Sommar och Vinter i P1

Sommar och Vinter i P1

Sweden

Genomtänkt och begåvad radio som roar och berör. Intressanta människor berättar om sina upplevelser och spelar sin favoritmusik. Ansvarig utgivare: Daniel af Klintberg.

Episodes

Ruben Östlund  

REGISSÖR. – Mitt program kommer att handla om "Rutan" – en symbolladdad plats som skall påminna oss om vår roll som ansvarstagande medmänniskor. När programmet sänds finns det redan tre "rutor" i världen. En i Värnamo, en i Grimstad, Norge och en i Vestfossen, Norge. Kanske kommer jag också berätta lite om hur "Rutan" blev långfilmen "The Square" och hur det känns att vinna Guldpalmen i Cannes.

Annakarin Nyberg  

INTERNETFORSKARE, FÖRFATTARE, FÖRELÄSARE. – I mitt Sommarprat kommer jag berätta om viktiga strider i mitt liv. Om kampen mot gubbar som använder härskarteknik och mitt krig mot en cancerknöl.

Tobias Forge  

MUSIKER. – Jag ska prata om min bakgrund och hur det aldrig riktigt blir som man tänkt sig.

Mats Persson  

STATSVETARE. – Jag ska prata om hur det är att gå på glödande kol med Storbritanniens premiärminister och vad som verkligen hände när britterna röstade för Brexit.

Ann-Marie Begler  

GENERALDIREKTÖR FÖRSÄKRINGSKASSAN. – Jag kommer berätta om myndighetssverige och särskilt om Försäkringskassan och Skolinspektionen. Men framförallt berättar jag om min egen personliga resa med livets alla kringelkrokar.

Percy Nilsson  

Mångsidig entreprenör med bakgrund som snickare, företagare, idrottsledare och arenabyggare. Hedersordförande i ishockeylaget Malmö Redhawks, som han genom åren stöttat med åtskilliga miljoner. Startade egen byggfirma som 20-åring. Byggt sin förmögenhet på fastighetsaffärer. Ligger bakom Malmö Arena och köpcentret Emporia. Vald till Malmöambassadör 2003 och Årets skåning 2008. Kompenserar sin dyslexi med ett utmärkt minne, i synnerhet för siffror. Fick betala dryga böter efter att han borrat hål i däcket på en Hemglassbil.

Percy Nilsson  

AFFÄRSMAN. – Som entreprenör försöker jag aldrig göra mig ovän med någon, för man träffas säkert en gång till i livet!

Lisa Langseth  

DRAMATIKER, REGISSÖR. – Mitt program kommer handla om att ha fantasin och kreativiteten som följeslagare genom livet.

Gullan Bornemark  

MUSIKER, MUSIKPEDAGOG. – Musik förgyller livet!

Henrik Dorsin (Repris från 2012)  

Skådespelare, komiker, sångare. I sitt Sommar slår han ett slag för alla "lillgamla människor därute" och till sin hjälp har han musiker som spelar live på plats i studion.

Magda Gad  

JOURNALIST. – Mitt Sommar ska handla om hur människan, inklusive jag själv, förändras av krig. En mycket obehaglig och närmast ondskefull förändring, där liv och död, rätt och fel, smälter ihop. Men att vittna om vad som händer i krig är ett uppdrag jag är beredd att dö för.

Roy Hodgson  

FOTBOLLSTRÄNARE. – Jag har ägnat hela mitt yrkesliv åt världens största sport i många länder runt om i världen. Det började i Sverige och pågår ännu. I mitt Sommar ska jag försöka sammanfatta vad det innebär att vara människa i över 40 år inom den professionella toppfotbollen.

Anders Göranzon  

KOMMISSARIE. – Jag skall bland annat prata om mina erfarenheter och reflektioner från polisyrket men även om varför jag blev polis.

Barbro Ehnbom  

FÖRETAGSLEDARE, STYRELSEPROFFS, NÄTVERKARE. – Mitt Sommar kommer handla om nu och då – dagar på Wall Street i proper dräkt och glasögon med fönsterglas och nätter på Studio 54 med jet-set-folket. Från en mansvärld till de duktiga tjejernas. Från Elvis Presley till Mozart. Några anekdoter från New York-livet inklusive blind date med en Donald Trump.

Tarja Halonen  

PRESIDENT. – Mitt program kommer handla om oss nordbor i vår gemensamma värld. Jag funderar över vår ställning och vår globala roll i en bred kulturell mening.

Sven Melander  

PROGRAMLEDARE, SKÅDESPELARE, JOURNALIST. – Mitt Sommarprogram ska handla om minnesvärda och stundtals märkliga incidenter på livets sällskapsresa.

Jacob Mühlrad  

KOMPOSITÖR. – Att gå från att definieras via sina misslyckanden till att lyftas upp för sina framgångar; om musik som religiositet och hur den tillåter mig att vara extremist. Men detta är också en historia om svårigheterna att som dyslektiker lära sig noter, vara ung kompositör av konstmusik … och mina desperata försök att hantera panisk scenskräck.

Jonna Bornemark  

FILOSOF. – Mitt program handlar om relationen mellan liv och förnuft, innehålla en kritik mot mätbarhetssamhället och diskutera vad vi kan lära av djur, graviditeter och medeltida mystiker.

Miriam Bryant  

SÅNGARE, LÅTSKRIVARE. – I källaren i mitt gamla barndomshem hittade jag en låda. I Sommar ska jag berätta om vad som låg där i.

Aron Anderson  

FÖRELÄSARE, ÄVENTYRARE, IDROTTSMAN.– I mitt Sommar kommer jag bland annat prata hur jag tränar mentalt för att kunna hantera jobbiga situationer i livet som när jag bajsade på mig på Sydpoolen i -26 grader.

0:00/0:00
Video player is in betaClose