Soffhäng Podcast

Soffhäng Podcast

Sweden

Soffhäng med PK och Johannes. Podcasten som blandar högt med lågt, kärlek med hat och det naturliga med det övernaturliga.

Episodes

58. Type Tower  

Avsnitt 58! Underhållande? Självklart! Vi diskuterar MAKTFAKTORN E-Type! Hur långt in i maktens korridorer har han nästlat sig egentligen? Gjorde han en låt om millenieskiftet? Vi tar även upp "Kaffeautomatsreparatörsmannen" som tydligen får ligga VÄLDIGT mycket & lätt! Till skilland från "The Elevator Man"? ¨ Såklart tar vi även upp det böghatande debaclet med Rissnes Pridebänk, varför kan den inte bara få stå?!

57. "Han har en hand i magen"  

Podcastvärldens motsvarighet till den ensamma trubaduren är tillbaka! Avsnitt 57 spelas in på en park(?)bänk i L.A! Vi diskuterar allt från käkben som vill dra åt helvete och en gummigrill som ALLTID står kvar till en av de vackrare kontaktannonserna vi någonsin sett, skriven av en 69-årig torso?! Vilken kroppsdel är förövrigt minst ofräsch på en 69-åring? Utöver detta pratar vi även om Oivul vars bror tydligen har en hand i magen... Ett fullspäckat avsnitt inspelat LIVE framför en man och en katt!

56. Zero To Infinity  

Avsnitt 56! Är det rimligt att behöva be om ursäkt för något man inte ser? Är det rimligt att må dåligt för att "man ska" må dåligt? Dessa frågor dominerar veckans samtal när vi diskuterar allt från kortväxta människor till blinda personer! Vi bjuder er även på en hälsocheck samt snack om en SNUSTORR balle! Till sist har vi fått in ett argument för att tatuera in sitt födelseår...#zerotoinfinity

55. Ge mig ETT bra argument!  

ETT bra argument! Det är ALLT vi behöver! Är du den som ger oss detta argument så bjuder på två Gröna kort! Vilken jävla deal! Utöver ett argumentsökande söker vi också svaret på varför vissa människor lever extremt mycket längre än andra, hur mycket är arv respektive miljö? Vad har vårt levnadssätt ens för betydelse? Vad spelar det för roll? Vi hinner även avhandla de äckligaste delarna på råttor, PKs kost (återigen) samt provocerande tatueringar! Det finns även tid för att diskutera den harighet som vi människor känner vid högre ålder... Lyssna och njut av avsnittet som spelades in på klassiska Gröna Lund!

54. En vegansk kidnappning  

Är kidnappningar en strikt vegansk företeelse? Är det en ny marknad för företag att etablera sig i? Kan kidnappningar (aka bortRÖVningar) på abonnemang vara en grej? Utöver detta diskuteras såklart Nigeriabrev! PK berättar även om en AW "gone wrong"... Lyssna och njut på avsnitt 54 av Soffhäng, brought to you by Oatley!

53. Det kommer en björn (För i helvete)  

DET KOMMER EN BJÖRN! FÖR I HELVETE! ÄR DU DUM I HUVET?! Så hade det kunnat låta när krigslarmet ekar över Stockholm... i alla fall om vi fick bestämma. Vad tycker ni? Borde "Hesa Fredrik" bytas ut mot något mer effektivt? Vi måste ju veta när ryssen kommer! Utöver detta så diskuterar vi varför skammen kan vara det som gör att vi aldrig kommer ta oss till ett skyddsrum när "Hesa Fredrik" sätter igång! Lyssna och grips ej av panik!

52. En stressad och hårlös alien  

Avsnitt femtiotvå av Soffhäng är ett EXPLOSIVT avsnitt!! Vi diskuterar religionens mest prominenta människa och ställer oss frågan om han egentligen bara var en stressad och hårlös alien? Vem är förövrigt lättast att casta i en film? Fadern, sonen eller den heliga anden? Utöver detta ger vi oss ut på hal is när vi diskuterar PKs livsval. Är det OK att äta djur som INTE är söta? Med det sagt, ät vad ni vill och ha oskyddat sex! På återseende!

51. Ett äkta avsnitt  

Soffhäng återupplivas (igen)! Denna gång i ett tomt häststall utanför Solvalla, det luktar bajs och det BLÅSER! Men vad gör det? Det är ju ÄKTA! Det ni får höra, utöver vindpustar, är när Johannes öppnar upp om sin nyligen mottagna diagnos och sin separationsångest. Ni får även höra när PK öppenhjärtligt berättar om "Lill-Erik"... vem är det egentligen? Ni får även följa med på en resa 10 år bak i tiden, till det vackraste PK & Johannes har upplevt. Ett äkta avsnitt där alla känslor och kort läggs på bordet...

50. En återblick  

Vi möts i det DÖENDE Solna Centrum för att blicka tillbaka på vår 50 avsnitt långa podcast-karriär. Vi tar med er på en resa från första avsnittet till vad vi hoppas kommer hända i framtiden. Vi berättar saker som ALDRIG tidigare nämnts i podden, visste ni till exempel att vi hade bokat en intervju med en utomjording vid namn "Myran"? Ja, nästan i alla fall. Hör vilket ord som satte stopp för denna intervju. Såklart nämns även det hemska som skedde i Stockholm förra veckan och varför dessa människor aldrig kommer lyckas med att uppnå sitt mål. Vi bjuder även på en snabb FLASH-NEWS rapport inför Stockholmsderbyt imorgon! Vi bjuder på ALLT! Uttrycket "moppestjärt" återupplivas och allting kulminerar i en hissresa. Vi tar tacksamt emot era önskemål om framtida temaavsnitt på soffhangpodcast@gmail.com Mycket kärlek!

49. Tema: Taxiresor  

Veckans tema är TAXIRESOR! Ja, det är en av er som har valt detta underliga tema! Johannes berättar om den kortaste taxiresan NÅGONSIN tillsammans med en frimurare i Norge...ja, ni hör ju? Ni får även höra om den enda taxiresan vi tagit tillsammans, hur vi båda har blivit lämnade SVINFULLA vid vägkanten! Detta för oss osökt in på Johannes så kallade "drömdöd"! Lyssna, dela och njut! Glöm inte bort att önska vad ni vill att vi ska prata om! Skicka iväg ett mail på soffhangpodcast@gmail.com

48. Tema: Drömmar  

BREAKING: Hör allt om Lasse Åbergs konstnärliga självmord på Fotografiska. Soffhäng är tillbaka efter ett problemfyllt uppehåll! Veckans tema är "Drömmar" och vi diskuterar allt från märkliga anatomiska fynd till den ovan nämnda omtumlande händelsen! Vi försöker även ge ett svar på fråga om vad som räknas som konst. Självklart blir det kul! Kom ihåg att önska tema! Det görs enklast via mailen: soffhangpodcast@gmail.com

47. Tema: Sveriges djur  

Då är det dags igen! Ni har önskat och ni har fått! Denna vecka är det dags för Sveriges djur att få sig en omgång! En kärleksfull omgång, där vi bland annat klargör vilket djur som är naturens motsvarighet till indiebassisten, vilket djur som är vidrigast (efter människan såklart) och vilket djur som ALDRIG tar ställning! Vår vana trogen så bjuder vi även på lite sex -och könssnack! Johannes berättar om en cockblockande älg och en autistisk pojke med en JÄTTEIGELKOTT (eller var det en ekorre?)! Det blir kul! Vi lovar!!

46. Tema: Fester som äldre  

I detta avsnitt diskuterar vi de olika delarna av fester och hur vi upplever dem nu när vi har "kommit till åren"...vi är ju ändå TJUGOFEM! Ni har nog ALDRIG hört några "gubbigare" tjugofemåringar.... Utöver detta diskuteras det ofrånkomliga grupptrycket samt Sean Bean och Viggo Mortensens vilda kryssningar! God lyssning!

45. Tema: Sjukdomar  

Då var det dags för temat "Sjukdom"! Efter total förvirring till en början kommer ett avsnitt fullt av diskussioner kring våra egna sjukdomar, märkliga sjukdomar och en viss konferens som PK & Johannes missade en gång i tiden! Vi avslutar med musiktips och en, till viss del, djup diskussion om demens. Till sist... Gingham!

44. Tema: Area 51 Del 2 (Det spårar ur)  

Den andra delen av vårt tema-avsnitt där vi pratar om Area 51! I denna del möter vi Andrew, Angie och Lars som alla jobbar på denna mystiska plats. Hur ser deras vardag ut? Hur många dalahästar finns på Andrews kontor? Vad luktar det på toaletten när Lars är klar? Utöver detta diskuterar vi filmindustrin som frodas på denna "flygbas"! Kom ihåg att skicka in era förslag på teman så river vi av dom i framtiden!!

43. Tema: Area 51 Del 1  

Det andra lyssnarvalda temat är Area 51! Vi pratar så mycket om detta fascinerande ämne som vi egentligen inte vet någonting om, att vi var tvugna att dela upp avsnittet i två delar! I denna första del pratar vi om vad vi tror försiggår på denna "flygbas" och vi pratar om våra egna kopplingar till denna topphemliga plats. Kan det till och med vara vuxenfilmernas Mekka??? Håll utkik efter del 2, där vi spårar helt. Skicka in era teman till soffhangpodcast@gmail.com

42. Tema: Fylla  

Sådär då! Soffhäng är tillbaka i ett nytt format! Och grundpelaren i det formatet är du! Ja, du! Du som läser detta! Det är nämligen så att vi för en (förhoppningsvis) lång tid framöver endast kommer att köra så kallade "tema-avsnitt" där ni lyssnare väljer temat! Det kan vara precis vad som helst! INGET tema är för konstigt eller jobbigt att prata om! Det första lyssnarvalda temat är fylla! Vi hinner under ca 45 minuter prata om allt från Steve Irwin och Stone Cold Steve Austin till spyfyllda tvättsvampar och candycrush-spel i buskage! Vem var det som yttrade de kända orden "mamma, jag har alkohol i kroppen"? Lyssna så får du svaret!

41. Vad Hände?  

Johannes ringer upp PK för att diskutera vad som egentligen hände den 9 november, dagen då avsnitt 40 skulle spelas in live på Stockholm Comedy Club. Utöver detta diskuterar vi i väldigt diffusa ordalag Soffhängs framtid och varför ni ska rösta på oss i nomineringen till Svenska Podcastpriset 2017. November börjar sakta men säkert närma sig sitt slut, se till att tipsa era vänner om att lyssna på vår podcast då en krona per lyssning går till Min Stora Dag. För att rösta på oss, följ denna länk: http://podcastpriset.daytona.se/komedi-och-underhallning/soffhang-podcast Kom dessutom ihåg att maila oss på soffhangpodcast@gmail.com för att vara med och skriva nästa kapitel av Soffhäng!

LIVE! På Stockholm Comedy Club (Snökaos Edition)  

Då var dagen här! Men vad sker? Jo, det värsta snöovädret på flera år bryter ut och vi får en mängd återbud från lyssnare och inte ens PK lyckas ta sig in till Stockholm Comedy Club. Johannes fick således ta saken i egna händer och hålla låda inför en tapper skara som trotsade snön och tog sig dit! Johannes gästas dessutom av den tokrutinerade Janne Westerlund och det blev till slut en kväll full med mycket skratt och till sist lite skönsång. Bättre lycka nästa gång? Stort tack till alla som kom, ni är bäst!

39. Denim On Denim  

Tiden är inne! Det sista avsnittet innan vi kliver upp live på Stockholm Comedy Club! I detta avsnitt passar vi på att lansera en helt ny artist vid namn Chauffeur Hustler och spela upp hans helt nya låt "Denim On Denim"! Utöver detta försöker vi i ett fnittrigt avsnitt ladda upp inför liveinspelningen och samtalet, ja..... spårar ur....

0:00/0:00
Video player is in betaClose