Sköna nya värld - En podcast om framtiden

Sköna nya värld - En podcast om framtiden

Sweden

Framtiden – en tid som närmar sig med stormsteg. Kastas du mellan hopp och förtvivlan enbart vid tanken på vart världen är på väg? Ena stunden av ett klipp i flödet om vilsna isbjörnar på Arktis, andra stunden hoppfulla nyheter om färre krig, grön energi och stora vetenskapliga genombrott. Så hur kommer framtidens se ut om ett par decennier? Vi träffar experterna som ger oss en glimt av framtiden utifrån dagens samhälle och vart vårt beteende faktiskt kommer ta oss. Är dagens nya tekniker bara modeflugor eller har vi redan uppfunnit det som kommer revolutionera framtidens samhälle? Det här är Sköna Nya Värld. En podcast om framtiden.

Episodes

04 - Framtidens städer med Alexander Ståhle  

Hur vill vi leva i framtiden? Ska vi se till att bilar tar sig fram lättare eller ska vi ta bort biltrafiken och ge utrymme för restauranger och parker? Expert denna vecka är Alexander Ståhle.

03 - Framtidens innovationer med Donnie Lygonis  

Vi snackar självkörande bilar, Healthtech, VR, AR, MR, Agrotech och mycket mer för att se hur dagens poppistekniker verkligen kan bli framtidens innovationer. Gäst är Donnie Lygonis. Donnie är en sann entreprenör och innovatör och KTH Innovation's "Go to Guy" för forskare och studenter som vill kommersialisera sina idéer och patent. Utöver detta är han själv upphovsman till en rad lyckade innovationsprojekt.

02 - Framtidens hem med Katarina Graffman  

Tv-soffan ryker, köksbordet blir arbetsplats och vardagsrummet blir spelrum. I takt med att livet och sättet att umgås förändras, kommer även våra hem att göra det. Välkommen till framtidens hem!

01 - Framtidens globala samhälle med Johan Norberg  

I det här avsnittet träffar vi författaren och föreläsaren Johan Norberg. Hans böcker om globalisering och ekonomi har översatts till 25 språk och han är den även den yngsta medlemmen av det prestigefyllda Mont Pelerin Society som bland annat har 8 nobelpristagare i sin organisation. Vi diskuterar hela världens framtid. Hur en 30-åring ska bete sig för att behålla jobbet om 30 år, varför vi ska vara glada för artificiell intelligens och mycket mer än så.

0:00/0:00
Video player is in betaClose