Surfpodden

Surfpodden

Sweden

Vem är personen innanför våtdräktshuvan som ligger och guppar på en surfbräda ute i det kalla vattnet i väntan på nästa våg? Surfpodden är en podcast som handlar om vågsurfing i Sverige och de surfare som format scenen till det den är idag. Vi avhandlar allt från vilket surfvax som är bäst till vad som driver oss att surfa i kallt vatten och pålandsvind.

Episodes

4. I love the seaside  

English listeners se further below. I detta avsnitt träffar vi Alexandra Gossink och Geert-Jan Middelkoop från surf och reseguiden "I love the seaside". Vi får ta del av hur idén föddes och förverkligades bland annat med hjälp av crowdfunding. De berättar vad som skiljer guiden från andra surf guider på marknaden och att uttrycket "We 're here to inspire so you can go and explore" varit en ledstjärna i författandet av boken. Vi får också veta lite om den holländska surfscenen och de delar även med sig lite tips vid "van-life". For our english listeners: The pitch intro (which is about 2 minutes)is in swedish but the interview is in english. In this "Surfpodden" episode we meet Alexandra Gossink and Geert-Jan Middelkoop from the surf and travel guide "I love the seaside". They share the story about how the idea was born and how they realized their project with help of crowdfunding. We also got to learn about the dutch surf scene and Alexandra and Gert-Jan give us their best "Van-life" tips. Enjoy listening!

3. Matthew Baxter  

I detta poddavsnitt möter vi "Mr Redsnapper", Matthew Baxter. Vi tar oss från sjuttiotalets Nya Zeeland och surfing på single fin och twinfin brädor till åttiotalets Australien innan vi hamnar i London och slutligen i Malmö. Vi diskuterar hur det är att driva fysisk vågsurfbutik i Sverige och Matthew ger också lite tips och råd vid brädköp. På profilbilden syns Matthew med en Lost V3 Rocket. 5'10" x 20 x 2 1/2

2. Didine Bedraoui  

I detta avsnittet får vi höra Didines teori om hur det kommer sig att hans lokala bryt i Marocko kommit att fostra några av europas och till och med världens bästa surfare. Efter uppväxten och ungdomsåren i Marocko och Frankrike styr Didine kosan mot sverige och blir en del av pionjärerna i södra sveriges surfscen. Didine vinner SM på Torö 1997 och får sedan representera svenska surflandslaget vid ett flertal tillfällen. Didine beskriver också den kulturkrock han upplevde när han flyttade till Sverige och varför han tycker att själva surfingen är sekundärt i en surfgemenskap. Vi får också ta del av alla de sociala projekt han startat. För övrigt ryktas det om att han vill försöka återta sin SM titel efter 20 års väntan.

1. Tomas Sjöberg  

I det här första intervjuavsnittet av Surfpodden får vi möta Tomas Sjöberg. Tomas är en av vågsurfing-pionjärerna i södra Sverige och det finns inte många spots i Skåne (om ens något) som han inte redan har surfat. Vi får följa med på en resa från skaterampen i Jönköping, surfet på Vättern via de första utlandsresorna och "upptäckaråren" i Skåne i början av 90 talet. På profilbilden syns han med en CJ Nelson Designs, Classic, 10' x 23 3/4" x 3 1/4"

Introavsnitt Surfpodden  

I detta introavsnitt av Surfpodden får vi veta lite om tanken bakom podden och de som ligger bakom den.

0:00/0:00
Video player is in betaClose