Singelrådet

Singelrådet

Sweden

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras. Vill man vara lat kan man säga att vi är ett Sex and the City i poddform - bortsett från att alla inte är tjejer, hetero eller semi-miljonärer. Singelrådet produceras av Emilie Roslund och är ett samarbete med Nöjesguiden.

Episodes

#35 – Hur fan kan man lägga upp par-selfies!?  

I det här avsnittet ägnar vi all tid, hat och energi på att ranta kring töntiga par-selfies med mesiga captions. Med: Matilda Berggren, Emilie Ebbis Roslund & Mohamed Touzari.

#34 – Så raggar man INTE på sociala medier  

"Hej", "Hallå", "Tja". Det finns många dåliga sätt att inleda en konversation på – vissa av dem är värre än andra. Medverkande: Emilie Roslund, Mohamed Touzari & Emmy Winther.

#33 När den man dejtar har all makt över relationen  

Det brukar heta att den som gillar mest har minst makt. Hänger ni med? Inte vi heller. I det här avsnittet pratar vi om vad det är som gör att den ena parten kan få ett maktövertag när man dejtar.

#32 Fördelarna (och nackdelarna) med att vara evigt singel  

Poly, monogam eller flersam. Det finns flera konstellationer att testa på för den som vill ha ett förhållande. I det här avsnittet bråkar vi om vilken variant som är bäst. Med: Emilie Ebbis Roslund, Farzad Nouri & Apollo Asplund.

#30 Undergivna killar och misslyckat sex på Way out West  

Singelrådet drog på festivalen Way out West för en helg av musik, fest och haffande. Sistnämnda visade sig bli den svåraste aktiviteten av de tre. Medverkande: Evyn Redar, Mohamed Touzari, Mona Abbasnejad och Emilie Roslund.

#30 När man ligger med någon ny (och sexet suger)  

Att ligga med en person som man sett fram emot att ha sex med kan vara helt fantastiskt. Eller förjävligt. Men vad kan man göra åt sex som suger? Singelrådet ger sina sämsta och bästa tips. Med: Filip Wästberg, Matilda Berggren & Emilie Roslund.

#29 Sex med kondom – HUR SVÅRT KAN DET VA!!!!!!!!!  

Jättesvårt, tydligen. I det här avsnittet fördjupar vi oss varför det är uppenbarligen är så jävla svårt för vissa killar att använda kondom :)))) Och varför en del personer tror att det är helt OK att spruta en sats sperma i en – helt utan förvarning. Med: Emilie Roslund, Paulo Saka, Cassandra Klatzkow & Peter Smith.

#28 När ska man skaffa barn?  

Det här med barn är så himla ångestladdat. Ska man skaffa ett, skita i det eller lämna det åt slumpen? I avsnitt #28 får Mohamed och Emilie prata av sig med poddens nya singel (och hot mami) Julia Frändfors.

#27 Sex och kärlek utan tvåsamhet  

En del gillar att vara i monogama förhållanden, andra inte – I det här avsnittet finns representanter från båda lagen. Även om man är nöjd med att vara singel kan just tvåsamheten kännas lockande ibland, varför är det så???!! Dessutom inleds avsnittet med en grundlig genomgång av Sveriges bästa dejtingappar. Med: Emilie Ebbis Roslund, Mohamed Touzari, Filip Wästberg & Mona Abbasnejad.

#26 Vart går gränsen för att utnyttja någon?  

"Bli inte kär i mig", "få inga känslor nu" och "jag vill inte ha ett förhållande". Det kan låta lite hur som helst när den man dejtar försöker styra ens känslor. I avsnitt 26 berättar Cassandra om sin senaste erfarenhet på temat, något som skapar drama + diskussion rådet emellan. Med: Farzad Nouri, Emilie Roslund, Paulo Saka & Cassandra Klatzkow.

#25 Sharing is caring – när man delar ligg med sin kompis  

Varken Ahmed eller Emilie vet hur många de har legat med. Åsa däremot – hon vet exakt antal, för- och efternamn, ålder och ort. Hur håller hon koll på detta? Med hjälp av ett excel-ark, såklart. I det 25:e avsnittet pratar rådet om synen på gamla ligg – och varför det är bra att dela med sig av dem till sina kompisar.

#24 Det mest avtändande  

Mönstrade kalsonger, IKEA-möbler och dålig musiksmak. I det tjugofjärde avsnittet berättar rådets medlemmar om de värsta turn-offs de varit med om, och vad det ledde till. Podden inleds dock med någon HELT annat; nämligen tips på hur du startar en konversation på Tinder. Med: Farzad Nouri, Emilie Ebbis Roslund & Cassandra Klatzkow.

#23 Tjat – Den framgångsrika raggtaktiken  

I avsnitt 23 pratar Singelrådet om det värsta som finns: människor som tjatar. Mona, Mohamed och Emilie berättar om sina erfarenheter av att råka ut för vänner och ragg som inte fattar hintar. Dessutom får du som lyssnar tips på vad du kan göra för att bli av med de här personerna i ditt liv (utan att döda dem). Med: Emilie Ebbis Roslund, Mona Abbasnejad & Mohamed Touzari.

#22 Så säkrar du semesterligget  

Det här avsnittet är som skräddarsytt för dig som undrar hur det gick när Cassandra och Ebbis drog till New York och tindrade. Avsnitt 22 bearbetar även ett annat viktigt ämne: killar som inte kan ta ett nej.

#21 Är utseende allt när det kommer till dejting?  

Beskrivning: "Det är insidan som räknas" – så brukar det låta när när många av oss ska beskriva den optimala partnern. Men är det verkligen de inre egenskaperna vi värdesätter högst? I det här avsnittet berättar Emilie, Paulo & Farzad om sin "smak" och om de gånger som utseendet avgjort vilka de dejtat (och vad det fått för konsekvenser).

#20 Så är det att vara någons side chick  

Hur fungerar det att ha en relation med någon som redan är i ett förhållande? I det 20:e avsnittet reder Singelrådet ut begreppet side chicks (eller side bitch som det också kallas) och delar med sig av sina egna erfarenheter på ämnet. Med: Fanna Ndow Norrby, Cassandra Klatzkow & Emilie Ebbis Roslund.

#19 Hur hanterar man commitment issues?  

Singelrådet tar sig an det ständigt aktuella ämnet (problemet) commitment issues genom att diskutera hur det uppstår, hur det känns och hur det fuckar upp ens liv. De som delar med sig av sina privatliv den här veckan är Emilie Roslund, Paulo Saka, Sam Safinia & Mona Abbasnejad. Spoiler: Ingen konkret lösning på problemet ges.

#18 ”Hon lurade mig i 8 månader"  

I nästan ett år hade Petter en relation med Filippa, en tjej han aldrig träffat. Förälskelsen uppstod efter några veckors chattande på Facebook och de kom snabbt varandra nära. Men det var något som inte stämde; hon hade alltid ursäkter till att hon inte kunde ses IRL. I det 18:e avsnittet av Singelrådet hör du Petter Bristav och Mohamed Touzari berätta om hur de catfishade på nätet. Med: Emilie Roslund, Petter Bristav & Mohamed Touzari

#17 Varför vill vissa killar bara knulla?  

I det 17:e avsnittet av Singelrådet upprörs medlemmarna över Sigmund Freuds omdebatterade teori "hora/madonna-komplexet". Cassandra Klatzkow, Ahmed Berhan & Emilie Roslund pratar om vad det är som gör att en del killar placerar tjejer i olika kategorier; antingen ligg eller flickvänsmaterial. Ahmed får den stora uppgiften att representera alla heteromän i hela världen när han förklarar hur en mans-hjärna tänker.

#16 När är man ihop?  

Teorierna är många, och Singelrådet är kluvet. Måste man ha uttalat att man är ihop för att vara det? Eller räcker det med att man gett varandra nåt kladdigt smeknamn för att det ska räknas som en relation? Medverkande: Emilie Roslund, Matilda Berggren & Farzad Nouri.

0:00/0:00
Video player is in betaClose