STILPODDEN

STILPODDEN

Sweden

Stilpodden är en podcast om stil där stilexperterna Eva och Sophie diskuterar alltifrån kroppsformer, skönhetsoperationer, mönster, material och färger och ger användbara stiltips, shoppingråd och stilinspiration. Nytt avsnitt varje vecka, totalt ärligt, oretuscherat och oredigerat. STILPODDEN är en del av Rebornlifestyle.com - din digitala stilguide och personal shopper online.

Episodes

116) Festkläder och powerkvinnor  

Vi pratar leopardmönster, festkläder och vikten av att kombinera sin klänning på rätt sätt. Sophie har investerat i ”shaping-plagg” och Eva uppmanar alla att ta sig en titt i ”backspegeln”. Vi diskuterar också powerkvinnor och kändisar som reklambärare. Och så förvandlas podden till samhällspodd på slutet (för ovanlighetens skull...) och Eva tipsar om en viktig bok.

115) Mot en bättre värld  

Världen är mer än någonsin full av kontraster, saker ställs på sin spets och värderingar prövas. Äkthet, medmänsklighet, öppenhet, måttfullhet och mångfald slåss mot likformighet, filter, fusk, flärd och överkonsumtion. Men behöver vi det ytliga för att orka med alla tråkigheter vi dagligen matas med? Och är vinnarlåten i Eurovision ett tecken på att vi går mot en bättre framtid? Eva delar också med sig av lite filmtips!

114) Kritik, tyckande och personlig smak  

Eva har släppt in rött i sin garderob och nyförälskat sig i Köpenhamn. Vi fortsätter också diskutera, tycka till och ta ställning kring det här med olika skönhetsingrepp och skönhetsideal, även om det kanske retar upp någon. Hur påverkas vår självbild, vårt självförtroende, vår självkänsla och tiden vi lägger ner på vårt utseende av den miljö vi befinner oss i, vår umgängeskrets och de äldre förebilder vi omgett oss med under barndomen?

113) Tjejer, kvinnor och hälsohets  

Vi diskuterar hälsohets kontra hälsoinspiration, sunda förebilder och pressen på oss kvinnor att vara allt och lite till. Finns det en rädsla att pausa och ta det lugnt? Vi tycker också det är dags att ordet tjej byts ut till något mer vuxet, respektfullt och jämlikt mannen. Och så ger vi oss på att prata om feminism och mysbyxor, två kanske laddade ämnen.

112) Svåra klädkoder och strumpbyxmissar  

Vi pratar om ett av våra favoritprogram ”Gift vid första ögonkastet”, om värmande plagg på kontoret och delar med oss av ett lyssnartips gällande packning på resan. Och hur ska man egentligen klä sig om det står klädkod kavaj eller till och med ”valfri” på bröllopsinbjudan? Kommer etikettsreglerna dö ut? Vi diskuterar också de värsta ”strumpbyxmissarna”.

111) Den tuffa perioden  

Vill alla någon gång under livet tuffa till sig? Eller handlar det mer om en längtan efter något nytt? Vi pratar om våra tuffa perioder, att gå från fin ”rikemans-stil” till att helt plötsligt befinna sig i ”tatueringsvärlden” och att sedan hitta tillbaka till sig själv. Det blir också snack om att matcha sin outfit med rätt väska och hur man hittar rätt passform. Och har vi egentligen några knep för att packa smart inför semestern?

110) Vårskor och sink appeal  

Vi snackar bland annat vårskor, små ryggsäckar, bloggande och exponering av barn. Vad är egentligen sink appeal och varför är Sophie så irriterad på H&M´s knappar? Som vanligt ett avsnitt med en salig mix.

109) Mandelmanns-drömmen  

Ett poddavsnitt långt ifrån stil och yta men desto mer om att leva i balans. Vi diskuterar bland annat Mandelmanns, återvinning, konsumtion och att spara på jordens resurser. Varför ska det vara så svårt? Och vad är egentligen viktigast när det kommer till kritan?

