STILPODDEN

STILPODDEN

Sweden

Stilpodden är en podcast om stil där stilexperterna Eva och Sophie diskuterar alltifrån kroppsformer, skönhetsoperationer, mönster, material och färger och ger användbara stiltips, shoppingråd och stilinspiration. Nytt avsnitt varje vecka, totalt ärligt, oretuscherat och oredigerat. STILPODDEN är en del av Rebornlifestyle.com - din digitala stilguide och personal shopper online.

Episodes

97) Långt ifrån mode, yta och stil  

Sophie har fått jul-feeling men Eva är nedstämd och ganska upprörd. Vi pratar om alla känslor som bubblar fram i december, hur allt kommer upp till ytan och ställs på sin spets. Ett poddavsnitt fyllt med reflektioner och tankar, långt ifrån mode, yta och stil.

96) Julpynt och folkdräkt  

Vi pratar julpynt och adventsmys och funderar över om stilen på pyntandet avgörs av den stilpersonlighet man är? Och kan de olika stilarna kopplas till smakerna surt, salt, sött, beskt, hetta och umami? Vi diskuterar också nätrollens attack mot årets julvärd Sanna Nielsen och varför många har sån ”feeling” att kanalisera sin ilska mot allt och alla. Och kommer folkdräkt bli modernt igen?

95) Trump och hårpuff  

Vi pratar om vinterjackor, den stundande julen, att välja kläder på morgonen och bristen på positiva nyheter. Hur kom Trump in i bilden? Påverkas modet av den nya värld vi står inför med konservatism och murar kontra frihet och öppenhet för olikheter? Men den största frågan är kanske varför vi kvinnor puffar upp håret när vi står i provhytten? Ett avsnitt med djupa reflektioner helt enkelt.

94) Back on track!  

Vi är tillbaka efter vår välbehövliga paus och pratar om livet, värderingar och vikten av att veta vem man är, oavsett om det kommer till jobbet eller de relationer man har. Är kärlek viktigare än stiltips och vad är det egentligen för likhet mellan Eva, Napoleon och drakkvinnan från Game of Thrones?

93) Bröst contouring och sköna skor  

Vad är grejen med bröst contouring? Ska vi kvinnor börja sminka brösten nu också? Vi pratar även om våra stilböcker, sköna skor och hur man kan hitta sin kroppsform. Och vad gör man dem där dagarna då en gammal tröja från ens tidigare jag ligger och ropar på en?

92) Höstvibbar och rätt strumpor  

Vi tipsar om en snygg långklänning till festen om man är ovan att bära just klänning. Och hur klär man sig varmt om man inte vill bära stickat? Bör man undvika plagg som inte passar ens kroppsform även om man älskar dem? Hur bär man pasteller på hösten och vintern? Och vilka strumpor passar till höstens herrskor och loafers?

91) Vässa din jobbstil  

Vi diskuterar bland annat toppmäklaren Fredrik Eklunds tips kring klädstil och hur du genom att investera i dig själv och din utsida kan påverka din karriär. Vi pratar klädbudget, skor och klockor och om det är en fördel eller nackdel att sticka ut på jobbet. Och varför tröttnar man på sina kläder?

90) Klädkoder och ormskinnsskor  

Denna vecka pratar vi bland annat om Åhléns kampanj "Bryt klädmaktsordningen", att Lindex slopar plus size och om prinsessornas nya hårstylingar. Vi diskuterar även stil på jobbet och att klä sig annorlunda eller mer ”piffigt” än sina bekväma och diskreta kollegor. Och hur gör man en kostym mer feminin?

89) Skinnbrallor och muffinsmidjor  

I detta avsnitt pratar vi bland annat om muffinsmidjor, skinnbrallor, stickade klänningar och herrskor. Hur trollar man bort eventuella extrakilon kring magpartiet? Vem passar i herrskor? Och är skinnbrallor förknippat med sexighet? Vi minns också Evas heta 90-talslook och reflekterar kring hur klädsmaken följer en genom livet.

88) Blött hår och kick-flares  

Kan man sova med blött hår och är det bra att undvika att föna håret? Vi diskuterar också två av höstens trendigaste plagg, kick-flares och vadlånga klänningar och pratar om hur vi förändrat vår shoppingstil. Och kommer Eva verkligen bära shorts på jobbet?

87) Hårspecial del 2  

I detta specialavsnitt om hår pratar vi bland annat om ansiktsformer, om längtan efter en lättskött frisyr och om pinsam tystnad i frisörstolen. Vi diskuterar också permanent, ”orkidéklämmor” och hur vi ser på att köpa schampo på ICA. Och så blir det som vanligt en hel del annat däremellan.

86) Hårspecial del 1  

I första avsnittet av STILPODDENs hårspecial svarar vi på en del av alla frågor som kommit in gällande hårbekymmer, frisyrproblem och hårborstar. Hur ska man som kund förbereda sig inför ett frisörbesök och måste man klippa av sig håret vid en viss ålder?

85) Knytblusar och bomberjackor  

Vi pratar bland annat rea-fynd, knytblusar, regnjackor och Sophies dragning åt gult och diskuterar även höstens ”it-plagg”, bomberjackan. Vem ”kan” egentligen bära detta plagg?

84) Garderobsbyte och halsringningar  

Behöver man ha en garderob för varje årstid? Hur vet man vilken halsringning man passar i? Och varför tror många att de har en rund ansiktsform? Vi pratar också om ”color block accessories” och om det är ”okej” att bära klänning tillsammans med byxor.

83) Nystart och synliga troskanter  

STILPODDEN är tillbaka efter semestern och som vi längtat! Vi pratar nystart, höstens trender och vikten av att spegla sig bakifrån. Och massa annat däremellan.

82) Redo för grått?  

Ska man rycka bort sina gråa hår med pincett? Är det okej att färga håret hemma? Och vad ska man tänka på den dagen man är redo för att släppa fram sitt gråa hår? Måste man bli ”helgrå” och behöver man byta ut hela sin garderob och färgskala? Vi ger våra bästa tips kring grått hår och att färga hår överlag, både hemma och på salong. I avsnittet pratar vi också om att matcha väska med skor och att välja var man vill sätta fokus.

81) Drömbutiken  

Vart är butikerna och kedjorna på väg och vad vill konsumenten ha? Är det så att vissa företag skulle behöva en stilcoachning, en ”gör om mig”, för att komma in på ett nytt spår? Eva berättar entusiastiskt om framtidens drömbutik och hur man kan locka kunden i den hårda konkurrensen.

80) Carpe Diem  

Vi pratar om sommarens förväntningar, att våga förändra sig, om livets lärdomar, att fånga dagen och känna tacksamhet. Finns det en mening med allt som sker och är det så enkelt att ta klivet till något nytt, oavsett om det gäller jobbet, stilen, kärleken, vikten eller något helt annat?

79) Reafynd och felköp  

I detta avsnitt fokuserar vi på rea och ger våra bästa tips för att fynda rätt. Vad ska man satsa på och hur undviker man felköp och en garderob full av plagg som inte används? Vi pratar också om att klä sig under deppiga perioder och hur man bygger en ny stil vid en viktförändring.

78) Stilikoner och sommarmode  

Med en kvittrande fågel i bakgrunden och en solig vy över Karlskronas takåsar pratar vi om stilikoner, sommarmode och att ta sig igenom kriser.

0:00/0:00
Video player is in betaClose