Snackepåsen

Snackepåsen

Sweden

En podcast av Elin och Amanda.

Episodes

Dinglande på kundlunch  

Det är en grå och blöt tisdag när vi spelar in det 29:e avsnittet, så när vi släpper in våra medsystrar, som sitter mitt i en bubblig lördagskväll, värms våra själar upp en smula och snacket tar fart i nästan samma lättsamma ton som under förra avsnittet! Det är kläder, Stockholms klubbliv, smink och annat glättigt. Dock presenterar en av oss en ny känsla: Att vara dinglade på kundlunch. Välkomna.

"Snygg!"  

Välkomna till det bubbligaste avsnittet hittills. Det fnissas och stojas och GLÄDJS åt varenda liten insikt som vi delar med oss av till varandra. Som den om att inte vilja se Snoop Dog äta nån jävla avokadosallad. Eller den om att inte tränga in sig själv i det där hörnet man så djupt fruktar och föraktar. Men vi pratar också om att vara snygg. Och om att inte längre vara snygg. Och om att spendera pengar och fylla det där tomrummet man alltid varit så bra på att fylla. Dessutom drar vi igång en ny Instagramkampanj - #snackesnygg!

Livsbeskedet  

Elin är skakad efter sitt livsbesked. Amanda efter sitt spökbesök. Så det är med viss ostadighet på rösten som de båda berättar sina historier, fnissar åt "forum-retoriken" i Sverige och utvärderar huruvida det är en bra idé eller inte att ha ett livskontrakt. Välkomna till avsnitt 27. Nu jävlar ska det levas.

Livet är en nöt  

Välkomna. Till det stora svårmodet. Till denna konflikt. Vi går runt ett varv i det tjugosjätteavsnittet. Kanske ett varv för långt. Kanske ett varv för kort. Kanske skulle vi stannat på vår plats. Det här är samtalet där vi får varandra att inse en mycket viktigt sak. Att vi sitter i skiten. Det tjugosjätte avsnittet av Snackepåsen skildrar två 25 åriga tjejer i Sverige i februari 2014. Två 25 åriga tjejer och deras idéer. Deras rädsla och lättnad. Livet är en liten hård jävla nöt. Välkomna till avsnitt tjugosex.

Vad är kultur?  

I veckans extremt försenade avsnitt pratar vi om den berömde Starbucks-muggen och dess anhängare, världskändisar i Stockholm, tystnaden hos Terapeuten och en hel del om 2013 års flitgast googlade ord. Välkomna!

Jag kan inte säga R  

Amanda har blivit månadens hottie och lyckas dra till med ett missförstått skämt i en intervju vilket för oss in på digitala karaktärer och trender på twitter. Elin har besökt frissan vilket bidrar till en del prat om glansigt hår, timida frisörer och t-zoner. Och som vanligt blir det även lite annat smått och gott. Välkomna att lyssna på årets sista avsnitt!

Klappkaos och jultragedier  

Julen äro kommen och därför passar vi på att rota i barndommens jultragedier, blickar tillbaka på och synar samtliga "Årets Julklapp" i sömmarna samt skäms lite över konstiga saker vi gett bort till grannpojkar och familjemedlemmar. Det och ganska mycket mer i veckans avsnitt där dessutom Amandas pappa står för avslutningsmusiken. GOD JUL!

Jakten på vänskapen  

Ironiska gapskrikare i karaokebås, om att hitta vänskapen, mobbning och en djupdykning i hjärtknipande filmer. Detta och lite till sätter vi girigt våra små tänder i denna vecka.

Det dansande boskapet  

Om dåliga ursäkter och Elins traumatiska 15:e nyår. Om de levande döda och deras intranät, den nya konsumtionslyckan och vad som egentligen hände på Petters hamburgerestaurang. Välkomna till avsnitt 21 i ordningen!

Tjugoårstalet  

Välkomna på 20-årsfest! Det 20:e avsnittet till ära tog vi oss an utmaningen att prata till våra 20-åriga jag. Det bjuds på mörka och ljusa stunder, saker vi ångrar och saker vi tagit stor lärdom av. Vi blottar våra inre reflektioner kring det där 20:onde året och håller ett tal till oss själva och er andra. Hoppas det smakar!

Det var som den gången  

Vi pratar om att torteras och att möta brytpunkten. Om drömmarnas underbara och bisarra värld. Vi presenterar ett nytt sätt att umgås för den digitala, utbrända generationen. Vi bejakar den nya bisexualiteten bland tjejer i Stockholms uteliv och som vanligt en hel del annat. Ha så skoj!

Den översminkade sanningen  

Om den gamla utanförskapskänslan som hälsar på ibland, om att försöka fly från livet, om att ha eller att inte ha utseendet med sig och konsekvenserna det skapar för ens framtidsperson av att ha det med sig som ung för att sedan bli sviken av det, om att sminka upp sin självbild, om att betala i hashtags och en hel del annat pratar vi i det artonde avsnittet av Snackepåsen. Välkomna!

Om kärlek  

Tar vi oss vatten över huvudet nu när vi ger oss på att besvara era frågor om kärlek? För vad vet vi om kärlek? Mer än att det stora ruset av den ger oss panik likt en heroinist vars dealer är out of town. Vad kan vi om svartsjuka och hur man hanterar den? Och vilka tror vi egentligen att vi är när vi försöker ge er råd i hur ni håller er relation ifrån vardagens tristess? Välkomna till kärleksavsnittet.

Uffe & Leffe i blåsväder  

Vad är det sextonde avsnittet av Snackepåsen? En tänjbar timme nervöst flams? Ett hjältedåd? Två popsnörens skrik efter uppmärksamhet? Är det en önskan om att podcast-herraväldet ska höra oss och titta ner, om så bara under våra två inledande minuter? Ett hopp om att få en rad, ett litet, stilla omnämnande i deras debattartiklar i branschpress? Eller är det bara en timme där två "nyandliga" omedietränade människor pratar till andra "nyandliga" omedietränade människor?

En lördag i Sverige  

I en lördagsdoftande lägenhet, under en asfull måne sitter Amanda och Elin och pratar om Sverigehat, entreprenörshets och förmiddags-TV. Det är dags för det femtonde avsnittet av Snackepåsen och ni är SÅ välkomna!

Småstadsbarn i Bullshit City  

På lördagen satte sig Amanda och Elin ner för att snacka. Det snackades mindre klädsamma tendenser i Stockholms klubbliv, vår generations själlösa inställning till kärlek, och så lite rotlöshet. Elin försöker lära sig att säga nej och Amanda försöker lära sig att säga ja. Det hela blev ett fjortonde avsnitt av Snackepåsen, och nu har vi bara en sak att säga: Hjärtligt välkomna till Bullshit City!

Håll i mig  

I otursavsnittet surar vi på Veronica Maggio som vägrar sluta tjata om första fyllan. Det är inte det enda vi surar över. Petter och hans jävla hamburgare får sig en omgång liksom alla andra sköna "koncept" som folk envisas med. Elin berättar om en workshop som förstört hennes självbild och vi slår ett slag för "håll i mig"-kulturen. Så ja, HÅLL I ER så kör vi!

Ollad av en indier  

Vi disskuterar PR-bluffar och känner oss lite otrygga i samhället. Amanda berättar om när hon blev kidnappad av en taxichaffis och det bjuds på en hisnande och rykande färsk spökhistoria. Sist men inte minst - vad hände egentligen med Elin hos den indiske massören?

"Jag tog till flaskan"  

Vore det inte mycket trevligare om vi alla vore bisexuella? Vi hyllar kroppsdefekter och skevhet, sörjer nyligen bortgångna Kristian Gidlund och förbannar oss över företag och folk som kapitaliserar på andras död. Vi tar även till flaskan i detta avsnitt och berättar om andra tillfällen då vi tagit till flaskan. Trevlig lyssning!

I minnets labyrint  

Amandas bägare rinner över i biosalongen och Elin vet inte vad hon ska tro om spöken längre. Snackepåsen gästas dessutom av Cornelia 8 år som ger oss ett hett YouTube-tips. Vi reflekterar över huruvida vi existerar i andras minnen och vad är det egentligen som naglas fast i hjärnan för resten av livet? Det och lite till i veckans avsnitt!

0:00/0:00
Video player is in betaClose