Salvan & Diamant

Salvan & Diamant

Sweden

Salvan och Diamant träffades på krogen och började prata om livet, döden och politik. Nu gör de det i en podcast. Varje vecka möter duon en ny gäst. Inget ämne är för smalt, fult, högt, lågt eller nördigt. Expressen Podcasts (via iTunes och applikationer för podcasts). Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson. AB Kvällstidningen Expressen.

Episodes

14. Ilir Latifi  

Ilir Latifi är en av Sveriges mest meriterade MMA-fajters. I podcasten ”Salvan & Diamant” berättar han om uppväxten i Rosengård, vad den svenska flaggan betyder för honom, vänskapen med Alexander ”The Mauler” Gustafsson – och första MMA-matchen. – Folk sa att jag skulle bli ihjälslagen första 30 sekunderna.

13. Egil Linge (psykolog)  

Egil Linge är psykolog och psykoterapeut. Som stående expert i Malou von Sivers populära teveprogram "Efter tio" får han svara på många svåra och komplexa frågor. I det här avsnittet av podcasten "Salvan & Diamant" pratas det relationer, varför Stockholm är en av de mest singeltäta städerna i världen, och hur man ska agera och uppföra sig som förälder i svåra situationer. Trevlig lyssning!

12. Katarina Wennstam  

Den hyllade och aktuella författaren Katarina Wennstam pratar om slutshaming, kvinnors rätt till orgasmer, om hur hon kallades ”madrassen” i skolan, vad som fick henne att lämna SVT och varför hon tycker att feministerna har övergett kvinnorna i förorten.

11. Johnny "Puma" Höglin (fd nazistledare)  

Diamant Salihu och Salvan Scappini är tillbaka med en ny säsong av podden "Salvan & Diamant! Då: ledare för de organiserade nazisterna i Eskilstuna och uthängd i riksmedia som en av Sveriges farligaste nazister. Nu: engagerad antirasist som föreläser mot extremism tillsammans med Förintelseöverlevaren Emerich Roth, 92. I podcasten "Salvan & Diamant" berättar Johnny "Puma" Höglin om vägen till nazismen – och vägen ut.

10. Jonathan James (säkerhetskonsult åt FBI och SÄPO)  

Han är säkerhetskonsult åt FBI och SÄPO, och jagar de farligaste cyberterroristerna i världen. Han har fått tiotusentals kinesiska hackers efter sig. Hör Jonathan James historia i senaste avsnittet.

5. Anna Tascha Larsson (Volontär på Lighthouse Relief)  

Salvan och Diamant möter Anna Tascha Larsson, volontär på den svenska hjälporganisationen Lighthouse Relief som hjälper flyktingar och migranter på bland annat Lesbos, den grekiska ön där de flesta anländer med gummibåt.

4. Clas Svahn (UFO-expert)  

Salvan & Diamant

2. Henrik Fexeus  

Salvan & Diamant

1. Joshua Radin  

Den amerikanske artisten Joshua Radin gästar premiäravsnittet av Salvan & Diamant. Joshua berättar om sin vänskap med Scrubs-stjärnan Zach Braff, skilsmässoupplevelser och bjuder på en helt ny låt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose