Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier

Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier

Denmark

Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier er en serie fortællinger, der giver fantastiske bud på hvordan bygninger, navne skulpturer og andre ting og sager er opstået i København. Historierne er skrevet og indtalt af Boris Boll-Johansen og produceret af Bossy Bo.

Episodes

Gråbrødrene  

Om Frater Flemming, der kom til Danmark fra Italien, fordi han hadede farver. I Kongens Have sprang han så mælkebøtter i luften. Men han holdt sig sandelig ikke til det!

De skotske boretrolde  

Da man gravede ud til Metroen, fik man skotske boretrolde i den københavnske undergrund.

Sølvgade  

Det er en festlig dag, da kong Christian d. 8. og dronningen fejrer deres sølvbryllup. Men om natten går det helt galt, og der udbryder næsten borgerkrig blandt københavnerne!

Agent NN  

Lykkes det Agent NN at fange Field's-terroristen? (Denne historie er blevet til i samarbejde med de Klørkonge-brugere, der til en reception afleverede 44 sedler med mere eller mindre åndssvage lydforslag (fx "spætte", "bøvs", "taxa" og meget andet.)

Det franskeste af alle ord  

Christian VII er meget betaget af alt, hvad der er fransk. Det kommer der et løjerligt bygningsværk ud af - ja, faktisk hele to løjerlige bygningsværker!

Legenden om Lars Bjørn  

Lars Nielsen får på et militærtogt til Berlin for mange hundrede år siden tilnavnet Lars Bjørn. Plus cirka 200 kg. medaljer.

Oslobåden og Polensfærgen  

To færger rager uklar med hinanden i Københavns havn. Men så kommer den værste storm i mands minde ...

Den første bromand på Knippelsbro  

Bromanden Frank Arnesen og hans kone Yver-Yrsa er et glimrende bro-par. Men så begynder Yrsa at vande planterne!

Preben Jenka  

Preben Jenka bliver ansat som tyggegummitygger i Københavns kommune. Men hvad skal man bruge alt det tyggede tyggegummi til?

Prins Jørgens Gård  

Prins Jørgen vil være bonde og får en gård midt inde i byen af sine forældre. Så det er jo godt nok. Men hvordan får han fingre i en ordentlig bondekone?

Ingolfianernes garage  

Borgmesteren synes, det er usmart, at rumvæsener skal lande ude på Kløvermarken. Men så får han en go' idé.

Båden fra Shanghai  

Et ti mand stort kinesisk orkester sejler fra Shanghai til København. Men den onde Inka-Mogens er med om bord, så det er ikke mange, der når frem!

Blågård  

Tre belgiske munke ankommer til København engang i middelalderen. De skal opfinde en ganske særlig genstand til rigmanden John Rantzau.

0:00/0:00
Video player is in betaClose