää olla!

Jakson loppupuolella Tomi antaa vielä hyviä vinkkejä uusiin lautapeleihin, jos innostus nappaa mukaansa.

Suosittelen tsekkaamaan myös Race To The North Pole -pelin, löytyy muun muassa verkkokauppa.comista, eli TÄÄLTÄ. Peliä löytyy myös Helsingistä Fantasiapeleistä ja Poromagiasta.

Pienen joulutauon jälkeen podcast palaa uudella jaksolla 13.1.2016. Hyvät joulut ja uudet vuodet!

Ruokola² 0

5. Otto Lönn / Surviainen  

5. jakso - eli täys femma kasassa! Vieraana tällä kertaa mm. Surviaisen sekä Brownsugarin riveissä soittava kitaristi Otto Lönn.

Otto on kokenut keikkamuusikko ja matkaaja, joka puolittaa aikansa vaimonsa luona Pietarissa sekä Helsingissä. Hyviä tarinoita, hyvää fiilistä ja aika paljon läpänheittoa.

Kandee tsekata:
Surviainen
Brownsugar

Ruokola² 0

4. Jussi Hämäläinen / The Chant  

Hei, neljäs jakso! Vieraana kitaristi Jussi Hämäläinen joka vaikuttaa muutamassa erittäin aktiivisessa bändissä - The Chantissa ja Hanging Gardenissa.

The Chant soittaa rock-musiikkia tyylitajulla ja heiltä on ilmestymässä 20.11.2015 uusi EP nimeltään Parallel. Suosittelen ennakkotilaamaan levyn TÄÄLTÄ. Hanging Garden on raskaampaa, silti tosin tyylitajuista metallia/rockia. Heiltä ilmestyi juuri uusi levy Blackout/Whiteout.

Jussin kanssa puhuttiin hänen bändeistään, musiikin teosta yleensä sekä myös musiikin tuottamisesta ja tuottajan roolista levynteossa etc. Jussin toinen intohimo, jalkapallo, ei minun onneksi saanut keskustelussa yhtään jalansijaa. Lucky me!

Ruokola² 0

3. Jaakko Tarvainen / Inverse Records  

Iso kolmonen, kiitos - eli kolmas jakso! Tällä kertaa vieraana Inverse Recordsin Jaakko Tarvainen ja puheenaiheina on mm. musiikkibisnes, bänditoiminta Suomessa ja kaikki siihen liittyvä.

Inverse Records on Jyväskylässä sijaitseva julkaisutoimintaan, markkinointiin ja jakeluun keskittynyt firma, jolla tulee jo viisi vuotta toimintaa täyteen. Inversellä, sekä heidän alamerkillään Secret Entertainmentilla, on julkaisuja jo iso läjä takanaan ja kokemuksen myötä myös näkökulmaa musiikkibisneksen toimintamalleihin.

Btw, jakso nauhoitettiin aika guerilla-tyylillä ja taustalla voi kuulla vähän elämän ääniä, mutta onneksi ei haitaksi asti.

Tsekkaa:

Inverse Records

Ruokola² 0

2. Jussi Saarelma / Crib45  

Toinen jakso! Vieraana Jussi Saarelma, jonka kanssa puhutaan vajaa 2 tuntia hänen bändistään Crib45:sta, Haraamosta, kauhuleffoista ja musasta.

Tsekkaa:
Crib45 - Into The Abyss
Haraamo

Ruokola² 0

1. Mikko Majanen / Käärmekeitto  

Ruokola²-podcastin ensimmäinen jakso, vieraana Mikko Majanen. Mikko on kitaristi, ääniteknikko ja työskentelee aktiivisesti audion parissa. Juttelimme hänen kanssaan paljon musiikista ja myös podcasteista yleisesti.

Käy tsekkaamassa:

Jari Rättyä & Käärmekeitto

Ruokola² 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose