Social kontroll

Social kontroll

Sweden

En podd om mänskligt beteende, med Bianca Meyer och Leone Milton.

Episodes

Jinder är aaamazing  

Bianca pratar om att välja sina vänner – du blir som du umgås. Leone förundras över Siwert Öholms Facebook-status och TSKNAS diss mot Jonathan Unge. Veckans ros går till Little Jinder. 

Skräddarsydda begravningar och snefyllor  

Bianca pratar om undertryckt ilska och snefyllor. Leone planerar sin begravning. 

Fortsätt håna lantisar! Och andra  

Bianca och Leone tycker det är OKEJ att håna lantisar. Och nollåttor också för den delen. Dessutom, Leone hyllar Sigge Eklund och Bianca sin spådam. 

Jaget och dejtingmaskerna  

Inkännande, empatisk, kreativ. Att må dåligt kan göra dig till en bättre människa. Det menar Bianca. Leone pratar om sina grannar som tar för mycket plats. Och om hetsträning och nutella-pizza. 

Tinderdejter, porr och julrim  

Biancas grannar hörde fel, de tror hon spelar in "porr" inte "podd". I avsnittet pratar bianca och leone också om Tinder. 

Skamlösa dickpicks  

Leone ringer upp Tor, en man från Norge som skickat en snoppbild till henne. Bianca pratar om sin skam som förlamar henne. 

Incest, incest familjefest!  

Bianca och Leone tycker incest är okej! Sjukt? Sjukt. I avsnittet diskuteras också filmen Lion och tomtelatte. 

Varning för Tomtelatten!  

Bianca har tittat på SVT-programmet Naken och förfäras över hur tråkigt par lever i Sverige. Leone stör sig på ganska mycket. 

Kanye West och andra narcissister  

Bianca och Leone älskar Kanye West utspel mot Obama mfl - vilket befriande beteende! Något annat som diskuteras är hur du enkelt och billigt kan klä dig dyrt, en ekvation som borde vara omöjlig men som Bianca gör möjlig. 

Kristina Lugns spöken och kärlek  

Kärleken är värd allt, säger Kristina Lugn. Ändå väljer hon att leva ensam. Peter Jihde är däremot inte ensam, han lever med sin diabetes. 

Kasta sten på polisen  

Bianca och Leone har helt olika uppfattningar om Järvhedens humorklipp Kasta sten på polisen. Men håller med varandra när det gäller Grand hotell - att det är larvigt att bojkotta det. 

Bianca :( Kom tillbaka.  

Otroligt det som har hänt. Bianca. Kom tillbaka. 

Söta Gunni och mysiga höstlöv  

Bianca tycker överklassens mysiga inställning till livet verkar vara en bra väg till lycka. Leone upplever att Gunni är FÖR söt – det är jobbigt. 

Förbjud säljare på stan m.m!  

Bianca tycker att medelklassen inte ska ta av sig skorna. Leone klagar på cyklar, ljudvolym och säljare på stan. 

Sms:et med stort S  

Leone får ett viktigt SMS. Tillsammans med Bianca svarar hon på det live i podden.

David Batras (vatten)drickande  

I det här avsnittet av social kontroll pratar Bianca och Leone vett och etikett i trafiken, och David Batras (vatten)drickande. 

Horace nya tjej  

Bianca har bråkat med sin kille, om nya lägenheten. Leone har varit på städmässan och bevakat SM i fönsterputs. Bianca och Leone har också spanat in Horace nya tjej på Bokmässan. 

Sexgalna psykopater  

I det här avsnittet av social kontroll pratar Bianca och Leone om psykopater, särskilt kvinnliga. De använder sex för att manipulera. 

Ensam - skyll dig själv  

Bianca Meyer träffar den polska sociologen Wojtek B. Kamiński och diskuterar den ofrivilliga ensamhetens orsaker. Bianca blir beskylld för att sända ut asociala signaler via sin lägenhet. 

"Visa pattarna"  

Bianca och Leone träffar Lars Eriksson, erkänd forskare i psykologi med inriktning på attraktion. Lars tipsar Leone om hur hon ska hitta en partner. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose