SöndagsMorgan i P4

SöndagsMorgan i P4

Sweden

Morgonsnack, vardagstips och historier från verkliga livet. Ansvarig utgivare: Dan Granlund

Episodes

SöndagsMorgan i P4  

Nina Zanjani är tillbaka vid Morgans sida och idag efterlyser de dina bästa höstaktiviteter och hösttips. Gärna de där lite oväntade, udda grejerna. Vi får också veta vad unggubben Bosse gillar för tv-serier, det blir tävling, och så ringer vi upp en (kanske något annorlunda) författare.

SöndagsMorgan i P4  

Patti är äntligen tillbaka i SöndagsMorgan-studion och han och Morgan vill veta om felaktiga saker du fått för dig... Det blir också tävlingen Mest Störst Flest Först, och så ringer vi upp Jan Guillou som ger alla skrivsugna författartips.

SöndagsMorgan i P4  

Äntligen är kulturexperterna Emma och David tillbaka, och vi ska köra Fördomsprofilen Kultur! Vill du veta den fördomsfulla sanningen om dig själv - helt baserat på ditt intresse för kultur?

SöndagsMorgan i P4  

Morgan är tillbaka efter semestern och han har med sig Viveca Lärn! De vill höra vad du har fått för nya erfarenheter i sommar. Har du äntligen fattat grejen med nudiststranden eller har du lyssnat på ditt livs första ljudbok? Vi ringer också upp en författare och så blir det Mest, störst, flest, först!

SöndagsMorgan i P4  

Att hyra film på macken, att känna igen och kunna namnet på samtliga katter i kommunen eller känslan av att under tjugo minuter hålla en varm och sladdrig pizzakartong mot sina lår i baksätet på morsans bil - det finns vissa saker man bara förstår om man är från landsorten. Idag handlar programmet om allt fantastiskt, oväntat eller helt vardagligt som bara händer utanför storstädernas myller. Lantisen Rebecca Vinterbarn Dyvling håller i trådarna och hon vill gärna prata med dig som lyssnar. Dessutom ska vi hinna tävla i Mest, störst, flest, först, det blir en kuriosa till kaffet och så fortsätter tidsresan genom den svenska semesterhistorien.

SöndagsMorgan i P4  

Att bre mackor, att lösa upp sladdtrassel eller att matcha kläder med sina kollegor - idag handlar SöndagsMorgan om allt det där som kanske inte är så viktigt för omvärlden, men som vi själva faktiskt råkar vara riktigt bra på. I studion finns Rebecca Vinterbarn Dyvling och hon tror att vi är lite dåliga på att lyfta fram våra oväntade talanger i det här landet. Så denna morgon utmanar hon dig som lyssnar att dela med dig av åtminstone en sak som du faktiskt är riktigt bra på. Dessutom ska vi hinna tävla i Mest, störst, flest, först, det blir en kuriosa till kaffet och så fortsätter tidsresan genom den svenska semesterhistorien. Har du en berättelse som du tror skulle passa i programmet? Hör av dig direkt! Du kan maila till sondagsmorganip4@sverigesradio.se. Eller skicka ett SMS under programmets gång. Då är numret 722 50 och du skriver P4 och gör ett mellanslag före din text.

SöndagsMorgan i P4  

Nog händer det ofta att man ställer sig frågan: Hur hamnade jag nu här? När man sitter på sitt första charterflyg, när man plötsligt börjar pensionsspara eller när man står i butiken med en burk sill i näven, trots att man varit vegetarian sedan födseln. Idag handlar SöndagsMorgan om allt det där som vi aldrig trodde vi skulle bli men som vi faktiskt blev ändå. Bakom mikrofonen står Rebecca Vinterbarn Dyvling. Dessutom blir det tävlingar, kulturtips till hängmattan och en resa i semesterhistorien minsann.

SöndagsMorgan i P4  

Morgan har tagit en välförtjänt semester och lånat ut mikrofonen till Rebecca Vinterbarn Dyvling, som denna morgon funderar på alla smarta lösningar som finns i vardagen. Ni vet knepen som man, så fort man testat, känner att man aldrig skulle klara sig utan igen. Husmorstips, lifehacks, kalla det vad du vill - sådana efterlyser vi idag! Stämmer det till exempel att man kan ge nytt liv åt vissna blommor med hjälp av en vanlig blöja? Det frågar vi oss. Sedan blir det tävling i Mest, störst, flest, först och en resa i semesterhistorien.

SöndagsMorgan i P4  

Gratis är godast! Väl? Hur som helst finns det en massa härliga saker i den här världen som är just gratis. Och sådana tips vill vi ha in idag! Morgan har till exempel tips på ett fantastiskt sätt att ge en massage och Producent-Erika har i flera år "lånat" sin lillebrors inlogg till en betaltjänst där det finns en massa bra tv-serier. Gratis! Det blir också tävling och så ringer vi upp en författare.

Det där lilla extra  

Kaviar OCH marmelad på smörgåsen, att diska med diskhandskar eller när sambon efter år av glömska äntligen kommer ihåg er bröllopsdag. Idag vill Morgan och Petra höra om det där lilla extra, som du tycker sätter guldkant på tillvaron. Dessutom blir det tävling och så tittar unggubbarna in.

SöndagsMorgan i P4  

Kaviar OCH marmelad på smörgåsen, att diska med diskhandskar eller när sambon efter år av glömska äntligen kommer ihåg er bröllopsdag. Idag vill Morgan och Petra höra om det där lilla extra, som du tycker sätter guldkant på tillvaron. Dessutom blir det tävling och så tittar unggubbarna in.

SöndagsMorgan i P4  

Annelie Pompe är på besök i SöndagsMorgan-studion och vi pratar om det där med att sticka av från normen. Har du en kroppsdel som de flesta andra saknar, älskar du långa kassaköer eller har du aldrig fattat grejen med solsemester? Dessutom blir det (extra mycket) tävling och så ringer vi upp en författare. Bland annat!

SöndagsMorgan i P4  

Morgan får besök av Viveca Lärn och de vill höra om dina midsomarar. De där som inte riktigt blev som du tänkt. Vi ringer också upp en högaktuell författare som bjussar på sina bästa skriv- och boktips, och så blir det svår (men rolig) lyssnartävling.

SöndagsMorgan i P4  

Det var många som hörde av sig med störiga grejer förra veckan. Men vad stör du dig INTE på, som andra stör sig på? Vädret, människor som tränger sig i kön eller försenade tåg kanske? Eller något helt annat. Dessutom blir det författarsamtal, unggubbar och tävling.

SöndagsMorgan i P4  

Morgan är på semester och det är Rebecca Vinterbarn Dyvling som leder SöndagsMorgan idag! Och vi pratar störiga djur. Hundar som envisas med att hämta grannens tidning istället för din - vareviga morgon - och det faktum att getingar borde ha lärt sig att inte gå på saftfällan vid det här laget. Dessutom får vi tips av en författare och så blir det extra mycket tävling!

SöndagsMorgan i P4  

Med anledning av händelserna i London har vi med oss Maria Petterson som nyhetsuppdaterar om läget. Men vi vill också höra från dig om varifrån du hämtar kraft när det händer sådana här saker, eller när det känns lite extra tungt i tillvaron. Och så blir det tävling! Och mycket annat.

SöndagsMorgan i P4  

Strumpor i sandalerna, nutella på smörgåsen eller att niga när man hälsar. Idag pratar vi om saker vi önskar skulle bli moderna igen! Dessutom ringer vi upp en prisbelönt författare, tävlar i Mest Störst Flest Först och undersöker om en föreställning från 90-talet höller än.

SöndagsMorgan i P4  

Udda fascinationer är ämnet för dagen! Morgan och Petra berättar om konstiga saker de fascineras av, och vill gärna höra vad du har för oväntad passion eller udda intresse. Dessutom kikar unggubbarna Bosse och Bengt in, och så får vi skriv- och lästips av en författare.

SöndagsMorgan i P4  

Hur hänger ditt intresse för uppstoppade djur ihop med din musiksmak? Och skulle du verkligen varit gift och haft två barn om det inte var för alla de där Harlequin-böckerna du läste på gymnasiet...? Det har blivit dags för musikern David Urwitz och kulturjournalisten Emma Engström att ge dig den fördomsfulla sanningen om ditt liv - helt baserat på ditt kulturintresse! Och så hinner vi med att kika in hos Unggubbarna också.

SöndagsMorgan i P4  

Morgan har besök av Viveca Lärn och de pratar om saker som hänt dem en gång - men som nog inte kommer hända igen... Dessutom delar Viveca med sig av bok- och skrivtips i SöndagsMorgans författarskola. Och så blir det tävling!

0:00/0:00
Video player is in betaClose