Simpodden

Simpodden

Sweden

I Simpodden snackar vi om ämnen som är kopplade till simning; från triathlons och swimruns via babysim till styrketräning för simmare. Simpodden är skapad av Medley som är Sveriges ledande aktör i bad- och friskvårdsbranschen, vi har 35 anläggningar i 21 kommuner runt om i landet och vi vill vara det självklara valet för en aktiv fritid på land och i vatten. Du hittar extramaterial till alla avsnitt på www.simpodden.se.

Episodes

Simpodden babysim med Gill Drangnell  

I det här avsnittet av Simpodden snöar vi in på det här med babysim. Vi har med oss Medleys egen expert Gill Drangnell som varit med sedan den svenska babysimboomen på 80-talet och vi pratar om varför babysim är både roligt och viktigt, vad en kurs innehåller, vad man behöver tänka på innan man bokar och mycket annat.

Simpodden 0

Simpodden om simregler med Ola Strömberg  

I det senaste avsnittet av Simpodden har vi Ola Strömberg i studion, han är mannen bakom den populära Facebooksidan Simregler och podcasten Snabbanan, är gammal elitsimmare och har dessutom vunnit Vansbrosimningen. Vi reder bland annat ut hur man vänder på snabbanan, huruvida det heter crawl eller frisim och om det är okej att ha badtofflor i simhallen. Vi tar också reda på hur snabb Ola egentligen är idag och snackar om hans nya jobb som förbundsdirektör för Skidförbundet.

Simpodden 0

Simpodden fysträning med Fredrik Wandus  

Vi har hälsat på Hasses gamla idrottslärare Fredrik Wandus på Idrottslabbet i Linköping för att snacka fysträning för simmare. Fredrik är numera certifierad elitidrottstränare och har arbetat med många lag och enskilda idrottare på nationell och internationell elitnivå, han har gått Sveriges högsta tränarutbildning (ETU), utbildar fystränare, är testledare för Sveriges Olympiska Komitté, undervisar på sjukgymnastprogrammet vid Linköpings Universitet och har varit idrottschef hos Flygvapnet under 11 år.

Simpodden 0

Simpodden med WaterAid och Simma för livet  

Den 20 oktober 2015 arrangerade Medley tillsammans med Simma Sverige ett sponsorsim till förmån för WaterAid. Vi öppnade upp alla våra simhallar och varje simmad meter gav 10 öre till WaterAid. Målet var att simma hela Sveriges kust (2 580 km), men vi lyckades simma ihop 4 771 km vilket innebär hela 477 193 kr till WaterAids arbete! I det här specialavsnittet av Simpodden tar vi ett snack med Moniqa Löfstedt på WaterAid om deras arbete.

Simpodden 0

Simpodden med Jonas Colting  

Ni har säkert sett Jonas Colting i något debattprogram på TV eller läst en krönika i någon kvällstidning. Idag är Jonas kanske mest känd som hälsodebattör, författare och föreläsare men färre känner till hans långa karriär som simmare och triathlet. Vi bjöd in honom för att prata om Sverigesimmet - ett välgörenhetsprojekt som innebar att han simmade från Stockholm till Göteborg förra sommaren till förmån för WaterAid, men passade även på att reda ut en gång för alla vad Jonas egentligen har emot fredagsmys.

Simpodden 0

Simpodden med Lars Frölander  

Vi har Sveriges senaste OS-guldmedaljör i simning, tillika Hasses stora idol, Lars Frölander i studion. Vi pratar om vägen från simskolegruppen "Mörtarna" i Borlänge till prispallen i Sydney, om hans hatkärlek till last call room, skrönor, kinesiologi, tar reda på hur många avokados han egentligen äter varje dag och sedan så testar vi förstås hans bollkontroll.

Simpodden 0

Simpodden badsäkerhet för barn  

Snart är badsäsongen här och många familjer kommer att besöka landets badplatser eller kanske fylla upp poolen på tomten. I det här avsnittet av Simpodden tar vi upp ett tungt men viktigt ämne - det faktum att drunkning är den vanligaste dödsorsaken för små barn och hur vi kan förebygga det. Vi har Johan Söderlund från Svenska Livräddningssällskapet i studion och pratar om hur man lär barnen badvett, gör bebisar vana vid vatten och tipsar om hur man bäst förbereder sig för sommarens bad.

Simpodden 0

Simpodden öppet vatten  

I det här avsnittet av Simpodden snackar vi öppet vatten, utomhussäsongen är här och många av oss ska ge sig ut och simträna i sjöar och hav. Vi har Mikael Olausson från Svenska Livräddningssällskapets säkerhetsråd och Christan Lindeberg från HEAD Swimming i studion. Vi pratar bland annat om vad man ska tänka på för att simma säkert och vad man ska göra om man får kramp sedan nördar ner oss i det här med att välja våtdräkt. Den som håller ut ändå till slutet av programmet får även höra en kort intervju med en känd person som sysslar med SwimRun.

Simpodden 0

Simpodden med Yamina Enedahl  

Det kanske framstår som märkligt att vi bjudit in en gäst som säger att sluta med simning var det mest befriande beslut hon tagit i sitt liv. Men Yamina Enedahl hittade tillbaka till vattnet och blev den första svenska världsmästaren i fridykning. Vi snackar om att simma tills man tuppar av, hur mötet med en gigantisk rocka kan förändra allt och sen vrider och vänder vi på det här med prestation.

Simpodden 0

Simpodden med Simon Sjödin  

I det allra första avsnittet av Simpodden snackar vi med Simon Sjödin om bland annat “beefen” mellan tjejerna och killarna i landslaget om vilka som tränar mest, kaffedrickande till absurdum, hjärnspöken och tar reda på hur glamoröst livet som landslagssimmare egentligen är.

Simpodden 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose