.SE-podcasten

.SE-podcasten

Sweden

.SE:s podcast om Internetrelaterade ämnen och nyheter

Episodes

Ping! #7, 2013-06-03  

Dags för ett nytt avsnitt av .SE-podcasten, som nu fått ett alldeles nytt och fint namn - nämligen Ping! I detta avsnitt pratar vi med polisen Anders Olofsson som arbetar på bedrägeriroteln vid Stockholmspolisen. Han har hjälpt oss att ta fram en ny Internetguide - "Skydda ditt företag mot bedragare" - och vi pratar om hur man ska undvika att bli lurad på Internet.

.SE-podcasten #6, 2013-03-15  

I detta avsnitt av .SE-poddcasten pratar Måns, Anne-Marie och Patrik bland annat om huruvida det är en bra idé att införa programmering som obligatoriskt skolämne, om det är smart att låta ISP:er vara certifikatutfärdare, och om det är en risk för det öppna Internet att allt fler använder sig av Facebooks meddelandefunktionalitet.

.SE-podcasten #5, 2013-02-05  

2013 börjar bra! I den första poddcasten för året vår vi träffa journalisterna Daniel Goldberg och Linus Larsson som skrivit boken "Svenska hackare". Vi pratar en hel del om hackerkultur, goda och onda hackare och varför det är så spännande att följa brottslighet på nätet. Linus och Daniel har också skrivit den första boken om fenomenet Minecraft, och vi pratar om hur vissa spel känns som sprungna ur en särskild kultur.

.SE-podcasten #4, 2012-12-13  

I årets sista poddcast har vi för första gången fått med oss en gäst in i "studion" – och det är ingen mindre än Ragnar Lönn, grundaren av Sveriges första ISP för privatpersoner Algonet som sitter med och berättar om hur det gick till när kostnaden för ett Internetabonnemang gick från tusentals kronor i månaden till i princip gratis. Vi gör också ett nytt försök med akronymtestet, med något bättre resultat denna gång (mest för att jag gjorde testet enklare för att ge Patrik och Anne-Marie en chans) och upptäcker att Ragnar har järnkoll på de flesta förkortningarna.

.SE-podcasten #3, 2012-11-27  

I avsnitt tre av .SE-podcasten pratar vi om "säker surf", kryptering och DNSSEC (som vanligt), testar hur många förkortningar Anne-Marie och Patrik egentligen vet vad de står för, diskuterar öppen källkod och mycket annat.

.SE-podcasten #2, 2012-09-06  

Den här gången diskuterar vi bland annat DDOS-attacker mot det officiella Sverige på webben, varför drygt en miljon UDID från Appletelefoner hamnat på drift, vad som händer på årets Internetdagarna och mycket annat.

.SE-podcasten #1, 2012-06-15  

I detta första avsnitt pratar vi bland annat om varför det tidigare gått lite trögt för DNSSEC, varför det inte är enklare att kryptera sin e-post, cirkusen runt ICANNs släpp av nya toppdomäner och huruvida Patrik och Anne-Marie egentligen vet vad DANE står för.

0:00/0:00
Video player is in betaClose