SHL-podden

SHL-podden

Sweden

Välkommen till SHL-podden, NordicBets podcast om den svenska högstaligan i ishockey: SHL. Varje vecka kommer ett avsnitt där vi med gäster, reportage och annat gött snackar högt, lågt, vitt och brett om svensk hockey. Varannan vecka kommer vi bjuda på ett ”SHL-podden möter” där journalisten Mårthen Bergman kommer gå på djupet med hockeyprofiler under dryga timmen. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com. Mycket nöje!

Episodes

SHL-podden #18 - Kvaldax  

Artonde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar bland annat om Rögle, Leksand, Mora och Karlskro...Karlskoga! Det blir alltså kval, kval, kval och åter kval. Och yttepyttelite om hur bra Mårthen tippat SHL-slutspelet kontra Andrée. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com . Mycket nöje!

SHL-podden #17 - Äta en häst  

Sjuttonde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar bland annat om Lasu Nilssons utbrott, Luleåfansens moralpanik, hur mycket en bra publik betyder, SHL:s bästa spelare, slutspelet som stundar, hur bra Malmö Redhawks är och att Andrée ska ge sig på ”En svensk klassiker”. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com . Mycket nöje!

SHL-podden #16 - Växjö, baby!  

Sextonde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar bland annat om Sam Hallams intelligenta sågning, mellannamn, trejder och Marcus Leifby Boork. Sen får Andrée gissa pluslistor samt berätta om när han nobbade Tampa Bay för att han tyckte att någonting var ”lite lurt”. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com . Mycket nöje!

SHL-podden #15 - Ur Balans  

Femtonde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar bland annat om att skjuta hårt, vilka stjärnor som är lättast att snacka sönder, vad som har skett med Rögle, att ta pucken med munnen och Andrée delar också ut en aggressiv kram till SHL. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com . Mycket nöje!

SHL-podden möter: Mattias Ritola  

Det här är tionde avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det Leksands IF:s Mattias Ritola som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal om att övertala Patrik Zackrisson, om hur Mattias och Oscar Alsenfelt länge funderade på att följa med Leksand ner i allsvenskan, om att glädjedansa à la Filip Forsberg, att Skellefteå är den i särklass bästa förening han varit i, om bicepsträningen som fick Detroit att rasa, känslan att fans samlar in 170 000 kronor till en och hur det inte finns på kartan att Leksand förlorar en bäst av sju mot ett allsvenskt lag. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #14 - Gött med petningar  

Fjortonde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden om den hur speciell Calle Steen är, hur olik han är Oscar (och JA JA JA Mårthen vet mycket väl att de är bröder och INTE tvillingar men det blev fel som det blir ibland), hur bra Yes Tambellini kommer vara i Växjö, att det är rätt att peta Hultström, ”Kolans” sköna inställning, Luleås väntan på ”Bulan” och Ritola-effekten. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com . Mycket nöje!

SHL-podden möter: Johan Wiklander  

Det här är åttonde avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det Örebros Johan Wiklander som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal om Sanny Lindströms pappa, talangfabriken Huddinge, brorsans sjuka poängskörd, hockeylivet i de italienska alperna, att anpassa sig till en annan roll, Conny Strömbergs passningar, Sjödell utan Wiklander och om hur mycket han brinner för Örebro. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden möter: Johan Ryno  

Det här är sjunde avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det Färjestads Johan Ryno som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal om att vara den evige supertalangen, om att sakna en bröst- och en bicepsmuskel, vinprovningar, oviljan till KHL-spel, ryktet om uttåget i Leksand, relationen till Tommy Salo och att han kan tänka sig att spela i Färjestad resten av karriären. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #13 - Alsenfelt & Tur  

Tolfte avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden om den fantastiske Oscar Oldsberg, Robin Alarez superinterference, att ha duster med Patrik Ross, vilka spelare som sparar mest till pensionen, dalmasar och om ifall Sam Hallam hade torskat en coachduell mot Mårthen, Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com . Mycket nöje!

