Skidsnack

Skidsnack

Sweden

Sveriges ärligaste pod om skidåkning

Episodes

48. VM-SPECIAL Inte helt superutklassad ändå  

Sköld & Stenquist är taggade som aldrig förr, dock inte lika taggade som Jacob Hård. Men vi är också lite besvikna på norska herrarnas hån mot Stina Nilsson. Vi avslöjar även den dolda sanningen om SVT-teamets resvanor och lyssnar på ryssarnas ljuva stämmor efter nationalsångshaveriet.

Skidsnack 0

47. Martin den modiga lilla grisen  

Sköld & Stenquist tar sig an årets första skörd skidburgare… och det blir både ris och ros. Vi berättar historien om Martin den modiga lilla skidskyttegrisen och ger vår syn på läppokalypsens slutgiltiga dom.

Skidsnack 0

46. Lysande, Olsson  

Sköld & Stenquist ser igenom Olssons och Northugs mörkande av VM-form, reder ut Kowalczyks senaste beef och skärskådar svenska VM-truppen. Dessutom: Exklusiv rapport från skid-SM i Söderhamn. 

Skidsnack 0

45. För Sverige i tiden  

Sköld & Stenquist ställer Rickard Grip mot väggen efter Ebbas juniorsuccé. Vi lyssnar på våra lyssnare och frågar oss: Hinner man ta ett bad under ett långlopp? Och behöver vi verkligen prata om Björgens armar?

Skidsnack 0

44. Fet-Mats & amerikanerna  

Sköld & Stenquist dissikerar Kallas nya framtoning, undrar om Fredrik Lindström ägnar sig åt strypsex och frågar sig varför svenska landslagsåkare sviker sitt land. Dessutom, fick amerikanska skidlandslaget lära sig allt om Fet-Mats på sitt besök i Falu koppargruva?

Skidsnack 0

43. Min pappa är starkare än din pappa  

Sköld och Stenquist undrar om det går grälsjuka i skidvärlden. Sandlådebråket mellan Sundby och Manificat är senast på tur. Vi hyllar en avgående hjälte, sågar konstformen teamsprint och skäms fortfarande efter Idrottsgalan.

Skidsnack 0

42. Yogahaug & Xenia, skidskytteprinsessan  

Sköld och Stenquist summerar Tour de Stina, schismen mellan norskorna och ickeuttalandet från Johaugs läppokalypsdoktor. Och vem är Xenia, skidskytteprinsessan tillika Jörgen Björgens blivande maka? Skidsnack har svaren.

Skidsnack 0

41. If he dies, he dies  

Sköld och Stenquist sjunger en serenad för Stina Nilsson, tar tempen på storbråket mellan Hellner och Ustiugov som enligt uppgift kommer avgöras i Celebrity death match på toppen av Alpe Cermis. Och vilka är nötterna som stulit vårt namn?

Skidsnack 0

40. Skidsnacks nyårskarameller  

Sköld och Stenquist har kommit över en magisk spåkula och ser in i skidvärldens 2017. Vem får spela Putin i Hollywoodproduktionen av ryska dopingskandalen och vilken ohelig nationsallians har spritfest i Alperna? Ojojoj. En sån avslutning på ski(t)året 2016.

Skidsnack 0

39. Rim och reson – andra vintern  

Sköld och Stenquist har julfeeling och tar årets rimstuga till nya höjder. Men det finns också smolk i julbägaren så vi tvingas även dyka in i Ferrys och Bryntes diabetesbeef och Legkovs misstänkta dopningsskandal.

Skidsnack 0

38. Eine Stor stark und ein Hawaii  

Sköld och Stenquist går upp till kamp tillsammans med Maria Rydqvist och förespråkar revolution. Vi synar också alla märkliga middagar som ägt rum i det norska landslaget på sistone. Och är Hawaii Norges nationalrätt?

Skidsnack 0

37. Calle Alfred i astmaspenaten  

Sköld & Stenquist går in på minerad mark och frågar sig om Calle lagt för mycket kortison i spenaten eller om norrmännen bara är bittra över att Sundby och Björgen blivit sådana eh… ”losers”. Vi spanar också kring den hemliga salivlänken som verkar vara vägen till världstoppen och om Wolfgang Pichler kan koka ett ägg.

Skidsnack 0

36. Polskt popcornparty  

Sköld & Stenquist ser Sverige resa sig som en stormakt igen och skidskyttet kravla sig upp ur graven. Är Kowalczyk skidvärldens Donald Trump? Och är Emil Iversen verkligen rätt gutt för Stina? Vi reder ut alla frågetecken.

Skidsnack 0

35. Gammelgardet slår tillbaka  

Sköld och Stenquist ser gamlingarna återupprätta hedern och tror på en storslagen svensk vinter… om inte Norges nya Northug sätter käppar i hjulet. Men seriöst: dags att slopa ”Se och lära”-metoden nu. Och nya bevis dyker upp i den norsksvenska kärlekshistorien… eller?

Skidsnack 0

34. Därmed pasta, Mat-Stina  

Sköld & Stenquist oroas över snorvågen som sköljer över svenska premiärtruppen, river Sundbys treåriga Berlinmur och ser med skräckblandad förtjusning fram emot Stina Nilssons stora drömprojekt.

Skidsnack 0

33. Tro, hopp, kärlek och plusmeny  

 

Sköld & Stenquist är tillbaka i glädje och sorg. Vi skärskådar skidhjältarnas politiska medvetenhet, reder ut norska juniorlandslagets nya astmaskandal och frossar i svenska powerparets framtida bröllopsyra. Och borde SVT sparka Anders Blomquist?

Skidsnack 0

32. Anabolapuss och astmabuss  

Halleluja, det är tidig julafton för alla Skidsnackslovers när Sköld & Stenquist begår säsongspremiär. Vi avhandlar sommarens norska dopinghaverier, gräver ner oss i de senaste skidromanserna och frågar oss vad som egentligen försiggår på Petter Northugs Instagramkonto.

Skidsnack 0

31. Brott och straff  

Sköld & Stenquist smakar av Sundbysoppan och agerar jury, domare och bödel. Vi recenserar också Johan Olssons sommarprat och tipsar om all skit ni missat i sociala medier. Och grattar berörda födelsedagsbarn.

Skidsnack 0

30. Sagan om konungens återkomst  

Sköld, Stenquist OCH Ledström (!) tar farväl för denna säsong med att lösa alla problem i skidlandslaget. Är Carola en landsförrädare? Är en femteplats en godkänd comeback för Björgen? Hur ska Hellner konservera formen? Och självfallet en storslagen summering av säsongen.

Skidsnack 0

29. Supersvensson vs Mona Mayhem  

Sköld & Stenquist blir osams kring Vasaloppsskandalen. Att diska eller inte diska? Det är frågan. Men vem är egentligen det största framtidshoppet: Supersvensson eller Mona Mayhem? Och vi dissar teorin att alla andra blivit bra. Det är Johaug som blivit dålig.

Skidsnack 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose