Sälj & Kommunikationspodden

Sälj & Kommunikationspodden

Sweden

Varför lyssna på Sälj & Kommunikationspodden? Vi har valt att ta oss friheten att starta en podcast som handlar om sälj och kommunikation utifrån våra gedigna erfarenheter från försäljning och kommunikation. Vi utbildar inom ledarskap, försäljning och kommunikation. Vi båda är coacher med ett brinnande intresse att dela med oss om tips och trix för smartare kommunikation i vardagen som även kan påverka din försäljning. Podden är för dig som vill förstå mer om sälj i vilken miljö som helst, inte bara försäljning där varor och pengar utbyts utan även hur du ska sälja in en idé till vänner, familj och andra. Kommunikation i vardagen påverkar oss själva och även omgivningen. Med smartare kommunikation och frågor kommer du kunna vara tydligare och nå effektivare resultat med dina medmänniskor. När vi både coachar och utbildar gör vi det med glimten i ögat och en stor del humor, vilket ger energi som även inspirerar till utveckling. Humor är en viktig ingrediens i lärandet. Skrattar vi mer så lär vi oss enklare. Lyssna på oss!

Episodes

46 I vems business rotar du i egentligen?!  

My business, Your business, God’s business! Vad menar vi med det här? Vi pratar om att ta eget ansvar och vikten av att ha tydliga ramar och inte att skuldbelägga andra människor. Utan att ta eget ansvar för dina känslor så tar jag ansvar för mina. Boktips hittar du på www.magnussonkroger.se under avsnittet.

45 Stärk dina affärsrelationer! Entreprenören Alexander Slotte är gäst  

Alexander Slotte är entreprenören som under loppet av några år miste både mor, far samt mor och farföräldrar. Det gav Alexander nya perspektiv på livet och värdet av relationer och hur viktigt det är med de mellanmänskliga relationerna. Alexander har nu tagit fram en tjänst, Top of Heart, som hjälper till att bevara affärsrelationer på ett enkelt och smidigt sätt. Lyssna och få tips på hur du kan stärka dina affärsrelationer.

44 In Och Utlärning!  

Hur kan du bli bättre på att lära dig och lära andra? Vi delar med sig av tips på hur vi gör. Du kommer också få tips på hur du kan avsluta dina möten med fokus på det positiva.

43 Verksamhetsutveckling - Tänk Lean Och Öka Din Lönsamhet! Vår Gäst Håkan Steenberg Är Lean Expert  

Hur kan du börja nyttja Lean för att öka din lönsamhet? Hur skall du tänka? Vad är Lean egentligen? Vår gäst Håkan Steenberg är verksamhetsutvecklare och lean expert och han sitter i Lean Forums styrelse. Håkan hjälper idag den privata och den offentliga sektorn att börja använda Lean i sina verksamheter. I avsnittet reder Håkan ut vad Lean är, vad är skillnaden när du säljer produkter jämfört med tjänster? Är det någon skillnad? Lyssna och börja verksamhetsutveckla dig, verksamheten och dra nyttja av Lean.

42 Framgångsrik!? - Annika R Malmberg berättar om hur du gör för att lyckas!  

Varning! Det här avsnittet är extra långt och extra bra! Utbilda och utveckla dig! Annika R Malmberg Hamilton är föreläsare, författare, och framgångsexpert som bygger bolag. Hon föreläser runt om i Sverige och senaste året omsatte hennes föreläsningsuppdrag över 4 miljoner kronor. Hon har skrivit flertalet böcker om framgång, feedback, försäljning. Hon har en föreställning om framgång som har varit rena framgången. Möjlighet – i slutet av avsnittet så har vi en liten tävling som du kan ta del av under vecka 39. Tack till vår samarbetspartner Lundalogik som hjälper dig få kontroll på dina kunder och säljprocessen med deras CRM och säljstödsverktyg.

41 Tydligare och positivare språkbruk! Har det betydelse?  

Det går aldrig! Glöm inte att lyssna på oss! Försök att komma i tid! Vad sjuk du ser ut! Hur positiv är du egentligen och vad väljer du att fokusera på? Det negativa eller det positiva? Lyssna och få tydliga tips på hur du kan bli bättre på att kommunicera!

40 Hur Lyckas Du Som Driven Ung Stjärnsäljare? Henrik Sendelbach Gille 20 År Är Gäst  

Som 7 åring börjande Henrik sälja pistkartor utanför afterskin, som egentligen var gratis. Prisad för två UF företag, Warm Charity & Air Studio. Som 15 åring tog Henrik dykcertifikat och kom på idén att tvätta båtar under vattnet och besiktiga bryggor. Idag är han stjärnsäljare på webbyrån The Generation. Henrik kommer berätta hur han tänker och runt mål. Tipsar om vad han säger när någon redan är nöjd och inte intresserad när han vill boka möte!

39 Förändring = möjlighet?! Hur kan du agera när det sker mot din vilja?  

Ibland går det inte som du har tänkt det och du är tvungen att snabbt anpassa dig? Hur gör du då? Åker ”offerkoftan” på eller är du snabb och anpassar dig och tar eget ansvar? Valet är ditt och ingen annans. Magnusson berättar om hur snabbt hans livssituation förändrades nyligen och om hur viktigt det är att släppa prestigen. Hur viktigt är det egentligen att visa empati när du påverkar andras livssituationer mot deras vilja?

38 Reklamation – tillfälle att visa vad du går för?!  

Har kunden alltid rätt? Hur bör du agera när du får en reklamation? Magnusson berättar om hur han agerade när han skulle reklamera en produkt i somras. Kröger berättar om hur orimliga kostnader ett flygbolag har för webbtjänster och hur dåligt en de hanterade detta när det skall reklameras. Reklamation eller reklam aktion?! Du avgör hur du vill att kunden skall känna efter att du har tagit emot en reklamation. Skall du hävda din rätt eller skall du bara bocka och buga för att låta kunden få ha rätt?

37,5 Veckodagarnas betydelse, nya tider och boktips!  

Veckodagarnas betydelse, nya tider och boktips!

37 Hur funkar hjärnan, använder du den rätt?! Föreläsaren Anna Tebelius Bodin berättar.  

Vår gäst Anna Tebelius Bodin har utbildat 10 000-tals inom psykologin bakom hur vi lär, arbetar effektivt och hittar motivation. Med vetenskaplig grund och sitt inspirerande sätt förklarar Anna så konkret att insikterna förändrar deltagarnas sätt att tänka. Du kommer få tips om hur du lär dig lära dig och komma ihåg det du har lärt dig, lära dig komma ihåg namn, har möten som är mer säljande, gör så att människor ser sig sedda.

36 Jobbångest! Måndagsångest! Semesterångest!  

Semestern är över för den här gången, i alla fall för de flesta! Drabbas/drabbades du av ångest för att det är snart dags att gå tillbaka till jobbet? Hur hanterar du det? Vad tänker och känner du när det är söndag och måndagen och den nya veckan är strax här? Tips på böcker under detta avsnitt är: ”The Secret” – Rhonda Byrne, ”Think and grow rich” – Napoleon Hill, ”Jag blir vad jag tänker” – Lili öst

Går det att skapa världens bästa företag?! Hur gör man?! Vår gäst Stefan Sebö ger tips om hur!  

I det här avsnittet har vi nöjet att presentera en av Sveriges absolut bästa föredragshållare inom affärsutveckling, försäljning och konsten att utveckla vinnande team – Stefan Sebö. Stefan är även författare till flera böcker om personlig utveckling, försäljning och företagsutveckling. Stefan har varit i Sydafrika 6 månader för att skriva sin femte bok ”Konsten att skapa Världens Bästa Företag, sju faktorer för att lyckas” och delar bland annat med sig tips idag från den boken.

34 Rädslor, Sorg och Styrkor! Micke Askernäs berättar om när hans dotter Emma 3 år fick cancer!  

Emma Lovisa Magdalena Askernäs 3 år drabbas av cancer! Två dagar efter Emmas treårsdag uppstår komplikationer och nu har det gått en dryg månad. I studion har vi Micke Askernäs, en av Sveriges kändare mentalister och pappa till lilla Emma som berättar om rädslor, sorg och styrkor. Ett tungt avsnitt med sorg i hjärtat. Micke berättar om: Hur ska man förhålla sig till denna chockupplevelse, hur känner man sig? Hur kan man göra för att återfå styrkan och tron? Hur ska andra förhålla sig till händelsen och hur ska man prata med er i familjen? Vad har R2D2 från Star Wars med cancersjuka barn att göra? Vi skickar våra tankar och massor med kramar till Emma och hennes familj. Stort tack Micke Askernäs för att du ville dela med dig av den traumatiska händelsen. Vill du bidraga till Barncancerfonden så har du länken på www.magnusonkroger.se med insamling i Emmas namn och i dagsläget har det bidragits med mer än 120 000kr på en dryg månad. En vän till familjen Askernäs har satt upp ett bidragskonto där du kan bidra med några kronor till familjen som drabbats av det hemska som cancer gör för Emma och även på verkar hårt på ekonomin. Även den länken hittar du på vår hemsida.

33 Hur kan du snacka med folk utifrån färger?! Del 2 med Jonas Widegren  

Del II med färg-mannen Jonas Widegren som lär ut tips och trix hur Du nyttjar färgerna till Din fördel. Hur Du lättare kommunicerar till olika personligheter/färgkombinationer. Vad är bra att tänka på och Du får även ett par magiska frågor som Du kan använda Dig av för att förbättra och anpassa din kommunikationen beroende på vad får för svar. Lurigt och klurigt, vi kallar det DISC-analys som bygger på kombinationer av färgerna rött, Gult, Grönt och Blått. Lyssna nu och bli bättre på att kommunicera! Del I hittar du i avsnitt 32.

32 Är alla andra idioter?! Lär dig kommunicera bättre med färger av vår gäst Jonas Widegren  

DISC-analysen även kallad för färganalysen avhandlas med färgmannen Jonas Widegren. Hur Du kan använda färgerna i ditt sätt att kommunicera med andra och även att Du får vetskapen om vilka färger Du besitter. Hur bemöter jag t ex en röd/gul person? Vad står det för och vad finns det för ytterligheter? Häng med i våra diskussioner i podden och få en större inblick i vilka idioter Du omger Dig med och vilken idiot Du själv är!

31 Ny Som Chef – Att Leda I Och Eller Ur Kaos  

Vi pratar om hur det är att vara ny som chef. Vad är egentligen viktigt oavsett om du är ny eller gammal i din roll som chef? Vad kan du tänka på om du inte är chef, vad kan du göra för att få en bättre chef och vara en bättre medarbetare? Magnusson berättar om hur det är att vara ny som chef och vad han är mest rädd för som ny chef? Du får även konkreta och bra tips på hur du kan skapa ett bättre klimat på en arbetsplats.

30 Leva På Hoppet, Fritt Fall Och Rädslor Med Föreläsare Och Parkour Utövaren Filip Ljungberg  

Vår gäst och skåning Filip Ljungberg kommer från Helsingborg som far land och rike runt. Entreprenören som föreläser utan att tänka, han bara gör. Han är delägare i ett VVS-företag och summercamp för kids. Prisad och utnämnd till Årets unga entreprenör i Skåne, årets impact, unga entreprenörer i Sverige. Han har tävlat i Parkour, och föreläser om ”allt börjar med dig själv”.

29 Reflektion! Midsommarspecial med Magnusson & Kröger  

Midsommaraftons specialare. Reflektion, målande mål och blommor under kudden.

Är kalla samtal dött?! Social Selling med Philip Gozzi från Multipipe Nordic  

Vår gäst är Philip Gozzi. Han är en passionerad ekonom som lever för försäljning och alperna. Gedigen bakgrund som säljare och säljchef i internationell miljö. Disciplinerad och strukturerad och har alltid ett skratt nära till hands. Sociala medier erbjuder idag fantastiska möjligheter att komplettera din traditionella försäljning samtidigt som en del påstår att ”Cold Calling is dead”. I Philips värld ersätter inte Social Selling den befintliga säljprocessen utan verkar istället som ett komplement. Med rätt användning kan de kalla samtalen göras varmare samt att du kan skapa ett förtroende på ett annat sätt än tidigare under hela säljprocessen. Det är kombinationen av aktiviteter, både digitala och traditionella, som avgör din framgång. Multipipe Nordic hjälper dig från att bygga en attraktiv profil, hur du skaffar intressanta kontakter och bli ansedd som en kunskapsbärare (thought leader) inom ditt område.

0:00/0:00
Video player is in betaClose