Sanningspodden

Sanningspodden

Sweden

Sanningspodden är en podcast med raka rör och äkta vara, av och med hälsoinspiratören Annika Sjöö och träningsprofilen Åsa Berggren. Välkommen att ta del av tankar och frågeställningar kring inre och yttre hälsa - ett forum där man pratar om livet som det verkligen ÄR! Här berör vi allt inom träning, kost och hälsa på både ett personligt och underhållande plan. Vi bjuder på oss själva till 100% och ger dig en inblick i hur det egentligen går till i hälso- och fitnessbranschen, bakom kulisserna! Om man skrattar åt oss eller med oss spelar mindre roll, bara podden inte tar energi - utan ger. Välkommen! Foto: PictPro Photo Film: Amplify Photo Intro: Berna Inceoglu (Prod. Scott Millien)

Episodes

50. Singstars!! Eller inte...  

Åh herre jösses vad det låter..!?? Men kul är det! I detta avsnitt bjuder vi rejält på oss själva i form av Sanningspodden à la Beyoncé-wannabes och skrattar HÖGT både en och flera gånger åt och med varandra. Vi gör även oförberedda djupdykningar i varandras personligheter och berör alla möjliga ämnen såsom tex konstiga ljudeffekter, elaka långfingrar och “frivillig” barnlöshet i relationer. Häng med!

49. "Semla till frukost!"  

Hipp hipp hurra! Annika käkar semla till frukost och Åsa hejar på! Vi pratar yoga till popmusik och rädsla i löpspåret. Åsa konstaterar att lobbylyssning på konsert är ett vinnande koncept och Annika är exalterad över vårens djuriska tema. Och vad 17 var det där om Coca-Cola och analpluggar…?!

48. Kaospodden  

Denna vecka är aktivitetsnivån minst sagt lite högre än vanligt! Åsa löptränar mitt under poddinspelning och Annika drar ut på långpass i vårsolen. Vi hyllar vänskapens gottgörande krafter och ondgör oss över slemmiga snuskhumrar. Bläk! Och hur kommer det sig att man kan känna sig som en lite bättre förälder genom att dela dåliga föräldrabeteenden med andra?

47. Frågepodden  

Tack bästa lyssnare för alla frågor ni har skickat in! I detta avsnitt gör vi vårt bästa för att försöka besvara dem. Bland annat får ni höra om frikort, Annikas ständiga dragning till gaykillar(?), våra bästa sätt att hantera stress och ångest i vardagen och hur Åsas främsta skönhetstips på något märkligt sätt lyckas spåra heeelt någonstans bland vaselinburkar och dickpics.. Tja, ni hör ju själva. Välkomna!

46. Motivationspodden  

Vi avhandlar det ständigt aktuella ämnet MOTIVATION och listar både fallgropar och framgångsfaktorer. Hur kommer det sig att så många av oss sliter vårt hår med detta, medan andra verkar lyckas direkt? Annika berättar också om sin senaste föreläsning där hon inte främst chockade publiken med vad hon hade att säga - utan sig själv!?! Och hur kommer det sig att Åsa plötsligt - 21 veckor in i graviditeten - tydligen är i sitt livs bästa träningsform?

45. Handklovar, explosioner och ...Tommy Nilsson?!  

Vi firar Hälsoprisutmärkelser och sörjer långsamma tarmrörelser. Resten av veckans avsnitt är salig röra av försvinnande stringtrosor, exploderande bagage och beslagtagna handklovar - bland annat. Annika är back on track med sitt nya löpupplägg efter förkylning - och låter oss också veta vad hon egentligen tycker om gymträning.. Och vad var det hon sade? Är hon nu också sugen på en liten till..?? Häng med!

44. Vi ska ha barn!!!  

Vad vad VAAAD är det för nyhet som får både Åsa och Annika att tjuta högt av lycka??! Nu avslöjas det! Annika har även varit på Mello-fest och Åsa fick tydligen en släng av gallfeber på bio. Vi frågar oss också hur det kommer sig att viss reklam är så ruskigt dålig samt varför inte fler kulmagade män får frågan om de gillar öl?

43. Nää, jag curlar inte, eller?  

Vi filosoferar kring curlade barn och egoistiska vuxna. Vi tipsar även om en av Annikas favoritpoddar som fått henne att gråta av skratt - när de talar om ...rädsla?! Åsa berättar varför vegomat nu plötsligt blivit bannlyst från kommande veckas matsedel och Annika har en sjukt otippad “toppen” i detta avsnitt. Välkomna!

42. Köttvegetarianism är det nya svarta  

Tankar och både yta och djup avhandlas i veckans podd! Vad tycker vi egentligen om Pokemonhysterin och varför ska man kanske begränsa skärmtid för barn - och vuxna?! Annika berättar om en del djupare tankar hon funderat på den sista tiden och Åsa uppdaterar er givetvis på sin nya kosthållning - vegotrenden (med inslag av kött..)!

41. A throwback down memory lane  

I detta avsnitt blandas gnistrande paljettklänningar med snorig fulgråt, samt seg singeltristess med lössläppt frigjordhet! Vi gör några tillbakablickar down memorylane och bjuder på både ungdomsminnen och andra pinsamheter. Vi berättar också om saker som inte blev som vi tänkt oss!

40. Asgarv, sorg och skumtomtar  

Vi pratar om både glädje och sorg och undrar hur livet kan vara så makalöst vackert ibland och andra gånger så nattsvart mörkt. Vi resonerar även om varför semlor är bättre än wienerbröd och avslöjar vilka kändisar vi ibland får (eller vill!?) höra att vi liknar. Annika berättar om sin nattsuddande partyprisse till man - och varför får Åsa skäll för att hon gillar skumtomtar?

39. Vad hände egentligen?  

God fortsättning!! Tillsammans gör vi en tillbakablick på året som gått och enas utan tvekan om att toapappersransonering och mänskliga relationer toppar glädjelistan. Vi pratar om glada nyårsfiranden och nyårslöftens vara eller icke vara, samt utser årets bästa träningsminnen. Åsa är övertygad om att ingefära hjälper mot åksjuka och Annika klargör en gång för alla hur man uttalar en populär flickidols namn.

38. Den pinsamma sanningen (Test Högre Volym)  

Äntligen är vi tillbaka i etern igen och det känns underbart! Vi "resumérar" hösten och berättar om både toppar och dalar. I vanlig ordning är det en härlig blandning av djup och yta - både mer och mindre intimt. Så varmt välkommen in i 2017 års första avsnitt i en salig ämnesmix av kroppsbehåring, äkta makar, pinsamma sanningar och för små raffset. Nu kör vi!

38. Den pinsamma sanningen  

Äntligen är vi tillbaka i etern igen och det känns underbart! Vi "resumérar" hösten och berättar om både toppar och dalar. I vanlig ordning är det en härlig blandning av djup och yta - både mer och mindre intimt. Så varmt välkommen in i 2017 års första avsnitt i en salig ämnesmix av kroppsbehåring, äkta makar, pinsamma sanningar och för små raffset. Nu kör vi!

37. Vi tar en PoddPaus! Hörs igen i december!  

Två vanligtvis “duktiga flickor” är nu duktiga på riktigt och sätter en gräns där det behövs. Då Annikas TV-inspelningar i Stockholm pågår ännu ett par veckor och Åsa jobbar heltid fram tills december så är det svårt att få tiden att räcka till. Sanningspodden är idag extra sanningsenlig - om än något lågmäld. Tack för att ni lyssnar!

36. Lever du aldrig!?  

Vi pratar om självvalda sanningar och Åsa undrar om det är okej att utnämna sig själv till valfritt yrke? Hon berättar också hur hon sliter med att hinna med allt i livet och hur hon av misstag råkade svälta ett barn i veckan. Annika avslöjar hemligheter om linslus-Åsas förslutna som kampsportare och yogini och ifrågasätter om det verkligen är så att alla måste “leeeeva” på samma sätt?

35. Piss off!  

Annika blir överraskad av att Sanningspoddlyssnarna redan verkat ha hittat till TV och Åsa skryter med sin bedrift att äntligen ha kommit igång med träningen (igen). Veckans fråga poängterar den ständiga punkten hur vi alla bör akta oss för att jämföra vårt inre med någon annans yttre, samt låter oss frossa vilt i matfantasier! Annika slår ett slag för sin favoritserie och Åsa hävdar att hon minsann också är kändis.

34. Mer acceptans åt folket  

Skratta, skrika eller gråta? Åsa ifrågasätter anarkin inom emoji-användning, Annika pendlar mellan panik och eufori under bilkörning och vi bjuder friskt på vår okunnighet inom klassisk skräckfilm. Vi slår även ett slag för ACCEPTANS i livet och konstaterar att all träning som blir av är bra och att allt intag av azo-färger är dåligt.

33. Bajspodden  

Kropp och knopp högt och lågt denna vecka! Allt från tonårsförälskelser till avföringsperfektion och begynnande tantfasoner avhandlas glatt. Vi diskuterar även svängningar bland träningsmärken genom Veckans Fråga och Åsa kontaktar Annika i panik när något fastnat inuti henne.

32. 7:7-dieten  

En salig blandning av djup och yta! Vi skrattar gott åt både Annikas tillfälliga talfel och Åsas nya träningsplan 7:7. Veckans fråga undrar vad Åsa egentligen jobbar med och vi luftar även våra tankar om återhämtningsprodukter efter träning. Häng med!

0:00/0:00
Video player is in betaClose