Sanningspodden

Sanningspodden

Sweden

Sanningspodden är en podcast med raka rör och äkta vara, av och med hälsoinspiratören Annika Sjöö och träningsprofilen Åsa Berggren. Välkommen att ta del av tankar och frågeställningar kring inre och yttre hälsa - ett forum där man pratar om livet som det verkligen ÄR! Här berör vi allt inom träning, kost och hälsa på både ett personligt och underhållande plan. Vi bjuder på oss själva till 100% och ger dig en inblick i hur det egentligen går till i hälso- och fitnessbranschen, bakom kulisserna! Om man skrattar åt oss eller med oss spelar mindre roll, bara podden inte tar energi - utan ger. Välkommen! Foto: PictPro Photo Film: Amplify Photo Intro: Berna Inceoglu (Prod. Scott Millien)

Episodes

62. GLAD SOMMAR!!  

Vi börjar med elfel, vattenläcka och sjukstuga men avslutar med bebissparkar och semesterfeelings! Åsa berättar om sin allra senaste gravidcraving, som tyvärr orsakar kväljningar hos övriga familjemedlemmar. Och Annika undrar hur det kommer sig att vädret på midsommar alltid var bra när man var barn?! Häng med oss i detta sista avsnitt inför sommaren, så hörs vi igen i augusti!

61. “SURPRISE!!! ...Är du förbannad nu?”  

Åsa blir fett grundlurad, firad och kärleksbombad i sitt egna hem, såtillvida att hon sträcksover i 36h efteråt. Annika har en minst sagt körig helg och klämmer in både student, bröllop, babyshower och löppass på ett och samma dygn. Åsa avslöjar sin största graviditetscraving och Annika erkänner att hon spanat på grannarna - med kikare..!?

60. Höggravid nakenchock och blödig fotbollsmorsa  

Annika har haft sin första erfarenhet som fotbollsmorsa och ääälskade det - trots sprutande tårar och domarbesvikelser. Åsa är mer upprörd än vanligt och rekommenderar konstigt nog bland annat ...mer vita Blend till folket??!! Annika sätter gränser för Åsas ofödda barns skull och Åsa testar sin maxpuls med hjälp av sin nya leksak.

59. Mer pungkoll åt folket!  

Äääntligen träffas vi L I V E igen och det blir ett härligt poddmöte! Annika berättar om sin inspirationsresa till Alicante och Åsa bemöter en känslosam fråga från en lyssnare samt hyllar ett av sina favoritland - Ungern. Annika går på besök i skolan och avslöjar även att mutor är ett givet inslag i familjen Hansson-Sjöös barnuppfostran. Och Åsa ler stoooort vid minnet av den senaste nakenchocken hemma i hallen.

58. EGO-podden  

Vi går all in på självpepp och egoboost denna vecka! Annika drar till varmare breddgrader för att fylla på inspirationsförrådet och Åsa slår ett slag för två 50-something damer som skjuter kärlekspilar à la Amor - bara med hjälp av kläder och provrum. Annika inviger Åsa i kunskapen om olika obstaclerace och Åsa förfäras minst sagt av “knasigheterna”!? Vi konstaterar också att smygshoppingen lever och frodas i båda hemmen. Välkomna!

57. "Är du naken??"  

Snacka om kontraster! Från böljande grekiska vågor och kändisfester i överflöd - till spyor, snorexplosioner och “host-kissningar”. Annika berättar också om sitt GöteborgsVarv och hyllar den mänskliga kroppen för allt den har möjlighet att åstadkomma. Åsa verkar mest vara sugen på att komma igång(?!) med sin sjukskrivning snart och strippar till synes glatt framför Annika och Skypekameran.

56. Kvicksand och munskydd  

Denna vecka gästas vi (tydligen) av Hesa Helga som tvingar oss att umgås via skärm. Annika tar med familjen på gyttjebad och Åsa har kvalitetstid med lilleman. Vi snackar frukostens vara-eller-icke-vara inför träning och ryter till kring våld i telefonspel.

55. "Stoppa planet, jag ska av!!"  

Goodness vilken vecka.. Från livsflow och föreläsningar i kvadrat, till misstänkt prostitution och familjehinderbanor. Annika slänger sig ur ett flygplan i farten(!) och Åsa får veta att hon tydligen lider av kognitiva problem och affektlabilitet..? Livet som vanligt i Sanningspodden med andra ord. Välkomna!

54. "Ska jag svinga lite?"  

Vi skrattar gott åt minnet av förra veckans podd och Åsa tar även tillfället i akt att dementera - hrrrm - valda delar. Annika berättar om sin glittriga festnatt i huvudstaden samt nattligt ryggont och Åsa sammanfattar sin Finlandsresa i gastronomiskt överflöd och avslöjar att vid sitt senaste barnmorskebesök var det blod - på väggarna..!!?

53. Gäster i studion: Parterapi vid köksbordet!  

Denna vecka har vi bjudit in våra äkta makar till podden och det bjuds på både gapskratt och aha-upplevelser kring bordet. Vi svarar på era frågor och erkänner villigt att nä, vi är inte alltid överens om svaren.. Vi får också äntligen höra sanningen direkt från mannen bakom epitetet “Stackars Marcus”och varför i hela friden smyger Annika på Michael när han går på toaletten?!

52. Löpcoacher och idiotfeminister  

Annika är precis hemkommen från Stockholm och Åsa drar en sväng till Finland! Denna vecka filosoferar globetrottarna om både beep-test, retrovarv, kejsarsnitt och arga feminister som missar målet. Vi droppar även vilka som blir nästa veckas gäster - och vi kan lova att det blir ett extraordinärt avsnitt..! Välkommen att bidra med just Din fråga/ämne tills dess!

51. Blus eller klänning - dam eller donna??  

Annika agerar filmare(!) redan när hon kliver över tröskeln medan Åsa är mitt i ett telefonsamtal. Halvvägs in i podden kommer även Marcus på spontanbesök men väljer att hålla sig på behörigt avstånd. I övrigt talar vi om instagrambeteenden, namntrender, mode för daaamer och inser att vi båda tycker ha oss talang för sporten gång. En salig röra helt enkelt!

50. Singstars!! Eller inte...  

Åh herre jösses vad det låter..!?? Men kul är det! I detta avsnitt bjuder vi rejält på oss själva i form av Sanningspodden à la Beyoncé-wannabes och skrattar HÖGT både en och flera gånger åt och med varandra. Vi gör även oförberedda djupdykningar i varandras personligheter och berör alla möjliga ämnen såsom tex konstiga ljudeffekter, elaka långfingrar och “frivillig” barnlöshet i relationer. Häng med!

49. "Semla till frukost!"  

Hipp hipp hurra! Annika käkar semla till frukost och Åsa hejar på! Vi pratar yoga till popmusik och rädsla i löpspåret. Åsa konstaterar att lobbylyssning på konsert är ett vinnande koncept och Annika är exalterad över vårens djuriska tema. Och vad 17 var det där om Coca-Cola och analpluggar…?!

48. Kaospodden  

Denna vecka är aktivitetsnivån minst sagt lite högre än vanligt! Åsa löptränar mitt under poddinspelning och Annika drar ut på långpass i vårsolen. Vi hyllar vänskapens gottgörande krafter och ondgör oss över snuskhumrar. Eller var det krabbor? Och hur kommer det sig att man kan känna sig som en lite bättre förälder genom att dela dåliga föräldrabeteenden med andra?

47. Frågepodden  

Tack bästa lyssnare för alla frågor ni har skickat in! I detta avsnitt gör vi vårt bästa för att försöka besvara dem. Bland annat får ni höra om frikort, Annikas ständiga dragning till gaykillar(?), våra bästa sätt att hantera stress och ångest i vardagen och hur Åsas främsta skönhetstips på något märkligt sätt lyckas spåra heeelt någonstans bland vaselinburkar och dickpics.. Tja, ni hör ju själva. Välkomna!

46. Motivationspodden  

Vi avhandlar det ständigt aktuella ämnet MOTIVATION och listar både fallgropar och framgångsfaktorer. Hur kommer det sig att så många av oss sliter vårt hår med detta, medan andra verkar lyckas direkt? Annika berättar också om sin senaste föreläsning där hon inte främst chockade publiken med vad hon hade att säga - utan sig själv!?! Och hur kommer det sig att Åsa plötsligt - 21 veckor in i graviditeten - tydligen är i sitt livs bästa träningsform?

45. Handklovar, explosioner och ...Tommy Nilsson?!  

Vi firar Hälsoprisutmärkelser och sörjer långsamma tarmrörelser. Resten av veckans avsnitt är salig röra av försvinnande stringtrosor, exploderande bagage och beslagtagna handklovar - bland annat. Annika är back on track med sitt nya löpupplägg efter förkylning - och låter oss också veta vad hon egentligen tycker om gymträning.. Och vad var det hon sade? Är hon nu också sugen på en liten till..?? Häng med!

44. Vi ska ha barn!!!  

Vad vad VAAAD är det för nyhet som får både Åsa och Annika att tjuta högt av lycka??! Nu avslöjas det! Annika har även varit på Mello-fest och Åsa fick tydligen en släng av gallfeber på bio. Vi frågar oss också hur det kommer sig att viss reklam är så ruskigt dålig samt varför inte fler kulmagade män får frågan om de gillar öl?

43. Nää, jag curlar inte, eller?  

Vi filosoferar kring curlade barn och egoistiska vuxna. Vi tipsar även om en av Annikas favoritpoddar som fått henne att gråta av skratt - när de talar om ...rädsla?! Åsa berättar varför vegomat nu plötsligt blivit bannlyst från kommande veckas matsedel och Annika har en sjukt otippad “toppen” i detta avsnitt. Välkomna!

0:00/0:00
Video player is in betaClose