Sanningspodden

Sanningspodden

Sweden

Sanningspodden är en podcast med raka rör och äkta vara, av och med hälsoinspiratören Annika Sjöö och träningsprofilen Åsa Berggren. Välkommen att ta del av tankar och frågeställningar kring inre och yttre hälsa - ett forum där man pratar om livet som det verkligen ÄR! Här berör vi allt inom träning, kost och hälsa på både ett personligt och underhållande plan. Vi bjuder på oss själva till 100% och ger dig en inblick i hur det egentligen går till i hälso- och fitnessbranschen, bakom kulisserna! Om man skrattar åt oss eller med oss spelar mindre roll, bara podden inte tar energi - utan ger. Välkommen! Foto: PictPro Photo Film: Amplify Photo Intro: Berna Inceoglu (Prod. Scott Millien)

Episodes

41. A throwback down memory lane  

I detta avsnitt blandas gnistrande paljettklänningar med snorig fulgråt, samt seg singeltristess med lössläppt frigjordhet! Vi gör några tillbakablickar down memorylane och bjuder på både ungdomsminnen och andra pinsamheter. Vi berättar också om saker som inte blev som vi tänkt oss!

40. Asgarv, sorg och skumtomtar  

Vi pratar om både glädje och sorg och undrar hur livet kan vara så makalöst vackert ibland och andra gånger så nattsvart mörkt. Vi resonerar även om varför semlor är bättre än wienerbröd och avslöjar vilka kändisar vi ibland får (eller vill!?) höra att vi liknar. Annika berättar om sin nattsuddande partyprisse till man - och varför får Åsa skäll för att hon gillar skumtomtar?

39. Vad hände egentligen?  

God fortsättning!! Tillsammans gör vi en tillbakablick på året som gått och enas utan tvekan om att toapappersransonering och mänskliga relationer toppar glädjelistan. Vi pratar om glada nyårsfiranden och nyårslöftens vara eller icke vara, samt utser årets bästa träningsminnen. Åsa är övertygad om att ingefära hjälper mot åksjuka och Annika klargör en gång för alla hur man uttalar en populär flickidols namn.

38. Den pinsamma sanningen (Test Högre Volym)  

Äntligen är vi tillbaka i etern igen och det känns underbart! Vi "resumérar" hösten och berättar om både toppar och dalar. I vanlig ordning är det en härlig blandning av djup och yta - både mer och mindre intimt. Så varmt välkommen in i 2017 års första avsnitt i en salig ämnesmix av kroppsbehåring, äkta makar, pinsamma sanningar och för små raffset. Nu kör vi!

38. Den pinsamma sanningen  

Äntligen är vi tillbaka i etern igen och det känns underbart! Vi "resumérar" hösten och berättar om både toppar och dalar. I vanlig ordning är det en härlig blandning av djup och yta - både mer och mindre intimt. Så varmt välkommen in i 2017 års första avsnitt i en salig ämnesmix av kroppsbehåring, äkta makar, pinsamma sanningar och för små raffset. Nu kör vi!

37. Vi tar en PoddPaus! Hörs igen i december!  

Två vanligtvis “duktiga flickor” är nu duktiga på riktigt och sätter en gräns där det behövs. Då Annikas TV-inspelningar i Stockholm pågår ännu ett par veckor och Åsa jobbar heltid fram tills december så är det svårt att få tiden att räcka till. Sanningspodden är idag extra sanningsenlig - om än något lågmäld. Tack för att ni lyssnar!

36. Lever du aldrig!?  

Vi pratar om självvalda sanningar och Åsa undrar om det är okej att utnämna sig själv till valfritt yrke? Hon berättar också hur hon sliter med att hinna med allt i livet och hur hon av misstag råkade svälta ett barn i veckan. Annika avslöjar hemligheter om linslus-Åsas förslutna som kampsportare och yogini och ifrågasätter om det verkligen är så att alla måste “leeeeva” på samma sätt?

35. Piss off!  

Annika blir överraskad av att Sanningspoddlyssnarna redan verkat ha hittat till TV och Åsa skryter med sin bedrift att äntligen ha kommit igång med träningen (igen). Veckans fråga poängterar den ständiga punkten hur vi alla bör akta oss för att jämföra vårt inre med någon annans yttre, samt låter oss frossa vilt i matfantasier! Annika slår ett slag för sin favoritserie och Åsa hävdar att hon minsann också är kändis.

