#sparpodden

#sparpodden

Sweden

#sparpodden - en podd om sparande och investeringar där lyssnarna sätter agendan. Nytt avsnitt varje onsdag med programledarna Joakim Bornold, Alexander Gustafsson och Eva Trouin. Ställ dina frågor till oss under #sparpodden i sociala medier.

Episodes

Sparpodden ep. 189 - Raggare och finansadeln  

A&B aktier, fenomen för finansadeln? Vi reder ut! H&Ms utdelning kan komma att sänkas efter konstant höjning sedan börsnotering. Vi ryter till mot PPM förändringar. Avslutningsvis toppar vi av med lyssnarfrågor, där du som lyssnare sätter agendan. Glöm inte att svara på vår lyssnarenkät på Nordnetbloggen.

Sparpodden ep. 188 - Ellos-minnen  

Vi reder ut avknoppningen i SCA (Essity AB) och felaktigheterna kring indexberäkningar. Storbrittannien hade en riktig rysare till val i förra veckan och vi talar om konsekvenserna av detta segdragna Brexit-plåster. Sen svarar vi på lyssnarfrågor kring Mini Futures och vad man som investerare ska tänka på när man investerar i dessa. Alex är med och poddar från Borås denna gång så vi minns även svunna postordertider med Ellos.

Sparpodden ep. 187 - Rent helvete i Reno  

Börsen lanserar Auction On Demand, vi reder ut begreppet och hur det påverkar oss. Trubbel i RenoNorden, hur ska man agera och vilka lärdomar kan vi dra från detta. Sen bjussar vi på ett gäng sköna böcker att läsa i hängmattan i sommar, Alexander slutar med UA Akademin, och vi toppar av med BNP-prognoser!

Sparpodden ep. 186 - Möt Sean George  

Ett helt fantastiskt möte med förvaltaren, kampsportaren och svensk-amerikanen som snubblade in på Wall Street - ingen mindre än Sean George. Vi pratar investmentbankier och BSD. från Liar's Poker, över 20 års erfarenhet för räntemarknaden, förlorade vänner under 9/11-attacken, svenska bostadsbubblan och vapenhandel. Detta är ett avsnitt du inte får missa, Sean bjuder på humor, kunskap från insidan och en kaxig ödmjukhet!

Sparpodden ep. 185 - VD-byte  

Vi träffar Peter Dahlgren, Nordnets nya VD för att diskutera kundupplevelse i världsklass, spartips och om Peter är bull eller bear om börsen framöver. Sen pratar vi Nordeas flytt, stora börsnoteringar, Melker Schörling och belåning på aktieportfölj. Helt enkelt ett avsnitt fyllt av investeringar och börssnack!

Sparpodden ep. 184 - Din framtida lön  

Idag plockar vi upp och vänder på alla delar av din framtida lön. Vi slår hål på vanliga myter kring pension. Du kommer få med dig praktiska knep hur du kan öka denna. Vi besvarar lyssnarfrågorna vi fått kring löneväxling, kollektivavtal samt hur man maxar sin pension. Viktigast av allt - vi gör pension till något roligt!

Sparpodden ep. 183 - Aktieanalyser & Lynch-spaning  

Ett avsnitt fyllt med aktieanalyser tillsammans med SvD Börsplus, vi pratar börs aktuella Instalco, Sdiptech samt eWork, Bahnhof , Sportamore och Lerøy Seafood Jocke har varit på Lynch-spaning i Norge och vi får äntligen redan på svaret; Hur många laxar går det på en laxask? Vi diskuterar lyssnarfrågor om varför alla vill att räntan ska stiga och har svenska investerare en överexponering mot Sverige? Svaren är kanske inte vad man förväntar sig!

Sparpodden ep. 182 - Blankarna ute på hal is?  

I veckans avsnitt pratar vi om det ständigt omdiskuterade ämnet Blankning. Först reder vi ut själva konceptet. När började det, hur gör man och varför förekommer blankning? Vidare diskuterar vi blankandets vara eller icke vara. Och vilka eventuella fördelar eller nackdelar på finansmarknaden som blir konsekvensen av blankning. Vi frågar oss även varför bolag som Intrum Justicia, Fingerprint och Elekta har ca 10-15% av aktierna blankade idag.

Sparpodden ep. 181 - Vi ses på stämman!  

Vi pratar om bolagsstämmor och varför du som investerare bör gå på sådana. Börsen går starkt och rapporterna visar överraskande positiva besked. Har du missat resan eller finns det mer avkastning att hämta?

Sparpodden ep. 180 - Nytändning i podden  

Vi gör en nytändning i podden och plockar in Alexander Gustafsson som sedan en tid tillbaka utbildar sparare och investerare på Nordnet genom delvis Nordnetskolan och utbildningsklipp på vår Youtube-kanal. Ni får en introduktion av Alex i avsnittet men hälsa honom gärna välkommen på sociala medier under #sparpodden eller direkt på @AlexanderGust Sen pratar vi omval i Storbritannien för Theresa May samt ett kommande val i franska parlamentet. Hur ska vi som investerare möta denna ständigt återkommande politiska oro. Vi avslutar med lyssnarfrågor där vi diskuterar aktiefond eller räntefond, användbara aktieverktyg och riktkurser.

Sparpodden ep. 179 - Stora Enso och skogsindustrin  

Påsklov i Stockholm men sparpodden kommer självklart ut ändå. Den här veckan har vi en riktigt intressant intervju om den svenska skogsindustrin i allmänhet och Stora Enso i synnerhet när podden gästas av Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall.

Sparpodden ep. 178 - Deklaration, darknet och ABB  

Det är deklarationstider och Skatteverket har vänligheten att ge en varning för de delar i deklarationen som granskas lite extra, har du koll på vilka? ABB gör ett större köp i Österrike. Fastighetsbolagen har det lite svettigt med staten som tröttnat på deras låga skatteinbetalning. Är det dags att räkna på högre skatt för fastighetsbolagen framöver?

Sparpodden ep. 177 - Ericsson och PPM  

Ericson släppte en riktig bomb när man vinstvarnade och samtidigt presenterades en ny strategi. Hur illa är det och hur ser framtiden ut? Kan det vara en köpare på väg in? Många har åsikter om PPM. Allt fler vill dra ner antalet fonder till 10 och vissa vill lägga ner det helt och hållet. Jag och Peter håller inte alls med och lämnar ett förslag på hur politikerna kan utöka PPM istället. Detta och mycket annat i veckans podd!

Sparpodden ep. 176 - Fingerprint, SAS och SAAB  

I veckans podd så får vi besök av försvars- och flygexperten Tomas Augustsson som jobbar som journalist på SvD Näringsliv. Det blir prat om Saab och SAS och de marknader de verkar på. Fingerprint kom med ännu en vinstvarning i tisdags och Peter och jag försöker oss på att reda ut läget samt förutsättningarna framåt.

Sparpodden ep. 175 - Hållbarhetsredovisning och börsintroduktioner  

Idag pratar vi hållbarhetsredovisning, vad är detta och läser vi det? Vi är även inne o grottar lite i bolån och den eviga frågan; binda eller inte binda sin ränta. USA har fler kvinnliga börs-VD:ar än svenska börsen, där får vi på näsan av amerikanarna. Börsintroduktioner, nu drar racet igång och frågan är vad du ska hålla koll på. Vi koller lite mer vad som är på ingång och hur du tar dig fram bland erbjudandena.

Sparpodden ep. 174 - Kvinnodagen, räntesparande och risk  

Idag är det internationella kvinnodagen och vi tar upp både kvinnligt sparande men också om kvinnor i näringslivet eller snarare brist på dem. Vi har fått en fråga om räntesparande och hur ska man tänka där nu när avkastningen är så låg? Och spelar det någon roll vilken placering man väljer?

Sparpodden ep. 173 - Teknisk analys  

Den här veckan har vi sportlov i Stockholm men självklart kommer det en podd. Vi får många frågor till podden om teknisk analys. I Norge finns det en analysfirma helt inriktad på just det så idag blir det norska och väldigt mycket teknisk analys när vi träffar Geir och Adrian från Investtech.

Sparpodden ep. 172 - Världens bästa börs  

Börsen är på all time high. Ska det fortsätta uppåt? I veckans podd utnämner vi världens bästa börs. Om man tittar på de senaste femtio årens avkastning så hamnar Norden i topp men vilket land är bäst? Sen pratar vi lite Eltel också. Hur ska man tänka där? Och hur är det möjligt att det gått så snett?

Sparpodden ep. 171 - Nordnet Live och Allra  

Det är onsdag och dagen före Nordnet Live, jag har huvudet fullt av manusarbete och annat så i veckans podd pratar vi om våra gäster och om bolagen förstås! Men innan det så tar vi upp PPM-skandalen kring Allra.

Sparpodden ep. 170 - Rapporter, kapitalförsäkring  och tvångsbindning av bolån.  

I veckans podd får vi en efterlängtad comeback när Eva är tillbaka. Eva tycker vi pratar alldeles för mycket ISK i podden och slår ett slag för kapitalförsäkring. SEB har fått ny vd, SHB gör en stor kreditförlust och finansinspektionen vill tvångsbinda våra bolån. Detta och mycket mer i veckans podd!

0:00/0:00
Video player is in betaClose