Stetoskopet

Stetoskopet

Denmark

Dette er en mediciner-podcast

Episodes

#06 Det gode klinikophold  

Programmet handler om den gode klinik. Neurologisk afdeling på Herlev sygehus får topkarakterer for deres klinikophold. Derfor har vi været ude og interviewe deres ledende overlæge Jesper Erdal, samt overlæge og klinisk lektor Mette Lindelof. De fortæller om hvordan de motiverer deres yngre læger til at supervisere, hvordan du som læge selv bliver bedre til at have studerende med rundt og hvordan man får uddannelse og supervision integreret i en hel afdeling. Som altid er vi selvfølgelig også klar med noget forskernyt, hvor vi har taget sci-fi brillerne på og kigger på fremtidens muligheder. I overlægens bord snakker Anæstesiologisk overlæge Egon Godthaab Hansen om ressourcer i sundhedsvæsenet og evidensbaseret forskning. Vi håber i lytter med og glædelig jul! Venlig hilsen Stetoskopet.

#05 Mulighedernes land?  

I denne episode af Stetoskopet, vil Ulrik, Bjørn og Nick indvie dig i de forskellige liv en medicinstuderende i USA og Danmark, vil gennemleve. Er det bare federe at være læge i staterne, eller er det bedre at blive i Danmark? Ulrik har været på den anden side af Atlanten for at interviewe en amerikansk medicinstuderende. Herudover har vi en ny omgang forskernyt, med et jubilæum, nyt i DLVV sagen samt forskellige interviews med Phd studerende

#04 Myten om hoveduddannelsesstillingen  

Er du før stødt på spørgsmålet om hvorvidt alle skal have en PhD, for at kunne få et speciale? Har du overvejet om du skulle forske for at øge dine kompetencer, selvom du ikke har lyst? I såfald vil vi stærkt opfordre dig til at sætte dig godt til rette og lytte til denne podcast, hvor vi dykker ned i forskningens betydning for at få en hoveduddannelsesstilling, hvor mange der reelt set har en PhD, når de søger og om det er muligt at få en stilling helt uden forskning. God fornøjelse.

#03 Miseren i Sandholm del 2  

I dette afsnit vil Morten Sodemann give os nogle konkrete værktøjer til, hvordan man som læge kan blive bedre til at behandle de patienter, der pga. sprogbarrierer og kulturforskelle kommer skævt ind i det danske sundhedsvæsen. Bliver læger uprofessionelle, når de står i mødet med en patient, der ikke er etnisk dansker? Kan man stole på en læge, der ikke giver den behandling, man fik for samme sygdom i sit hjemland?

#02 Miseren i Sandholm del 1  

I det sidste års tid har flygtninge og asylansøgere fyldt meget i medierne og skabt kraftige politiske reaktioner. Men hvordan ser en asylansøgers liv egentlig ud helt inde tæt på? Og hvordan klares de store udfordringer der findes i deres møde med vores sundhedsvæsen? Find ud af det i vores anden udsendelse!

#01 Miseren i vest  

De Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest (DLVV) er kommet dårligt fra start og står nu over for lukning. Hvordan kan det være det lukker? Hvis skyld er det? Og hvilke konsekvenser kommer det til at have for FADL-vagterne på Fyn og Jylland? Find ud af det i denne første udgave af Stetoskopet!

0:00/0:00
Video player is in betaClose