Skott från höften

Skott från höften

Sweden

Julia Skott pratar med intressanta människor om saker de snöat in på.

Episodes

18: Ida Kjellin och de okända djuren  

Ida Kjellin gillar kryptozoologi, ett ord som är nästan lika svårt att stava som många av de okända djur det handlar om. Vi pratar om djur som finns, djur som kanske finns, och djur som borde finnas.

17: Helena Dahlgren vill till Twin Peaks  

Helena Dahlgren är författare och djupt insnöad på Twin Peaks. Vi pratar om kvinnor och kvinnobilder och att vara mörk och konstig. Obs: Inte jättemycket spoilers för nya säsongen, men lite!

16: Kalle Lind och gubbarna  

Kalle Lind är absolut inte komiker, men väldigt intresserad av humor. Vi pratar om svensk nöjeshistoria, tidens förmåga att skapa stor konst, och hur Humphrey Bogart luktade egentligen.

15: Glittervatten i hårbotten med Jenny Jägerfeld  

Vad är ASMR? Jenny Jägerfeld är författare och psykolog och både upplever och fascineras av fenomen

14: Till Pyongyang med Anton Säll  

Anton Säll är journalist och gillar Nordkorea. Eller, gillar och gillar - det är ett fascinerande land. Vi tar avstånd från allt. (Obs: Samtalet är inspelat innan Otto Warmbier flögs hem från Nordkorea och sedan dog.)

13: Minimera mera  

Gurgîn har sålt allt han äger och bor i sin husbil. Inte för att saker sket sig, utan för att han ville. Vi pratar minimalism och stekpannor och hittar på en vinnande ny realityserie.

12: Status, Seinfeld och riktiga journalister  

Kristina Lindquist är kulturjournalist. Vi funderar på status och Terminator-blicken som försöker mäta den.

11: Tanten i vårt hjärta  

Mats Strandberg är författare och älskar tanter. Vem älskar inte tanter? Tanter byggde detta land. Vi pratar till exempel om: Ordvits-SM, Pantertanter, Hot in Cleveland, Hells Grannies, Romancepodden, sällskapsdamer och ungkarlar, Zsa Zsa Gabor, Alive Inside, bridgeblandning, Min mormor hälsar och säger förlåt, Mord och inga visor, generationell appropriering, Denna dagen ett liv, och My first five husbands and the ones that got away av Rue McClanahan.

10: Hackare och demonstrationer  

Linus Larsson är techredaktör på DN. Vi pratar hackers och Hackers - och demonstrationståg. (Samtalet spelades in innan DDOS-attackerna mot svenska nyhetssajter, om ni undrar varför det inte dyker upp.)

9: Kryp och klirr i kassan  

Mia Bokkei Björnbom Öberg är tatuerare och illustratör som diggar insekter och kryp. Dessutom pratar vi om det här med mynt och sedlar och betalning. Vi pratar bland annat om: Hoppspindlar, bönsyrsor, fjärilar med öron på vingarna, bitcoins, valutabyte i Brasilien, de Beers diamantknas, och lite allt möjligt annat.

8: Detektiver och omfamningar  

Mattias Boström älskar Sherlock Holmes. Jag är kluven till kramar. Några saker vi pratar om i avsnittet: Karin Adelsköld, Svenska Panoptikon, scenografen bakom Sherlock, Baker Street Irregulars, Baker Street Babes, långa kramar och lagoma kramar, Christian Side Hug, och Temple Grandin.

7: Improvisationsteater och kändisnivåer  

Hanna Olsson är nyhetsredaktör - men gillar också att leka delfin. Vi pratar improvisationsteater och vad som egentligen gör en B-kändis.

6: Mumier och matrimonier  

Elin Jonsson är tecknare och illustratör och älskar det forna Egypten. Vi diskuterar pyramider och mammutar - samt äktenskapets heliga stånd och varför Robinson är ett större åtagande än Gift vid första ögonkastet.

5: Brädspel och blåsor  

Alexander Kandiloros är jurist och spelhittepåare. Vi pratar om spelkonstruktion och om kissnödighet. As one does. (Avsnittet är inspelat i Göteborg där luften har annorlunda akustik.)

4: Nagelnörderi och farliga försvar  

Kulturtanten Johanna Lundin pratar naglar och att uttrycka vem man är, och jag pratar djur med konstiga försvar. Och nu är jag lite sugen på att måla naglarna som en giftgroda.

3: Rollspel, moralpanik och TV-shop  

Anna-Karin och Daniel Linder Krauklis har skrivit Finna dolda ting, en bok om svensk rollspelshistoria. Vi pratar om den och om vägen dit - samt om märkliga produkter på TV-shop som inte alls är så märkliga.

2: Ond bråd död och dumma saker  

Carina Bergfeldt pratar ond bråd död och manisk fascination. Jag pratar hemgjorda tatueringar. All in all en mysig kväll! Carinas böcker heter Fadersmord, Fotografiet och Sju dagar kvar att leva -- den sista har precis kommit i pocket.

1: Johannes Klenell, Lundell, skägg-El  

Skott från höften knäpper upp hölstret! I premiäravsnittet pratar jag med Johannes Klenell om Lundell, kvinnor, projektknarkande och skägg.

0:00/0:00
Video player is in betaClose