Skelleftepodden

Skelleftepodden

Sweden

En podcast med mig, Jacob Stephenson, där jag gör samtalsintervjuer med intressanta människor som har en koppling till staden Skellefteå. Jag är fotbollspelare och journalist från Stockholm som flyttade till Skellefteå i februari 2016 för att spela fotboll. Anledningen till att jag startade podden var för att jag älskar berättelser och jag älskar att möta nya människor.

Episodes

Avsnitt #5 - Petter Andersson  

Om starten i Ljusvattnet, att sätta upp en lampa perfekt, hur han hamnade i Hammarby första gången, om att vara bäst när det gäller, att markera bort Ola Toivonen, när AIK plockade upp honom i limousin, samtalen med mamma första tiden i Stockholm, Yvonne "Vompa" Werner, att ge upp sin dröm, varför han är tacksam för sina skador, vad hammarbyarna kan förvänta sig av honom nu och givetvis en del om fisket i Ljusvattnet.

Avsnitt #4 - Sofia Andersson Lundberg  

I det fjärde avsnitt träffar jag entreprenören och arrangören Sofia Andersson Lundberg. Vi pratar om när hon fick levercancer, att tro på sig själv, att inte kunna äta paprika, varför hon inte bor i Stockholm, det hon är mest stolt över, varför hon föreläser, tre saker som jobbar emot henne, hur hon resonerade kring En Flotte, hur hon mådde när hon slutade på Folkparken i Skellefteå, det missunnsamma snacket, varför hon aldrig skulle boka E-Type, Västerbottensost, vikten av att visa sina känslor, Laleh, sin barndomsidol Hanna Marklund och såklart en hel del om att ha en ”sykelverkstad” på Soldatvägen i Skelleftehamn.

Avnistt #3 - Hanna Marklund  

I det tredje avsnittet möter jag den före detta fotbollspelaren och numera expertkommentatorn, Hanna Marklund. Vi pratar om jobbet på TV4, vad hon gör när hon inte sitter i fotbollsstudion, sin inaktivitet på sociala medier, skillnaden mellan självförtroende och självkänsla, tiden i Sunnanå SK och Umeå IK, hur Birgit Prinz fungerade som en väckarklocka, det största hon vunnit och varför Diamantbollen inte är det, Mästarnas mästare, Norrans rubriksättning, jämställdhet, samt givetvis en del om Varuträsk.

Avsnitt #2 - Elin Johansson  

I det andra avsnittet av Skelleftepodden träffar jag Elin Johansson, en av Sveriges främsta idrottare och en av världens bästa taekwondoutövare. Vi pratar om framgångarna, varför det inte blev balett, vännerna som blev kvar och vännerna som försvann, känslorna under OS i London, att ha Krister Lundgren som mental tränare, hennes vinnarskalle, pengar, att ta bilder med mexikanska barn, att vara en medaljfavorit i OS i Rio, ryktesspridning i Skellefteå och såklart fotbollsplanen i Myckle.

Kevin Forss  

I det första avsnittet träffar jag entreprenören och fotbollspelaren Kevin Forss. Vi pratar om hur det är att vara en av Sveriges 101 supertalanger, publicitet, viralsajter i allmänhet och Uppskattat.se i synnerhet, hur det går att tjänar pengar på Facebook, like-hets, varför utförandet är viktigare än idéen, att omsätta miljoner, att förtjäna tur, vad som gör en bra fotbollspelare, den bästa spelaren han har mött, Skellefteå kommuns mål att bli 80 000 invånare och såklart fotbollsgolfen i Bureå.

0:00/0:00
Video player is in betaClose