Sunshinepodden med Marie & Carina

Sunshinepodden med Marie & Carina

Sweden

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!

Episodes

#50 Carina & Marie på Mallorca  

I en dubbelsäng på hotel Feliz på Mallorca, över en flaska cava pratar Carina och Marie om mötet med alla solskensresenärer som precis lämnat ön. Men också om ålderskriser, en gammal spansk romantisk pojkvän och hur man gör för att hantera det "duttiga livet” där sociala medier, mail och appar plingar och ständigt drar uppmärksamheten till sig!

#49 Sandra Mastio – Från kommunal administratör till Sveriges Mästerkock!  

Bortsett från att äta den, var Sandra Mastio helt ointresserad av mat tills hon träffade sin italienske man. Med honom hamnade hon i en ny matkultur med timslånga middagar där varken maten eller kärleken tog slut! Matintresset smög sig på den kommunala administratören Sandra som för att komma billigt undan började jaga röda prislappar i mataffären och googla recept. Mat gick från att varit nödvändigt bränsle till att bli hennes stora passion! 2015 kammade Sandra Mastio hem titeln Sveriges Mästerkock och idag både brinner hon för och jobbar med att laga god, snabb, hälsosam och billig mat utan kompromisser! Hör hennes story och bästa tips för inspirationslösa vardagsmiddagar!

#48 Lottie Knutson - Reseprofilen som låter nyfikenheten styra  

Fritidsresors före detta kommunikationsdirektör Lottie Knutson tvingades hastigt att lära sig skilja på sin privata kärna och yrkesroll då hon över en natt blev hela Sveriges landsmoder i samband med tsunamikatastrofen 2004. Men var går gränsen mellan jobb och privatliv och hur hanterar man den när den ibland knappt finns?

Efter 16 år på fritidsresor bytte Lottie bana och i dag jobbar hon som föreläsare i krishantering och författare samtidigt som har flera spännande styrelseuppdrag. Men resandet har hon aldrig släppt! Hör Lotties story och få resetips från ett riktigt proffs!

#47 Sofia Lilja - Idolcoachen som vill locka fram din fulla potential!  

Sofia Lilja har coachat artisterna i Idol under nio säsonger och hjälpt såväl Mikael Persbrandt, Loreen och Carola att stärka sin drivkraft och öka sin kapacitet. Men hur förverkligar man sin dröm och hur gör man för att vara sann mot sig själv? Vilket är ditt unika glitter och din drivkraft? För supercoachen Sofia handlar allt om att hjälpa andra finna svaren på just de frågorna!

Men hur kom det sig att den drivna norrlänningen med siktet på att själv bli artist, sa tack och hej till coola producenter och istället blev artisternas coach?

#46 Jessica Frej - Allt behöver inte vara hemlagat så länge det är jättegott  

Jessica Frej är tv-kocken, kokboksförfattaren och matbloggaren som redan när hon var barn hade sin egen karriär utstakad! I köket assisterade hon sin mormors matlagning och på tv:n var mat-Tina den stora idolen. Tolv år gammal fick hon diagnosen celiaki, men även om kockskola då ströks från framtidsplanerna fanns drömmen om att bli tv-kock alltid kvar. När Sveriges Mästerkock lanserades i Sverige 2011 och sökte deltagare visste hon direkt: "Det här är min väg!”

Jessica är en riktig doer. Hon följer sina drömmar och uppmanar till mer fest och vi blir så inspirerade till att bjuda på tjejmiddag, våga följa recept och ja, leva livet!

#45 Line Jobeus – Jag är inte rädd för att prova på saker  

Att Line Jobeus skulle jobba med mat var det aldrig någon tvekan om. Redan som tonåring bakade hon bullar och bjöd på dem i skolan. Men efter att hon jobbat extra under gymnasiet på Carotte, en av Sveriges första Cateringfirmor som då hade både kök och kontor i samma rum, ställde hon sig frågan: ”Vill jag driva företag eller vill jag bli jätteduktig kock?” Sagt och gjort, 23 år gammal blev hon delägare i företaget och idag äger hon, tillsammans med sin man, hela catering- och restaurangbolaget Carotte med över 50 anställda, sex restauranger och ett stort cateringkök i Stockholm.

Lines entreprenörsanda och starka driv har pushat henne att våga testa sig fram, och hon har både invigt och klubbat igen restauranger. Only the sky is the limit!

#44. Malin Sävstam - kärleken är starkare än döden  

Efter att ha förlorat både sin man och två av sina barn i tsunamin 2004 var vägen tillbaka till vardagen en kamp för Malin Sävstam. Men mitt i den djupaste av sorger och den största av kriser fann hon kärleken och en väg tillbaka till att känna lycka. För vad är mer liven är kärleken?

Idag jobbar Malin som yogalärare, författare och föreläsare och stora delar av året bor hon på Mallorca. I veckans avsnitt av Sunshinepodden delar hon med sig av sin resa!

#43. Shirin Djavidi – den bästa träningen är den som blir av  

Shirin Djavidi är journalisten, PT:n och hälsocoachen som gjorde sin passion för hälsa och träning till sitt jobb. Vad hon än tar sig för så satsar hon stort och för två år sedan sålde hon allt och lämnade Sverige tillsammans med sin familj för ett liv på Mallorca. I augusti sprang hon Midnattsloppet, men kan 10 km löpning verkligen vara en utmaning för en hälsocoach? Hör Shirins tips för att kickstarta höstens träning, allt som behövs är bra skor, en sport-BH och kanske ett hopprep.

#42. Susanne Birgersdotter - digital entreprenör & appdrottning  

Susanne Birgersdotter är den digitala entreprenören och appdrottningen som gjorde det omöjliga. Hennes dotter behövde hjälp med matten och Susanne letade efter en pedagogisk app. Hittade ingen. Så hon bestämde sig för att göra en egen app. Idag, mer än 20 appar senare, är succén ett faktum. Hur gjorde hon? Hur lyckades hon hamna på första platsen i appstore? Vi är grymt imponerade av hennes mod och driv. Tune in och bli inspirerad hur du vågar satsa mer på dina idéer

#41. Sommaravslutning med Carina & Marie - drömmar, bubbel och hemligheter  

Sommaravslutning! Vad gjorde egentligen Marie naken i en MINI och hur gick det till när vi hookade upp med stjärnmäklaren Fredrik Eklund? Hur fick vi våra män att dansa loss totalt till publik på Centralen och hur hamnade Marie på en Hobiecat mitt i en storm? 

Luta dig tillbaka i hängmattan, join us med ett glas bubbel och lyssna in sommaren med oss

#40. Anna Benson - multientreprenören med mottot Why Not?  

Funderar du på att göra något nytt? Förverkliga en dröm? Byta karriär? Bli inspirerad av doern Anna Benson. Ingenting är omöjligt för henne! Med mottot Why Not har hon kickat igång karriärer som författare, artist, konstnär, journalist, svensk mästare i bordtennis, julgransexpert för att nämna några. Hon vill vara bäst på det hon gör och är totalt orädd att testa något nytt. Allt hon rör vid blir succé. Tune in och bli inspirerad!

#.39 Lisa "Kamoja" Ekström - Så gör du varje dag till en 10-poängare!  

Hur skapar du resultat utöver det vanliga? Lisa Kamoja Ekström vet! Det handlar om lust, energi och att ha roligt på jobbet. I veckans Sunshinepodden delar hon med sig av sina bästa do’s and don’ts, powertjejen som har lyckats att förvandla en krisstämplad avdelning på SAS till en attraktiv arbetsplats, något hon fått Framgångsstipendiet för. Hennes ledarskap är en mix av starkt driv och ett stort hjärta, kryddad med en intensiv vilja att vinna.

#.38 Åsa Nordgren – den globala entreprenören som förändrar liv!  

Åsa Nordgren är den globala och internationella entreprenören bakom Trice Imaging som följde drömmen, satsade allt och flyttade till San Diego. Hon är tjejen med forza! Hon  Tune in och lyssna på en spännande entreprenörsresa om livsfarliga risker, mod, att våga satsa allt på något du tror på, oavsett vad alla säger omkring dig. För du vet att det bara måste gå! Trick tjänst gör det möjligt att skicka medicinska bilder, som ultraljud, röntgen & CT, på distans. En teknik som både kan rädda liv och göra vården tillgänglig för fler över hela världen!

 

#.37 Therese Albrechtson - utnämnd till en av Europas unga entreprenörer av Business Week!  

Vill du få en injektion av doing-attityd? Therese Albrechtsson är den 30-åriga serie-entreprenören som tar världen med storm. Redan när hon var 19 bestämde hon sig för att tacka nej till Handelshögskolan bara för att satsa på sin affärsidé. Idag är hon föreläsare, författare och inspiratör! Hon har blivit utsedd till en av Europas unga entreprenörer av Business Week och är ambassadör för kvinnligt företagande och driver entreprenörsutbildningen Academy of Excellence. I veckans avsnitt av Sunshinepodden avslöjar hon hur du skapar ditt peppigaste dreamteam, hur hon lyckas ha så stark tro på sig själv även i motvind och hur man väljer rätt mentor.

#.36 Renata Chlumska - äventyrerskan som snart åker till rymden!  

Vi har pratar med tjejen som är proffs på äventyr–Renata Chlumska! Hon menar att alla är nybörjare någon gång, det är bara att försöka. Ta små steg och du kommer att nå målet! Be om hjälp och omge dig med rätt människor omkring dig, ditt dreamteam. Ja, Renata är verkligen expert på att sätta mål och att nå dem! Tune in och bli inspirerad! Renata är inte rädd för att vara rädd. Hon menar att rädsla är en känsla, och en känsla i sig kan du inte dö av. Men om du inte kan hantera känslan, ja, då kan det bli farligt. Så hur gör man det? Renata ger sina bästa tips!

#.35 Jesper Weidlitz - den hopplösa entreprenören bakom succén Urban Deli  

Vi vill inspirera och förenkla för alla matnördar! Möt grundaren till Urban Deli Jesper Weidlitz som brinner för att utveckla koncept, men kallar sig en ”hopplös entreprenör”. Urban Deli började som en annorlunda matbutik och restaurang på Nytorget för sex år sedan. I augusti i år öppnade Urban Delis tredje, och i särklass, största satsning på Sveavägen i Stockholm och har nästan 400 anställda. Hur blev det en succé? Varför är det viktigt att inte alltid lyssna? I veckans avsnitt av Sunshinepodden–som spelades in LIVE på Dreamers & Doers på Rival, delar Jesper med sig av hur allt började och utmaningarna i att växa snabbt!

#.34. Mrs Murphy - dags att bli lite mer FAB!  

Malin Ehlin a.k.a. Mrs Murphy, var en heartbroken diva som nu tar världen med storm i sina höga klackar! Vem är egentligen Mrs Murphy? I veckans avsnitt av Sunshinepodden får vi veta hur Malin blev dumpad av kärleken och i kaoset hittade hem i Mrs Murphy. Nu vet hon how to feel FAB! Vi får veta varför hon hyr ett torp av kungen, vad som hände när han knackade på och hon yrvaken öppnade i en negligé. Hon ger oss sina absolut bästa nätverkstips. Så plugga in lurarna och som Mrs Murhy säger: it’s time to shine as the star you are!

#.33 Charlotte Hågård - karriärexperten som vet hur man sticker ut och hittar sitt drömjobb  

Karriär och talangcoachen Charlotte Hågård avslöjar sina bästa tips för hur du ska bli hittad av ditt drömjobb. Hon har coachat över 10 000 personer till att hitta rätt jobb, skrivit sju böcker och föreläst om hur du hittar rätt i jobbdjungeln! Som hon säger, det handlar om att hitta rätt jobb, inte bara ett jobb. Do good, have fun and make money är hennes motto! We love it! Vi får veta de senaste trenderna inom arbetsmarknaden, hur rekryterar man idag? Hur blir man hittad?

#.32 Kristin Kaspersen - livet som en av Sveriges populäraste programledare  

Kristin Kaspersens största utmaning just nu är att landa och ta det lugnt. I veckans avsnitt av Sunshinepodden får vi möta en av Sveriges populäraste programledare som berättar om att växa upp i tv-kulisserna, om sin oväntade karriär, om att hon alltid velat berätta en story. Denna gång får vi höra hennes egna story! Vilka är hennes drivkrafter? Varför tackade hon nej till Biggest Loser-jobbet? Om den kämpiga tiden med Twar och om att gå in i väggen. Igen. Tune in för att höra ett ärligt och innerligt talk med Kristin.

#.31 Malin Schulz - MS gav henne superkrafter att våga mer i livet  

She’s been through hell and back! Malin Schulz fick diagnosen MS som 29-åring. En diagnos som gav henne superkrafter att göra förändringarna som hon innan inte vågat. Idag har hon just förverkligat många drömmar, som att bestiga Kilimanjaro och öppna sin egna yogastudio. Heja dig Malin! Du är en sann Sunshine story!

0:00/0:00
Video player is in betaClose