Sladder

Sladder

Denmark

Ingen vil kendes ved det, men alle gør det. Sladder findes ikke kun i den kulørte del af ugepressen – den stortrives på arbejdspladsen, på Christiansborg og fungerer som den lim, der binder samfundet sammen. Lyt med når P1 sender fire temaudsendelser om politisk sladder, royal sladder, arbejdspladssladder og sladder som social kapital og magtfaktor. Tilrettelæggelse: Tina Splidsboel”

Episodes

Sladder 4:4: Sladder som social kapital og magtfaktor 2016-05-03  

I det sidste program behandles sladderen som begreb. Hjerneforsker Thomas Zoëga Ramsøy og filosofiprofessor Vincent Hendricks diskuterer hvad det er for basale menneskelige behov, som sladder opfylder. Vi kigger ind i hjernen og ser på, hvad det er for centre, der bliver aktiveret, når vi sladrer, og at folk der sladrer meget, adskiller sig neurologisk fra de, der ikke gør. I programmet vender Tina Splidsboel og de to gæster også, hvorfor sladder fungerer som den lim, der binder samfundet sammen.

Sladder 0

Sladder 3:4: Sladder på arbejdspladsen 2016-04-26  

Antropolog Perle Møhl og ledende arbejdspsykolog Pia Ryom går tæt på hverdagen, og ser på den sladder, der findes på arbejdspladsen. Vi får konstateret, at næsten alle medarbejdere sladrer, og at sladderen er værst i offentlige virksomheder. På arbejdspladsen bruges sladderen som let omsættelig kapital og magt. Men det rammer ofte den enkelte, og der er en hårfin grænse mellem sladder og mobning. Vært: Tina Splidsboel.

Sladder 0

Sladder 2:4: Den royale sladder 2016-04-19  

Hvorfor elsker vi at læse, at prinserne har været fulde på diskotek, hvorfor havner en usand historie om Prinsesse Maries kosmetiske operation på forsiden? Hvad er det, vi synes er så interessant ved de kongeliges eskapader? Hvorfor nyder de en særstatus i sladderpressen? Kan vi overhovedet stole på den sladder vi kan finde på forsiderne? Vi vender hvilken funktion den kongelige sladder tjener ud over den rene skære svælgen i fartbøder, ægteskabelige kriser og drukture. Tina Splidsboel har besøg af debattør og radiovært Anne Sophia Hermansen og hofreporter fra Billed-Bladet Trine Larsen.

Sladder 0

Sladder 1:4: Den politiske sladder 2016-04-12  

Hvordan sladder bliver brugt som en helt naturlig del af den politiske proces. Tina Splidsboel har besøg af Deadline-vært, forfatter og tidligere konservativ pressechef, Niels Krause-Kjær og adfærdsekspert Morten Sehested Münster, der dykker ned i den politiske sladder, og ser på hvor den fødes og hvem ophavsmændene er. I politikerkredse anses sladder som en værdifuld handelsvare, der bruges aktivt til at sværte modstanderen til og fremme egne dagsordener og karriere. Den bliver en hæmsko, når de folkevalgte ikke længere selv styrer sladderen, for så skaber rygter, som kan skade både personer og visioner.

Sladder 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose