Episodes

Sundhedsmagasinet: Når hjernen gør knuder 2017-04-18  

En af de sygdomme, vi frygter allermest, er en hjernetumor. En kræftknude i vores hjerne, der styrer vores krop og vores sind. Der sker hvert år for omkring 1.500 danskere. Én af dem følger vi hele vejen før under og efter operationen, som foregår mens patienten er vågen. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Søvnmangel 2017-03-07  

Hver tiende af os sover så dårligt, at det går ud over vores livskvalitet. Sundhedsmagasinet undersøger, hvad der sker i hjernen og kroppen, når vi ikke får vores søvn. Og så ser vi nærmere på en enkel løsning på problemet. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Vinterbadning 2017-02-28  

Vinterbadning er populært som aldrig før - men hvad er det, der får så mange af os til at kaste os i de iskolde bølger? Og er det egentlig sundt for os at bade i det kolde vand? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: ADHD 2017-02-21  

Hvordan er livet med ADHD? Og har lidelsen fortjent sit dårlige ry, eller kan mennesker med ADHD mon have nogle fordele frem for andre? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Stofskifte 2017-02-14  

De fleste menneskers stofskifte ligger indenfor en normal-ramme, men kan det ændre sig med alderen? Og hvordan er det for de mennesker, hvis stofskifte ikke fungerer, som det skal? Og hvorfor er de førende eksperter på området uenige om, hvordan de skal behandle en så udbredt sygdom? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Natarbejde 2017-02-07  

Rigtig mange arbejder om natten, mens vi andre sover. Men natarbejde kan have konsekvenser, viser helt ny dansk forskning Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz prøver selv kræfter med natarbejde og giver dig gode råd til, hvordan du passer på helbredet om natten. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Alkoholbehandling 2017-01-31  

For mange danskere er alkohol en del af en sjov aften i byen eller en hyggelig middag med vennerne. Men omkring 150.000 danskere har problemer med at styre alkoholindtaget. Vi undersøger hvad der er den gode behandling mod alkoholmisbrug, og om vores alkoholkultur kan være med til at sløre et for stort alkoholforbrug. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz. Denne udsendelse er blevet ændret efter, at den blev sendt første gang. For yderligere oplysninger dr.dk/programetik

Sundhedsmagasinet: Ski 2017-01-17  

Hvordan får du mest ud af din skiferie? Hvordan undgår du at få skader - og hvad kan du gøre hjemmefra for at træne kontorkroppen så den bliver klar til pisterne? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Stress 2017-01-10  

Mindst hver syvende dansker har symptomer på stress. Peter Geisling ser på advarselstegnene, og på hvad du selv kan gøre, hvis stressen har ramt. Lillian Gjerulf Kretz undersøger om forklaringen på stress også skal søges i vores tarmbakterier og gener. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulf Kretz.

Sundhedsmagasinet: Hypnose 2017-01-03  

Kan hypnose kurere alvorlige sygdomme, eller er det fusk? Peter undersøger om hypnose kan kurere noget så konkret som allergi. Mens Lillian ser hypnotisørernes mange løfter efter i sømmene. Værter: Lillian Gjerulf Kretz og Peter Qvortrup Geisling.

Sundhedsmagasinet: Overgangsalder 2016-05-24  

Alle kvinder kommer i overgangsalderen. I langt de fleste tilfælde kan symptomerne behandles medicinsk. Men nogle fødevarer kan også have stor effekt. Værter: Lillian Gjerulf Kretz og Peter Qvortrup Geisling.

Sundhedsmagasinet: Allergi 2016-05-17  

1 mio. danskere har allergi. Og tallet vokser. Alligevel får mange ikke den rette behandling - og det kan have alvorlige konsekvenser. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Modermærker 2016-05-03  

Hvert år får tusindvis af danskere konstateret modermærkekræft. Hvilke advarselstegn skal du være opmærksom på, og hvordan kan du bedst forebygge kræft? Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

Sundhedsmagasinet: Strøm til hjernen 2016-04-19  

Strøm til hjernen lyder ubehageligt. Men med den rette mængde, det rette sted i hjernen, kan strøm være gavnlig - både for syge og raske mennesker. Sundhedsmagasinet undersøger om strøm til hjernen kan gøre os mere effektive og øge vores livskvalitet. Værter: Peter Geisling og Lillian Gjerulff Kretz.

0:00/0:00
Video player is in betaClose