34. Mer acceptans åt folket  

Skratta, skrika eller gråta? Åsa ifrågasätter anarkin inom emoji-användning, Annika pendlar mellan panik och eufori under bilkörning och vi bjuder friskt på vår okunnighet inom klassisk skräckfilm. Vi slår även ett slag för ACCEPTANS i livet och konstaterar att all träning som blir av är bra och att allt intag av azo-färger är dåligt.

33. Bajspodden  

Kropp och knopp högt och lågt denna vecka! Allt från tonårsförälskelser till avföringsperfektion och begynnande tantfasoner avhandlas glatt. Vi diskuterar även svängningar bland träningsmärken genom Veckans Fråga och Åsa kontaktar Annika i panik när något fastnat inuti henne.

32. 7:7-dieten  

En salig blandning av djup och yta! Vi skrattar gott åt både Annikas tillfälliga talfel och Åsas nya träningsplan 7:7. Veckans fråga undrar vad Åsa egentligen jobbar med och vi luftar även våra tankar om återhämtningsprodukter efter träning. Häng med!

31. Sexleksaker på hotellrumsgolvet!  

Vilken vecka! Annika undrar om hon hamnat på swingersfest istället för i sitt egna hotellrum, Åsa är övertygad om att hon blir rånad varje månad och både bubbel och melondrinkar verkar ha flödat fritt! Ändå gör vi friska försök att ha seriösa samtal om både familjeekonomi, livsval och vad "ett rikt liv" egentligen innebär?

30. Bakom kulisserna i livet  

Denna vecka djupdyker vi i TV-inspelningarnas värld och får en inblick i hur mycket som egentligen sker utanför rampljuset. Även veckans fråga går i liknande spår gällande att hitta balans mellan yta och djup i sociala medier. Hur orkar man med alla "perfekta" bilder? Och går det att skaffa sig en medial skyddsväst?

28. Delicatobollar är nyttigt!  

Vi summerar sommarens highlights (och lowlights), diskuterar fotbollsstjärnor, moralpanik och inviger en ny inspelningsstudio. Annika gör en snygg vurpa i Grekland och Åsa blir nykär i sina föräldrar. Vi presenterar också höstens nyhet - "Veckans Fråga"!

29. Nedstämdhet och separationsångest  

Åsa berättar om sin sommardepp och Annika har gråten i halsen! Vi diskuterar motivation, veckomatsedlar och yoga. Åsa undrar om yoga verkligen kan vara för alla, eller är det helt enkelt bara för "flummigt" för vissa?

27. Partypodden!  

I sista avsnittet innan sommaruppehållet pratar vi sömnkonstellationer, festande tanter och natural born strippers. Åsa konstaterar att kvävning är en okej anledning att avbryta någon och Annika gör business med grannarna! Vi hörs igen 1 augusti!

26. Sluta gnäll och njut!  

"Män som hatar kvinnor" brukar det heta, men finns det kvinnor som hatar kvinnor? Vi pratar och förundras. Denna vecka avhandlar vi också vänskap av den rostfria sorten, sensationsrubriker, samt när det var Annikas tur att känna sig gammal.

25. Du är vad du äter  

Annika avslöjar ÄNTLIGEN cliffhangern som hon droppade för ett par veckor sedan och Åsa hävdar med bestämdhet att hon är synsk. Vi blir också glatt överraskade att Sanningspodden sänds på högsta volym även utomlands och Åsa funderar på om shopping eller drinkar är bäst mot förstoppning?

24. För DET är jag värd!  

Dagens podd sker via Skype från två olika sängar. Annika försöker vitaminboosta efter en megaförkylning och Åsa unnar sig söndagsvin halvtutbränd efter en ledig helg. Annika erkänner att hon verkligen inte är någon bra förlorare, speciellt gentemot sin man. Och Åsa ifrågasätter om städning är nödvändigt överhuvudtaget?

23. Mååååååål!!!  

Halva podden rapporterar om mjölksyra, bärsande publiksupport och misslyckade målgester! Resten av sällskapet sammanfattar veckan lite bekvämare från soffan gällande både trostricket och rädsla för colombianska knarkmaffian.

0:00/0:00
Video player is in betaClose