Shifter

Shifter

Norway

A podcast about innovation, startups and tech entrepreneurs that share their insight.

Episodes

Otovo-gründer Andreas Thorsheim om å gå fra direktørstilling til å bli sol-gründer  

I denne episoden hilser vi på Otovo-gründer Andreas Thorsheim som sa opp jobben som produktdirektør i Opera for å bygge sitt eget solcelle-selskap. Siden oppstarten i februar, er selskapet blitt ti ansatte og de hentet nylig inn 22 millioner kroner.

I podcasten er han blant annet innom hvordan det er å gå fra et storselskap til en liten startup. Hvordan han fant teamet sitt, hvorfor solceller er undervurdert i Norge og hvorfor kraftmarkedet er utsatt for disrupsjon.

Tusen takk til alle våre lyttere. Hvis du liker våre podcaster, så setter vi utrolig stor pris på om dere kan rate oss i iTunes. Dette hjelper andre å finne podcasten og gjør at vi kan fortsette å lage flere. Vi vet det er litt hassle å gjøre det, derfor setter vi ekstra stor pris på om nettopp du kan gjøre det.

Vi beklager litt dårlig lyd i denne episoden som ble spilt inn foran et publikum på gründermessen i Oslo 23. november.

 

Shifter 0

Kjartan Slette i Unacast om å være pappa og å bygge et globalt tech-selskap samtidig.  

I podcasten er Unacast-gründer Kjartan Slette innom valget i USA, om å være pappa samtidig som man bygger et globalt tech-selskap, om hvordan han havnet i tech, bakgrunnen fra musikkbransjen og Wimp/Tidal, hvorfor de ansatte kan ta så mye fri de vil, samt mye mer.

–Er Unacast en hype?

–Det er noe vi har blitt møtt med helt siden starten. Jeg tror det har noe med at man så tydelig har eksponert seg fra dag én, og noe med en bedrift og en posisjon som først og fremst er kommersiell. Vi driver ikke med kreftsyke barn eller læring, sier Kjartan Slette, gründer av Unacast.

Han avslører samtidig en liten nyhet.

Vær kul og rate oss på iTunes! 

Schibsted Vekst er ukens sponsor. Er du en gründer med en god idé, så ta kontakt med rune@schibstedvekst.no 

Shifter 0

Seriegründer Kim Haagensen i WeClean om alle feilene han har gjort - både som gründer og ektemann. Dessuten om tech, livet som hardtarbeidende småbarnsfar, ledelse, pitsjing, verdier, framtida og hvorfor han valgte å kappe av seg en finger.  

En åpenhjertig Kim Haagensen i WeClean snakker ut om gründerreisen hittil. Det har vært noen suksesser og mange feil. Men har stor suksess med å formidle vasketjenester digitalt.

Shifter 0

Seriegründer Anita Schjøll Brede i Iris AI om hvordan det er å gå konkurs og komme ut av skapet i Silicon Valley, og om kunstig intelligens, teaterskolen, roboter, nedfrossede egg, investorjakt og norsk gründerpolitikk  

Anita Schjøll Brede har gründet Iris AI. Det produseres i dag enorme mengder med forskning, som intet menneske har muligheten til å komme seg gjennom. Ideen med er å bruke kunstig intelligens til å «skanne» gjennom dette materialet på jakt etter svarene brukerne spør om. Målet i et tiårsperspektiv er å bygge en kunstig intelligens som kan lete gjennom all verdens forskning. I denne podcasten forteller Schjøll Brede om egen bakgrunn, nåtid og fremtid.

 

Shifter 0

Johan Brand i Kahoot om Amerika, investorer, fotokunst, læring, lederskap og hvorfor han ikke lenger skal sitte i sjefstolen i selskapet.  

Johan Brand har jobbet ekstremt hardt den siste tiden, for å sørge for at Kahoot skal vokse videre. I denne podcasten forteller han om den korte karrieren som fotokunstner, møtet med amerikansk politikk, lederstilen sin og ikke minst hvorfor han lar noen andre ta over sjefstolen i Kahoot - samt mye annet. 

