Superlike

Superlike

Sweden

Ann och Annika, två nyblivna vänner utan jobb och partners har med tanke på deras egen genialitet bestämt sig för att göra det alla andra på södermalm gjorde redan för tre år sedan – börja podda! Podcasten kommer att ha fokus på dejting, eftersom det är Anns enda hobby.

Episodes

Avsnitt 17 – ”Det känns ju som en jäkla anställningsintervju varje gång”  

Det är sommar! Och med sommaren kommer tyvärr sommarlov även för två outtröttliga singelpoddare. Vårens sista avsnitt är extra långt och innehåller info om när Annika tindrade i New York och återigen blev upphånglad mot en vägg. Vi svarar på frågor från en person som kallar sig ”vårt allra största fan” om hur man egentligen vågar ligga med någon ny eller ens dejta människor överhuvudtaget. Veckans singel är Magnus (som egentligen ser ut att heta Christian). En man som Annika raggade upp på Trädgården eftersom hon trodde han hade prinsbyxor. Han visar sig ha svinbra radioröst och bjuder på en pinsam historia hämtad direkt ur livet. Lyssna på avsnittet, sedan springer ni ut utan strumpor och skor och andas in sommaren. Det ska vi i alla fall göra. Ha en fin sommar!

Superlike 0

Avsnitt 16 – ”Jag antar att det här är vad man kallar en diss"  

Detta avsnitt är det mest självutlämnande och öppet tragiska poddavsnittet som någonsin sett dagens ljus. Ann har fått sitt hjärta krossat och försöker sopa upp skärvorna genom att bearbeta det i samtal med Annika, som befunnit sig på andra sidan av samma situation. Det sägs att ur smärta föds den största konsten och vi hoppas och tror att det här avsnittet kan vara vårt magnum opus, det som kommer att få oss att bli ihågkomna i cyberrymden. För i bland suger verkligen livet så jävla hårt. Men det finns ljuspunkter! Anns "The one who got away" skickar kärlek från andra sidan jorden och veckans singel, vår nyfunna vän och poddlyssnare Anna, bidrar med sprudlande livsenergi. Hon är till skillnad från Ann och Annika är nybliven singel och berättar bland annat om när hon gick hem med en man som hade installerat en ny lampa - alldeles själv! Detta avsnitt kräver extra pepp i form av kärlek från er lyssnare. Skicka en tanke till hej@superlikepodden och sprid gärna i alla era kanaler. Puss!

Superlike 0

Superlike – Avsnitt 15 – ”Inte tillräckligt mycket guldkonfetti för min del”  

Vi har varit på ett övermaxat singelevent för folk i karriären: Laserstrålar, guldkonfetti, synkroniserad dans och en dj med Avicci-komplex. Allt du någonsin önskat och inte önskat dig fanns där i en och samma lokal! HIMYNAMEIS är en sprillans ny svensktillverkad dejtingapp med VIDEO. Välkommen till framtiden! Vi har testat den och berättar vad vi tycker! Veckans singel är även psykolog och vi diskuterar svepberoende och relationstyper. Han berättar även om att råka hamna romantiska sammanhang, funderar på hur han vore som ”spontan kille” och spelar den framtida succélåten och egenkomponerade countrydängan: ”I saw your face on Tinder”. Allt detta och mer i din absoluta favoritpodd i internetvärlden just nu!

Superlike 0

Superlike – Avsnitt 14 – ”Meatloaf summerar ju mig perfekt”  

I det fjortonde avsnittet får Veckans singel, som är Annikas förra chef, ta större plats än vanligt. Han heter Daniel och får sin tinderprofil brutalt sågad av Ann och Annika, underhåller med historier från den verkliga vuxenvärlden och kan förvånansvärt nog inte ens komma ihåg sitt eget stjärntecken. Annika berättar om de fem kärleksspråken och avslöjar vilket av dem hon själv talar, medan Ann håller låda om den gången förra sommaren då hennes liv var som ett specifikt avsnitt av Sex and the city. Dessutom framför hon avsnittets slutlåt på sitt tredjespråk. Missa inte!

Superlike 0

Superlike – Avsnitt – ”Att sitta ensam på café och läsa kontaktannonser”  

Denna gång är podden horisontell och spelas in direkt från sängen på grund av orsaker. Annika har varit på sitt livs första lajv och är därför galet trött. Ann har haft besök från Istanbul som har svårt att säga nej och därför har varit förlovad tre gånger, vilket det getts tillåtelse till att berätta om i podden. Förra veckans singel har matchat med en man som verkar ha endera lyssnat för mycket på Superlike alternativt ÄR Superlike nedkokat till en digital personlighet. Dessutom pratas det om folk som freakar ur och varför det kanske är en bra idé att komma på ifall man vill ha ett förhållande innan man börjar dejta seriöst.

Superlike 0

Superlike  – Avsnitt 12 – ”Vi är bara kompisar för att dom andra har skaffat pojkvänner”  

Som ni har väntat! En veckas paus är nästan en för lång paus från din favoritpodcast. Vi nämner några orsaker till förra veckans uteblivna podd, men detta avsnitt handlar såklart mest om det ni älskhatar lika mycket som oss - dejting. Vi pratar om att vara flersam, relationsanarkist, poly, tvåsamhetsagnostiker, i öppet förhållande och allt vad de icke-monogama vill kalla sig. Själva har vi ingen aning om vad vi pratar om då både Ann och Annika tappar det helt om/när de blir intresserade av någon och som om inte det vore nog är veckans singel Klara "the serial monogamist". Ann berättar en chockerande nyhet som skulle kunna innebära slutet för denna podd (har vi sagt det tidigare? Ja, det har vi, men det gör det inte mindre spännande). Häng på!

Superlike 0

Superlike – Avsnitt 11 – ”Han bad mig säga något sexigt på svenska”  

I veckans avsnitt försöker vi presentera oss proffsigt för vi har hört att det är så en gör i en succépodd som denna. Ann berättar om hur härligt det var att bli otrevligt bemött när hon var på dejt i Karlstad under veckan som gick och Annika avslöjar hur texter om digitala läkarjournaler fick en tysk hipstermodell på fall. Utöver det spelas inte bara en utan två sånger i det här avsnittet och det diskuteras även huruvida det verkligen är en komplimang att bli kallad "härlig"?

Superlike 0

Superlike – Avsnitt 10 – ”Min inställning på dejter är att någon kommer bli besviken”  

Det har gått tio veckor av poddande vilket är HELT SJUKT. Annika har matchat med en kändis som hon borde gå på dejt med för poddens skull, medan Ann gått på dejt med en internetkarismatisk person. Det diskuteras de mest högersvepta yrkesrollerna på Tinder (varken Anns eller Annikas är med på listan) och vilka uteställen man bör undvika om man inte vill träffa på folk som är ute på stela nätdejter. Veckans singel är en favorit i repris; ”den omedgörligaste gästen någonsin", det vill säga Malin från avsnitt 5. Hon listar sina pinsammaste dejter och bjuder på historier som slår allt Ann och Annika någonsin varit med om. Räkna med skrattfest! (vem skriver ens så?)

Superlike 0

Superlike – Avsnitt 9 – ”Jag sitter på en trottoarkant och swipar”  

Det är vår i luften och med det kommer avsnitt 9 av ditt mest beroendeframkallande örongodis. I veckans avsnitt reder vi ut hur ett förhållande mellan ett Lejon (Annika) och en Stenbock (Ann) skulle vara och vad elevhemmen på Hogwarts säger om våra personligheter. Ann har i helgen skapat rubriker som "Den galna Tindersuccén" och du får tre handfasta tips om hur en första dejt inte ska bli så himla obekväm.

