Episodes

Sundhedsmagasinet: Overgangsalder 2016-05-24  

Alle kvinder kommer i overgangsalderen. I langt de fleste tilfælde kan symptomerne behandles medicinsk. Men nogle fødevarer kan også have stor effekt. Værter: Lillian Gjerulf Kretz og Peter Qvortrup Geisling.

Sundhedsmagasinet: Allergi 2016-05-17  

1 mio. danskere har allergi. Og tallet vokser. Alligevel får mange ikke den rette behandling - og det kan have alvorlige konsekvenser. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Modermærker 2016-05-03  

Hvert år får tusindvis af danskere konstateret modermærkekræft. Hvilke advarselstegn skal du være opmærksom på, og hvordan kan du bedst forebygge kræft? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Strøm til hjernen 2016-04-19  

Strøm til hjernen lyder ubehageligt. Men med den rette mængde, det rette sted i hjernen, kan strøm være gavnlig - både for syge og raske mennesker. Sundhedsmagasinet undersøger om strøm til hjernen kan gøre os mere effektive og øge vores livskvalitet. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Fodbold 2016-04-12  

Danske mænd er mindre sunde end kvinder. Og ny forskning viser, at fodbold er noget af det bedste for krop og sind. Derfor har Sundhedsmagasinet samlet et hold af midaldrende mænd, som har behov for at komme både mentalt og fysisk i bedre form. Se hvordan det går, og hvad de siger til at skulle spille mod eliten. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Fedt 2016-04-05  

Vores krop har brug for fedtdepoter - men knap halvdelen af os har for meget fedt på kroppen. Hvornår er fedt sundt for os, hvornår bliver det for meget?

Sundhedsmagasinet: Løb 2016-03-29  

Knap hver 3. af os får vores motion ved løb. Men hvor meget - eller lidt - skal der egentlig til for at blive sund? Og hvordan undgår vi løbeskader?

Sundhedsmagasinet: Tarmsystemet 2016-03-15  

Vores tarmbakterier kan andet end at tygge sig gennem vores mad. Tarmsystemet er langt vigtigere, end de fleste af os er klar over. Så hvordan holder vi vores tarme sunde? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Hormonforstyrrende stoffer 2016-03-08  

Hormonforstyrrende stoffer er mistænkt for at påvirke vores sundhed på en lang række områder. Og et nyt studie viser nu en sammenhæng mellem mødres brug af triclosan og forandringer hos deres børn. Hvor kommer stofferne fra - og hvor bekymrede skal vi være? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Hvorfor ældes vi forskelligt? 2016-02-23  

Sundhedsmagasinet undersøger hvad der sker i vores krop og hjerne med alderen. Og om vi kan gøre noget for at udskyde aldringen. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Hjemmefødsler 2016-02-16  

Hjemmefødsler er undtagelsen i Danmark, hvor de fleste kvinder føder på hospitalet. Men i andre lande ser det anderledes ud. Kan vi lære noget af udlandet? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Skærmafhængighed 2016-02-09  

Vi elsker vores smartphones og tablets, og de små skærme er efterhånden blevet allemandseje. Men kan vi blive afhængige af at være online hele tiden? Og kan de mange timer med næsen i skærmen gå ud over familielivet? Værter: Lillian Gjerulf Kretz og Peter Qvortrup Geisling.

Sundhedsmagasinet: Førstehjælp 2016-02-02  

Hvert år falder 12.000 danskere om med hjertestop - langt de fleste dør. Men mange ville kunne reddes, hvis vi alle var i stand til at hjælpe. Sundhedsmagasinet undersøger, hvorfor hjælpen ikke altid når frem, og om vi egentlig ved, hvad vi skal gøre, når ulykken rammer. Værter: Lillian Gjerulf Kretz og Peter Qvortrup Geisling.

Sundhedsmagasinet: Sex 2016-01-26  

Vores forventninger til vores sexliv er skyhøje. Men de fleste af os har besvær med det. Sundhedsmagasinet undersøger, hvad sexlivet betyder for vores helbred. Vi er med et par, som forsøger at forbedre deres intimitet. Og vi møder en af de tusindvis af mænd, som hvert år mister evnen til at få rejsning. Værter: Lillian Gjerulf Kretz og Peter Qvortrup Geisling.

Sundhedsmagasinet: Gener 2016-01-19  

Vores gener er nøglen til viden om alvorlig sygdom. Og snart kan vi alle blive testet for hvad der gemmer sig i vores arvemasse. For nogle er den viden et spørgsmål om liv eller død. Værter: Peter Qvortrup Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Forkølelse og influenza 2016-01-12  

Det er højsæson for forkølelse og influenza - sygdomme der koster mange sygedage og som kan være farlige. Men skal vi bare vente på at infektionerne rammer os, eller kan vi undgå dem? Værter: Peter Qvortrup Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

0:00/0:00
Video player is in betaClose