Skidsnack

Skidsnack

Sweden

Sveriges ärligaste pod om skidåkning

Episodes

30. Sagan om konungens återkomst  

Sköld, Stenquist OCH Ledström (!) tar farväl för denna säsong med att lösa alla problem i skidlandslaget. Är Carola en landsförrädare? Är en femteplats en godkänd comeback för Björgen? Hur ska Hellner konservera formen? Och självfallet en storslagen summering av säsongen.

Skidsnack 0

29. Supersvensson vs Mona Mayhem  

Sköld & Stenquist blir osams kring Vasaloppsskandalen. Att diska eller inte diska? Det är frågan. Men vem är egentligen det största framtidshoppet: Supersvensson eller Mona Mayhem? Och vi dissar teorin att alla andra blivit bra. Det är Johaug som blivit dålig.

Skidsnack 0

28. Hellneraiser  

Sköld & Stenquist grottar ner sig i brasilianska längdskidstjärnor, avslöjar vem av de svenska skidessen som har det mest skamlösa Insta-kontot och berättar om åkaren som varit barnskådisstjärna.

Skidsnack 0

27. Hail, Caesar!  

Sköld & Stenquists kanske mumsigaste avsnitt hittills där vi både sågar och hyllar längdåkarnas snabbmatskreationer, kovänder om Norges status som världsledande längdnation och bjuder skamlöst bort åkare till högstbjudande.

Skidsnack 0

26. Kronan på verket  

BREAKING NEWS: Skidsnacksduon är förbluffad över skidgigantens oväntade gaddning. Stenquist sågar logistiken i Falun och Sköld har knäckt Da Vinci-koden kring svenska herrlandslagets dåliga resultat. Och givetvis reder vi ut Kallas själsliga beef med landslagsledningen. Smaklig spis.

Skidsnack 0

25. The Fog (Vi hade i alla fall inte tur med vädret)  

Sköld & Stenquist gick in i dimman i Holmenkollen. Bokstavligt talat. Men där någonstans gick Johaug på knock och Skidsnack böjer sig i hatten. Vi spekulerar också i fem scenarier som hade varit rimligare för Marit Björgen att avslöja på sin icke så storslagna presskonferens.

Skidsnack 0

24. Kunglig toilette  

Sköld & Stenquist är faktagranskade! Så för att undvika drev tar vi hjälp av Svensk Damtidning för att reda ut den kungliga kisskandalen som skakar Norge. Vi hyllar den nya tatuerade juniorgenerationen och sågar tv-produktionen från Drammen vid fotknölarna.

Skidsnack 0

23. Popsgateskandalen  

Sköld & Stenquist frågar sig om det är blodpudding eller kavring i Stina Nilssons semla. Vi gläds åt vår nya superjunior, men framförallt går vi till botten med om Pops och Kalla kommer att dra hem några Oscars för sina insatser i skandalsketchen på Idrottsgalan.

Skidsnack 0

22. Kom igen Jelena!  

Ledström (!) & Stenquist i Nya Skidsnack sågar ryska björnen med motorsåg och rökmaskin, hyllar det taktiska geniet Stina Nilsson och lobbar för hårdare mentala uttagningskrav i svenska skidlandslaget. Dessutom, vilken glassmak är du?

Skidsnack 0

21. Sundbyfånen  

Sköld & Stenquist sammanfattar Tour de Ski. Men framför allt går vi till botten med varför norska folket inte gillar sin nationalhjälte Sundby mer än landslaget i undervattensrugby. Bör Johaug tävla med herrarna? Är Didrik Tønseth en gnällpotta? Och hur många äpplen får de svenska åkarna för sina Tourinsatser.

Skidsnack 0

20. #plogdeski  

Sköld & Stenquist synar första halvan av Plog de Ski aka Tour de Skit aka Tour de Love. Ligger könsgröten bakom massfallchocken? Varför älskar vi plötsligt Petter Northug? Och vilka står för den senaste heta skidromansen?

Skidsnack 0

19. Jörgen Björgen  

Sköld & Stenquist är tillbaka med årets sista avsnitt av succépodden Skidsnack. Där välkomnar vi världens gulligaste bebis som högst troligt heter Jörgen Björgen, sågar svenskarnas chanser i Tour de Ski och reder ut senaste turerna i internationella skidförbundets hatkampanj mot Teodors mustasch.

Skidsnack 0

18. Rim & reson  

Det lackar mot jul hos Sköld & Stenquist som bullar upp med både hårda och mjuka klappar till våra atleter. Guld-Stina möter Seger-Stina. Och den stora frågan: Varför åker damerna så mjäkiga distanser?

Skidsnack 0

17. Cujowalczyk  

Sköld & Stenquist sörjer Teodors mustasch som hänsynslöst kapats bort av fascistorganisationen FIS, blir osams om Norges brutala dominans och går till botten med den helt nedtystade incidenten när Kowalczyk blev biten av en vitrysk hund.

Skidsnack 0

16. Vilse i Wengkakan  

Sköld & Stenquist fortsätter spänna bågen och trappar upp kampen för Teodors mustasch, skrävlar oblygt om framgångar i skidsportens fantasyliga och försöker förstå hur Weng fikk deng. Dessutom: Därför sågas Charlotta Kalla längs fotknölarna.

Skidsnack 0

15. Made In Sweden  

Sköld och Stenquist är tillbaka. I säsongspremiären gläds vi åt vårt norska nytillskott, förfasas över Rysslands grismisshandel och förklarar varför gravidchocken i skidvärlden är det bästa som hänt Sverige.


Skidsnack 0

14. Help us Stina, you’re our only hope  

Sköld & Stenquist ser med tårade ögon the end. I säsongsavslutningen av Skidsnack sammanfattar vi året som gått. Norskt mörker, klimatförändringar, framtidshopp och så ett oväntat påhopp mot korkade skidskyttar.

Skidsnack 0

13. Poles & old people  

Sköld & Stenquist dissekerar Vasaloppet, ojar sig över skidskytteantihjältarna i Kontiolahti och kommer med ett jävligt dumt löfte på veckans tematopplista.

Skidsnack 0

12. VM-special The Hangover  

Sköld & Stenquist försöker smälta tomheten efter ett avslutat VM. Vi minns silver-Stinas trippelsuccé, Northugs ryck och Olssons bragdinsatser. Dessutom legendaren som får VM:s sista hedersomnämnande.

Skidsnack 0

11. VM-special Hellre vass Kalla än kass valla  

Guldyra hos Sköld & Stenquist där vi firar Sveriges första fullträff. Dessutom tar vi ut våra önskade stafettlag och berättar varför Calle Halfvarsson borde ta lärdom av Kallas svarta blick. Och ryssen som får veckans hedersomnämnande.

Skidsnack 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose