Sportfredag med Palmlöf och Andrén

Sportfredag med Palmlöf och Andrén

Sweden

Ett program om sport i talkshowformat där det vrids och vänds på idrottsögonblicken från veckan som gått och händelser som hämtats upp ur arkiven. Ansvarig utgivare: Daniel Af Klintberg

Episodes

Fotbollsyra & andra sparkar  

Kvällens sportfredag sänds från Malmö! Vi träffar VM-aktuella Emma Berglund- Umeåspelaren som flyttade till Malmö och FC Rosengård. Och på tal om VM- just nu pågår världsmästerskapen i kampsporten taekwondo. Vi kommer prata med svenska mästaren Petra Dydiszko och ta reda på hur taekwondo funkar i det vardagliga livet. Leder dig genom programmet gör Rihaneh Rouhani och Simon Chippen Svensson.

Goalball- tre sporter i en  

På söndag drar IBSA World Games igång i Sydkorea- handikappidrottens kval till OS i Rio 2016. Rihaneh pratar med Sofia Naesström som spelar goalball, en sport där synskadade spelar med vad som liknar en opumpad basketboll med en bjällra i. Sen blir det vattenpolo! I helgen spelas SM-finalerna för dam och herr på Eriksdalsbadet i Stockholm. Martin Swedenborg från finallaget Järfälla kommer till studion. Och på måndag är det dags för den årliga fotbollsmatchen mellan Stadsteatern och Dramaten. Simon träffar Emma Bromé och Mark Wikström i Skinnarviksparken i Stockholm för lite pepp och tankar inför matchen.

Roller derby - på skridskor men inte på hal is  

Det bli Roller derby i Sportfredag! Annika Lindberg från Stockholm Roller Derby kommer till studion och pratar om matchen mellan hennes lag Stockholm Allstars och Malmös Crime City Rollers som spelas på lördag. B-lagsspelaren Anna Davidsson, mer känd under hennes sociala medier-alias "Apan satt i granen" Apan satt i granen på Insta berättar hur Roller derby förändrade hennes liv. Inte nog med det, förutom allt skoj programledarna Simon Svensson och Rihaneh Rouhani snackar om, pratar vi också drömlöner med en av svensk fotbolls största legendarer, och numer agenten, Martin Dahlin.

Nypremiär av Sportfredag- med Simon och Rihaneh!  

Ikväll är det säsongspremiär för Sportfredag i P4! Tillsammans med de nya programledarna, komikern Simon Svensson & sportjournalisten Rihaneh Rouhani, får vi möta 13-åriga elitsatsande ponnyryttaren Amanda Ruzic och höra hennes känslor i debatten om prispengens vara eller icke-vara. Till studion kommer sportjournalisten Tommy Åström och reder ut vilken sport som är bäst: fotboll eller hockey? Det blir även live-musik då trubaduren och Leksand IF-supportern Stiko Per Larsson kommer till studion för att prata Dalarna och även framföra sin hyllningslåt till älsklingslaget som tyvärr och nesligt har fått lämna SHL för Allsvenskan.

Simmarhopp, tennisframtid och bortförklaringar  

Jonas Björkman avslöjar vilket år Sverige vinner en stor tennisturnering igen.Vår simmande världsstjärna Jennie Johansson kommer till studion!Vi listar dom "10 sämsta dopingbortförklaringarna" tilsammans med dopningsexperten Arne Ljungqvist.Vi synar Qatars alla mästerskap, försöker glömma en förlust mot Tyskland i Davis Cup, lär norska backhopparen Christian Inngjerdingen idrottsklyschor på svenska samt jublar åt att Sverige är för första gången klara för VM i cricket. Tävling förstås där veckans sportnyheter klipps ner till oigenkännlighet. Och så Olle och Susannas spaningar på sporten.

Sjukamp, schack och nordisk kombination  

Carolina Klüft läser veckans sportdikt och berättar om livet som blivande mamma. Tevekommentatorn och tillika ordförande för Norges Schackförbund, Jöran Aulin-Janson, förklarar varför Norge står stilla när Magnus Carlsen spelar.Vi pratar med Sveriges ende hopp i nordisk kombination, Sollefteås Anton Eriksson .Helena Gustafsson lägger sina inlines på hyllan efter en skrälldus med sm-guld. Vi frågar oss varför redan nu?En tysktorsk vi minns - Sveriges förlust i Hockey VM mot Tyskland 1992. Vi undrar vad den gamle dribblingsvirtuosen Niclas Alexandersson gör en fredag kväll, förutom att tänka på fotboll? Och - är det sant att Micke Leijnegard en gång fick en guldmedalj menad till målvakten Tommy Söderström? Programledare: Olle Palmlöf och Petra Svensson

Laurén boxas för titel och Tellan läser en dikt  

Kvällens gäst är före detta simmaren och numera boxaren Mikaela Destiny Laurén. På lördag går hon sitt livs match och slåss för en VM-titel i WBC. Vi pratar om höjdpunkter, dalar och om kommande matchen. CSKA Moskvas Rasmus Elm lider sen tonåren av sjukdomen celiaki (glutenintolerans i folkmun). Nu påstår ryska läkare att sjukdomen inverkar menligt på hans karriär och att den kan ge så svåra skador att han inte kan spela mer. Men stämmer det verkligen att celiakin kan bli så allvarlig? Vi anropar en expert i ämnet, Anneli Ivarsson som är överläkare och forskar i celiaki. Veckans poetiska inslag kommer från Djurgården Hockeys målvakt Mikael Tellqvist, räkna med återblickar från 2003 och svar på tio frågor. Programledare: Olle Palmlöf och Lasse Persson.

Demoner, dressyr och att hålla på Arsenal.  

Skidåkerskan Maria Pietilä-Holmner om demoner på axlarna. Dressyrryttaren Patrik Kittel kan aldrig skylla på domaren. Komikern Anders Jansson om det magonda i att hålla på Arsenal. Och vi spelar Mastermind med handbollens förbundskapten Ola Lindgren och reder ut alla dessa målgester på fotbollsplanen. Vad är egentligen okej? Vett- och etikettexperten Sofia Larsson har svar. Programledare: Saman Bakhtiari och Susanna Andrén Producent: Henrik Johnsson

Hört talas om Hurling? Inte du heller?  

Hört talas om Hurling? Inte du heller?I veckans Sportfredag i P4 möter vi före detta NHL-spelaren Niklas Sundström. Dessutom reder vi ut vad sporten Hurling egentligen är, curling fast k-ljudet fått för mycket luft? Sigrid Sköldberg benar ut begreppen. Kultur har en given plats inom sporten. Anders Gärderyd bjuder på veckans sport-dikt. Emma Dahlström pratar extremskidåkning och Sveriges Radios korrespondent i Sydamerika pratar om skidåkning inom hennes bevakningsområde, visst borde det vara större? Bytt är bytt - skulle Lars Lagerbäck vilja byta ut ens en enda spelar i sitt Island?Thomas Johansson lämnar en rapport från Stockholm Open.Vi avrundar med veckans tävling där du klurar ut vad som döljer sig i nyhetsklippen. Programledare Olle Palmlöf och Susanna Andrén. Producent Henrik Johnsson.

Robin Söderling, Frank Andersson och poesi  

Veckans Sportfredag med Palmlöf och Andrén får besök av tennisproffset Robin Söderling i studion, njuter av Veckans sportdikt av och med Mikael Appelgren och så blir det tävling såklart. Medverkande: Robin Söderling, Frank Andersson, Mikael Appelgren Programledare: Olle Palmlöf och Susanna Andrén.

Backhoppning, poesi och boxaren Erik Skoglund.  

Veckans Sportfredag med Palmlöf och Andrén letar livstecken hos den svenska backhoppningen, träffar boxaren Erik Skoglund, njuter av Staffan Olsson i Veckans sportdikt och frågar sig hur det kom sig att man tog in en en coach som inte kunde svenska till AIK. Medverkande: Erik Skoglund, Staffans Olsson, Anders Daun, Mats Rubarth, Sanny Åslund. Programledare: Olle Palmlöf och Susanna Andrén.

Bojan Djordic till Indian Super League, sim-dikt med Therese Alshammar och Anders Jansson peppar Arsenal.  

Fotbollsspelaren Bojan Djordic kommer på besök. Han har representerat många klubbar i när och drar nu till fjärran. Han ska spela i den indiska proffsligan - Indian Super League - dit stjärnor lockas med miljonavtal. Engelska ligan Premier League drar igång på allvar imorgon efter landslagsuppehållet. Komikern och Arsenalsupportern Anders Jansson rapporterar om läget när hans älskade lag tar sig an de regerande mästarna Manchester City. Basket är en av världens största sporter, ändå är det så tyst i Sverige om rådande Basket VM. Azuka Nnamaka berättar varför och därför. Nästa höst arrangeras det största hbtq-inriktade idrottseventet i Sverige någonsin - EuroGames. Man räknar med 5000 deltagare i olika idrotter och 200 000 besökare från hela världen. I veckan presenterade arrangörerna handbollsspelaren Tobias Karlsson som ambassadörer. Tobias är med oss per telefon från Qatar där han spelar VM för klubblag med sitt tyska Flensburg. Dessutom håller vi koll på vad som händer under kvällen med Joel Snickars och en handbollsmamma rapporterar från Elitseriematchen Drott-Ystad. Kvällen avslutas med "Dagens Sportdikt - Det Shanghajjade Guldet". Therese Alshammar läser långsamt Gunnar Brinks referat av hennes guldlopp från VM i Shanghai 2011. Programledare: Gunar Bolin och Petra Svensson

0:00/0:00
Video player is in betaClose