Stefan och Thomas

Stefan och Thomas

Sweden

Podcast by Stefan och Thomas

Episodes

58. Olof Bismarks isvak  

Sista delen i serien om Bohus-Malmön. Thomas förklarar hur och vem som sköter de allmänna utrymmena på ön och Stefan drar historien om när hela sundet var täckt av is och man kunde gå ut till ön.

58. Gå efter Bonanders klocka  

Fortsättning på Stefans vistelse hos Thomas ute på Bohus-Malmön. Thomas visar båtmagasinet och berättar bland annat historien om när han såg en skum typ i Landgrens trädgård som visade sig vara en tjuv som stal Landgrens grästrimmer.

57. Max getingstick  

Fortsättning på Stefans vistelse hos Thomas ute på Bohus-Malmön. Det pågår mycket renoveringar i husen på ön och Stefan och Thomas passar på att ta sig en tur i området innan lunch.

56. John Bonander  

Stefan med familj besöker Thomas sommarställe ute på Bohus-Malmön. Under en promenad runt ön får dom syn på ribbåten som Stefan Kasta leasar tillsammans med en vän under sommaren. Låt oss presentera äventyraren, gastronomen, entertainern och den alltid lika livsbejakande John Bonander.

54. Laga två fendrar  

Stefan är på väg upp till Thomas på Bohus-Malmön och ringer för att meddela när dom kommer. Thomas i sin tur är på väg ner till Malmöns Marina och missar samtalet, men försöker någon minut senare få tag på Stefan igen.

53. Om du vet vem Kristin Ahlsjö är  

Stefan och Thomas tar en cerveza på en uteservering. Ämnen som avhandlas är bland annat Katharina Tällsjös engagemang med att få in ungdomar i arbetsmarknaden, skillnaden mellan att jobba för kommunen eller vara egenföretagare och vad Thomas gav i gåva till Max klassföreståndare på skolavslutningen.

52. Otto Lindmarks konstnärliga touch  

Stefan och Thomas ses över en cerveza och Otto Lindmarks fönsterutställning kommer åter på tal.

51. Petra Bjurstedt f.d. Nutmark  

Stefan och Thomas har firat midsommar på varsitt håll, Thomas i Höllviken och Stefan i Bomstahede. Vem spelade saxofon på Thomas midsommarfirande? Vad fick Stefan Kasta att brusa upp? Och hur går det till när Stefans företag Linkab bestämmer vart dom ska åka på teambuilding?

50. Han dansar inte med orden som med hammaren  

Jubileumsavsnitt! Stefan och Thomas beger sig till Kungstens trä för att kolla in en utställning med fönster och ytterdörrar. Det är en bekant till dom, Otto Lindmark, som har arrangerat och monterat utställningen och den är mycket välgjord. Spröjsmått, altandörrar, låsbeslag, sidohängda fönster och norrfasader är bara några utav sakerna som Otto har valt att demonstrera. Trevlig midsommar!

49. Kastas extrahus för dinnering  

Både Stefan och Thomas har blivit bjudna till Stefan Kastas midsommarfest. Som vi vet bjuder Kasta ofta upp till fiesta och den här gången kan bli den bästa. Kasta har inte bara ett sinne för att alltid se till att ha kul, han har även ett brinnande matintresse som är mycket inspirerat från alla hans resor runtom i världen.

48. Förvaring av diverse material  

Efter att ha kollat in bergssäkringen vandrar Stefan och Thomas vidare till Thomas företagslokaler. Det är några veckor kvar till semestern och Stefan behöver eventuellt låna lite verktyg till sommarens renoveringar. Hur lyder Dick Axéns motto när det gäller olika typer av lack? Låter ett centraliserat ventilationssystem mindre än ett separerat?

47. Säkerhetsstängsel och Roger Moore  

Stefan och Thomas är ute på en promenad nere vid Götaleden för att kolla på ett säkerhetsstängsel mot bergras som Patrik Dalsjö har varit med och satt upp. De pratar även om Roger Moores bortgång som tog hårt på Stefan Kasta.

46. Riktning mot Britannien  

Thomas får tag på Stefan igen efter att förra samtalet bröts. Thomas har fått en ny granne, en byggnadsentreprenör från Iran och Stefan berättar historian om när han åkte ribbåt med företaget efter att Stefan Kasta rekommenderat det som en bra aktivitet. t

45. En liten whiskey för att lätta upp halsbesvär  

Thomas och Pernilla har dragit på sig en lätt sväng av pollenallergi och Stefan har träffat Fredrik Dalhöjd som jobbar specifikt med arbetsrelaterad ergonomi. Hur botar man en förkylning enligt Stefan Kasta? och vem är Jonathan Clements?

44. Stefan Kastas livsglädje  

På en skakig lina ringer Thomas Stefan för att återkoppla om IT-teknikern. Samtalet utvecklas till att handla om hur det var på Yngve Bjärfells begravning, Christer Svantessons intresse för transporthantering och vilken låt Stefan Kasta vill ska spelas på hans begravning.

43. Den kan firman bjuda på  

Stefan ringer Thomas som inte är anträffbar för tillfället. En tråkig nyhet kommer upp till ytan.

42. IT - Teknikern Mårten Pallstål  

Stefan har problem med de stationära datorerna på jobbet och ringer Thomas för att få numret till IT-teknikern Mårten Pallstål.

41. Tim Härds praktik på tidningen Kvarnbyhemmet  

Thomas besöker Stefan på jobbet. Samtalet handlar om Stryktipset, V75 och lite senare kommer dom in på Tim och Mats Härds ekonomiska situation.

40. Niklas Bjurstedt har gått över till Blu-ray  

Stefan berättar historien om när Niklas Bjurstedt överraskade honom med famnen full av Blu-ray filmer.

39. Mats Härds hus i Rättviksbo  

Vilka är barnens fritidsintressen? Finns det ett stall utanför Lindbro? Och vad hände egentligen när kommunen bestämde sig för att dra en väg nära Mats Härds tomt?

0:00/0:00
Video player is in betaClose