SöndagsMorgan i P4

SöndagsMorgan i P4

Sweden

Morgan Larsson och hans gäster väcker den sömndruckna svensken med morgonsnack, vardagstips och historier från verkliga livet. Ansvarig utgivare: Dan Granlund

Episodes

En liten sak kan tyckas men vilken skillnad det GÖR  

Morgan och Emma funderar kring de där sakerna som kan tyckas små och kanske obetydliga, men som i slutändan gör en enorm skillnad. Smör på smörgåsen, huvudkudden i sängen eller att någon lägger ditt namn på minnet. Små saker kan tyckas - men vilken skillnad de GÖR.

Den där raden säger allt  

I dag har Morgan besök av författaren Viveca Lärn, och de pratar om rader som fetsat sig fast på ett eller annat sätt. Saker de hört eller läst, och som de tycker säger väldigt mycket. Och så blir det Unggubbarna och kulturtips förstås!

Konstiga saker far sagt och gjort  

Vi firar Fars dag med era bästa pappaberättelser. Vad har din pappa sagt eller gjort, som är lite märkligt sådär? Dessutom ställs Morgan mot väggen med sin 100 kilometer i timme-lag, och så får vi höra vad Unggubbarna har på hjärtat.

Fördomsprofilen Kultur  

Kulturexperterna Emma Engström och David Urwitz kan konsten att berätta den fördomsfulla sanningen om dig - helt baserat på din kultursmak!

Jag har aldrig  

Nina Zanjani är äntligen tillbaka i studion! Idag vill hon och Morgan höra om saker ni aldrig gjort - som de flesta andra gjort. Jag har aldrig...ja vadå? Ätit spagetti? Åkt på charter? Sovit i tält?

Gamla saker jag saknar  

Idag tillåter vi oss att bli lite nostalgiska! Morgan och journalisten Anna Jaktén pratar om de där sakerna från förr, som de saknar. Dessutom blir det kulturjour och så ställer producent-Erika Morgan mot väggen.

SöndagsMorgan i P4 161016  

...ja vadå? I dag efterlyser Morgan och Patti all den där roliga konstiga faktan du sitter inne på. Dessutom ställer producent-Erika Morgan mot väggen med en sak som han ska ha sagt till sina kompisar, men som han inte vågat säga i radio. Än.

Jag är inte riktigt vän med  

Flipflops, fällknivar eller moderna konstutställningar... Idag vill vi höra om saker som du inte riktigt är vän med. Och så blir det radiotävling, unggubbar och kulturjour, förstås!

SöndagsMorgan i P4 161002  

Idag efterlyser Morgan och Petra de där konstiga sakerna du har hemma. Petra har med sig sin say sincasa, en helig buddistisk tråd som används vid begravningsceremonier. Kanske inte helt vanligt att ha hemma...

Litteraturen som räddade mig  

Idag pratar Morgan och Emma om litteratur. Men inte vilken litteratur som helst, nej de vill höra om den där litteraturen som räddade dig. Kanske fick den dig att byta yrkesbana i livet, eller så gick tiden i alla fall liiite snabbare eftersom du hade med dig världens mest spännande bok på världens minst spännande utlandsresa med svärföräldrarna...

Fördomsprofilen Kultur  

Det är dags för Fördomsprofilen Kultur! Idag får lyssnarna Christina och Mattias veta den fördomsfulla sanningen om sig själva - helt baserat på kulturintresset. Dessutom tar Årsresan oss tillbaka till 1996.

SöndagsMorgan 160911  

Idag har Morgan med sig Patti i studion och vi pratar om de där händelserna vi inte kan få ur minnet. Minnen som etsat sig fast, alltså. Dessutom blir det Årsresan där vi drömmer oss tillbaka till år 1965.

SöndagsMorgan i P4 160904  

Morgan och Petra pratar om de där udda, knäppa sakerna man inte kan sluta fascineras av! Kanske fascineras du av mormors stödstrumpor, hur lätt folk verkar hitta partners på nätet eller att pingviner är fåglar men ändå inte kan flyga. Dessutom blir det Unggubbarna och så får vi kulturtips av självaste Ulf Elfving.

Och nu har jag blivit sån själv  

Morgan och Petra är tillbaka efter semestern! Och vi börjar hösten med att prata om de där vanorna man aldrig tror att man själv ska få, men så helt plötsligt så märker man att man blivit... just så själv. Morgan trodde till exempel aldrig att han skulle börja dra upp byxorna högt, sådär som gubbar gör, men nu är det det bästa han vet.

Bröstens betydelse  

Om du placerar dina händer någonstans mellan axlarna och magen så hittar du antagligen ett par bröst. Är du man så är de där brösten inte så himla omsusade, men om du är kvinna med händerna på dina behag, så kramar du om något väldigt, väldigt mäktigt. Ja, dessa två mysiga mjölkkörtelfyllda kroppskuddar är storpolitik, religion, mode, mat och erotik – på en och samma gång. Just därför ska vi ägna denna söndagsmorgon åt just bröst.

Vad säger städningen om oss egentligen  

Chockerande nyheter! Städning är så oändligt mycket mer än bara städning! Det är politik, anledningar till skilsmässor, klasskamp, könskamp och något att ägna sig åt för att få ordning på nerverna.

Varför skvallrar vi  

Vi börjar i begynnelsen. Då vi inte ens var människor, utan apor. För enligt forskare är vårt skvallrande bara ett substitut för apornas gemensamma putsning. Vi kan kanske inte längre plocka löss på varandra för att stärka gruppen, men vi kan alltid, alltid skvallra.

Överraskad av ett djur  

Ekorren som kommer tillbaks varje sommar och som aldrig missar en familjefika i trädgården eller vovven som tittar sådär anklagande på dig varje gång du är på väg att ta ett dåligt beslut... Ja ibland blir man minst sagt överraskad av ett djur!

Hänt längs vägen  

Idag Rebecca och Veronica pratar om saker som hänt längs vägen. Vad har du sett, hört och upplevt? Kanske träffade du din nuvarande partner på en rastplats utanför Sundsvall eller så sitter du kanske inne på världens roligaste billek.

Udda beteenden bland nära och kära  

Idag pratar Morgan och Petra om udda vanor och beteenden bland vänner och bekanta. Petras pappa, Kung Knut, bad inte till Gud - han bad till Elvis! Dessutom blir det Unggubbar och så pratar vi mer om den bortglömda världskändisen Jan Lindblad.

0:00/0:00
Video player is in betaClose