Sälj & Kommunikationspodden

Sälj & Kommunikationspodden

Sweden

Varför lyssna på Sälj & Kommunikationspodden? Vi har valt att ta oss friheten att starta en podcast som handlar om sälj och kommunikation utifrån våra gedigna erfarenheter från försäljning och kommunikation. Vi utbildar inom ledarskap, försäljning och kommunikation. Vi båda är coacher med ett brinnande intresse att dela med oss om tips och trix för smartare kommunikation i vardagen som även kan påverka din försäljning. Podden är för dig som vill förstå mer om sälj i vilken miljö som helst, inte bara försäljning där varor och pengar utbyts utan även hur du ska sälja in en idé till vänner, familj och andra. Kommunikation i vardagen påverkar oss själva och även omgivningen. Med smartare kommunikation och frågor kommer du kunna vara tydligare och nå effektivare resultat med dina medmänniskor. När vi både coachar och utbildar gör vi det med glimten i ögat och en stor del humor, vilket ger energi som även inspirerar till utveckling. Humor är en viktig ingrediens i lärandet. Skrattar vi mer så lär vi oss enklare. Lyssna på oss!

Episodes

53 Dö End!?  

1 års jubileum – Sälj och Kommunikationspodden med Magnusson & Kröger! Tack!

Du klarar dig inte utan rätt nätverk!  

Vad är skillnaden mellan Nätverk och Nätvärk?! Nätverk, LinkedIn, Affärer, Grupptillhörighet Allt Gynnas Av Relationer! Det finns otroligt mycket olika nätverk. Varje nätverk har ett syfte gemensamt och det är relationer. En del kan säga att det handlar om erfarenhetsutbyte, affärer etc. men det i sin tur grundar sig i relationer. Har du inte en relation med någon kontakt i ett nätverk kommer du säkerligen inte få några affärer via den kontakten. Kolla in på vår hemsida magnussonkroger.se där du kan hitta information och anmälan till vårt nätverk som startar 2017.

51 Vad väljer du att fokusera på, vad du vill ha eller inte ha?!  

Vad väljer du att fokusera på?! Hjälper det dig framåt? Många väljer att foksera på sådant de inte kan styra på och låter hjärnan vara fullt upptagen med bekymmer. Fokusera på det du vill ha och inte det du inte vill ha.

50 Att Du säger något, med ett hur?! Gäst är Jacqueline Joo  

Vi pratar om rosa elefanter och mentalisering!? Få tips på hur du kan bli bättre på att menatlisera och därmed få en bättre relation med dig och andra. Jacqueline Joo är f.d. frilansjournalist som älskar historien bakom fasaden, den inre människan. Har alltid haft ett intresse för psykologi och relationer. Idag är hon utbildad Coach och KBT terapeut och har föreläsningar och workshops för företag. Jacquelines huvudområden är personlighetspsykologi, utvecklingspsykologi, socialpsykologi och kognitiv beteendevetenskap. Hennes passion och specialistkompetens ligger inom relationer och socialt samspel, kommunikation och stresshantering.

49 Ditt egna varumärke! Är det viktigt?  

Vi pratar om vikten att alltid tänka på sitt personliga varumärke. Är det viktigt att bry sig om sitt personliga varumärke, även om du är anställd och jobbar under någon annans varumärke? Boktips och länkar hittar du på www.magnussonkroger.se

48 Hur får du med dig människor? Använder du piska eller morot?!  

Vi fascineras över hur människor lyckas få med sig människor, ibland för oss på väldigt konstiga sätt. Se bara nu senast hur Donald Trump har lyckats fått med sig flera miljoner av människor trots sina väldigt radikala åsikter. Vad är det som får människor att följa vissa och inte andra?

47 Oklart med kalla samtal?! Bli inspirerad av vår unge gäst Sebastian Ljungner!  

Sebastian pluggade el-teknik, sysslade med graffiti, hängde med ett umgänge som hade suspekt bakgrund. Städade upp i livet, bytte vänner och började som elektriker, montör och redan som 19-åring blev han arbetsledare. Bytte karriär och blev säljare och mötesbokare för ett telemarketing företag. Därefter började han på bemanning och rekryteringsföretaget Palm & Partners som innesäljare och idag som 22 år driver han avdelningen New Business med fyra innesäljare. Den orädde, förstående och entusiasmerande unge herrn, Sebastian Ljungner vill lämna avtryck. Bli inspirerad och ta del av konkreta tips om hur Sebastian gör för att våga kliva utanför komfort zonen.

46 I vems business rotar du i egentligen?!  

My business, Your business, God’s business! Vad menar vi med det här? Vi pratar om att ta eget ansvar och vikten av att ha tydliga ramar och inte att skuldbelägga andra människor. Utan att ta eget ansvar för dina känslor så tar jag ansvar för mina. Boktips hittar du på www.magnussonkroger.se under avsnittet.

45 Stärk dina affärsrelationer! Entreprenören Alexander Slotte är gäst  

Alexander Slotte är entreprenören som under loppet av några år miste både mor, far samt mor och farföräldrar. Det gav Alexander nya perspektiv på livet och värdet av relationer och hur viktigt det är med de mellanmänskliga relationerna. Alexander har nu tagit fram en tjänst, Top of Heart, som hjälper till att bevara affärsrelationer på ett enkelt och smidigt sätt. Lyssna och få tips på hur du kan stärka dina affärsrelationer.

44 In Och Utlärning!  

Hur kan du bli bättre på att lära dig och lära andra? Vi delar med sig av tips på hur vi gör. Du kommer också få tips på hur du kan avsluta dina möten med fokus på det positiva.

43 Verksamhetsutveckling - Tänk Lean Och Öka Din Lönsamhet! Vår Gäst Håkan Steenberg Är Lean Expert  

Hur kan du börja nyttja Lean för att öka din lönsamhet? Hur skall du tänka? Vad är Lean egentligen? Vår gäst Håkan Steenberg är verksamhetsutvecklare och lean expert och han sitter i Lean Forums styrelse. Håkan hjälper idag den privata och den offentliga sektorn att börja använda Lean i sina verksamheter. I avsnittet reder Håkan ut vad Lean är, vad är skillnaden när du säljer produkter jämfört med tjänster? Är det någon skillnad? Lyssna och börja verksamhetsutveckla dig, verksamheten och dra nyttja av Lean.

42 Framgångsrik!? - Annika R Malmberg berättar om hur du gör för att lyckas!  

Varning! Det här avsnittet är extra långt och extra bra! Utbilda och utveckla dig! Annika R Malmberg Hamilton är föreläsare, författare, och framgångsexpert som bygger bolag. Hon föreläser runt om i Sverige och senaste året omsatte hennes föreläsningsuppdrag över 4 miljoner kronor. Hon har skrivit flertalet böcker om framgång, feedback, försäljning. Hon har en föreställning om framgång som har varit rena framgången. Möjlighet – i slutet av avsnittet så har vi en liten tävling som du kan ta del av under vecka 39. Tack till vår samarbetspartner Lundalogik som hjälper dig få kontroll på dina kunder och säljprocessen med deras CRM och säljstödsverktyg.

41 Tydligare och positivare språkbruk! Har det betydelse?  

Det går aldrig! Glöm inte att lyssna på oss! Försök att komma i tid! Vad sjuk du ser ut! Hur positiv är du egentligen och vad väljer du att fokusera på? Det negativa eller det positiva? Lyssna och få tydliga tips på hur du kan bli bättre på att kommunicera!

40 Hur Lyckas Du Som Driven Ung Stjärnsäljare? Henrik Sendelbach Gille 20 År Är Gäst  

Som 7 åring börjande Henrik sälja pistkartor utanför afterskin, som egentligen var gratis. Prisad för två UF företag, Warm Charity & Air Studio. Som 15 åring tog Henrik dykcertifikat och kom på idén att tvätta båtar under vattnet och besiktiga bryggor. Idag är han stjärnsäljare på webbyrån The Generation. Henrik kommer berätta hur han tänker och runt mål. Tipsar om vad han säger när någon redan är nöjd och inte intresserad när han vill boka möte!

39 Förändring = möjlighet?! Hur kan du agera när det sker mot din vilja?  

Ibland går det inte som du har tänkt det och du är tvungen att snabbt anpassa dig? Hur gör du då? Åker ”offerkoftan” på eller är du snabb och anpassar dig och tar eget ansvar? Valet är ditt och ingen annans. Magnusson berättar om hur snabbt hans livssituation förändrades nyligen och om hur viktigt det är att släppa prestigen. Hur viktigt är det egentligen att visa empati när du påverkar andras livssituationer mot deras vilja?

38 Reklamation – tillfälle att visa vad du går för?!  

Har kunden alltid rätt? Hur bör du agera när du får en reklamation? Magnusson berättar om hur han agerade när han skulle reklamera en produkt i somras. Kröger berättar om hur orimliga kostnader ett flygbolag har för webbtjänster och hur dåligt en de hanterade detta när det skall reklameras. Reklamation eller reklam aktion?! Du avgör hur du vill att kunden skall känna efter att du har tagit emot en reklamation. Skall du hävda din rätt eller skall du bara bocka och buga för att låta kunden få ha rätt?

37,5 Veckodagarnas betydelse, nya tider och boktips!  

Veckodagarnas betydelse, nya tider och boktips!

37 Hur funkar hjärnan, använder du den rätt?! Föreläsaren Anna Tebelius Bodin berättar.  

Vår gäst Anna Tebelius Bodin har utbildat 10 000-tals inom psykologin bakom hur vi lär, arbetar effektivt och hittar motivation. Med vetenskaplig grund och sitt inspirerande sätt förklarar Anna så konkret att insikterna förändrar deltagarnas sätt att tänka. Du kommer få tips om hur du lär dig lära dig och komma ihåg det du har lärt dig, lära dig komma ihåg namn, har möten som är mer säljande, gör så att människor ser sig sedda.

36 Jobbångest! Måndagsångest! Semesterångest!  

Semestern är över för den här gången, i alla fall för de flesta! Drabbas/drabbades du av ångest för att det är snart dags att gå tillbaka till jobbet? Hur hanterar du det? Vad tänker och känner du när det är söndag och måndagen och den nya veckan är strax här? Tips på böcker under detta avsnitt är: ”The Secret” – Rhonda Byrne, ”Think and grow rich” – Napoleon Hill, ”Jag blir vad jag tänker” – Lili öst

Går det att skapa världens bästa företag?! Hur gör man?! Vår gäst Stefan Sebö ger tips om hur!  

I det här avsnittet har vi nöjet att presentera en av Sveriges absolut bästa föredragshållare inom affärsutveckling, försäljning och konsten att utveckla vinnande team – Stefan Sebö. Stefan är även författare till flera böcker om personlig utveckling, försäljning och företagsutveckling. Stefan har varit i Sydafrika 6 månader för att skriva sin femte bok ”Konsten att skapa Världens Bästa Företag, sju faktorer för att lyckas” och delar bland annat med sig tips idag från den boken.

0:00/0:00
Video player is in betaClose