Shifter 0

Seriegründer Olav Nedrelid har bygget selskaper i tre verdensdeler. Slik lærte han av sine feil når Domos nå skal løse "trådløse verdensproblemer"  

Han har digitalisert norsk idrett, skapt et teknologiselskap med 200 ansatte i Beijing, men alt har ikke gått etter planen. Olav Nedrelid flyttet til i Silicon Valley for ett år, bare for å være sikker på at han denne gangen forsto det som skulle til for å skalere globalt. I denne Podcasten deler han erfaringer og historier fra sin reise hittil, om dotcom-bobla som sprakk og hvordan det er å drive business i Kina. Han forteller også om hvordan startupen Domos skaper rutere med kunstig intelligens for å få opp farten på internett.

Shifter 0

Yuri Van Geest on "How to really become an Innovative Organization"  

Welcome to Shifter's podcast. Today we meet Yuri Van Geest, Singularity University-ambassador and author of «Exponential Organization».

Yuri is one of this era's most influential thinkers within the field of "Corporate Innovation" and "Exponential Organizational Development."

He will probably provoke you and make you feel really non-innovative. But as he says: He does it out of respect and optimism.

Yuri Van Geest  and Nir Eyal is coming to Oslo the 20th of October. They will both speak at Corporate Innovation Day.

Use the partner code "Shifter" to get a discount. 

If you're an innovator within your own organization or top management, this episode is for you.

 

 

Shifter 0

Hvor gründer-vennlig er statsbudsjettet? Torstein Tvedt Solberg (Ap) og Daniel Ras-Vidal (Abelia) forsøker å svare.  

Statsbudsjettet ble lagt frem på torsdag.  Vi tok en prat med stortingspolitiker og medlem av finanskomiteen Torstein Tvedt Solberg (Ap) og leder for innovasjonsforeningen i Abelia Daniel Ras-Vidal.

Vi er innom skatteincentiver på tidligfase-investeringer og opsjonsbeskatning. De to heteste politiske temaene tech-gründere er opptatt av.

Dette er en stunt-episode som ble laget i Stavanger under Nordic Edge Expo.

Programleder: Lucas H. Weldeghebriel (gründer og journalist i Shifter).

 

Shifter 0

Nir Eyal on «‎How to Build Habit-Forming Products»  

Nir Eyal is the Wall Street Journal Bestselling Author of "Hooked: How to Build Habit-Forming Products,"

And he is Shifter’s guest in this english speaking episode.

Nir has developed «The Hook Model» which is a framework for identifying key aspects of habit-forming products. You know, the products and services you just can’t let go of.

If you’re an innovator or an entrepreneur, this episode is for you. Nir is truly a great thinker and he shares his insights in this podcast.

Nir Eyal will be visiting Norway the 20th of October at «Corporate Innovation Day». During Oslo Innovation Week. If you want to attend, you’d better hurry up. Use the code «shifter» for a discount.

Thanks for rating the show in iTunes. And please continue to reach out to us with feedback!

This week’s host: Lucas Weldeghebriel, co-founder of Shifter. Email: lucas@shifter.no

Shifter 0

Huddlestock-gründer Murshid Ali om fintech, Mess & Order, London og hedgefond.  

I denne episoden forteller Huddlestock-gründer Murshid Ali fra Stavanger om bakgrunnen for Huddlestock, og hvordan han selv startet på sin egen gründerreise som blant annet har resultert i et konsulentselskap, en kapsel som skal hjelpe babyer fra å dø av nedkjøling dersom de faller over bord, kontorfellesskapet Mess&Order i Stavanger og tabben som medførte at daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre måtte svare for han på Stortinget.

Huddlestock lager en digital investeringsplattform som vil utfordre fondsforvaltere. De sitter ved anerkjente Level 39 i London og har nylig hentet 12 millioner kroner i en seedrunde.

Vi tok en prat med Murshid og hans gründerreise.

Programledere er Shifter-gründer Lucas Weldeghebriel og Fintech Mundis Susanne Hannestad. 

Rate oss på iTunes!

 

Shifter 0

Ep 4: Slik vil Tapad-gründer Are Traasdahls løse finansieringsproblemet for startups  

Den største hindringen for norske startups er mangel på finansiering etter seed-runden, mener Tapad-gründer Are Traasdahl. Nå mener han at han har et godt forslag til løsning.

Han solgte tidligere i år annnonseteknologi-selskapet sitt Tapad til Telenor for over tre milliarder kroner.

Shifter møter ham på en snarvisitt i Oslo for å snakke på Aftenpostens arbeids-konferanse.

Denne episoden var ikke planlagt, så lyden er heller ikke optimal. 

Rate oss på iTunes og andre steder du hører på denne podcasten.

Programleder er Shifter-gründer Lucas Weldeghebriel.

Shifter 0

3: Klarna-gründer Sebastian Siemiatkowski om innovasjon i et voksende selskap, fintech og netthandelens fremtid  

I denne episoden møter vi Klarna-gründer Sebastian Siemiatkowski, som har ledet et selskap fra null til 1500 ansatte, som omsetter for flere milliarder i året og leverer overskudd. 

Vi får innsikt i hvordan Siematkowski ser på innovasjon i sitt eget voksende selskap, utfordringene de møter og ikke minst utfordringene til dem de utfordrer: Bankene. 

Han mener nordmenn generelt jobber for lite, og at man faktisk må jobbe mye hvis man skal få et selskap til å gå rundt og konkurrere i verdensklassen. 

Vi stiller også spørsmålet: Hvordan kan Norge få suksess som startup-nasjon, og får et litt overraskende svar.

Rate oss på iTunes! Det koster lite, men betyr masse for oss:)

Send ris, ros og forslag til hvem vi bør invitere til fremtidige episoder.

lucas@shifter.no.

Programleder i denne episoden er Shifter-gründer Lucas Weldeghebriel.

 

Shifter 0

Post-Industrial Innovation, Jobs, Business  

 

 

Frode Odegard is a thought leader in disruptive innovation and organizational design. He led the Lean Systems Institute’s decade-long effort of reinventing Lean for modern knowledge work, resulting in the Lean Systems Framework™. The methodology has been used in larger organizations such as Lockheed, Honeywell and Schibsted as well as in smaller firms across many industries. 

Frode is also the father of Post-Lean, which is Lean reinvented for the post-industrial transition we are in. In this interview he discusses how business, innovation and jobs are changing rapidly as a result of exponential technologies.

Shifter is a Norway-based online publication that covers startups, entrepreneurship and technology in Norway.

Host is Lucas Weldeghebriel, co-founder of Shifter.

 


Read more at http://shifter.libsyn.com/#O59Iasd1SEhDt7kM.99

 

Shifter 0

1. Kolonial-gründer Karl Munthe-Kaas om å starte et disruptivt selskap  

Visste du at Kolonial.no var Karl Munthe-Kaas' andre startup?

I denne første episoden av Shifters podcast tar vi en prat med en mann hvis startup ønsker å disrupte dagligvarebransjen, og de er godt på vei. I år vil de anslagsvis omsette for 500 millioner, kun tre år etter oppstart. 

Karl forteller om hvordan de startet selskapet, hvilke utfordringer de støtte på og om hvorfor de lot Rema 1000 kjøpe seg inn.

Han forteller også om hvordan han ser på dagligvaremarkedets fremtid og hvorfor han ikke frykter matkassene.

Programledere er Lucas Weldeghebriel, gründer og journalist i Shifter.no og Maria Amelie, forfatter og tidligere startup-journalist i Teknisk Ukeblad.

Dette er vår første episode, så vi setter stor pris på tilbakemeldinger. Send til lucas@shifter.no

Rate oss på iTunes og stay disrupta, som Thomas Seltzer ville sagt.

 

Shifter 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose