SKÖNHETSPODDEN

SKÖNHETSPODDEN

Sweden

Dermarome kan skönhet och hudvård in i minsta detalj och vi vill dela med oss av vår expertis i SKÖNHETSPODDEN. Varje vecka diskuteras nya ämnen inom skönhet och hälsa. Är du nyfiken på yrket hud- spaterapeut? Då är det här kanalen för dig. Varje onsdag kommer ett nytt avsnitt av SKÖNHETSPODDEN - Där vi går på djupet med ytan, att läggas upp på iTunes och på SoundCloud. Filerna är i MP3-format. #Skönhetspodden "Skonhetspodden #Skönhetspodden - Där vi går på djupet med ytan

Episodes

bareMinerals Skinsorials  

Skinsorials är bareMinerals helt nylanserade hudvårdsserie. Anna Lönnqvist från bareMinerals berättar här om Skinsorials - vad produkterna innehåller, hur de känns, doftar och hur de kan användas. Skönhetsritualen består av tre steg: RENGÖRA, BOOSTA och ÅTERFUKTA. Serien består av 4 st rengöringar i olika format, 1 st produkt som heter Skinlongevity för att boosta huden och 4 st format för att återfukta. Det finns något för alla beroende på vad du tycker om för format och doft.

Annica Forsgren  

Annica Forsgren var småbarnsmamman som sa upp sig och sålde villan för att satsa helhjärtat på sin dröm. På 5 år har Skincity vuxit till att bli ett affärsimperium som med 45 anställda omsätter 180 miljoner. Skincity har vunnit flera priser, bland annat för bästa e-handel, bästa omnikanal, Annica är finalist i EY Entrepreneur Of The Year och även en av de som nominerats till Handelns Mäktigaste. Möt affärskvinnan, Annica Forsgren, som här berättar om sin resa och ger dig sina bästa tips för hur du ska lyckas med ditt företag.

Look Good Feel Better  

1000 kvinnor med cancer går på LGFB kurs i hudvård och makeup varje år. I två timmar får de träna på att få tillbaka sin självkänsla och kvinnlighet med hjälp av ett 12-stegsprogram för basmakeup, att måla tillbaka ögonbrynen, grundlig hudvård för att vårda sin hy och i konsten att knyta en sjal, samtidigt som de träffar andra kvinnor som befinner sig i samma situation. Det finns idag 100 fantastiska volontärer, med hjärtat på rätta stället, som är med i det humanitära programmet Look Good… Feel Better.

Kommer du ihåg?  

SKÖNHETSPODDEN - Våren 2016. Kommer du ihåg?

Myter och Sanningar  

Måste man vara kemist för att handla skönhetsprodukter och hygienartiklar eller kan vi lita på våra kontrollorgan? Nästan varje dag möter vi artiklar, blogginlägg och TV-program om diverse risker med olika ingredienser i våra skönhetsprodukter. Idag ska vi få svar på vad som är myt och vad som är sanning om palmolja, parabener, mineralolja, nanopartiklar, mikroplastkulor, titandioxid, fysikaliska filter, bismuth med mera. ”Om alla var kemister skulle ingen vara orolig. Vi kan för lite kemi och då känns de här ingredienserna skrämmande. ” Peter Jansson, KTF

SPAresan - LyxSPA på hjul  

SKÖNHETSPODDEN ger sig ut på turné och ni får följa mé. Vi har fyllt en Bürstner Elegance i745G med ELEMIS BIOTEC och SkinLab så vi har numera ett rullande lyxSPA på hjul för att kunna erbjuda skönhetsblandning, hudscanning, tävlingar, föreläsningar och försäljning med mera. Om du ser oss på vägarna - ta en bild och hashtagga #SPARESAN. Du når oss på BeautClub-för dig som gillar hudvård och skönhet samt på www.beauty-club.se

Stylist och Makeupartist Sara Sethsson  

Sara Sethsson, bjuder här generöst på information om sin breda erfarenhet kring skönhet och sommarens stora trender. Sara är makeupartist, stylist, stylistlärare på Plusgymnasiet i Kalmar, hon driver salong, skriver reportage och skönhetsbloggar om sin vardag som stylist på träningsmagasinet Hälsa & Fitness, frilansar, är stylistansvarig på Greta G Modelltävling i samarbete med Mikas Modellagentur med mera.

Elements Spa Clarion Hotel  

Elements Spa fyller 5 år och du är välkommen! Torsdagen den 19 maj är det fest och jubileum mellan kl.9 och 20. Du kan bli en av de första i Sverige att få prova-på-ansiktsbehandling med ELEMIS BIOTEC, din hud scannad med SkinLab, makeup lagd av en makeupartist från bareMinerals, rabatt på produkter, träning, poolbad och häng i baren med mera. SPA-chef, Klara Urwitz hälsar dig varmt välkommen till Elements Spa!

Elisabethskolan = Utbildning + Elevbehandling + Butik  

Välkommen till Elisabethskolan! * Här kan du utbilda dig till hud- spaterapeut, * Boka en härligt lyxig elevbehandling till bra priser. * Komma in och handla i skönhetsbutiken och samtidigt få råd och tips. Rektor Isabella berättar mer om skolan i SKÖNHETSPODDEN.

ELEMIS lyxiga salongsbehandlingar  

Det lyxigaste och skönaste man kan unna sig är ELEMIS skönhetsprodukter och salongsbehandlingar. De ger en perfekt kombination av resultatinriktad hudvård, härliga dofter och avkopplande känsla.

Barnhud Special  

Huden är barnets största organ. Hur kan vi ta hand om barnen på allra bästa sätt? Elin Ängefjord är hud- spaterapeut och expert på små barns hudar. Här berättar hon om hur vi kan behandla och förebygga röd stjärt, vattkoppor, torr hud, röda utslag med mera. Till programmet kommer även en mall i pdf som du kan ladda ner från http://www.dermarome.se/sverige/beauty-club/skonhetspodden/

Annica Joensuu, ordförande och eldsjäl i SHR  

"Framtiden för utbildade hudterapeuter ser väldigt bra ut." Annica Joensuu är ordförande och eldsjäl i SHR, branschorganisationen som arbetar hårt för att höja hantverksyrket hudterapeuters status och stärka deras yrkesroll, verka för god kvalitet, säkerhet och konsumenttrygghet. SHR är en stark maktfaktor med stor betydelse i branschen när det gäller att arbeta tillsammans med myndigheter och organisationer för kvalitet, trygghet och säkerhet för konsument.

Frilansande Makeupartist, Dominika Newelska  

Dominika Newelska ger dig en inblick i en frilansande makeupartist vardag. Hur det är att arbeta i sminket i Sveriges Television och TV4 med mera.

Professionell hudvård på salong och SPA  

Riktigt professionell hudvård på salong och SPA med Elizabeth Arden PRO som påskyndar de resultat som önskas på problemhud. Vi pratar om att gå på behandlingskur kombinerat med hemmaprodukter, forskning, resultat, AHA-syra, Try me Kit och solskydd med mera.

Köpa mina skönhetsprodukter på Apoteket?  

Varför handla mina skönhetsprodukter på Apoteket? Du kan känna dig trygg i den rådgivning du får då Apoteket kontrollerar alla produkter i sortimentet. Personalen är välutbildade inom hälsa och hudvård och du kan vara säker på att produkterna är bra för dig, skonsamma för miljön samt att de gör det de säger. Apoteket är förnuftets röst till folket.

bareMinerals disken på Åhlens City  

SKÖNHETSPODDEN lämnar studion och besöker Åhléns City bareMinerals disk. Där berättar makeupartisterna att man kan boka 30 eller 60 minuters konsultation och makeup för 450-650 kr och få produkter för den summan. Likaså 2 timmars konsultation med makeup och produkter inför sitt bröllop.

BareMinerals Foundationgarderob  

Julia Nikolaou berättar ingående om hudvårdande mineralmakeup i 6 olika format från bareMinerals. Vad de innehåller, vilka egenskaper de har och vilka tekniker man ska använda vid applicering.

Akne Med Louise Carstensen  

I det här avsnittet pratar hudterapeuten Louise ingående om hudsjukdomen akne. Hur akne uppstår och vad det är som gör att vissa drabbas hårdare än andra.

Utbildning med Mathilda Bergkvist  

Du som är hud- spaterapeut eller makeupartist kan utbilda dig på kostnadsfria dagskurser på Dermarome även om du inte är återförsäljare idag. Du får chans att ingående lära dig produkter, ingredienser och behandlingstekniker innan du bestämmer dig för om du vill ta in varumärket eller inte. Det här berättar utbildningschef, Mathilda Bergkvist om i veckans poddavsnitt.

Intro till SKÖNHETSPODDEN - Där vi går på djupet med ytan  

Dermarome är en agentur av hudvård och makeup till salonger, SPA, retail, E-tail och apotek. Vi kan skönhet och hudvård in på detaljnivå och vi vill gärna dela med oss av vår expertis. Varje vecka diskuteras nya ämnen inom skönhet och hälsa. Är du nyfiken på yrket hud-spaterapeut? Då är det här kanalen för dig. Varje onsdag kommer ett nytt avsnitt att läggas upp på iTunes och på SoundCloud. Filerna är i MP3-format.

0:00/0:00
Video player is in betaClose