Sunshinepodden med Marie & Carina

Sunshinepodden med Marie & Carina

Sweden

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!

Episodes

#94 Back in business med Carina & Marie  

Suger du ut det sista ur sommaren och semestern eller är du tillbaka på jobbet? I veckans avsnitt pratar vi om att vara back in business efter ledigheten med allt vad det innebär. Om sommarförväntningarna som införlivades och det som inte riktigt blev som väntat. Om att ge sig på nya rutiner, göra moodboards och våga prova nya grejer. Det är viktigt att vara snäll mot sig själv i nystartstider. Att inte gå ut fört hårt. Vi delar några av våra bästa tips för en snällare start! Marie delar också med sig av en rejäl tabbe och Carina berättar om hur hon som tonåring upptäckte sina projektledaregenskaper i en oanad situation.

#93 Sofie Gunolf - Från VD på Indiska till att skapa sin egen filosofi  

Sofie Gunolf minns fortfarande doften från Indiskas första butik där hon hjälpte sin morfar på golvet. Hon visste tidigt att hon ville jobba i familjeföretaget och 19 år gammal startade hon upp sin egen Indiskabutik i Visby. Sen kom drömjobbet som inköpare och många år senare blev hon Indiskas VD. Idag har hon klivit av och startat sitt eget varumärke där hållbarhet är i fokus och varje produkt har sin egen historia. Men det krävdes en rejäl kris och en solstol på Mallorca för att märket Soulosofie skulle komma till. Hör Sofies story och få hennes bästa inredningstips i veckans avsnitt av Sommar i Sunshinepodden!

#92 Karl Dyall – Träna som den steppande musikalartisten från Barbados  

När Karl Dyall kom till Sverige från Barbados som barn kunde han knappt ett ord svenska, men han kunde dansa och han kunde springa. Idrottande blev hans identitet, för en snabb kille ville alla ha i sitt lag. Idag är Karl dansare, musikalartist, koreograf, crossfitmästare och veckans gäst i Sommar med Sunshinepodden! Vi får höra hans story, från piskrappen i skolan på Barbados till musikalscenen i Sverige och diskbråcket som satte honom i rullstol. Självklart får vi också Karls bästa träningstips, en sådan chans kan vi ju inte missa när vi har en atlet i studion!

#91 Sébastien Boudet – Den passionerade surdegsbagarens underbara matfilosofi  

Du har säkert sett honom baka bröd i Nyhetsmorgon, bedöma deltagarna i Dessertmästarna och om du följer honom i sociala medier har du garanterat hängt med honom när han lagar mat hemma i sitt kök. Sébastien Boudet är surdegsbagaren som talar brödets universella språk och som bakar bröd för att förena människor! Han brinner för bra råvaror och hållbarhet och vill att vi ska ta oss tid till att äta bra mat. Från Frankrike till USA och vidare till Sverige. Hör Sébastiens story och få hans bästa tips på hur du kommer igång med din egen surdeg!

#90 Olivia Trygg - En tuff uppväxt blev till Trygga barnen  

Allting ändrades när alkoholen tog greppet om hennes pappa. Olivia Trygg växte upp på Djursholm i en, vad hon trodde var, perfekt familj. Hennes föräldrar var framgångsrika, de reste på loven och Olivias pappa som alltid hade spännande upptåg på gång var hennes stora idol. Tills allting förändrades. I veckans avsnitt delar Olivia, grundaren av den ideella organisationen Trygga Barnen, sin starka story om hur hon som barn växte upp med en alkoholiserad pappa. En pappa som försvann längre och längre bort och tvingade familjen att ställa ett ultimatum - oss eller alkoholen.

#89 Petra Ervanius - Så gör du en digital detox  

Svarar du på sms när du är på middag? Kollar mailen när du sitter i möte och hittar dig själv skrollande i sociala medier när du egentligen skulle göra något annat? I veckans avsnitt av Sommar i Sunshinepodden pratar vi digital stress med KBT terapeuten och coachen Petra Ervanius. Hon lämnade både bokbranschen och drömjobbet i London för att skola om sig och hjälpa människor att hjälpa sig själva. Idag hjälper hon oss ta reda på hur du gör en digital detox och hur du vet om du behöver en!

#88 Paul Svensson - Stjärnkocken som låter grönsakerna spela huvudrollen!  

Paul Svensson är krögare, matkreatör, TV-kock, kokboksförfattare och grillmästare! Men vägen dit har knappast varit spikrak. I Sommar i Sunshinepodden delar han sin resa som gått från brända tigerkakor i lumpenköket till köksmästare för Fotografiska museets hyllade restaurang. Om att chansa på vinst och förlust, våga misslyckas (gång på gång) och ändå fortsätta att både tro på och följa sin dröm. Skam den som ger sig! Paul vill att vi ska låta grönsakerna spela huvudrollen när vi lagar mat och han tipsar om sina bästa sommarfavoriter för grillen. Tydligen är grillad gurka en succé! Nu är det SOMMAR i Sunshinepodden - tune in!

#87 Ami Hemviken - Kommunikationsproffset lär dig övertyga istället för övertala  

Visste du att 80% av din kommunikation hänger på hur du kommunicerar och inte vad? Coachen Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom retorik och kommunikation och i veckans avsnitt av Sunshinepodden lär hon dig hur du paketerar din fantastiska idé på rätt sätt. För om den ska nå fram på riktigt behöver du övertyga, inte övertala. Men hur? Kommunicera medvetet, visa välvilja och var inte rädd för att göra misstag! Ibland är det just dem som gör att du når fram.. Ami slår också hål på en myt, ett slag för den viktiga peppen och tipsar om hur du undviker några av våra vanligaste retoriska missar.

#86 Linda Netsman - Se möjligheterna och ta vara på dem!  

Hon säljer möbler till världsartister, har jobbat i musikbranschen i 20 år och om somrarna uppträder artister som Lars Winnerbäck och Miriam Bryant, ja Sveriges musikelit i hennes trädgård. Vi har träffat bokaktuella superentreprenören Linda Netsman som ser möjligheter i allt! Vi pratar om Sophie Manie, den Bridget Jones-liknande karaktären i hennes bok "Livet enligt Sophie Manie" som helt plötsligt knackade henne på axeln och krävde att få bli omskriven. Om översvallande känslor, att bli golvad av kärleken, begå misstag och om att våga drömma stort, riktigt stort! För när allt bara känns helt rätt är det dags att slå på stora trumman!

#85 Cecilia Duberg - Hur du blir ett lionmind och tar vara på din fulla kapacitet!  

Hur gör man för att verkligen ta vara på och leva livet fullt ut? Vi har träffat psykologen, coachen och föreläsaren Cecilia Duberg som skrivit boken "Lejonagendan". Det är en guidebok i hur du tränar upp dina mentala förmågor, eftersom de precis som slappa muskler också behöver motioneras! Men andas ut, det är förmågor som vi alla har och i veckans avsnitt tar Cecilia med oss på en guidad tour genom bokens 8 steg för hur du tar vara på din fulla kapacitet. Från att sätta rätt intentioner och meningsfulla mål till att våga lämna överlevnadsinstinkterna och vara på kanten av det okända.

Vi blev helt tagna, det här är life-changing!

#84 Suad Ali - Supertalang och kanske FN:s nästa generalsekreterare?  

Ända sedan Suad Ali var barn har hennes drivkraft legat i att få göra skillnad! Då gav hon bort sina leksaker till hjälporganisationer och drev en skoltidning, idag jobbar hon som expert på Sveriges flyktingkvot på Migrationsverket och har siktet på att bli FN:s första kvinnliga generalsekreterare! Yes! I veckans avsnitt av Sunshinepodden delar hon sin story, från att hon kom som flykting från Somalia i början av 90-talet till att bli utnämnd som en av Sveriges 101 supertalanger av Veckans Affärer. Vi pratar om att ha eget ansvar för att ta reda på fakta, om den tysta massan som ser på och om att bara säga, "Fuck it, nu kör jag!"

#83 Carina & Marie - Boosta dig själv och din karriär  

Att våra relationer är det viktigaste vi har, det finns det forskning som visar. Och i veckans avsnitt av Sunshinepodden vill vi peppa dig till att kliva ur din komfortzon och våga ta kontakt. För då boostar du både dig själv och din karriär! Vi pratar om hur man blir en medveten nätverkare, var man bäst nätverkar och varför det är så viktigt att tänka bort tanken "what's in it for me" och istället fokusera på vad du kan ge. Vi delar också våra bästa tips för hur du blir en Networking Queen i några enkla steg, så tune in!

#82 Mia Törnblom - Hitta din drivkraft och ditt WHY!  

Coachen och nätverksproffset Mia Törnblom är just nu aktuell med sin tionde bok "Ta plats med ansvar och generositet". Men hur gör man det? I veckans avsnitt av Sunshinepodden delar Mia sina bästa knep för hur du med några enkla steg kan hitta din drivkraft och ditt WHY i livet. För det är där allt börjar. Vi pratar också om den viktiga punkten, den som kan göra skillnad mellan inspiration och depression, om hur du på bara några minuter kan boosta dig själv med testosteron och om vikten av att ge, utan att förvänta sig något tillbaka.

#81 Doreen Månsson - Den passionerade TV-profilen som vill göra skillnad  

Hon har programlett Bolibompa och haft en egen talkshow i SVT, släppt en trädgårdsbok och tävlat tillsammans med Hans Rosling i På Spåret. I veckans avsnitt av Sunshinepodden möter du den mångfacetterade programledaren, producenten och författaren Doreen Månsson som alltid tycks att spännande projekt på gång! Doreen berättar om hur det var att växa upp i Nigeria och Zambia och om midsommarfirandet som fick de andra barnen i internatskolan att höja på ögonen. Vi pratar fördomar och om att våga se bortom det som är annorlunda och om varför Doreen älskar Stockholmsförorten Sollentuna!

#80 Victoria Skoglund – Trädgårdsmästaren bakom Zetas handelsträdgård  

Victoria Skoglund är entreprenören och trädgårdsmästaren som tidigt bestämde sig för inte gå i sina föräldrar fotspår. Men när hon hoppade in för att jobba extra i sina föräldrars handelsträdgård var det som att komma hem. 28 år gammal skrapade hon och hennes dåvarande man ihop tillräckligt med pengar för att starta aktiebolag och tog över Zetas trädgård i Huddinge utanför Stockholm. Sen 1997 har de gått från 7 till 70 på lönelistan och Victorias jobb är idag hennes passion! Hon inspirerar tusentals med sina trädgårdstips genom sina böcker, i sociala medier och som trädgårdsexpert i TV4:s Nyhetsmorgon. I veckans avsnitt delar hon sin story och sina bästa trädgårdstips inför sommaren!

#79 Elizabeth Kuylenstierna - Coachen som gör dig Good Enough!  

Prestationsångest, orimliga förväntningar och en vilja att vara perfekt. Känner du igen dig? I veckans avsnitt av Sunshinepodden träffar vi Elizabeth Kuylenstierna - terapeut & coach och författaren bakom den storsäljande boken "Good Enough". Elizabeth berättar om hur hennes strävan efter att vara omtyckt höll på att kosta henne livet, två gånger. Men också om den resa hon gjort för att ändra sitt mindset och förstå att good enough är just good enough. Vi pratar quick fixes, hur man sätter upp mål och gör för att nå dit och Elizabeth delar sina bästa tips på hur du både ger och tar emot feedback!

#78 Jacqueline Kothbauer - Sveriges mediababe!  

Vad är en influencer och hur blir man en sådan? I veckans avsnitt av Sunshinepodden har vi träffat Sveriges mediababe Nr 1 - Jacqueline Kothbauer! Hon är entreprenör, författare, digital affärsutvecklare och proffs på att skapa personliga varumärken! Vi pratar om gränsen mellan privat och professionell i sociala medier. Om hur och var man hittar sitt drömjobb och om att skaffa träningskort för själen, vilket Jacqueline behövde göra efter en krasch rakt in i väggen. Jacqueline delar också med sig av sina bästa knep för hur du skapar en lyckad Linkedin-profil!

#77 Lotta Gray - Vimmelmamman som låter himlen vänta  

Hur ser egentligen livet som vimmelreporter och inflytelserik bloggare ut? Vi har träffat Vimmelmamman Lotta Gray som står med ena benet på röda mattan och det andra i verkligheten! 2008 ställdes hennes liv på sin spets. Hon hade fått tjocktarmscancer och mitt bland alla glammiga mingel skulle aftonklänningen plötsligt matchas med en cellgiftsflaska. Vi pratar skvaller, om Lottas kommande bok Himlen kan vänta som beskriver hennes livsresa och om hennes fantastiska och inspirerande motto: You can. End of story!

 

#76 Carina & Marie - Vårpepp eller vårdepp?  

Äntligen är det vår! Knopparna börjar bli gröna, gatorna sopas på grus och solen tittar fram. Men är det bara pepp? I veckans avsnitt av Sunshinepodden vänder och vrider Carina och Marie på allt som har med våren att göra och lite därtill! Vi pratar sneakersfeber, bästa Netflixserierna och om mycket annorlunda dejter med Gunnar och Frans. Men också om hur man bäst återhämtar sig. Tune in för ett avsnitt med vårkänslor och en och annan avslöjad hemlighet, som vilket tv-program Carina en gång sökte till..

#75 Lena Lundqvist Werner - Visionären med känsla för detaljer!  

När Lena Lundqvist Werner flyttade från Norra Bohuslän till Stockholm såg hon sig själv i ett litet rött torp mitt på Stureplan! Istället kom hon att grunda Lundqvist & Lindqvist, en banbrytande och ny typ av konferenslokal utan lysrör, vita väggar och tråkiga frallor. Vid starten var detaljerna och den perfekta hemmakänslan så viktig att en stor del av kapitalet lades på att hitta rätt porslin! :)

0:00/0:00
Video player is in betaClose