Episodes

Sundhedsmagasinet: Immunterapi 2017-06-27  

Udbredt modermærkekræft har i mange år nærmest været en dødsdom. Men de seneste år har forskere afprøvet en ny type behandling, som giver kræftpatienter fornyet håb. Behandlingen hedder immunterapi, og kaldes et gennembrud. Sundhedsmagasinet har gennem et år fulgt mennesker, som har fået immunterapi, som afgør, om de lever eller dør. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet Allergi 2017-06-20  

Omkring 1 million af os har allergi. Vi følger tre personer, som har forsøgt at slippe af med deres allergi - med hypnose. Men virker det? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet Festival 2017-06-13  

Hvert år tager flere end 100.000 af os på festival, og for mange er det forbundet med masser af alkohol og fast food. Se med når en flok unge mænd bliver undersøgt før og efter Roskilde Festival. Og få forskernes svar på, hvad en festival betyder for vores helbred. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet Kønssygdomme 2017-06-06  

Flere end nogensinde får konstateret en kønssygdom. Og mange er smittet uden at vide det. Mange sygdomme kan behandles. Men nogle har man for livet med store konsekvenser til følge. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Vaccinationer 2017-05-30  

9 ud af 10 børn får MFR vaccinen mod mæslinger, fåresyge og røde hunde. Men der er også forældre, der vælger det fra pga. risikoen for bivirkninger. Men hvor stor er den risiko egentlig? Og hvorfor skal vi i det hele taget vaccineres? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Hvem kommer og redder dig, hvis du er i livsfare? 2017-05-23  

I dag kommer lægerne ofte og starter behandlingen allerede på skadestedet. Sundhedsmagasinet undersøger, hvad nye metoder og teknologi betyder for akutte patienter. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Kan musik helbrede? 2017-05-16  

Musik gør mange af os glade. Men mere og mere forskning viser også, at musik hjælper i behandlingen af en lang række sygdomme. Hvordan og hvorfor påvirker musik vores krop og hjerne? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Luftforurening 2017-05-02  

Vi mennesker trækker vejret cirka 20.000 gange i døgnet. Men hvad betyder det for vores helbred, hvis den luft, vi indånder, er forurenet? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Kan du høre hvad jeg siger? 2017-04-25  

800.000 af os har nedsat hørelse og i fremtiden bliver der endnu flere. Vi udsætter nemlig i stigende grad vores ører for støj i form af musik i høretelefoner fra en tidlig alder. Hvordan er det et leve med dårlig hørelse og hvad kan man gøre ved det ? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Når hjernen gør knuder 2017-04-18  

En af de sygdomme, vi frygter allermest, er en hjernetumor. En kræftknude i vores hjerne, der styrer vores krop og vores sind. Der sker hvert år for omkring 1.500 danskere. Én af dem følger vi hele vejen før under og efter operationen, som foregår mens patienten er vågen. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Søvnmangel 2017-03-07  

Hver tiende af os sover så dårligt, at det går ud over vores livskvalitet. Sundhedsmagasinet undersøger, hvad der sker i hjernen og kroppen, når vi ikke får vores søvn. Og så ser vi nærmere på en enkel løsning på problemet. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Vinterbadning 2017-02-28  

Vinterbadning er populært som aldrig før - men hvad er det, der får så mange af os til at kaste os i de iskolde bølger? Og er det egentlig sundt for os at bade i det kolde vand? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: ADHD 2017-02-21  

Hvordan er livet med ADHD? Og har lidelsen fortjent sit dårlige ry, eller kan mennesker med ADHD mon have nogle fordele frem for andre? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Stofskifte 2017-02-14  

De fleste menneskers stofskifte ligger indenfor en normal-ramme, men kan det ændre sig med alderen? Og hvordan er det for de mennesker, hvis stofskifte ikke fungerer, som det skal? Og hvorfor er de førende eksperter på området uenige om, hvordan de skal behandle en så udbredt sygdom? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Natarbejde 2017-02-07  

Rigtig mange arbejder om natten, mens vi andre sover. Men natarbejde kan have konsekvenser, viser helt ny dansk forskning Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz prøver selv kræfter med natarbejde og giver dig gode råd til, hvordan du passer på helbredet om natten. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Alkoholbehandling 2017-01-31  

For mange danskere er alkohol en del af en sjov aften i byen eller en hyggelig middag med vennerne. Men omkring 150.000 danskere har problemer med at styre alkoholindtaget. Vi undersøger hvad der er den gode behandling mod alkoholmisbrug, og om vores alkoholkultur kan være med til at sløre et for stort alkoholforbrug. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz. Denne udsendelse er blevet ændret efter, at den blev sendt første gang. For yderligere oplysninger dr.dk/programetik

Sundhedsmagasinet: Ski 2017-01-17  

Hvordan får du mest ud af din skiferie? Hvordan undgår du at få skader - og hvad kan du gøre hjemmefra for at træne kontorkroppen så den bliver klar til pisterne? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

0:00/0:00
Video player is in betaClose