#sparpodden

#sparpodden

Sweden

Günther Mårder och Jan Dinkelspiel från Nordnet Bank kommer att svara på lyssnarnas frågor som ställs på twitter under hashtaggen #sparpodden. Varje episod är mellan 30-40 minuter lång och det är ni som bestämmer om den ska finnas kvar.

Episodes

Sparpodden ep. 176 - Fingerprint, SAS och SAAB  

I veckans podd så får vi besök av försvars- och flygexperten Tomas Augustsson som jobbar som journalist på SvD Näringsliv. Det blir prat om Saab och SAS och de marknader de verkar på. Fingerprint kom med ännu en vinstvarning i tisdags och Peter och jag försöker oss på att reda ut läget samt förutsättningarna framåt.

Sparpodden ep. 175 - Hållbarhetsredovisning och börsintroduktioner  

Idag pratar vi hållbarhetsredovisning, vad är detta och läser vi det? Vi är även inne o grottar lite i bolån och den eviga frågan; binda eller inte binda sin ränta. USA har fler kvinnliga börs-VD:ar än svenska börsen, där får vi på näsan av amerikanarna. Börsintroduktioner, nu drar racet igång och frågan är vad du ska hålla koll på. Vi koller lite mer vad som är på ingång och hur du tar dig fram bland erbjudandena.

Sparpodden ep. 174 - Kvinnodagen, räntesparande och risk  

Idag är det internationella kvinnodagen och vi tar upp både kvinnligt sparande men också om kvinnor i näringslivet eller snarare brist på dem. Vi har fått en fråga om räntesparande och hur ska man tänka där nu när avkastningen är så låg? Och spelar det någon roll vilken placering man väljer?

Sparpodden ep. 173 - Teknisk analys  

Den här veckan har vi sportlov i Stockholm men självklart kommer det en podd. Vi får många frågor till podden om teknisk analys. I Norge finns det en analysfirma helt inriktad på just det så idag blir det norska och väldigt mycket teknisk analys när vi träffar Geir och Adrian från Investtech.

Sparpodden ep. 172 - Världens bästa börs  

Börsen är på all time high. Ska det fortsätta uppåt? I veckans podd utnämner vi världens bästa börs. Om man tittar på de senaste femtio årens avkastning så hamnar Norden i topp men vilket land är bäst? Sen pratar vi lite Eltel också. Hur ska man tänka där? Och hur är det möjligt att det gått så snett?

Sparpodden ep. 171 - Nordnet Live och Allra  

Det är onsdag och dagen före Nordnet Live, jag har huvudet fullt av manusarbete och annat så i veckans podd pratar vi om våra gäster och om bolagen förstås! Men innan det så tar vi upp PPM-skandalen kring Allra.

Sparpodden ep. 170 - Rapporter, kapitalförsäkring  och tvångsbindning av bolån.  

I veckans podd får vi en efterlängtad comeback när Eva är tillbaka. Eva tycker vi pratar alldeles för mycket ISK i podden och slår ett slag för kapitalförsäkring. SEB har fått ny vd, SHB gör en stor kreditförlust och finansinspektionen vill tvångsbinda våra bolån. Detta och mycket mer i veckans podd!

Sparpodden ep. 169 - Bitcoin och Blockchain  

Vi har många gånger nämnt Bitcoin i podden men vi har aldrig riktigt gått in på vad det är för något. I veckans podd får vi besök av Ludvig Öberg bitcoinspecialist som ska hjälpa oss att reda ut vad det är och hur det fungerar och vad man kan använda det till.

Sparpodden ep. 168 -  Q4 och indexfonder  

Teliabråk när Vd tröttnat på styrelse och ägare. Är staten ryggradslös och konflikträdd? Och hur sannolikt är det att Telia skulle gå ut med nyemission till svenska folket? Fingerprint än en gång ute i blåsväder och vi får frågan vad vi tycker om indexfonder, är det fondvärldens heliga graal, eller är det mera som McDonalds, det är billigt och man vet vad man får.

Sparpodden ep. 167 - Styckning och stabsläge  

Med familjen Bornold sängliggande så blev veckans pod inspelad med Skype. Hoppas ljudet ändå blev ok när vi pratar om: Att styckning blivit allt vanligare senast Atlas Copco. Vi pratar förstås även om Annika Falkengrens avhopp från SEB. Vi hinner även med några lyssnarfrågor förstås!

Sparpodden ep. 166 - Onkel Toms stuga  

Hur gick det till när Anders tog beslutet att hoppa av ekorrhjulet med jobb, prylar, Thailandsresor och stort hus för att istället bli minimalist och satsa på att så snabbt som möjligt bli ekonomiskt oberoende? Den här veckan får Peter och jag besök av mannen som driver bloggen Onkel Toms stuga. Det blev ett otroligt spännande och intressant möte.

#Sparpodden ep. 165 - HM  och överraskningar 2016  

#Sparpodden ep. 165, 2016 bjöd på ett stort antal överraskningar och i veckans pod så pratar vi om vilka som vi tyckte var de största men också vilka som kan tänkas komma 2017! HM har blivit nedpetade från tronen som börsen största bolag av Nordea och så pratar vi lite kanarieöisk sjukvård bland mycket annat.

#Sparpodden ep. 164 - Värdeinvestering  

Självklart kommer det en podd även under mellandagarna! i veckans podd intervjuar vi två av personerna bakom analystidningen värdepappret. Deras fokus ligger på värdeinvestering, vad innebär det? Och vilka aktier föredrar de just nu?

#Sparpodden ep. 163 - Ask i ask  

Volvo Cars har vi pratat en hel del om i podden och nu ser de ut att göra en comeback på börsen. Vi pratar även om hur man kan gå kort/blanka aktiemarknaden, det finns ett gäng olika alternativ men det finns en som vi föredrar. Vi tar upp Ola Rolléns snåriga upplägg på Cypern, varför detta hemlighetsmakeri? Sen avslutar vi med lite saker att tänka på inför årsskiftet, detta samt mycket mycket mer i veckans podd.

#Sparpodden ep. 162 - 34 fots båtar och ett lågflygande SAS  

I Veckans podd blir det frågor frågor frågor och förhoppningsvis ett och annat svar. Vi pratar om allt från svenska banker till 34 fots båtar blandat med lite SAS som kommit med rapport, och Fingerprint.

#Sparpodden ep. 161 - Sparmål och drömmen om Italien och en bastu vid havet  

#Sparpodden ep. 161. Italien gick till val och resultatet blev ett nej och ett betydligt osäkrare politiskt läge. Marknaderna tog emot resultatet med axelryckning. På torsdag ska jag och Peter på Fingerprints kapitalmarknadsdag. Vad är en kapitalmarknadsdag för något och vad fyller den för funktion? Jag och Peter pratar vidare om sparande och våra personliga sparmål.

#Sparpodden ep. 160 - Brickluncher och Sparmål  

#Sparpodden 160, Vi pratar lite sparmål i veckanspodd, eller snarare lyfter frågan vad har du för sparmål? Avtalsrörelsen är igång, aldrig ser förutsättningarna så dåliga ut för svensk ekonomi som när svenskt näringsliv ska in i avtalsrörelsen. Vi pratar om de utskrattade Brickfonderna och varför de har gjort årets comeback. Vi halkar in på rysskräck för att sedan avsluta med att prata fastighetsbolaget magnolia, ipoer mm

#Sparpodden ep. 159 - Kronan och välgörenhet  

#Sparpodden 159, Efter en galet hektisk nyhetshöst har det lugnat ned sig lite. I veckans pod blir det en blandning av både högt o lågt. Vi pratar peer to peer lending vad skall man tänka på om man vill låna ut sina pengar till tex Lendify? , hur skall man positionera sig om man tror på en starkare krona framöver? Välgörenhet, hur skall man tänka där? Finns det någon välgörenhetsorganisation som hjälper till och uppmuntrar till företagande? och mycket mer.

#Sparpodden ep. 158 - Ränta, laxar och råttan  

Peter och jag är tillbaka och vi pratar förstås om efterdyningarna av det amerikanska presidentvalet. Är det Trump som ska få räntan att börja stiga? En hel del talar för det. Hur påverkar det i sådana fall våra investeringar? Obligationsfonder, preferensaktier och fastighetsbolag mm. Vi pratar även om Intrum Justitia och Lindorff och om en ny lista på börsen, om en allt dyrare lax och mycket annat.

#Sparpodden ep. 157 - Trump, Reinfeldt  och snökaos  

Trump vann, trots att vi i podden pratat så mycket om att han kan bli vinnare så känns det ändå helt overkligt! I veckans podd så pratar vi förstås om USA- valet och Donald Trump. Hur kunde det bli så här? Vad händer nu? Och vad får det för konsekvenser för oss sparare? Till vår hjälp har vi ingen mindre än Fredrik Reinfeldt som gäst!

0:00/0:00
Video player is in betaClose