Speakers Corner

Speakers Corner

United States

Hästnäringens Riksanläggningar Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Wången; pratar hästar, utbildning, sport, avel, evenemang och forskning!

Episodes

Speakers Corner - Karin Morgan om Aktiv grupphästhållning  

Speakers Corner - Hästnäringens Riksanläggningar pratar hästar, utbildning, sport, avel, evenemang och avel. Karin Morgan är Chef för Forskning och Utveckling på Ridskolan Strömsholm & Flyinge. I Speakers Corner berättade hon mer om hästhållningssystemet "Aktiv grupphästhållning". Hur fungerar det?

Speakers Corner - Inför Student-VM  

Speakers Corner - Hästnäringens Riksanläggningar pratar hästar, sport, utbildning, avel, evenemang och forskning. Student VM på Flyinge närmar sig och under Speakers Corner i Göteborg berättade LARS mer om evenemanget och att tävla som student. Vad LARS är? Det får du också reda på i podden.

Speakers Corner - Astrid Borg  

Speakers Corner - Hästnäringens Riksanläggningar pratar om hästar, utbildning, sport, avel, evenemang och forskning! Astrid Borg är veterinär och lärare på Flyinge. Under Speakers Corner i Göteborg delade hon med sig av sina kunskaper och bästa tips för att förhindra smittspridning av framförallt kvarka.

Speakers Corner - Emelie Caesar, Hippologpigymnasiet  

Speakers Corner - Hästnäringens Riksanläggningar pratar om hästar, utbildning, avel, sport, evenemang och forskning. Emelie Caesar klev upp på scen inne på EuroHorse och berättade om sin vardag på Hippologigymnasiet, på Flyinge. En gymnasieutbildning helt unik i sitt slag!

Speakers Corner - Sofie Arvidsson, hovslagarstudent  

Speakers Corner - Riksanläggningarna pratar hästar, utbildning, sport, avel, evenemang och forskning. Sofie Arvidsson är Hovslagarstuderande vid Riksanläggningarnas hovslagarutbildning. I Speakers Corner delade hon med sig om utbildningsvardagen, samt vikten av att anlita en utbildad hovslagare till sin häst.

Speakers Corner - Maria Gretzer  

Speakers Corner - Hästnäringens Riksanläggningar pratar hästar, utbildning, sport, avel, evenemang och forskning! Maria Gretzer är välkänd i ridsportsammanhang och har lång erfarenhet som ledare i sporten. När Maria besökte Speakers Corner under Euro Horse delade hon bland annat med sig av sina bästa tips om ledarskap i allmänhet och kvinnligt ledarskap i synnerhet.

Speakers Corner - Gabriella Bragee  

Speakers Corner - Hästnäringens Riksanläggningar pratar hästar, utbildning, sport, evenemang, avel och forskning! Gabriella Bragee gick i Hippologprogrammets första klass och har efter utbildningen gjort karriär som ledare både inom ridsporten och näringslivet. Hippologprogrammet bedrivs av SLU på alla tre Riksanläggningar; Wången, Flyinge och Ridskolan Strömsholm. Läs mer om Hippologprogrammet här: http://www.slu.se/sv/institutioner/hippologutbildning/utbildning/

Speakers Corner - Elisabeth Ljungstorp, SH  

Speakers Corner - Riksanläggningarna pratar hästar, utbildning, sport, avel, evenemang och forskning. Elisabeth Ljungstorp representerar Svenska Hästavelsförbundet och besökte Speakers Corner på Euro Horse. Där berättade hon bland annat om vad exteriör- och gångartsdomaren tittar på. Moderator: Karin Moberg Granström

Speakers Corner - Rich Fellers  

Rich Fellers, gör i år sin åttonde världscupfinal tillsammans med hästen Flexible. I Speakers Corner delade Rich Fellers med sig av sitt framgångsrecept för hållbar hästutbildning.

Speakers Corner - Louise Lindström  

Louise Lindström har gått både Unghästutbildningen och Beridarprogrammet på Flyinge och delade i Speakers Corner med sig av sin upplevelse om utbildningarna men också om vad som väntar i framtiden. Om tre veckor är det dags för examen och direkt där efter väntar jobb hos berömda Mette Rosencrantz i USA. – Ifrån Flyinge har jag med mig ett värdefullt nätverk och ett bra system för att utbilda hästar. Jag har också med mig ett bra stöd i ryggen inför framtiden och många timmar i sadeln, avslutar Louise.

Speakers Corner - Emmy Leander  

Emmy Leander är norrländskan som tog studenten ifrån Ridsportgymnasiet Strömsholm förra året, och idag har hon ett drömjobb på SWB och är bland annat ansvarig för UngSWBs verksamhet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose