Snakk om

Snakk om

Norway

Snakk om kjærlighet, arbeidsglede, sex, forbrukermakt, selvfølelse, barneoppdragelse, åpenhet - snakk om alt! Med Bianca og Espen.

Episodes

Kjærestetid  

30% av par som går fra hverandre angrer på bruddet i ettertid. Det å sette av tid til bare å være kjærester kan være en billig forsikring. Vi snakker om hvorfor det er så viktig, og gir deg noen tips og ideer på hvordan det kan sørges for at kjærestetiden blir prioritert og gjennomført.

Snakk om 0

Å fortelle barn om ny partner  

Du har barn fra tidligere forhold. Når og hvordan skal du fortelle at du har fått deg ny kjæreste? Og hvem er det som skal ha kontrollen på når det er greit for deg å gå videre? Du eller barna? Dette er et viktig tema som fortjener å snakkes om.

Snakk om 0

Når fest blir pest  

Når det skal arrangeres festlige lag er forberedelsene viktige. Kanskje viktigst av alt er å ta tak i gjestelista tidlig, sånn at den ikke blir den største kjeppen i hjulet.

Snakk om 0

Å bli sett på som sterk  

«Dette kommer til å gå bra, du er jo så sterk!» Har du også opplevd å høre dette da du stod midt oppe i noe som var vanskelig? Det eneste du egentlig trengte var å kunne være svak og sårbar. Det du endte opp med var et forsøk på å leve opp til forventinger om hvor sterk du var? Eller kanskje noen har sagt at de ikke skjønner hvordan du klarte å «stå i det». Vår erfaring er at det ikke nødvendigvis handlet om å stå i det, vi hadde ikke noe valg! Å bli sett på som sterk når du opplever å være svak er temaet for denne episoden.

Snakk om 0

Sterke følelser  

Hvorfor er vi så dårlige på å vise sterke følelser her i Norge? For det mener vi virkelig at vi er, vi begrenser oss i begge ender av skalaen. Utvises det sterke følelser av glede blir det sett på som hallelujah. Er vi forbanna skal vi besinne oss, og er vi sønderknust av sorg skal vi helst gråte litt kontrollert. Er det riktig at en følelsesladet person skal ta hensyn til omgivelsene sine, eller er det heller omgivelsene som burde ta hensyn til en med sterke følelser? Temaet bør i alle fall snakkes om.  

Snakk om 0

Kvinne-eventer  

Det er en trend at damer samles i flokk til sosialisering på forskjellige eventer og tematurer. Det være seg på spahoteller, høyfjellet eller i varmere strøk. I denne episoden snakker vi om hvorfor vi tror at det er sånn, og ikke minst hvorfor dette ikke er noe menn driver med i like stor grad.

Snakk om 0

Utroskap  

Dere trenger ikke å ha opplevd utroskap for å forholde dere til temaet! Strengt tatt anser vi det som et uhyre viktig tema å snakke om lenge før det er et tema dere må snakke om. Det er mange former for utroskap og i denne episoden løfter vi opp mange perspektiver, kanskje til og med noen du ikke har tenkt på. Avslutningsvis gir vi også noen tips for hvordan du kan unngå utroskap i din relasjon.

Snakk om 0

Sommerkroppen  

Hvilket forhold har du til begrepet sommerkroppen? Og er det et positivt, eller negativt ladet for deg? Og hva slags forbilde er du for de unge menneskene du har rundt deg? Bianca og Espen er ikke helt enige i hvordan de forholder seg til begrepet og hva det betyr for dem. Men det de er enige om er at sommerkroppen ikke utelukkende er verken positivt eller negativt.  

Snakk om 0

Sosiale medier  

Vi tar mer på telefonene våre enn på partneren vår, og vi stiller flere spørsmål til Google enn til menneskene rundt oss. Det er ikke til å komme utenom at sosiale medier og alle skjermene vi omgir oss med også påvirker, og kanskje trøbler til våre relasjoner. Men så fører vel de sosiale mediene med seg mye bra også? Dette er et spennende tema, og det fortjener å bli snakket om!

Snakk om 0

Vennskap  

Hvilke tanker gjør du deg om vennskap? Hvor viktige er dine forskjellige vennskap for deg? Og selv om du er takknemlig, er det noe du virkelig tenker på i hverdagen? Vi løfter opp vennskap som tema i denne episoden, og egentlig ender det vel opp som en hyllest til alle venner der ute.  

Snakk om 0

Snakk om å smile  

Bianca innleder denne podcastepisoden med å fortelle en av favoritthistoriene fra sitt eget liv. Den handler om et enkelt smil, og hvorfor det å smile til folk har ekstra stor betydning i vår familie. Dessuten, om du følger et av rådene vi gir i denne episoden vil du garantert ha smilt før episoden er ferdig, uansett hvor sur du kanskje var i utgangspunktet.

Snakk om 0

Lykke  

Er du lykkelig? Eller er du kanskje på jakt etter å bli det? Vi opplever begge å ha kjent på lykke, men ingen av oss kan si at vi er lykkelige av den grunn. Når det er sagt, vi er ikke ulykkelige heller! Lykke er temaet i denne episoden.

Snakk om 0

Å krangle  

Hva er egentlig en krangel, og hva er bare en opphetet diskusjon? De fleste av oss opplever uenigheter i relasjonene vi er en del av, og personlig tror vi det bare er sunt at vi ikke alltid er enige med hverandre. Det som kanskje ikke er like sunt er når det går så langt at vi føler oss utrygge. Hvordan reagerer vi da? Vi løfter opp temaet i denne episoden og forklarer reaksjonsmønsteret ved hjelp av en katt.

Snakk om 0

Å snakke for seg sjøl  

Irriterer du deg også over de som gjemmer seg på gruppa si? De som snakker som om de har hele folket i ryggen, når det de egentlig presenterer er sitt eget perspektiv.

Snakk om 0

Hva som ikke kan snakkes om  

Hva er det du ikke vil høre din partner fortelle om? Har du grenser i forhold til ekser, kropp, intimitet, eller kanskje også gledelige hendelser. Vi tror at de fleste forhold har temaer det ikke ønskes å snakke om, men snakkes det om at disse temaene finnes? Altså la oss snakke om det som ikke kan snakkes om.

Snakk om 0

Tatoveringer  

Vi tror alle gjør seg noen tanker når de hører ordet tatovering. Om du har en selv, eller ikke. Er tatoveringer fint, stygt, harry, tøft, eller er det rett og slett kunst? Vi snakker om hvordan vi møter mennesker med tatoveringer.

Snakk om 0

Kjedelig partner  

Har du opplevd å se bort på partneren din, og det eneste du klarte å tenke var "gjesp". I denne episoden snakker vi om forhold som har blitt kjedelige.

Snakk om 0

Eksen  

Er eksen din en du er stolt av, eller en du snakker dritt om. Og hva er grunnen til at ekser ofte blir omtalt med negativt fortegn?

Snakk om 0

Ferie du trenger ferie fra  

Ferien blir ikke alltid slik vi hadde tenkt. Du har kanskje også opplevd å komme hjem fra ferie og egentlig føle at du har behov for en ny? Vi snakker om hva som kan gjøres for å sikre en god ferie for alle.

Snakk om 0

Å bli frustrert  

Vi snakker om menneskemøter der vi blir frustrerte over andres oppførsel, kompetanse eller jobben de utfører. Hva er det som utløser frustrasjonen? Og er det oss eller dem som er nedsnødd? Kanskje vi alle har en vei å gå eller et lass med snø å grave oss ut av fra tid til annen.

Snakk om 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose