Selvsving på P1

Selvsving på P1

Denmark

"Selvsving på P1" er syv minutters komprimeret satire, om alt det der er sket i ugens løb.

Episodes

Selvsving: Martin Henriksen - Årets dansker 2016-12-23  

Normalt skal superhelte ikke afsløre deres super-evner, men i årets løb kom superhelten Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti til at gøre det. Han blev presset til det af sit nemesis - superskurken Afbryder-Man. Afbryder-Man gemmer sig jo til hverdag bag den totalt utroværdige forklædning som tv-værten Clement - og det var midt i Clements program 'Debatten' at Martin Henriksen afslørede sig. Martins super-evne er jo at han kan vurdere om et menneske er dansk. Hvis Martin kender personen er de danskere - og hvis han ikke kender... Ja, det skal vi måske ikke snakke om i denne søde juletid. Men derfor var der ingen tvivl da Selvsving - som alle andre - naturligvis skulle kåret Årets Dansker. I dag fik vi hjælp af Thomas Bluhme.

Selvsving: Superhelten Fy-Mand 2016-12-16  

I en hård tid har vi brug for stærke helte. Heldigvis har vi den nye superhelt Fy-Mand, der ikke er bleg for at sige fy til selv de værste tyranner og despoter. For alle ved at selvom du er klar til at begå folkemord, så indser du straks dine fejl, når lande som Danmark rømmer sig og siger et rungende 'Undskyld men ... fy'. Med den skarpe udenrigspolitik kan det kun undre at der stadig er uroligheder tilbage i verden. I dag fik vi hjælp af Ib van Deurs.

Selvsving: Eventyret om Thyraen Ferdinand 2016-12-09  

Der var engang en Thyra der hed Frank. Hun ville ikke være slås og skændes og være en rigtig minister. Næh, hun ville bare sidde under et træ og dufte til blomsterne. Men en dag kom de tre små mænd inde fra regeringen, og de skubbede stakkels Thyra hele vejen ind i manegen. Og så ... Ja, hør hvordan det ender i Selvsving. Hvis du tør! I dag fik vi hjælp af Sigurd Holmen le Dous.

Selvsving: Tre mænd og en kæmpe baby 2016-12-02  

Konspirationsteorierne florerer: I denne uge barslede Lars Løkke med en ny regering efter en hård og ikke specielt køn fødsel, der varede flere måneder og en tur op i et træ. Vi ved ikke præcis hvor fødslen fandt sted men i præcis samme uge - kort tid efter regeringens fødsel - vælger cheflægen på Rigshospitalets fødeafdeling at forlade sit job. Angiveligt fordi han ikke kan stå inde for resultaterne på fødegangen. Tankevækkende. Men det beviser bare at det ikke var kønt, det der foregik i Lars', Anders' og Sørens fælles fødselsseng. Tre fædre og et barn med 22 hoveder. Tre mænd og en kæmpe baby. I dag fik vi hjælp af Ib van Deurs, Jens la Cour og Lars K. Jensen.

Selvsving 2016-11-25  

For første gang siden sidst kan vi i denne uge præsentere en ... Tema-fredag!!! Alt handler jo i denne uge om den nye, kommende regering: Anders Samuelsen holder Black Friday og sælger ud på alle hylder for at kunne få en ministerpost. Lars Løkke afslører sig endnu engang som rigtig håndværker: Han fik heller ikke gjort arbejdet ordentligt første gang. Og Søren Pape ... Ja, skal vi ikke bare notere at det endelig lykkedes de konservative at finde en mærkesag som resten af blå blok ikke havde sat sig på: Miljøet. Det skal de nok få megen sjov ud af i de kommende forhandlinger. I dag fik vi hjælp af Thomas Nygaard og Dennis Hansen.

Selvsving: BARSELSORLOV - THE TRUE STORY 2016-11-18  

Småbørnsfamilier bliver rigere af at dele barselorloven. De bliver også lykkeligere. Og gladere. Men alligevel kniber det med at overtale de ellers så stolte fædre til også at være stolte fædre SAMMEN med deres børn. Hvorfor? Rockwool-fonden kan ikke finde svaret. Men så er det godt at Selvsving kan. I dag fik vi hjælp af Peter Føhns, Mette Trudslev, Sarah Slott, Maria Stæhr, Anders Gjesing og Helene Schjøtt.

Selvsving: BARE REJS JER OP 2016-11-11  

Trump vandt valget og danskerne svarede igen ved at svine manden til og kalde ham de grimmeste ting. Men det må man godt, for Trump sviner andre til og kalder dem de grimmeste ting. Og det skal man lade være med. Heldigvis skete der også andet i ugen: Mette Frederiksen fortrød alt hvad der hedder arbejdsprøvning og sengepraktik og hvad man ellers møder som syg på kontanthjælp. Men derfor kan regeringen jo stadig godt være glad for ideen. De syge skal jo bare rejse sig op.

Selvsving:  Trump - nu som musical 2016-11-04  

I næste uge kan amerikanerne i endeløs jubel og glæde hylde den præsidentkandidat, som færrest vælgere hader. Aldrig har så mange været så glødende mellemfornøjet med deres kandidat. Til gengæld har alle været rørende enige om at modstandernes kandidat trods alt er endnu værre. Hvis Donald Trump taber på tirsdag, skyldes det dog ikke alle hans absurde valgløfter. For den slags kan amerikanerne godt leve med. Men hvis han har talt grimt om en kvinde, så er han færdig. Derfor er det naturligt at det er Trump der nu er hovedrollen i den nye 50'er-musical 'Gris'. I dag fik vi hjælp af Rolf Thomsen, Thomas Bluhme og Line Krogholm.

Selvsving: Tulle taler ud 2016-10-28  

Man kan da heller ikke få en enkel uberettiget million kroner fra EU, uden at alverden straks skælder en ud. Stakkels Kristian Thulesen Dahl måtte stå på mål for alle Morten Messerschmidts kreative bogførelser. Men heldigvis er Tulle en mand, der ikke er bange for at sige tingene som de er. Og det fik Kim Bildsøe at mærke i 21 Søndag.

Selvsving: PET eller P1 2016-10-14  

Politiets Efterretningstjeneste behøver ikke mere end bagsiden på en bog for at slå alarm og slå til mod fjenden. Til gengæld skal Politiken ikke meget mere end gå forbi en flabet bog, før de udgiver den som særtillæg. Det er et mirakel af Politiken Plus-legenden Yahya Hassan ikke for længst er blevet kapret af avisen og tvangsudgivet som særtillæg.

Selvsving: Grundskyld, ho 2016-10-07  

De stakkels friværdi-ramte boligejerne og deres grundskyld fik alle de penge, som kontanthjælpsmodtagerne mistede. Thulesen Dahl var pludselig ikke så skråsikker med sine garantier som før EU-valget. Og ovre hos Enhedslisten faldt Dannebrog ned og slog stakkels Christian Juhl så hårdt i hovedet, at han kom til at sige ting, som alle vist er bedst tjent med at vi ikke gentager her. Så på den måde var der ikke meget nyt i dén uge. Til gengæld trådte Anders Samuelsen frem som det danske svar på Mel Gibson. Og den havde vi trods alt ikke set komme. I dag fik vi hjælp af Simon Nøjers.

Selvsving: Topskatteøen 2016-09-30  

Det måtte jo komme: Anders Samuelsen er blevet til en musical. Hør hvordan det går når den lille, idealistiske Anders stævner ud på jagt efter den sagnomspundne Topskatteø. For kan det gå godt når kaptajnen, Admiral Løkke, ikke har styr på kursen - og når den tilsyneladende flinke Long John Tulle pludselig også vil bestemme? I dag fik vi hjælp af Ole Bruun.

Selvsving: Forældreintra - nu som popsang 2016-09-23  

Når det gælder vores børns skolegang, kan vi godt være sure på skolereformen og den haltende inklusion og besparelserne og meget andet. Men det der VIRKELIG kan få vores skole-pis i kog, det er skoleintra. Det er dér forældre-fårene bliver skilt fra bukkene, når skolemælk og sukkerpolitik og referatet fra forældremødet skal diskuteres.

Selvsving: En temlig væmlig anti-mini faktisk mega max burkini 2016-09-16  

Selvsving er tilbage efter en lang sommer med store, vigtige begivenheder, der fortjener at blive behandlet med alvor og gøgl og masser af tid. Og intet vigtigt emne fik mere tid end ... burkinien! Så må Syrien, Nord-Korea, flygtningekrisen og alle de andre runner-up'pere i væsentlighedens kostpyramide alligevel se sig slået.

Selvsving - Test dig selv: Er du dansker 2016-08-07  

Dem der ikke ved hvornår Olsen-bandens første film havde premiere, de er ikke rigtige danskere. Det ved alle. Og hvis du ikke har styr på dit stænderforsaming-shit, så kniber det vist også med at være rød-hvid. Alt det og meget mere lærte vi i ugens løb. Så nu vil vi snart se motorvejene fyldes af store mængder ex-danskere på vej ud af landet. Naive selvbedragere der troede de var danske men ikke havde styr på hvornår Carl Nielsen døde. Det er vist godt vi fik renset ud i det!

Selvsving: Clement og Uffe - The true story 2016-08-06  

Hvad skete der egentlig da Clement Kjersgaard mødte Uffe Elbæk – også kendt som ‘Nørdernes Rumble in the Jungle’? Som de første siden sidst der var nogen der var først, kan Selvsving afsløre den sande historie om dette ‘Battle of the Goofy Titans’. Men forbered dig: Det bliver ikke kønt.

Selvsving: Dong - The song 2016-07-31  

Det kan godt være at DONG er 100 milliarder kroner værd, men 31 milliarder er jo heller ikke en dårlig pris. Og når DONG’s ledelse samtidigt personligt tjener nogle ekstra millioner oven i, fordi salgsprisen var så lav, ja så er det da svært at være sur. Og hvis nogen orker at hidse sig op over de håndfulde milliarder som staten gik glip af, så bare rolig: Inden længe er der nogen, der siger ‘neger’ eller kræver menstruationen sat fri. Og så glemmer vi alt om DONG og kan være rasende over de virkeligt vigtige emner her i livet. --------------------- I dag fik vi hjælp af Ib van Deurs og Peter Bonde.

Selvsving: Sig 'neger' til dine problemer 2016-07-30  

Gør som Søren Espersen fra DF og smid et enkelt ‘neger’ ind i debatten – og vupti: Så råber alle op og er rasende – og glemmer alt om dit misbrug af EU-penge og parallelaftale-garati, der hænger i en tynd tråd. Ja, alle dine problemer bliver glemt med mirakelmidlet ‘Neger’. -------------- I dag fik vi hjælp af Karen Ravnsted-Larsen og Adrian Hughes.

Selvsving: Superhelten Teflon-Man slår til!  2016-07-24  

Morten Messerschmidt trådte i denne uge i karakter som sit sande jeg: Til hverdag er han den pæne, krølfri EU-parlamentariker men når han møder kritik bliver han til ... Superhelten Teflon-Man. En superhelt, som alting preller af på. Selv skarpe anklager fra EU og klokkeklare afgørelser glider superhelten let og elegant af på. Intet sidder fast, når Teflon-Man først går løs med en let hovedrysten, et overbærende smil og en maskingevær-salve af velformulerede ord om alt andet end det der blev spurgt om. Jo, en superhelt er i sandhed født.

Selvsving: Erdogan - The Musical 2016-07-23  

Når man er satiriker er man naturligvis nødt til at reagere på den verserende tysk-tyrkiske satirekrig. Problemet er at vi her på Selvsving helst ikke vil have ballade. Så derfor blev det altså til en hyldest til Tyrkiets karismatiske præsident Erdogan. ------- I dag fik vi hjælp af Anders Gjesing, Simon Nøjers og Mette Trudslev.

0:00/0:00
Video player is in betaClose