Sport i P1

Sport i P1

Sweden

Sport i P1 söker sig bort från strålkastarljuset och spelargången och frågar vad idrotten fyller för funktion som socialt fenomen, kultur, livsstil och nationell identitet. Ansvarig utgivare: Daniel af Klintberg

Episodes

Kampen om att få synas i TV  

Fotboll och hockey på TV och annan media, år ut och in. Varför är det så få sporter som lyckas ta sig fram till en plats i rutan.

Klass och etnicitet i sportvärlden  

Har familjer med svag ekonomi råd att låta sina barn utöva sporter med stora utgifter? Och vilka sporter väljer ungdomar med invandrarbakgrund?

Livet som förbundskapten  

Sport i P1 Prodnr: 7752 - 15- 1213 Sändningsdatum: 13 dec (och i 15 dec) Tid: 8:05 (samma kväll 19:03 och tisdag 03:02) Påa: Tid för Sport i P1 och den här veckan handlar det om livet som förbundskapten. Programledare Gunnar Bolin. Ava söndag 8:05: Programmet sänds i repris nu ikväll 19:03. Ni kan skriva till programmet på adress: sportip1@sr.se Ava söndag 19:03: Programmet sänds i repris ännu en gång natten till tisdag 03:02. Ni kan skriva till programmet på adress: sportip1@sr.se Ava tisdag: Ett nytt Sport i P1 hör ni på söndag 8:05. Programinfo: Hur är det att vara förbundskapten? Hur ser arbetsbeskrivningen ut och vad händer en dag på jobbet när det inte är match eller tävling? Och hur känns det att ena dagen bli tokhyllad för att nästa möta krav på avgång? Sport i P1 möter Lasse Lagerbäck, som tog Fotbollslandslaget till hela fem slutspel, och nu leder Island i kommande EM och Karin Torneklint, som leder Fridrottslandslaget under OS i Rio nästa år. Medverkande: La

Människan och hästen  - paret som både tränar och tävlar ihop.  

Människan och hästen är sportkompisarna som tävlar och tränar ihop. Men hur ser relationen ut?

Taktik och psykningar  

Taktik spelar en avgörande roll i många idrotter, men hur fungerar taktik i praktiken, och hur vanligt är det med psykningar?

Idrott och Nationalism.  

Är idrott och nationalism bara av ondo? I Rwanda har landets cykellag gett nationen nytt hopp, medan idrott och nationalism på andra håll ger näring åt destruktiva krafter.

Vad är talang och hur långt räcker talang inom idrotten?  

Jakten på unga talanger blir allt viktigare i den moderna, kommersiella idrotten. Men vad är talang, hur förvaltar man den och hur långt räcker bara talang?

Sport i P1 Rollen som tränare  

Lyckade tränare tokhyllas medan förlorare tvingas till schavotten. Men vilken roll spelar tränaren och vad gör tränaren till vinnare? Hör fridrottstränaren Yannick Tregaro och boxaren Åsa Sandell.

Sport i P1 om idrott och alkohol  

Varför sups det i samband med idrott? Möt historikern Lennart Johansson som har forskat om idrott och alkohol i Sverige, och handbollslegenden Magnus Wislander som spelat i ölets hemland Tyskland.

Att vara ett sportfan.  

Välkomna till ett nytt program där sport och idrott betraktas ur socialt och kulturellt perspektiv. Första programmet handlar om supporterkulturen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose