Soffhäng Podcast

Soffhäng Podcast

Sweden

Soffhäng med PK och Johannes. Podcasten som blandar högt med lågt, kärlek med hat och det naturliga med det övernaturliga.

Episodes

47. Tema: Sveriges djur  

Då är det dags igen! Ni har önskat och ni har fått! Denna vecka är det dags för Sveriges djur att få sig en omgång! En kärleksfull omgång, där vi bland annat klargör vilket djur som är naturens motsvarighet till indiebassisten, vilket djur som är vidrigast (efter människan såklart) och vilket djur som ALDRIG tar ställning! Vår vana trogen så bjuder vi även på lite sex -och könssnack! Johannes berättar om en cockblockande älg och en autistisk pojke med en JÄTTEIGELKOTT (eller var det en ekorre?)! Det blir kul! Vi lovar!!

46. Tema: Fester som äldre  

I detta avsnitt diskuterar vi de olika delarna av fester och hur vi upplever dem nu när vi har "kommit till åren"...vi är ju ändå TJUGOFEM! Ni har nog ALDRIG hört några "gubbigare" tjugofemåringar.... Utöver detta diskuteras det ofrånkomliga grupptrycket samt Sean Bean och Viggo Mortensens vilda kryssningar! God lyssning!

45. Tema: Sjukdomar  

Då var det dags för temat "Sjukdom"! Efter total förvirring till en början kommer ett avsnitt fullt av diskussioner kring våra egna sjukdomar, märkliga sjukdomar och en viss konferens som PK & Johannes missade en gång i tiden! Vi avslutar med musiktips och en, till viss del, djup diskussion om demens. Till sist... Gingham!

44. Tema: Area 51 Del 2 (Det spårar ur)  

Den andra delen av vårt tema-avsnitt där vi pratar om Area 51! I denna del möter vi Andrew, Angie och Lars som alla jobbar på denna mystiska plats. Hur ser deras vardag ut? Hur många dalahästar finns på Andrews kontor? Vad luktar det på toaletten när Lars är klar? Utöver detta diskuterar vi filmindustrin som frodas på denna "flygbas"! Kom ihåg att skicka in era förslag på teman så river vi av dom i framtiden!!

43. Tema: Area 51 Del 1  

Det andra lyssnarvalda temat är Area 51! Vi pratar så mycket om detta fascinerande ämne som vi egentligen inte vet någonting om, att vi var tvugna att dela upp avsnittet i två delar! I denna första del pratar vi om vad vi tror försiggår på denna "flygbas" och vi pratar om våra egna kopplingar till denna topphemliga plats. Kan det till och med vara vuxenfilmernas Mekka??? Håll utkik efter del 2, där vi spårar helt. Skicka in era teman till soffhangpodcast@gmail.com

42. Tema: Fylla  

Sådär då! Soffhäng är tillbaka i ett nytt format! Och grundpelaren i det formatet är du! Ja, du! Du som läser detta! Det är nämligen så att vi för en (förhoppningsvis) lång tid framöver endast kommer att köra så kallade "tema-avsnitt" där ni lyssnare väljer temat! Det kan vara precis vad som helst! INGET tema är för konstigt eller jobbigt att prata om! Det första lyssnarvalda temat är fylla! Vi hinner under ca 45 minuter prata om allt från Steve Irwin och Stone Cold Steve Austin till spyfyllda tvättsvampar och candycrush-spel i buskage! Vem var det som yttrade de kända orden "mamma, jag har alkohol i kroppen"? Lyssna så får du svaret!

41. Vad Hände?  

Johannes ringer upp PK för att diskutera vad som egentligen hände den 9 november, dagen då avsnitt 40 skulle spelas in live på Stockholm Comedy Club. Utöver detta diskuterar vi i väldigt diffusa ordalag Soffhängs framtid och varför ni ska rösta på oss i nomineringen till Svenska Podcastpriset 2017. November börjar sakta men säkert närma sig sitt slut, se till att tipsa era vänner om att lyssna på vår podcast då en krona per lyssning går till Min Stora Dag. För att rösta på oss, följ denna länk: http://podcastpriset.daytona.se/komedi-och-underhallning/soffhang-podcast Kom dessutom ihåg att maila oss på soffhangpodcast@gmail.com för att vara med och skriva nästa kapitel av Soffhäng!

LIVE! På Stockholm Comedy Club (Snökaos Edition)  

Då var dagen här! Men vad sker? Jo, det värsta snöovädret på flera år bryter ut och vi får en mängd återbud från lyssnare och inte ens PK lyckas ta sig in till Stockholm Comedy Club. Johannes fick således ta saken i egna händer och hålla låda inför en tapper skara som trotsade snön och tog sig dit! Johannes gästas dessutom av den tokrutinerade Janne Westerlund och det blev till slut en kväll full med mycket skratt och till sist lite skönsång. Bättre lycka nästa gång? Stort tack till alla som kom, ni är bäst!

39. Denim On Denim  

Tiden är inne! Det sista avsnittet innan vi kliver upp live på Stockholm Comedy Club! I detta avsnitt passar vi på att lansera en helt ny artist vid namn Chauffeur Hustler och spela upp hans helt nya låt "Denim On Denim"! Utöver detta försöker vi i ett fnittrigt avsnitt ladda upp inför liveinspelningen och samtalet, ja..... spårar ur....

38. Survivor's nightmare  

Det börjar närma sig liveinspelning! Är det lite nerver vi hör hos PK & Johannes? Kanske det, men det bidrar till ett fnittrigt och rakt igenom roligt avsnitt! Vi diskuterar vilka dokusåpor vi helst hade ställt upp i samt hur vi hade presterat, en märklig kväll i Los Angeles och vi bryter på REKORDTID ned Pearl Harbour! PS. Sa någon Ben Asslick?

37. Soffhäng med PK  

Kära lyssnare! Nu är det dags för PK att leverera sin version av ett sommarprat. Han tar med er på en resa genom en utmanande tid i livet, och resultatet är mycket, mycket fint! Såhär säger PK själv om avsnittet: "Då var det dags för mitt avsnitt. Men nästan tvärtemot vad Johannes gjorde med sitt avsnitt, som var fint, nostalgiskt och glatt, så kommer mitt att bli väldigt deppigt på ett sätt. Men med vissa ljusglimtar. Ett personligt avsnitt signerat PK." God lyssning!

36. Soffhäng med Johannes  

Nu blir vi personliga! Som utlovat kommer här ett specialavsnitt, och Johannes är först ut! Han bjuder på en variant av ett klassiskt "sommarprat" där han tar er med tillbaka till en kväll då han kom till insikt om vad livet verkligen handlar om. Berättelsen bjuder på arga gubbar, två pojkar fulla av äventyrslust, en alldeles för stor vinterjacka och en hel uppsjö av Johannes favoritmusik! Hoppas ni uppskattar detta! OBS! All musik tillhör respektive artist och dess skivbolag, vi äger inga av rättigheterna.

35. På språng  

Vi tar med er på en tur genom Stockholm! Denna lördagskväll får ni följa med oss när vi går på hockey, äter burgare och dricker bärs! Ett gästspel av den legendariska Jesustanten utlovas dessutom! Avsnittet bjuder på samtal om Hovets helt värdelösa (?) säkerhetssystem, samt vad som är nästa steg för denna arena, Hovets framtid spås vara plundrare och knark. Vi diskuterar även konspirationsteorier gällande parkbänkar, valherrens och valfruns kärleksliv och återigen - mikropenis! I slutet bjuder vi dessutom på en STOR nyhet!

34. Det vanliga, tack.  

Avsnitt 34, avsnittet där vi diskuterar "det vanliga" och dess konsekvenser. Vad gör detta "det vanliga" med oss människor? Är det själva anledningen till att vissa, likt Johannes, får stroke-liknande upplevelser i frisörsalongen? Kan allt spåras tillbaka till en pizza Margarita med musslor på? Ja, kanske. I övrigt återvänder vi till den märkliga clowntrend som slagit världen, och nu Sverige, med häpnad. Är det inte dags för något nytt? PK öppnar även upp om sina nattliga problem, alla tips mottages! God lyssning!

33. Dyingelders.com  

Ölkorv, ostbåge och chipsklämma...vad gör dessa tre saker på en äldre herres kropp? Ja, det får ni reda på i avsnitt 33 av Soffhäng! Ett avsnitt där vi diskuterar den minst sagt problematiska hemsidan www.dyingelders.com och PK lägger fram ett opassande, men eventuellt underhållande, förslag. I övrigt diskuteras saker som ej hör hemma i öron (vissa kanske gör det, vad tycker ni?) och ett gäng obehagliga clowner. Till sist även en kamp till döden... #körbergmotjöback

32. Den första rockstjärnan  

Vem var världens första rockstjärna? Vi tror att vi har svaret! Bered er på 20 fartfyllda, inledande minuter där vi bryter ned Ötzi The Ice Man. Vi diskuterar allt ifrån hans medverkande i Shakiras hit från 2010 till penisstorlek. Ja, som vanligt helt enkelt. Vi passar även på att lösa mysteriet med Alfons mamma, och det är ingen fin bild som målas upp. Utöver detta avhandlas allt från wrestling till besatta barn. PK levererar även en teori om varför barn ser saker som vi vuxna inte kan.

31. Jag är inte arg, jag är bara besviken  

Avsnitt 31! Vi ger er ett smakprov på Sveriges gnälligaste mobilvibration, vi plockar isär ordet "pump" och berättar om en DRAMATISK händelse på och kring ett tunnelbanespår. Detta leder oss såklart in på en diskussion om civilkurage, eller snarare BRISTEN på civilkurage. Ja, ni hör ju var det barkar. Dessutom - en gris som oväntad hjälte. Detta måste ni ju höra! 9 November är ett datum att lägga på minnet, mer info om detta snart!

30. Moment 30  

Är 30 en speciell siffra? Vad är mustigast - En människokropp i kaninstorlek, eller en kaninkropp i människostorlek? Är ett kryssningsfartyg egentligen bara ett flytande zoo? Vilka övernaturliga fenomen har PK & Johannes upplevt? Dessa frågor och MYCKET mer får ni svar på i detta fantastiska trettionde avsnitt av Soffhäng, med FANTASTISK ljudkvalitet! Hoppas ni tycker om detta lika mycket som vi!

29. Drank Queen vs King Kongo  

Vad gör Kim Källström naken på en bardisk i Skanstull? Vem är den "fulla drottningen"? Dessa frågor utgör basen i detta avsnitt, som egentligen endast handlar om olika personer som är "drank", lägen där man kan vara "drank" samt situationer där man varit "drank". Drank, alltså. De klassiska Nigeriabreven diskuteras än en gång, vad är det som har trillat in i Soffhängs inkorg? Allt detta diskuteras i avsnitt 29, avsnittet med den sämsta ljudkvalitén någonsin!

28. Fjärtgluggen  

Tillbaka efter semestern! Som vi har saknat detta! Vi drar igång hösten med teorier om vem som fiser mest i Alliansen, vilken plats på jorden så kallade "bakismagar" vallfärdar till samt varför människor med hus aldrig blir "klara". Vi är tillbaka, enjoy!

0:00/0:00
Video player is in betaClose