Sponsringspodden

Sponsringspodden

Sweden

Sponsringspodden handlar om idrott och marknadsföring. Magnus Berglund ger tips, råd och inspiration om allt som rör sponsring.

Episodes

S02E02 "Vad är bra sponsring" med Cecilia Perlind, TNS Sifo  

Säsong 2 av Sponsringspodden fortsätter i intervjuformat, nu med Cecilia Perlind från TNS Sifo. Cecilia är ordförande i sponsrings- och eventtävlingen Gyllene Hjulet, så vem om inte hon kan svara på frågan: "Vad är bra sponsring?"

Fler avsnitt på www.sponsringspodden.se och via Twitter: @MarketainmentSE

S02E01 Med Niklas Birgetz, Sponsrings & Eventföreningen  

Ett 43 minuter långt samtal med Niklas Birgetz, vd på Sponsrings och Eventföreningen, om sponsring i allmänhet och sponsringsbranschen i synnerhet.

Vi får en hel del information om vad föreningen gör, om hur branschen fungerar, på vilket sätt sponsring utvecklas och vad som kommer här näst i Branschforum och Gyllene Hjulet. Niklas berättar också om sin syn på sportsponsringens samhällsnytta, något som borde intressera så väl rättighetsinnehavare som politiker runt om i landet.

Dessutom avslöjas en del väl bevarade hemligheter, bland annat att Niklas är gammal biografmaskinist - bara en sån sak!

Fler avsnitt på www.sponsringspodden.se och via Twitter: @MarketainmentSE

S01E19 Att tävla i sponsring  

I det nittonde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om hur det går till när vi tävlar i sponsring och event. Tillställningen heter Gyllene Hjulet och jag förklarar vilka kategorier man kan tävla i och vilka regler som finns att förhålla sig till.

Dessutom några ord om varför jag tycker det är viktigt att tävla i något så konstigt som sponsring.

S01E18 Sponsrings & Eventföreningen  

I det artonde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om branschorganisationen Sponsrings & Eventföreningen. Jag berättar vad de gör och vad vi medlemmar kan få ut av att vara på seminarier och andra aktiviteter.

Dessutom pratar jag lite om det här med guldfiskskålar och branscher i branscher.

S01E17 Mätning, värdering och utvärdering  

I det sjuttonde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om något av det som bränner till mest inom sponsring – mätningen. Hur mäter man? Hur värderar man? Hur utvärderar man? Lyssna så får ni ett skrap på ytan.

Dessutom blir jag lite arg.

S01E16 Att kommunicera sponsring  

I det sextonde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om varför det är viktigt att kommunicera sina sponsorskap. Och att det är till vinning både för sponsringen och den traditionella kommunikationen.

Dessutom poängterar jag hur viktigt det är för rättighetsinnehavare att inte alltid stirra sig blinda på att få pengar för sina rättigheter – utan att kommunikation kan vara fokus.

S01E15 Sponsorträffar- och nätverk  

I det femtonde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om varför sponsorträffar och sponsornätverk är viktiga för dig som rättighetsinnehavare och sponsor; enkla sätt att skapa affärsmöjligheter och ge mervärde till sina sponsorer.

Dessutom berättar jag om egna erfarenheter och ger praktiska råd för olika upplägg.

S01E14 Titel-/namnsponsorskap  

I det fjortonde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om varför företag använder titel-/namnsponsorskap. Framförallt går jag in på olika typer av arenasponsorskap och utmaningarn med dessa.

Dessutom några ord om Public service's syn på namnsponsring.

S01E13 Aktivering (Del 2)  

I det trettonde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, ännu mer om aktivering. Den här gången handlar det om konkreta exempel och tips på hur man kan resonera när man förbereder sin aktivering.

Dessutom en del annat som jag inte minns just nu, men ett bra avsnitt är det, var så säkra!

S01E12 Aktivering (Del 1)  

I det tolfte avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, generellt om aktivering - något som många menar är det viktigaste av allt inom sponsring. Med aktivering menar jag hur man använder sponsoravtalet och hur man samarbetar med rättighetsinnehavaren.

Dessutom återknyter jag till ARENA-modellen och pratar om olika aktiveringsbudgetar.

S01E11 Olika sponsorrättigheter  

I det elfte avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om olika typer av sponsorrättigheter. Att dela in rättigheter i olika grupperingar har flera syften, bland annat att visa på bredden som sponsring har.

Dessutom får du inledningen på en modell att själv använda till dina sponsorskap/rättigheter.

S01E10 Hur får man sponsorer? (Del 2)  

I det tionde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, ännu mer om hur man får sponsorer. Alltså hur man praktisk går tillväga och hur man bör tänka för att öka sina chanser när man som rättighetsinnehavare kontaktar företag.

Dessutom ett erkännande om att sponsring är svårt, men samtidigt förbaskat roligt!

S01E09 Hur får man sponsorer? (Del 1)  

I det nionde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om hur man får sponsorer. Tre enkla steg från att göra en lista på företag att kontakta till att sätta sig i ett första möte.

Dessutom en repetition av det där med att association, målgrupp och tidsaspekten bör matcha. Allt blir så mycket enklare då.

S01E08 Om sponsorstrukturer  

I det åttonde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om sponsorstrukturer. Det blir en rad utläggningar och förklaringar om vad som menas med "sponsorstruktur" plus en del tips och råd om hur man kan tänka när man skapar sin egen struktur.

Dessutom annat löst snack. Avsnittet blev ju långt, men det bjuder jag på. 

S01E07 Sponsor, partner eller leverantör?  

I det sjunde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om olika typer av sponsorer. Bland annat handlar det om hur jag ser på skillnaden mellan att vara "sponsor", "partner" och "leverantör".

Dessutom en del sidospår. Förstås.

S01E06 Att sätta mål (a.k.a. "facit")  

I det sjätte avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om olika typer av målsättningar. Att sätta mål för sin sponsring är något som gynnar både sponsorn och rättighetsinnehavaren, inte bara sponsorn.

Dessutom ger jag ”facit” i hur målsättning går till. Easy as pie!

S01E05 Hur väljer man rättighet? (Del 2)  

I det femte avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, en gång till om hur man väljer ”rätt” rättighet att sponsra. Fokus den här gången, till skillnad från det förra avsnittet, är att fokus är på rättigheters tidsperiod och målgrupp.

S01E04 Hur väljer man rättighet? (Del 1)  

I det fjärde avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om hur man väljer ”rätt” rättighet att sponsra. Fokus är på det vi kallar för ”associationer” – med andra ord: vad man förknippar med något.

Dessutom slår jag ett slag för att det ska sponsras fler kattutställningar i Sverige. Lyssna, så får du höra hela storyn…

S01E03 Vad är branschexklusivitet?  

I det tredje avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om vad branschexklusivitet är, varför det är bra och varför det inte alltid är nödvändigt.

Dessutom går jag in kort på hur branschexklusivitet prissätts. Och allting på bara 4 minuter.

S01E02 Rättighetsinnehavare, sponsor och sponsringsrådgivare  

I det andra avsnittet av Sponsringspodden pratar jag, Magnus Berglund, om vad en ”rättighetsinnehavare”, ”sponsor” och ”sponsringsrådgivare är”. Det här är uttryck som dels är bra att känna till nu, men kanske framförallt grundläggande att ha med sig till de kommande avsnitten.

Dessutom nämner jag något som jag tycker är en vanlig missuppfattning – att sponsor och rättighetsinnehavare skulle vara motpoler till varandra. Nej, så är det inte. Lyssna så förstår du vad jag menar.

0:00/0:00
Video player is in betaClose