Sanningspodden

Sanningspodden

Sweden

Sanningspodden är en podcast med raka rör och äkta vara, av och med hälsoinspiratören Annika Sjöö och träningsprofilen Åsa Berggren. Välkommen att ta del av tankar och frågeställningar kring inre och yttre hälsa - ett forum där man pratar om livet som det verkligen ÄR! Här berör vi allt inom träning, kost och hälsa på både ett personligt och underhållande plan. Vi bjuder på oss själva till 100% och ger dig en inblick i hur det egentligen går till i hälso- och fitnessbranschen, bakom kulisserna! Om man skrattar åt oss eller med oss spelar mindre roll, bara podden inte tar energi - utan ger. Välkommen! Foto: PictPro Photo Film: Amplify Photo Intro: Berna Inceoglu (Prod. Scott Millien)

Episodes

37. Vi tar en PoddPaus! Hörs igen i december!  

Två vanligtvis “duktiga flickor” är nu duktiga på riktigt och sätter en gräns där det behövs. Då Annikas TV-inspelningar i Stockholm pågår ännu ett par veckor och Åsa jobbar heltid fram tills december så är det svårt att få tiden att räcka till. Sanningspodden är idag extra sanningsenlig - om än något lågmäld. Tack för att ni lyssnar!

36. Lever du aldrig!?  

Vi pratar om självvalda sanningar och Åsa undrar om det är okej att utnämna sig själv till valfritt yrke? Hon berättar också hur hon sliter med att hinna med allt i livet och hur hon av misstag råkade svälta ett barn i veckan. Annika avslöjar hemligheter om linslus-Åsas förslutna som kampsportare och yogini och ifrågasätter om det verkligen är så att alla måste “leeeeva” på samma sätt?

35. Piss off!  

Annika blir överraskad av att Sanningspoddlyssnarna redan verkat ha hittat till TV och Åsa skryter med sin bedrift att äntligen ha kommit igång med träningen (igen). Veckans fråga poängterar den ständiga punkten hur vi alla bör akta oss för att jämföra vårt inre med någon annans yttre, samt låter oss frossa vilt i matfantasier! Annika slår ett slag för sin favoritserie och Åsa hävdar att hon minsann också är kändis.

34. Mer acceptans åt folket  

Skratta, skrika eller gråta? Åsa ifrågasätter anarkin inom emoji-användning, Annika pendlar mellan panik och eufori under bilkörning och vi bjuder friskt på vår okunnighet inom klassisk skräckfilm. Vi slår även ett slag för ACCEPTANS i livet och konstaterar att all träning som blir av är bra och att allt intag av azo-färger är dåligt.

33. Bajspodden  

Kropp och knopp högt och lågt denna vecka! Allt från tonårsförälskelser till avföringsperfektion och begynnande tantfasoner avhandlas glatt. Vi diskuterar även svängningar bland träningsmärken genom Veckans Fråga och Åsa kontaktar Annika i panik när något fastnat inuti henne.

32. 7:7-dieten  

En salig blandning av djup och yta! Vi skrattar gott åt både Annikas tillfälliga talfel och Åsas nya träningsplan 7:7. Veckans fråga undrar vad Åsa egentligen jobbar med och vi luftar även våra tankar om återhämtningsprodukter efter träning. Häng med!

31. Sexleksaker på hotellrumsgolvet!  

Vilken vecka! Annika undrar om hon hamnat på swingersfest istället för i sitt egna hotellrum, Åsa är övertygad om att hon blir rånad varje månad och både bubbel och melondrinkar verkar ha flödat fritt! Ändå gör vi friska försök att ha seriösa samtal om både familjeekonomi, livsval och vad "ett rikt liv" egentligen innebär?

30. Bakom kulisserna i livet  

Denna vecka djupdyker vi i TV-inspelningarnas värld och får en inblick i hur mycket som egentligen sker utanför rampljuset. Även veckans fråga går i liknande spår gällande att hitta balans mellan yta och djup i sociala medier. Hur orkar man med alla "perfekta" bilder? Och går det att skaffa sig en medial skyddsväst?

29. Nedstämdhet och separationsångest  

Åsa berättar om sin sommardepp och Annika har gråten i halsen! Vi diskuterar motivation, veckomatsedlar och yoga. Åsa undrar om yoga verkligen kan vara för alla, eller är det helt enkelt bara för "flummigt" för vissa?

28. Delicatobollar är nyttigt!  

Vi summerar sommarens highlights (och lowlights), diskuterar fotbollsstjärnor, moralpanik och inviger en ny inspelningsstudio. Annika gör en snygg vurpa i Grekland och Åsa blir nykär i sina föräldrar. Vi presenterar också höstens nyhet - "Veckans Fråga"!

27. Partypodden!  

I sista avsnittet innan sommaruppehållet pratar vi sömnkonstellationer, festande tanter och natural born strippers. Åsa konstaterar att kvävning är en okej anledning att avbryta någon och Annika gör business med grannarna! Vi hörs igen 1 augusti!

26. Sluta gnäll och njut!  

"Män som hatar kvinnor" brukar det heta, men finns det kvinnor som hatar kvinnor? Vi pratar och förundras. Denna vecka avhandlar vi också vänskap av den rostfria sorten, sensationsrubriker, samt när det var Annikas tur att känna sig gammal.

25. Du är vad du äter  

Annika avslöjar ÄNTLIGEN cliffhangern som hon droppade för ett par veckor sedan och Åsa hävdar med bestämdhet att hon är synsk. Vi blir också glatt överraskade att Sanningspodden sänds på högsta volym även utomlands och Åsa funderar på om shopping eller drinkar är bäst mot förstoppning?

24. För DET är jag värd!  

Dagens podd sker via Skype från två olika sängar. Annika försöker vitaminboosta efter en megaförkylning och Åsa unnar sig söndagsvin halvtutbränd efter en ledig helg. Annika erkänner att hon verkligen inte är någon bra förlorare, speciellt gentemot sin man. Och Åsa ifrågasätter om städning är nödvändigt överhuvudtaget?

23. Mååååååål!!!  

Halva podden rapporterar om mjölksyra, bärsande publiksupport och misslyckade målgester! Resten av sällskapet sammanfattar veckan lite bekvämare från soffan gällande både trostricket och rädsla för colombianska knarkmaffian.

22. Troschock och bilkrock  

Dagen innan The Big Race och vi är taggade! Åsa berättar om veckans bilfadäs samt troschock och Annika säger att män bara har blicken rakt fram - fast krockar själv med ett meterbrett träd "för att hon inte såg det"...

21. *BONUSAVSNITT* - Spring Göteborgsvarvet med oss!  

Vi vill önska alla som springer Göteborgsvarvet ett STORT lycka till! Vi hoppas att ni med denna podd i öronen ska få ett lite skönare och lättare varv. Detta är ett "Best Of-avsnitt" med klipp från flera olika poddavsnitt. Använd gärna hashtagen: #springmedsanningspodden

20. Måste man alltid vara snäll?  

Det är okej att inte vara snäll jämt! Eller..? Var går gränsen mellan att värna om sig själv och att vara en egoist? Och när Åsa gör en pinsam shoppingbekännelse visar det sig att även Annika känner igen sig.

19. Att gnälla lönar sig  

Annika har betuttat sig i den grekiska livsstilen och tycker att vi svenskar borde ta efter mer. Gäller det speciellt lugnet på dagarna och festandet på nätterna tro?! Åsa fastställer att gnäll tydligen lönar sig och undrar om årliga garderobsflyttar verkligen är en åldersgrej?

18. En kaosföreläsning, ett mammabryt och två träningsresor!  

Veckans podd kantas av cage fighting, anala faser, nattliga föräldrasammanbrott och och två, tack och lov, underbara träningsresor!

0:00/0:00
Video player is in betaClose