Storytelpodden

Storytelpodden

Sweden

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner.

Episodes

Personlig utveckling  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. Vi startar året med att fokusera på Personlig Utveckling. Vi har lyssnat på: Sockerbomben 3.0 av Bitten Jonsson och Pia Nordström, inläst av Susanne Barklund. Spring dig fri av Kenneth Gysing, inläst av Kennet Gysing. Hjärnstark av Anders Hansen, inläst av Johan Svensson. Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman, inläst av Per Lagegren. Born to run av Christopher McDougall, inläst av Martin Wallström. Koka makaroner av Johan Nilsson, inläst av Johan Nilsson Anna intervjuar också författarna Camilla Grebe och Paul Leander Engström om deras senaste bok Den sovande spionen, inläst av Shanti Roney. Trevlig lyssning!

Julavsnittet  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. I det här avsnittet tipsar vi om härliga julböcker - allt för att sätta den rätta stämningen. Vi har också rimstuga och introducerar er för en ny person i podden. Trevlig lyssning!

Havet  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner.

"Vi har fått en ny president"  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. Den här veckans avsnitt innehåller följande: En intervju med Fiona Barton, författaren till Änkan. Störst av allt av Malin Persson Giolito Gravkamrarna i Atuan av Ursula K. Le Guin Tripprapporter av Tone Schunnesson Kaninjägaren av Lars Kepler Brev till samhället och utlandet av Eric Ericson Think BIG and Kick Ass in Business and Life av Donald Trump och Bill Zanker Trevlig lyssning!

Sportskor  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. I det här avsnittet avhandlar vi de böcker vi lyssnat på på senaste tiden. Ni får även höra Anna intervjua författaren till Tårar i havet, Ruta Sepetys. Trevlig lyssning!

Deckare eller spänningsroman?  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner.

Bokmässan  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. I det här poddavsnittet avslöjar vi vinnarna i Bok-kryss-tävlingen. 
Vi pratar om Pizza Hut-pizzorna med smält ost i kanterna och snackar så klart om bokmässan.
 Vi pratar också om böckerna: Tick Tack av Leffe Grimwalker I krig och kärlek av Leffe Grimwalker och Caroline Grimwalker Universum i din hand av Christophe Galfard Sapiens av Yuval Noah Harari Mr. Ripley-serien av Patricia Highsmith Trevlig lyssning!

Bokkrysset  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. Trevlig lyssning!

Fakta  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. Den här veckan är temat Fakta - vilka biografier, fackböcker och verklighetsskildingar borde du lyssna på? Micke och Peter diskuterar dessa böcker i avsnittet: The Mauler av Martin Svensson och Leif Eriksson Jag är Zlatan av David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic Messi - biografin av Guillem Balague Philosophy in an hour Charmen med tarmen Fem gånger mer kärlek Himlen är vackrast med lagom mycket moln Fallet Thomas Quick Mannen som slutade ljuga Bara jag vet vem jag är Lasermannen Mördaren i folkhemmet Fågelserien Trevlig lyssning!

Kvinnan på tåget blir film!  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. I det här avsnittet pratar vi bland annat om böcker som blivit film. De böcker som nämns är: Kvinnan på tåget av Paula Hawkins Niceville av Kathryn Stockett Du av Caroline Kepnes Fyren mellan haven av M. L. Stedman Seveneves av Neal Stephenson Livet efter dig av Jojo Moyes Hon bad om det av Louise O'Neill En man med många talanger av Patricia Highsmith Trevlig lyssning!

Efter semestern  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. I det här avsnittet sammanfattar vi sommaren så här långt och pratar om de böcker vi lyssnat på. Eugen Kallmans ögon av Håkan Nesser Trollkarlen från Övärlden av Ursula K Le.Guin Flickan och skulden, Flickan och skammen och En riktig våldtäktsman av Katarina Wennstam Ett hål om dagen av Louis Sachar Vi har även äran att ha två gäster i podden, Jenny och Tobias diskuterar Ready Player One av Ernest Cline.

Klassiker  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. I det här avsnittet diskuterar vi klassiker; vad är en klassiker egentligen? Varför ska man läsa Strindberg och Dostojevskij? Och vilka är dom allra bästa? Du får också tips på några böcker du helt kan hoppa över om du vill in i klassikerdjungeln.

Semester  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. I det här avsnittet tipsar vi om vilka böcker ni borde lyssna på i sommar. Vilken är den bästa semesterläsningen egentligen? Kolla också in listan i appen med Storytelpoddens semestertips!

Storytel original  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande

New kids on the block  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. I det här avsnittet får ni lära känna våra nya poddstjärnor Micke och Peter. De har tagit över facklan efter Anna och Kajsa, här presenterar de sig lite närmare. Ni får även höra en intervju med ALMA-pristagaren Meg Rosoff. Trevlig lyssning!

Vandringspokalen  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. Den här gången snackar vi sportböcker med anledning av fotbolls-EM, intervjuar författaren John O'Farrell som skrivit boken Det finns bara två David Beckham. Vi presenterar er också för två nya som ni kommer lära känna lite närmare framöver - två nya poddstjärnor helt enkelt!

När ”ungdomsboken” blev YA  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. Den här gången pratar vi om det som numera kallas ”Crossover”, ”YA” eller helt enkelt ungdomslitteratur och hur den erövrat världen. Vi hade också turen att få träffa Denise Rudberg som kommer ut med första delen i en serie, Disa. Trevlig lyssning!

Topplistetema och avslöjande om framtiden  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. Den här gången boktipsar vi friskt och pratar om vad som gör att en bok hamnar på topplistan. Ett perfekt toppliste-par är författarna vi fick intervjua, Gustafson & Kant vars bok Mordbrännaren brakat upp på första plats. Dessutom avslöjar vi ett nytt projekt som vi jobbar med på Storytel och som kommer lanseras i juni. Trevlig lyssning!

Bokdjuren och varför vi älskar dem  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. Den här veckan pratar vi djur i böcker och varför det är en populär men nästan lite skämmig genre. Avsnittets boktips är Gubbe och katt - en kärlekshistoria av Nils Uddenberg med Torsten Wahlund. Bibliotekskatten Dewey inläst av Babben Larsson. Längtan bor i mina steg av Klara Zimmergren. Gästkatten av Takashi Hiraide inläst av Anna Maria Käll. Hunden av Kerstin Ekman inläst av Helena Brodin. Och så fick vi en intervju med favoritinläsaren Björn Granath som just nu läser in den urmysiga romanserien "I vår Herres Hage" om veterinären James Herriot i Yorkshire, som släpps i sommar.

Att gråta eller inte gråta, är "mis lit" svaret?  

I Storytelpodden pratar vi om böcker och allt som har med böcker att göra. Vi lyfter upp nyheter, plockar fram gamla godingar och ger våra bästa tips! Vi passar dessutom på att bjuda in författare, inläsare och andra spännande personer för intervjuer och diskussioner. Den här veckan pratar vi om eländiga böcker, ”misery lit” och gråtböcker. Vad är skillnaden egentligen och varför vill man ens läsa böcker som handlar om olyckliga saker?

0:00/0:00
Video player is in betaClose