SöndagsMorgan i P4

SöndagsMorgan i P4

Sweden

Morgan Larsson och hans gäster väcker den sömndruckna svensken med morgonsnack, vardagstips och historier från verkliga livet. Ansvarig utgivare: Dan Granlund

Episodes

Det där trodde jag inte om mig själv  

I dag pratar vi om alla de där sakerna vi aldrig trodde att vi skulle greja, men som vi faktiskt klarade av till slut. Och vem passar då inte bättre att bjuda in än äventyraren Annelie Pompe! Annelie har både slagit världsrekordet i fridykning och är en av tre svenska kvinnor som bestigit Mount Everest. Dessutom tar en före detta statsminister kulturjouren, och så blir det tävling. Radiovärldens klurigaste, till och med...

SöndagsMorgan i P4 17  

Äntligen är de tillbaka, fördomsprofilerarna Emma och David! Vill du vara med och få veta vem du är - egentligen - baserat på ditt intresse för kultur?

Jag skulle vilja tatuera mig  

Idag pratar vi tatueringar! Petras tatuering föreställer en fjäder som blir till fåglar och den gjorde hon när hennes pappa dog. Vad har ni för tatueringar? Hör gärna av er! Dessutom ska vi prata robotar.

Mjukstart  

Morgan är tillbaka efter sin semester i Indien och tillsammans med Nina börjar han med en mjukstart... Det blir Unggubbar och tävling och så berättar Morgan om något från Indien, som många inte vet.

Udda rädslor  

Klara har med sig Patti Hansén i studion och de luftar sina udda rädslor. Ni vet, sånt där som man inte riktigt vågar erkänna att man är rädd för. Och så åker vi på årsresa till 1982. Dessutom tävlar vi i Mest Störst Flest Först, radiovärldens kanske svåraste - men roligaste - tävling.

Jag har haft bättre ideer  

Klara får besök av Mattias Lindeblad och de efterlyser de vill höra om de där idéerna som kanske inte var så smarta trots allt... Kanske kändes det helt rätt att ta med din sjuka son till jobbet, innan han började kräkas på chefen? Eller du kanske har gjort som Mattias - fått feeling av en låt och joggat hela vägen hem från en sen fest, för att sedan vakna med århundrades träningsvärk dagen efter?

Fördomsprofilen Hund  

Sover din hund bredvid dig i sängen? Är en hund lika mycket värd som en människa? Och - handen på hjärtat - plockar du alltid upp bajset efter din jycke? Utifrån svaren på de, och liknande, frågor kan våra hundexperter konsten att berätta sanningen om ditt liv! Dessutom blir det Årsresan. Med Klara Zimmergren.

Jag är inte riktigt vän med  

Morgan är i Indien och det är Klara Zimmergren som leder SöndagsMorgan i fyra veckor framöver! Idag vill hon och bisittaren David Oest höra om de där sakerna du inte riktigt är vän med. Och så blir det tävling och kulturjour. Med mera!

Resminnen och resknep  

Morgan ska åka på semester till Indien och han och Petra Revenue tar sändningen i akt och pratar resknep (och vad man inte bör göra på resan). Och så blir det kulturjour med en av landets mest kända feminister. Dessutom tävling, Unggubbarna och så ställer producent-Erika Morgan mot väggen.

Bästa bilden i mobilen  

Morgan har besök av Nina Zanjani och de efterlyser lyssnarnas bästa bilder i mobilen. Dessutom har Sveriges roligaste syokonsulent kulturjouren, och så ställer Producent-Erika Morgan mot väggen med något av hans lite mer kontroversiella uttalanden...

Best of SöndagsMorgan 2016  

Unggubbarna, Morgan mot väggen, Kulturjouren... och en massa annat har vi hunnit med under 2016. Morgan och producent-Erika blickar tillbaka på några av guldkornen från året som gick! Vi vill också gärna höra vad du gör just nu, på nyårsdagen.

Udda och oväntade presenter  

Fick du något riktigt knäppt eller oväntat i julklapp? En inslagen gurka, förra årets almanacka eller ett husdjur som du är allergisk mot kanske. Morgan och Petra vill veta vad du fått i julklapp eller i present, som du verkligen inte väntat dig... Och så blir det Unggubbar och Morgan mot väggen.

Saker som gör livet liiite lättare  

Morgan och Anna pratar om de där sakerna som gör livet liiite enklare. Kanske har du också en färdig frukostlåda i kylen, där du förvarar det du äter till frukost - endast. Så att det inte tar så lång tid att plocka fram allt på morgonen. Eller du kanske låter barnen sova i samma kläder som de ska ha dagen därpå? Skönt att slippa all stress med att klä på dem på morgonen. Dessutom blir det kulturjour, och så ställer producent-Erika Morgan mot väggen.

Fördomsprofilen Kultur  

Dags för årets sista Fördomsprofilen Kultur. Är du kanske nyfiken på vem du är - egentligen? David Urwitz och Emma Engström ger dig den fördomsfulla sanningen om dig själv, helt baserat på din kultursmak. Och så har Morgan träffat självaste landshövdingen och tagit reda på vad han gör.

Det DÄR ser man inte längre  

Morgan och Petra spinner vidare på nostalgitemat och vill höra om de där sakerna som man inte ser längre. Miniskidor och kondomautomater till exempel. Och så blir det Unggubbarna, och radions roligaste - men svåraste - radiotävling.

En liten sak kan tyckas men vilken skillnad det GÖR  

Morgan och Emma funderar kring de där sakerna som kan tyckas små och kanske obetydliga, men som i slutändan gör en enorm skillnad. Smör på smörgåsen, huvudkudden i sängen eller att någon lägger ditt namn på minnet. Små saker kan tyckas - men vilken skillnad de GÖR.

Den där raden säger allt  

I dag har Morgan besök av författaren Viveca Lärn, och de pratar om rader som fetsat sig fast på ett eller annat sätt. Saker de hört eller läst, och som de tycker säger väldigt mycket. Och så blir det Unggubbarna och kulturtips förstås!

Konstiga saker far sagt och gjort  

Vi firar Fars dag med era bästa pappaberättelser. Vad har din pappa sagt eller gjort, som är lite märkligt sådär? Dessutom ställs Morgan mot väggen med sin 100 kilometer i timme-lag, och så får vi höra vad Unggubbarna har på hjärtat.

Fördomsprofilen Kultur  

Kulturexperterna Emma Engström och David Urwitz kan konsten att berätta den fördomsfulla sanningen om dig - helt baserat på din kultursmak!

Jag har aldrig  

Nina Zanjani är äntligen tillbaka i studion! Idag vill hon och Morgan höra om saker ni aldrig gjort - som de flesta andra gjort. Jag har aldrig...ja vadå? Ätit spagetti? Åkt på charter? Sovit i tält?

0:00/0:00
Video player is in betaClose