Superlike 0

Superlike - Avsnitt 8 - ”Jag fick ett skamligt förslag”  

Podden gör internationell debut** med inte bara en utan TVÅ gäster från utlandet (varav den ena figurerat i podden tidigare

Superlike 0

Superlike - Avsnitt 7 - ”Jag kanske inte är vad männen här söker”  

Vi får en snabb (och städad) genomgång av när Ann & Annika fyllepoddade live en lördagskväll, då Annika samtidigt passade på att gå med i elitsinglar.se. Livepodden visade sig vara en succé – medlemskapet i Elitsinglar not so much. Annika berättar att hon blev ”Balens tjej” i 9:an medan Ann gick på en Fucking Åmål-skola där man på lektionstid fick rösta fram snyggaste rumpan. Veckans singel heter Ellen, är Anns förra roomie och visar sig ha en ”kukbildsaura”. Hon berättar om den mest minnesvärda dick-pic:en hon fått skickad till sig och chocken den medförde. Det diskuteras do's och dont's när det kommer till dickpics, samtidigt som Ann var med om en traumatisk händelse sekunderna innan inspelningen av veckans avsnitt startade.

Superlike 0

Superlike - Avsnitt 6 - ”Det var som att jag gick upp i rök”  

Ann berättar om sina domedagskänslor och söker likasinnade medan Annika återger konsekvenserna av att bjuda sin granne på semla men sedan förstöra allt genom att fylle-Facebooka. Det pratas om Stockholms bästa klubb Natten, då Annika mystiskt gick upp i rök medan Ann dansade ultimat tryckare till Total eclipse of the heart. Veckans singel är Emilie Roslund, känd från podcasten Singelrådet, som berättar om när hon sålde ett raggs Acnekofta på Tradera och vad hon gjorde för pengarna (spoiler: drack champagne och såg Craig David).

Superlike 0

Superlike - Avsnitt 5 - ”Vi överföll en stackars amerikan"  

I det snuskigaste avsnittet hittills pratar Ann och Annika om vilka som skulle spela dem i en charmig singel-romcom, varför tjejer inte onanerar i grupp (medan killar på internatskolor tydligen ligger i duschen) och om hur de förra helgen tvingade vilt främmande män från Amerika att skaffa Tinder. Veckans singel Malin (den kanske omedgörligaste gästen någonsin) berättar om hur hon nästan var med i ett dejtingprogram i tv, men tyvärr visade sig vara odejtbar.

Superlike 0

Superlike - Avsnitt 4 - ”Han tittade på mig som om jag var ett freak”  

I veckans podd-episod får vi för första gången möta en annan singelperson (som man kan dejta!) och det blir allvarligt och lite sorgligt när Annika berättar om sitt första heartbreak. Ann däremot avslöjar allt sin kärlek till Meatloaf, samt pratar om hur hennes ex tycks ha förmågan att dyka upp vid de mest opassande tillfällen och hur dessa två faktorer kombinerades på ett traumatiskt sätt förra helgen.

Superlike 0

Superlike - Avsnitt 3 - "Vi är killen med gitarr"  

I tredje avsnittet avslöjar Annika att hon tagit ett drastiskt beslut som skulle kunna ha stora konsekvenser för poddens framtid. Ann har knäckt Tinderkoden och presenterar den magiska formeln som får alla nätdejter att falla som furor. Det bjuds också på pinsamma historier direkt ur livet (även om vissa av dem inträffade för tio år sedan och andra alldeles nyss).

Superlike 0

Superlike - Avsnitt 2 - "Så himla självgoda"  

I andra avsnittet pratar Ann och Annika om varför folk är så dåliga på att svara. Och om vad som händer när man inser att man själv är roligare än alla andra. Annika berättar om när hon hade kuddkrig med sin terapeut och Ann om sin största händelse i livet (spoiler: när hon matchade med sin barndomsidol i en dejtingapp). Det snackas också om den gången Ann gav Annika en tysk i present, något som visade sig inte falla så jätteväl ut.

Superlike 0

Superlike - Avsnitt 1 - Vilka är vi?  

I första avsnittet får vi lära känna Ann och Annika samt deras tinderprofiler. Annika berättar om sin första tinderdejt (spoiler: den gick sådär) och Ann avslöjar varför alla i hennes gymnasieskola hatade henne på Alla hjärtans dag 2001. Vi får också ett superbt musikaliskt framträdande av Annika som vanligtvis brukar sparas till riktigt exklusiva tillfällen (= dejter).

Superlike 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose