SHL-podden

SHL-podden

Sweden

Välkommen till SHL-podden, NordicBets podcast om den svenska högstaligan i ishockey: SHL. Varje vecka kommer ett avsnitt där vi med gäster, reportage och annat gött snackar högt, lågt, vitt och brett om svensk hockey. Varannan vecka kommer vi bjuda på ett ”SHL-podden möter” där journalisten Mårthen Bergman kommer gå på djupet med hockeyprofiler under dryga timmen. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com. Mycket nöje!

Episodes

SHL-podden #12 - Dansk kultur  

Tolfte avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar om hur befriande ärlig Petter Rönnqvist är, om Piff & Puff, utfrysningar, slagsmål på träning, halvskämtet i Örebro, en brinnande Stefan Nyman, en gnällig Eric Himelfarb och en hel del annat gött som domarhån och dansk kultur. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden #11 - Nyårskrokodilen  

Elfte avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden listar allt ni kan tänka er, diskuterar lämpliga smeknamn, hissar, dissar och viger in det nya året med att minnas. En försenad nyårspodd pga diverse sjukdomar, men håll till godo, bättre sen än aldrig *fyrverkeriemojis* Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden möter: Mikael Tellqvist  

Det här är femte avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal om att få telefonsamtal från Wayne Gretzky, rysk sportdryck, utskällningar på främmande språk, korvätande för tätt inpå NHL-debuten, nobben från Djurgården, att slå igenom med dunder och brak och om huruvida det här blir hans sista säsong. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #10 - Freestylerim  

Tionde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar om Pär Arlbrandt, kontaktannonser, hur dålig Marcus Högström var, olika sidor av Leffe Strömberg och så delar Andrée ut en knippe julklappar med tillhörande klassrim. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden #9 - Jill Johnson-känd  

Nionde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden gästas av Rögle BK:s lagkapten Christoffer Liljewall. Trion pratar om Örebros snubblande, tacklingar, 2+2-debuter, Ryan Vesce, en helt ny sida av Brendheden, en fin vovve och om att nobba Malmö trots Linus Klasen-mycket pengar. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden möter: Cristopher Nihlstorp  

Det här är fjärde avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det Malmös målvakt Cristopher Nihlstorp som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal om att nobbas av sin moderklubb, att vara nära att lägga av, Jagrs natträningar, prat med tavlor, klappande av puckar, sjuka McDonalds-notor, fest med ”Lunkan”, brutna kontrakt samt den fina relationen till målvaktskollegan och vänner Oscar Alsenfelt. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #8 - Minus 20  

Åttonde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar om domarnivån, utfrysningar, bestämda straffar, Squires sociala media-räd och krisen med stort K i Ängelholm. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden möter: Jacob Blomqvist  

Det här är tredje avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal att kämpa mot ett mål, att jobba i Kirunagruvan, hans pappas reaktion när han blev klar för Leksand, Tommy Salos sportchefande, en eventuell återförening med ”Bäckis” och den kräsna publiken i Gävle. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #7 - *BEEEEEEP*  

Sjunde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden gästas av SHLbloggen.se:s Joakim Österberg. Trio pratar om vad som sägs på isen, om det är okej och vad man kan göra åt det. Andra ämnen är huruvida spelare ibland går in för att skada, om det vänder för Leksand, när Liljegren är redo för NHL och så premiär för den Brendheta listan. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden #6 - Pengar är inte allt  

Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar om att bänka juniorer, importer som filmar, att falla dåligt, Robert Kantor, Pavel Rosa, raka klubblad, Linus Omarks bror och misslyckade löneförhandlingar. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden #5 - Energidrycken  

Femte avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar om att sitta längst ut på bänken, att få se C:et bortplockat, viktuppgång, målvakters icke krambjörniga relation samt vad som händer om man dricker för mycket sportdryck. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden #4 - Träningstaket  

Fjärde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre Djurgårdsikonen Christian ”Fimpen” Eklund pratar om ”Garpens” motto, Wikegårds grötmatning, filmningar, Marcus Krügers briljans, Djurgårdens katastrofinledning, succékidsen och om alla lag alltid kan ha tränat hårdare än någonsin. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden möter: Christian ”Fimpen” Eklund  

Det här är andra avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det förre Djurgårdsikonen Christian ”Fimpen” Eklund som intervjuas. Det blir ett samtal att ha samma skridskor i tre års tid, att sonen valde samma nummer som ”Linkan”, krogslagsmål i Sunne, pizza och öl i Augsburg, hjärta före pengar och den hemmagjorda tatueringen som föreställer Nichlas Falk. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #3 - Skype med Ledda  

Tredje avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och Lausannes SHL-veteran Per Ledin pratar om Joel Lundqvists fördelar gentemot domarna, vad som gått fel i Färjestad, varför KHK trummar på och om SHL-buden han nobbade. Det blir också en del surr om livet i Schweiz, hans ovana situation i laget samt ”Nicky D” & co. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com . (Vi vill också be om ursäkt för ljudet första 5-6 minuterna. Det bidde något knas där.)

SHL-podden #2 - Anaheim-tofflorna  

Andra avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och Rögles förra lagkapten Andrée Brendheden pratar om Dennis Everbergs chipsätande, utfrysning av try out-spelare i Malmö Redhawks, franskalektioner och en småfet junior med ett sjuhelsikes slagskott som inte riktigt blev så bra som han trodde. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden möter: Jànos Hàri  

Det här är första avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Först ut är Leksands IF:s Jànos Hàri. Det blir ett samtal om ”Perras” utskällningar, att inse att man inte bara kan leva på talang, kontraktsrivningar i periodpauser, kortspel med Donald Brashear och om hur hela familjen flyttade från Ungern till Sverige för att deras 12-årige son skulle spela hockey. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #1 - The Holy Bible  

Premiäravsnittet av SHL-podden är här. Journalisten Mårthen Bergman tillsammans med sidekicken Anton Axelsson går igenom Sportbladets och Expressens SHL-biblar, tittar på spelarna som är mest över- och underskattade, listar skyttekungar, talanger och busar samt mycket mer. Vi får också reda på hur det faktiskt ligger till med Antons skadeproblem samt att han blickar tillbaka till SM-guldet i våras. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden möter: Janos Hari, Leksands IF  

Det här är första avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Först ut är Leksands IF:s Jànos Hàri. Det blir ett samtal om ”Perras” utskällningar, att inse att man inte bara kan leva på talang, kontraktsrivningar i periodpauser, kortspel med Donald Brashear och om hur hela familjen flyttade från Ungern till Sverige för att deras 12-årige son skulle spela hockey. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

#1 - ”Genomgång Av Bibeln”  

Premiäravsnittet av SHL-podden är här. Journalisten Mårthen Bergman tillsammans med sidekicken Anton Axelsson går igenom Sportbladets och Expressens SHL-biblar, tittar på spelarna som är mest över- och underskattade, listar skyttekungar, talanger och busar samt mycket mer. Vi får också reda på hur det faktiskt ligger till med Antons skadeproblem samt att han blickar tillbaka till SM-guldet i våras. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

Tek - Avsnitt 16 - Robin Olsson  


I det 16:e avsnittet av NordicBets hockeypodcast Tek så gästas Mårthen Bergman av Tingsryds lagkapten Robin Olsson. Det blir ett samtal om att fostras på en liten, hockeytokig ort, om att acceptera sin kapacitet, om vänskapen med NHL-stjärnor, om Tinsgryds galna säsong, om ekonomi och om att förlora sin bästa kompis.

0:00/0:00
Video player is in betaClose