108) Mångfald och statements  

Vi pratar om mångfald och allas lika värde och hur företag, varumärken och kläddesigners mer än någonsin idag rider på denna våg och vill signalera någon form av statement. När blir det ”avvikande” något ”normalt” och kan vi någonsin få bort våra fördomar och komma till en punkt när allt blir accepterat? Vad är rätt och vad är fel och får man verkligen tycka precis som man vill?

107) Gör om mig och delningsekonomi  

Vi pratar om fenomenet GÖR OM MIG och varför det fascinerar och engagerar så många människor. Är det så enkelt att hitta en ny stil och hur får man den att hålla? Vi diskuterar också begreppet delningsekonomi och hur detta påverkar vår konsumtion och vårt sätt att leva. Kan du tänka dig att dela dina plagg och accessoarer med andra?

106) Koftor och krisberedskap  

Hur mycket betyder den fina festblåsan eller den dyra tröjan om ett krisläge uppstår? Är vi rustade om något händer eller lever vi i en konsumtions-bubbla, beroende av teknik, pengar och att andra sköter saker åt oss? Vi pratar också ytligheter som koftor, håruppsättningar och om en stundande GÖR OM MIG-tävling med fin-fina vinster.

105) Sus och brus och vårens trender  

Bland sus och brus diskuterar vi vårens trender, ger våra bästa stilknep och pratar om hur man blir mer modig.

104) Köpstopp och foundation-fläckar  

Vad är egentligen skillnaden mellan Karaktär X och Karaktär D? Hur får man en perfekt bena? Vad gjorde Eva för pang-klipp på Lindex? Och kommer hon hålla sitt köpstopp? Vi pratar också om irriterande saker som foundation-fläckar, noppriga tröjor och att stryka

103) Karaktär X, hypoteser och reflektioner  

Vi pratar stil på förskolan och om alla tankar kvinnor tampas med såsom att vara "för" fin och klä sig för sin kropp och ålder. Men mest av allt handlar detta avsnitt om Karaktär X, "Den femte stilen" och våra reflektioner och hypoteser kring denna.

102) Den perfekta garderoben  

Vi ger våra bästa stiltips hur du skapar den perfekta garderoben! Vad krävs för att få en genomtänkt och smart garderob där alla plagg används och kan kombineras och inget hänger kvar på sin galge vecka ut och vecka in? Finns det några genvägar? Vad definierar ett basplagg, vad är en Capsule closet och vad menas med French Wardrobe? Och en annan viktig fråga, lever vi själva som vi lär?

101) Min partner har ingen stil!  

Detta är årets första avsnitt av STILPODDEN och vi pratar REA-fynd, bomberjackor och ålderskris men mest om stil och relationer. Hur hjälper man sin partner att hitta stilen och hur motiverar man någon som helt tappat lusten kring sin egen utsida?

100) Att lyssna på hjärtat eller hjärnan  

Ett djupt jubileumsavsnitt om vad som motiverar oss men också om att våga ifrågasätta, inte tappa bort sig själv eller tumma på den man är. Tankar om livet och reflektioner kring vad som format en och när man mår som allra bäst. Lyssnar du på ditt hjärta eller på din hjärna?

99) Horoskop, spets och för kärlekens skull  

Vi pratar om horoskop, spetsplagg, dyra inköp och vad Evas dragning till rött kan bero på. Men också om att hitta tillbaka till sig själv, sprida kärlek och ta hand om varandra.

98) Den perfekta matchningen  

Påverkas inredningsstilen av den stilpersonlighet man är och kanske till och med vilket stjärntecken man tillhör? Och kan månaden vi är födda i guida till rätt nyårsklänning? Vi pratar också om nätdejting och vad man kan tänka på i ”jakten på kärlek”. Och kan en parfym hjälpa en att hitta och attrahera ”den perfekta matchningen”?

97) Långt ifrån mode, yta och stil  

Sophie har fått jul-feeling men Eva är nedstämd och ganska upprörd. Vi pratar om alla känslor som bubblar fram i december, hur allt kommer upp till ytan och ställs på sin spets. Ett poddavsnitt fyllt med reflektioner och tankar, långt ifrån mode, yta och stil.

0:00/0:00
Video player is in betaClose