Studio Ett

Studio Ett

Sweden

Fördjupar dagens stora händelser i Sverige och världen. Ansvarig utgivare: MICHAEL ÖSTERLUND

Episodes

Studio Ett kväll 17 februari  

Vad vill USA med Nato? Det senaste från den årliga säkerhetskonferensen i München. Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 17 februari  

Läget i Mosul, Granskning Sverige och nättroll, polisbrutaliteten mot invandrarungdomar i Paris, Frontex är kritiskt till att NGO:s räddar flyktingar på Libyskt vatten. Svensk pedofilring avslöjad. Lundin Gold gräver guld i Ecuador och har lovat jobb och utveckling men lokalbefolkningen är besviken. Antibiotikaresistens - Hur går det i kampen att motverka a-resistenta bakterier? Hos Skräddaren Said i Göteborg är det alltid fred.

Studio Ett 20170216 22:12  

Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 16 februari  

Nazistbråk vid skola, nyanlända och jobb, filmen "Exfrun", dom för grovt folkrättsbrott, Ny Demokrati, Ygemans besök i Malmö skapade debatt, parallellt rättssystem och Trump hårt åt papperslösa.

Studio Ett Kväll 15 februari  

Mellanösternexperten Anders Persson tolkar vad Donald Trump egentligen kan tänkas mena med svängningen i fråga om tvåstatslösningen för Israel och Palestina. Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 15 februari  

Utrikespolitisk debatt, inför valet i Holland, "Trump pump", gränsjägare i Ungern, Qviberg köper Metro, USA och Israel, rädda ensamkommande afghaner och systerskapets vara eller icke-vara.

Studio Ett kväll 14 februari  

Om läget i Nordkorea efter mordet på Kim Jong-uns halvbror och senaste nytt om den sparkade säkerhetsrådgivaren Michael Flynn i USA. Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 14 februari  

Försämrad psykisk hälsa bland unga ensamkommande unga. M vill ha No go zones. I jakten på att förekomma terrorattentat finns risk att oskyldiga grips. Är piewdiepie antisemit? USA, Michael Flynns avgång. Jerzy Sarnecki som recenserar Tino Sanandajis bok "Massutmaningen". Allt fler ropar efter låglönejobb som lösning på integrationskrisen. Är röda rosor champagne och hotellromantik rätt väg till Kärleken?

Studio Ett kväll 13 februari  

Om mötet mellan Kanadas premiärminister Justin Trudeau och USA:s president Donald Trump och om ny rapport om kemiska vapen i kriget i Syrien. Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 13 februari  

Kamerasatsning polisen, Vem är Macron?, Äta socker som ett barn, Digitala nomader, Bredbandsbolaget måste blockera olagliga sighter, Omhändertagen 14-årig flicka vanvårdas... Bära slöja statsbesök Iran, Extremt våld mot kvinnor i Guatemala.

Studio Ett 20170210 22:12  

Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 10 februari  

Löfvens resa i landet, snöskulpturtävling i Umeå, om asylsökande unga och självmord, kan Anna Kinberg Batra tvingas bort?, ekonomin i Ecuador och Trump efter smekmånaden. Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 20170209 22:12  

Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett kväll 8 februari  

Hur ska samhället hjälpa ensamkommande flyktingpojkar som i sociala medier tillsammans planerar självmord? Det saknas statistik på hur många ensamkommande som tagit sina liv, men Ekot har i dag kunnat redogöra för åtminstone sex självmord bland unga från Afghanistan det senaste halvåret. I helgen tog en kille i Trollhättan sitt liv och så sent som i natt begick ytterligare en pojke självmord i Dals-Ed i norra Dalsland. Nu varnar nätverket "Vi står inte ut" för att en självmordsvåg håller på att sprida sig i Sverige. Hör deras talesperson Sara Edvardson Ehrnborg, som är lärare och arbetar med ensamkommande flyktingungdomar, och Mohammad Jawshani som själv kom ensam från Afghanistan för fem år sedan. Nu arbetar han i Uddevalla med att hjälpa de som i dag är i hans tidigare situation.

Studio Ett 8 februari  

Special om minusräntan, Navalny dömd för förskingring, intervju med Tino Sanandaji med uppföljande debatt, trycket hårdnar på ideella organisationer i Ungern och porrsajt satsar på sexualundervisning.

Studio Ett Kväll 7 februari  

Kolleger och samarbetspartners om Hans Roslings betydelse Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 7 februari  

Migrationsverkets 5-årsprognos och RRV:s kritik. Kan man bli sparkad för att man är för tjock? Klyftan ökar mellan stad och land, pga utflyttningen. Hon räknade ut att Sting skulle få Polarpriset. Om tortyren i Syrienfängelse. Abortpolitik i Danmark. Digitala nomader. Är det någon idé att källsortera?

Studio Ett kväll 6 februari  

Riksrevisionens granskning av hur myndigheterna klarade flyktingströmmen 2015. Både ros och ris från utredaren. Fortsatta demonstrationer i Bukarest. Oklara besked om korruptionslagarna. Direktsänt aktuellt magasin.

Studio Ett 6 februari  

Odenberg vill se M+S-regering, samernas nationaldag, duktiga flickor, förbud mot könsuppdelad undervisning, historien om minusräntan, unga miljöaktivister i Zambia, Rumänien.

0:00/0:00
Video player is in betaClose