SHL-podden möter: David Petrasek  

Det här är sjätte avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det HV71:s förre guldhjälte David Petrasek som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal om att bli utskälld av en lagkamrat efter debuten, om att spela i sin bekvämlighetszon, att slutet blev i moll, Kovalevs handleder, Hjalmarssons innebandytackling på Jämtin, Stefan Livs söner och - förstås - hans känslor inför den 27 januari då hans tröja hissas i taket i Kinnarps Arena. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #12 - Dansk kultur  

Tolfte avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar om hur befriande ärlig Petter Rönnqvist är, om Piff & Puff, utfrysningar, slagsmål på träning, halvskämtet i Örebro, en brinnande Stefan Nyman, en gnällig Eric Himelfarb och en hel del annat gött som domarhån och dansk kultur. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden #11 - Nyårskrokodilen  

Elfte avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden listar allt ni kan tänka er, diskuterar lämpliga smeknamn, hissar, dissar och viger in det nya året med att minnas. En försenad nyårspodd pga diverse sjukdomar, men håll till godo, bättre sen än aldrig *fyrverkeriemojis* Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden möter: Mikael Tellqvist  

Det här är femte avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal om att få telefonsamtal från Wayne Gretzky, rysk sportdryck, utskällningar på främmande språk, korvätande för tätt inpå NHL-debuten, nobben från Djurgården, att slå igenom med dunder och brak och om huruvida det här blir hans sista säsong. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #10 - Freestylerim  

Tionde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar om Pär Arlbrandt, kontaktannonser, hur dålig Marcus Högström var, olika sidor av Leffe Strömberg och så delar Andrée ut en knippe julklappar med tillhörande klassrim. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden #9 - Jill Johnson-känd  

Nionde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden gästas av Rögle BK:s lagkapten Christoffer Liljewall. Trion pratar om Örebros snubblande, tacklingar, 2+2-debuter, Ryan Vesce, en helt ny sida av Brendheden, en fin vovve och om att nobba Malmö trots Linus Klasen-mycket pengar. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden möter: Cristopher Nihlstorp  

Det här är fjärde avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det Malmös målvakt Cristopher Nihlstorp som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal om att nobbas av sin moderklubb, att vara nära att lägga av, Jagrs natträningar, prat med tavlor, klappande av puckar, sjuka McDonalds-notor, fest med ”Lunkan”, brutna kontrakt samt den fina relationen till målvaktskollegan och vänner Oscar Alsenfelt. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #8 - Minus 20  

Åttonde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar om domarnivån, utfrysningar, bestämda straffar, Squires sociala media-räd och krisen med stort K i Ängelholm. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden möter: Jacob Blomqvist  

Det här är tredje avsnittet av ”SHL-podden möter” som är ett specialprogram som SHL-podden ger ut varannan vecka. Det består av en längre intervju med en aktuell spelare, ledare, profil eller ex-stjärna i svensk hockey. Denna gång är det Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist som intervjuas av Mårthen Bergman. Det blir ett samtal att kämpa mot ett mål, att jobba i Kirunagruvan, hans pappas reaktion när han blev klar för Leksand, Tommy Salos sportchefande, en eventuell återförening med ”Bäckis” och den kräsna publiken i Gävle. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden Mycket nöje!

SHL-podden #7 - *BEEEEEEP*  

Sjunde avsnittet av SHL-podden, NordicBets podcast om SHL, är här. Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden gästas av SHLbloggen.se:s Joakim Österberg. Trio pratar om vad som sägs på isen, om det är okej och vad man kan göra åt det. Andra ämnen är huruvida spelare ibland går in för att skada, om det vänder för Leksand, när Liljegren är redo för NHL och så premiär för den Brendheta listan. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

SHL-podden #6 - Pengar är inte allt  

Journalisten Mårthen Bergman och förre spelaren Andrée Brendheden pratar om att bänka juniorer, importer som filmar, att falla dåligt, Robert Kantor, Pavel Rosa, raka klubblad, Linus Omarks bror och misslyckade löneförhandlingar. Åsikter? Hör av er på Twitter via @shlpodden eller #shlpodden eller på marthen.bergman@gmail.com .

0:00/0:00
Video player is in betaClose