Sangilds Samtaler

Sangilds Samtaler

Denmark

Torben Sangild taler med fire komikere om deres metier: Christian Fuhlendorff, Elias Ehlers, Anders Grau og Simon Talbot. Samtalerne handler om, hvad det egentlig er, de gør på scenen. Hvad er deres inspirationskilder? Hvad kendetegner deres scenekarakter? Hvordan har de udviklet deres individuelle stil? Hvilke teknikker gør de brug af? Hvilke typer comedy finder de interessante og hvorfor? Hvad kan stand-up, når det er bedst? Sangilds samtaler om stand-up går bag om morsomhederne og tager stand-up alvorligt som kulturel form.

Episodes

Sangilds Samtaler om Standup #9: Ruben Søltoft  

  Selv om Ruben Søltoft i vide kredse er mest kendt for sin medvirken i en tv-serie, er han først og fremmest standup-komiker og en ekstremt talentfuld af slagsen, som han beviste med sit første onemanshow, der fik voksne mennesker til at græde af grin. Og netop græde gør Ruben ofte, som man kan høre i denne samtale, hvor han også fortæller om, hvorfor hans punclines ligger så tæt, om hvorfor han fik forbud mod at optræde i gymnasiet, og om hvordan standup dybest set er at kilde folk med ord. Støt Sangilds Samtaler på sangild.10er.dk – Kvadratisk, praktisk, godt.

Sangilds Samtaler #8: Jonatan Spang  

  I samtalen med Jonatan Spang kan man høre om nogle af hans teknikker som performer og om hans udvikling som komiker frem mod sit nye show, ‘Jonatan Spangs Danmark’. Han taler om sit syn på kvinder, på det offentlige og på navnet Torben. Men det hele begynder med en konfrontation med nogle polske fiskere i Skagen. Hjælp med at støtte Sangilds Samtaler på sangild.10er.dk – det føles godt i maven.

Sangilds Samtaler #7: Jacob Tingleff  

Jacob Tingleff taler om medløb, modløb og camouflerede jokes i en fortælling og så synger han en sang af Paul Simon. Det bliver også både psykologisk og eksistentielt, når han fortæller om frygt, kontrol og nærvær på scenen. Frank Hvam sagde til Tingleff kort før premieren på ‘Ulige uger’, at det ikke var noget show og Dan Andersen står og vinker ind ad vinduet under samtalen.   Støt Sangilds Samtaler her: https://sangild.10er.dk/

Sangilds Samtaler #6: Tobias Dybvad  

Tobias Dybvad er gået fra at være en værdsat komiker til at blive folkeeje på grund af et vist TV-program. I denne samtale fortæller han blandt andet om, hvorfor han står og iagttager publikum fra scenen, og hvorfor han indledte sin standup-karriere med at sætte dogmer op for sig selv. Vi skal også høre om hans seneste show og om programmet Dybvaaaad. Og så genopfører han sin groveste bit og forklarer, hvorfor den var nødt til at være så grov, som den var.

Sangilds Samtaler #5: Nikolaj Stokholm  

Sangild er tilbage med en samtale med Nikolaj Stokholm. Er han virkelig albino? Hvordan gik hans første job blandt strippere og fulde sømænd i en industrihal på Amager? Hvad foregår der egentlig i hans hjerne, når han står på scenen og fyrer punchlines og indskudte sætninger af i et forrygende tempo? Hvori består tilfredsstillelsen ved at få folk til at grine af noget, de burde tage afstand fra? Nikolaj Stokholm svarer beredvilligt på disse og mange andre spørgsmål og viser også i praksis, at jokemaskinen oppe i hovedet aldrig holder fri.

Sangilds Samtaler #4: Simon Talbot  

I samtalen med Simon Talbot bliver der nørdet igennem. Vi skal bl.a. høre om, hvordan det er at dø på scenen foran den danske komikerstand. Han fortæller om tre ting, komikere typisk gør på scenen, når de bliver nervøse. Og vi skal selvfølgelig høre om, hvorfor han griner så meget af sine egne jokes.

Sangilds Samtaler #3: Anders Grau  

I samtalen med Anders Grau fortæller han bl.a. om, hvordan han tit gik i supermarkedet for at kigge på mennesker og fantasere om deres historier. Vi skal høre om forskellen mellem at sparke 10 cm og 20 cm frem, når man står på scenen – det sidste er lovligt løssluppent. Og vi får også et bud på hans yndlingsord. Men frem for alt handler det om, hvor hans mærkelige, neurotiske historier kommer fra.

Sangilds Samtaler #2: Elias Ehlers  

I samtalen med Elias Ehlers handler det om selvhad, om at stå stille på scenen og komme med pludselige udbrud, om at forsøge at blive voksen og om at finpudse en bit på scenen ved at ændre formuleringen en lille smule og meget mere. Og jojo, vi kommer også lige omkring prutter, voldtægt og pædofili, men det er ikke fokus. “Sangilds Samtaler om Stand-up” præsenteres af Lytbare Podcasts i samarbejde med Torben Sangild. Samtalen med Elias Ehlers blev optaget foran et publikum under Zulu Comedy Festival 2014.

Sangilds Samtaler #1: Christian Fuhlendorff  

I samtalen med Christian Fuhlendorff genfortæller han første joke på en scene, en råbe-joke. Vi skal høre, hvordan han gik fra at efterligne andre komikere til at finde sin egen stil. Hvorfor bryder han sig ikke om at skrive jokes ned? Hvordan improviserer han sit materiale frem? Og hvorfor løber han hele tiden væk fra sin familie? “Sangilds Samtaler om Stand-up” præsenteres af Lytbare Podcasts i samarbejde med Torben Sangild. Samtalen med Christian Fuhlendorff blev optaget foran et publikum under Zulu Comedy Festival 2014.

0:00/0:00
Video player is in betaClose