Svampriket.se's Podcasts

Svampriket.se's Podcasts

Sweden

Alla Svampriket.se's podcast på ett ställe

Episodes

Svamppod  

Ibland är det så att vissa ämnen känns för stora, eller för små, för smala eller för dumma för att ta upp i ordinarie Svamppod. Därför lanseras härmed Svamppod

Avsnitt 165: Mr Mime är en…  

Den är veckan är det fullt fokus på Playstation VR, som släpps idag. Ludde har tillbringat en massa tid med den och berättar för er om sina upplevelser. Med sig i Svamp-studion har han Siri och Anna. Trevlig lyssning.

The post Avsnitt 165: Mr Mime är en… appeared first on Svampriket.

Avsnitt 164: Skruva den som Bäckman  

I veckans avsnitt strålar Linus, Glenn, Siri och Anders samman i en osedvanligt förvirrad podd. Linus har fått kämpa hårt för att klippa något vett i en podd med slumpmässiga filmtips, diskussioner om barnhatande musiklärare och planer på en dokumentär om en fotbollsspelande potatisodlare. Ja, och om Paper Mario: Color Splash, Fifa 17, Dragon Quest Builders och Gears of War 4.

The post Avsnitt 164: Skruva den som Bäckman appeared first on Svampriket.

Avsnitt 163: Biltjuven  

Då var det så dags för ännu ett avsnitt av Sveriges, utan tvekan, bästa podcast om TVspel. Tillsammans med Peter och Tobbe pratar Ludde om hans biltjuveaura. Vidare ger Tobbe de andra två herrarna en lektion i musikgenren nightcore. Givetvis pratas det även om spel.

The post Avsnitt 163: Biltjuven appeared first on Svampriket.

Extrapodd 5: Rocky Horror Picture Show  

I Extrapoddens femte avsnittet så skulle Anna, Siri och Glenn vilja - om de får - ta med er på en märklig resa. Slå dig ner i salongen för den mest klassiska av kultfilmer, den kosmiskt syndiga rockmusikalen Rocky Horror Picture Show! Liksom Frank-N-Furter tar Brad och Janets oskulde så berövar Anna Glenn och Siri på deras Extrapod-oskulder, och har vi några andra oskulder i publiken, frukta inte, den inledande kvarten av podden är spoilerfri. Men nu, ge dig hän åt absolut njutning och kom ihåg: dröm det inte - var det!

The post Extrapodd 5: Rocky Horror Picture Show appeared first on Svampriket.

Avsnitt 162:  

I veckans Svamppod sätter sig Linus, Niklas och Peter ner och pratar om sina upplevelser med Playstation VR. Linus säger några avslutande ord om ReCore och Niklas säger några inledande om Forza Horizon 3. Dessutom pratas det om indiespelet Rive, om kändisförhållanden och om punktskatter.

The post Avsnitt 162: appeared first on Svampriket.

Avsnitt 161: ReCore, Sonic Boom: Fire & Ice, Metroid Prime: Federation Force och Dragon Quest VII: Fragments Of The Forgotten Past  

Den här veckan är det de tre Nintendoälskande gossarna Ludde, Tommy och Glenn som pratar tv-spel i era öron. Det pratas om Recore och inte mindre än tre titlar för Nintendos 3DS, som alla har så där lagom långa titlar som verkligen rullar av tungan.
Förutom detta så pratas det om den otroligt chockerande nyheten Sony gick ut med tidigare i veckan samt en massa annat skoj.

The post Avsnitt 161: ReCore, Sonic Boom: Fire & Ice, Metroid Prime: Federation Force och Dragon Quest VII: Fragments Of The Forgotten Past appeared first on Svampriket.

Avsnitt 160: Inside, Pokémon Go, No Man’s Sky, Another Metroid 2 Remake, Bound och Deus Ex: Mankind Divided  

Sommaren är slut och Svamppod är tillbaka! I höstens första avsnitt försöker Linus, Tobbe, Peter och Siri gå igenom allt de spelat genom sommaren. Starten kanske är något ringrostig, men snart är de inne i gamla sidospårande vanor. Vi vill varna för kraftigt Nintendokritiska uttalanden.

The post Avsnitt 160: Inside, Pokémon Go, No Man’s Sky, Another Metroid 2 Remake, Bound och Deus Ex: Mankind Divided appeared first on Svampriket.

Luddes sommarpod: Bioshock  

Då har det blivit dags för sommarens sista specialpodcast. Sist ut är Ludde Lundblad. Han tänker ta er med på en resa under ytan och ovan molnen och berätta för er varför Ken Levines undervattenssaga har betytt så mycket för honom.

The post Luddes sommarpod: Bioshock appeared first on Svampriket.

Peters sommarpod: World of Warcraft  

Orc-Peter har blåst i krigshornet och Troll-Niklas svarar anropet. I Peters Sommarpod pratas det World of Warcraft och varför allt var bättre förr.

The post Peters sommarpod: World of Warcraft appeared first on Svampriket.

Glenns sommarpod: Metroid  

Glenn och Tobbe tar med dig på en resa bland grottor och rymdstationer i jakt på utomjordiska maneter. Metroid, närmare bestämt 2D-spelen, står på menyn.

The post Glenns sommarpod: Metroid appeared first on Svampriket.

Tommys sommarpod: The Legend of Zelda  

Följ med Tommy och Glenn på ett äventyr genom tidslinjer, tempel, gröna fält, och musik när det pratas Zelda i denna veckas sommarpod.

The post Tommys sommarpod: The Legend of Zelda appeared first on Svampriket.

Extrapodd 4: Drew Struzan  

Minns ni "titta-lyssna-läs"-kassetterna med de tillhörande bilderböckerna? Ludde och Anna har inte glömt, och gör sin egna version i denna Extrapod. Ni ska få följa med på en rundvandring genom ett galler av Drew Struzans fantastiska filmposters, med klassiker som Indiana Jones-filmerna, Star Wars, Hellboy, Rambo, the Thing och bäst av allt: du kan själv följa med i ditt bildspel.

När du hör det klassiska pling-ljudet, då vet du att det är dags att vända blad.

The post Extrapodd 4: Drew Struzan appeared first on Svampriket.

Annas sommarpod: Final Fantasy  

Den här veckan tar Anna med oss på en resa genom Final Fantasys alla sagovärldar. Med sig har hon Tommy, och tillsammans diskuterar de bland annat känslor, karaktärer, och musik.

The post Annas sommarpod: Final Fantasy appeared first on Svampriket.

Tobbes sommarpod: Resident Evil  

I sommarens femte pod så är det Tobbes tur att stänga in sig och dra ner rullgardinen tillsammans med Ludde och en hög Resident Evil-spel. Historier om kompisars storebröder såväl som lumpen utlovas.

The post Tobbes sommarpod: Resident Evil appeared first on Svampriket.

Niklas sommarpod: Lucasarts äventyrsspel  

I den fjärde sommarpodden den här sommaren har Niklas med sig Siri och blir rejält nostalgiska när de snackar om sina favoriter bland Lucasarts kultförklarade peka- och klicka-spel. Det snackas Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max och Full Throttle.
Siris sommarpod: Dreamfall  

I det tredje sommarpod-avsnittet för i år snackar Siri om ett av sina absoluta favorit-spel: The Longest Journey: Dreamfall. Med sig har hon en alldeles särskild gäst, nämligen David Grundström från IGN: Sverige. Varför David är gäst? Vem är bäst, April Ryan eller Zoë Castillo? Och framför allt: varför är The Longest Journey: Dreamfall ett toppenspel?
Anders Sommarpod: Grand Theft Auto  

Sommarlovet på Svampriket fortsätter, och denna veckas avsnitt kommer från herr Brunlöf, som just nu njuter av sin semester för fulla muggar. Det gör också Peter, som gör Anders sällskap i avsnittet. Tillsammans går de igenom en av spelvärldens absolut största spelserier. Anders har gillat i stort sett varje del av GTA-serien och i hans sommarpod försöker han lite tafatt förklara varför.
Linus Sommarpod: Jak & Daxter  

Svamppod håller sommar, och det betyder så klart Sommarpoddar. I årets upplaga pratar svamparna om ett spel eller en spelserie som ligger dem extra varmt om hjärtat och först ur är Linus som tillsammans med Anna minns tillbaka på Jak & Daxter. Ni får för första gången verkligen skåda Linus besatthet och höra honom slänga sig med det ena citatet efter det andra.
Avsnitt 159: E3-special  

E3 har kommit och gått och det har blivit dags för svamparna att sammanfatta sina åsikter. Det blir en tre timmars mastodont-podd när Linus, Peter, Ludde och Tommy går igenom vad de sett från mässan och vad de tyckt om det. Hur Kojima är Kojimas nästa spel? Vilket sportspel är grabbarna oväntat peppa på? Vad samlar skaparen av For Honor på? Allt detta och mer får ni veta i säsongens sista Svamppod.
0:00/0:00
Video player is in betaClose